Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Νεοφιλελεύθερος Μύθος: "Ανάπτυξη Μέσω Εξαγωγών"


Σπύρος Στάλιας, 
[Οικονομολόγος Ph.D]

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου, και αυτό δεν κάνει ποτέ να το ξεχνάμε, ότι οι εξαγωγές είναι κόστος και οι εισαγωγές ωραίο πράγμα! Είναι βασικός νόμος της οικονομίας, ότι είναι καλύτερα να παίρνεις παρά να δίνεις...

Τι θα κερδίσεις αν εξάγεις και το μεροκάματο σου είναι 10 ευρώ; Καλύτερα να μην δουλεύεις. Είναι σαν να δουλεύεις  και άλλοι να τρώνε τον κόπο σου.
Από την άλλη αν εισάγεις, είναι πολύ ωραίο πράγμα οι άλλοι να θέλουν να κρατούν τα λεφτά τους επενδεδυμένα σε ελληνικά ομόλογα και να έχουν μια αξίωση επί της μελλοντικής ελληνικής παραγωγής μέσω του λογαριασμού τους στην Ελληνική Κεντρική Τράπεζα.

Αν παρ’ ελπίδα οι εισαγωγές δημιουργούν ανεργία, αυτό σημαίνει ότι η ενεργός ζήτηση δεν είναι επαρκής στη χώρα, και άρα το κράτος κάτι θα πρέπει να κάνει.
Δηλαδή αν σκεφτούμε τις εισαγωγές σαν αποταμίευση, δηλαδή αυτοί που εισπράττουν, οι έξω, δεν ξαναρίχνουν τα λεφτά πίσω στη χώρα και τα κρατάνε ανενεργά, έτσι θα έχουμε έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών. Ακριβώς όπως στο εσωτερικό όταν έχουμε υπερβολικές αποταμιεύσεις, θα έχουμε μείωση του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας. Συνολικά  λόγω έλλειψης ενεργούς ζήτησης θα έχουμε ανεργία και ελλείμματα. 

H ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ

Η Διεθνής τραπεζομαφία έχει τις ίδιες πρακτικές σε όλο τον πλανήτη και πόσο μάλλον δε σε μια Ευρώπη που έχει παραδοθεί πλήρως σε μια τραπεζική παρέα που παραβιάζει κάθε έννοια εθνικού και κοινοτικού δικαίου και οι πολιτικές Ευρωπαϊκές μαριονέτες παρακολουθούν ως θεατές το έγκλημα που γίνεται

Δείτε τι καταγγέλει Ισπανίδα πολίτης με αναφορά στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις μεθοδεύσεις της τράπεζας όπου πούλησε το δάνειο της σε αυτά τα γνωστά κοράκια όπου υφαρπάζουν περιουσίες ανά την Ευρώπη...

Ελληνα ετοιμάσου να ζήσεις ιστορικές στιγμές τύπου Ισπανίας με την κυβέρνηση των πολιτικών αλητήριων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου εδώ θα δούμε το μεγάλο πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία του Ελληνικού λαού που θα βάζουν τα αστυνομικά όργανα να πετάνε γέροντες από τα κρεβάτια και μωρά από τις κούνιες, τύπου Ισπανίας..

Δείτε και την σχετική καταγγελία και θα καταλάβετε τι έρχεται στην χώρα:




Πηγή:http://bankstersae.blogspot.gr/2017/09/h.html

Πλειστηριασμοί: Αναμένεται «θερμός» χειμώνας... (πίνακες στοιχείων 6/9/2017)

Με περισσότερη σφοδρότητα επαναλαμβάνεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία της χώρας, μετά την διακοπή λόγω θέρους. Εικάζεται ότι ο στόχος των τραπεζών είναι η εκποίηση τουλάχιστον 5000 ακινήτων μέχρι το τέλος του 2017, υπό την πίεση του Single Supervisory Mechanism/SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός/ΕΕΜ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Το μεγάλο «αγκάθι» για το κατοχικό καθεστώς και το υποτελές πολιτικό προσωπικό που ανέλαβε να κάνει την «βρώμικη» δουλειά, είναι το ισχυρό κίνημα κατά των πλειστηριασμών που έχει αναπτυχθεί πανελλαδικά.

Πάντως, η πρόσφατη δήλωση Κοντονή, μετά τη συνάντησή του με τους συμβολαιογράφους, ότι «τα γνωστά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας αποτελούν ζήτημα που απασχολεί το ΥΔΔΑΔ και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την άμεση αντιμετώπισή τους» προοιωνίζεται μεγάλες εντάσεις κι έναν ιδιαιτέρως «θερμό» χειμώνα...

Τέλος, αναμένεται και η εξέλιξη του θέματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που θα προσδώσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο ζήτημα της αρπαγής των ιδιωτικών περιουσιών.