Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σκόπια: Αμερικανός γερουσιαστής Ρορομπάκερ- Θα προτείνω την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια

Φεβρουάριος 7, 2017. 21:06

Τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σήμερα αναφέρονται στις δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Ντέινα Ρορομπάκερ, τις δηλώσεις του οποίου δημοσιεύσαμε χθες.

Συνοψίζουμε το δημοσίευμα από το σλαβικό ‘mkd’:

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ντέινα Ρορομπάκερ, δήλωσε ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι ένα κράτος και πρέπει να διαλυθεί. Σε συνέντευξή του στο Vision Plus των Τιράνων, ο Ρορομπάκερ είπε ότι η δημιουργία του κράτους είναι ένα αποτυχημένο έργο και δεν αποτελεί κρατική οντότητα και ότι τμήματά του πρέπει να δοθούν σε γειτονικές χώρες, μέσα σε αυτές είναι η Βουλγαρία και το Κοσσυφοπέδιο.

Ερωτηθείς κατά πόσον η νέα διακυβέρνηση του εκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζει την ιδέα του Ρορομπάκερ, είπε ότι επηρεάζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική και ότι σε μελλοντικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητήσει το θέμα της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

«Έχω επιρροή στους Αμερικανούς πολιτικούς. Είμαι πρόεδρος της Επιτροής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής που ασχολείται με αυτό το μέρος του κόσμου. Θα έχω συναντήσεις κατά τους προσεχείς μήνες. Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε είναι η αλλαγή των συνόρων, προκειμένου να έχει νόημα και να φέρει την ειρήνη στα Βαλκάνια», είπε ο Ρορομπάκερ.

Παίρνει πίσω ο ΕΟΠΥΥ την αναγραφή «προσδόκιμου ζωής» στα φάρμακα καρκινοπαθών


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι ανακαλείται η βεβαίωση από τους θεράποντες ιατρούς το προσδόκιμο επιβίωσης των καρκινοπαθών προκειμένου να εγκριθεί η χορήγηση φαρμακευτικού σκευάσματος. 

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης δήλωσε ότι “έχοντας την ευαισθησία για τους ογκολογικούς ασθενείς θα προχωρήσουμε στην αναμόρφωση του συγκεκριμένου τύπου γνωμάτευσης, τροποποιώντας την συγκεκριμένη παράμετρο. Θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, θα αφαιρέσουμε το σημείο για το οποίο αποδείχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης”, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Μια επιχείρηση εμπορίου ανθρώπινης σάρκας… με κέρδη δισεκατομμυρίων!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Τραπεζίτες και πολυεθνικές, αυτοί που κυβερνούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ, αυτοί που κάνουν τους…
πολιτικούς, οικονομικούς, κλιματικούς πολέμους, αλλά κυρίως τους πολέμους σε πεδία μαχών, μάλιστα χρησιμοποιώντας «τρομοκράτες», τώρα παράγουν εκατομμύρια «πρόσφυγες-μετανάστες» προς την Ευρώπη.

Μια εμπορική επιχείρηση ανθρώπινης σάρκας με κέρδη δισεκατομμυρίων…
Χιλιάδες οι νεκροί, αλλά όχι όλοι οι «μετανάστες-πρόσφυγες», γιατί είναι χρήσιμοι… Χρειάζονται ως φθηνοί επιστήμονες, φθηνά εργατικά χέρια, βαποράκια ναρκωτικών, όμορφες κοπέλες για το εργοστάσιο της πορνείας, εγκληματίες για το οργανωμένο έγκλημα, μικρά παιδιά για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των παιδόφιλων (σε λίγο θα μας κάνουν να νοιώθουμε ενοχές για τη χρήση του όρου παιδόφιλος και θα μας χαρακτηρίζουν «παιδόφοβους«, κατά το «ομόφοβος»). Κι οι παιδόφιλοι αφθονούν στις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές κάστες)…

Ταυτόχρονα, με την ευγενή συνεισφορά των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων της νέας εποχής των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δημιουργούν το αναγκαίο ΣΟΚ, για το συνεχές και διαρκές ψαλίδισμα των ελευθεριών και εργασιακών δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκών λαών.