Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ναρκωπόλεμος στο Αιγαίο...


Με τίτλο: “Ναρκω-πόλεμος στο Αιγαίο!” κυκλοφορείαυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει “την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας και Αθήνας - Άγκυρας”.

Το ρεπορτάζ της Realnews αναφέρεται στο “σήμα της αμερικανικής DEA προς τις ελληνικές Αρχές για μεταφορά ναρκωτικών από το τουρκικό πλοίο “ACT” και στην εμπλοκή Τούρκου βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην υπόθεση”. 
Ακόμη, το δημοσίευμα της εφημερίδας εστιάζει στις “υποψίες των ΗΠΑ για χρηματοδότηση του ISIS από το εμπόριο ναρκωτικών και τον περίεργο ρόλο του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ”.

..//..


Ποιος και γιατί πάει να μπλέξει την Ελλάδα σε τυχοδιωκτισμούς;

Του Δημήτρη Καζάκη
[Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017]


Το περιστατικό με το τουρκικό εμπορικό πλοίο εναντίον του οποίου άνοιξε πυρ σκάφος του λιμενικού σώματος της Ελλάδας ανοιχτά της Ρόδου, δεν είναι τόσο αθώο, όσο φαίνεται. Ας δούμε συγκεκριμένα τα δεδομένα του όλου επεισοδίου. Αυτά τουλάχιστον που έγιναν γνωστά.

Καταρχήν, το τουρκικό εμπορικό πλοίο φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Ερντογκάν. Ο πλοίαρχος έχει συγγενικούς δεσμούς με την οικογένεια, αλλά και η ετοιμότητα με την οποία η τουρκική πλευρά αντέδρασε στην «πρόκληση» της Ελλάδας, δείχνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και το εμπόρευμά του χαίρουν υψηλής προστασίας.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι παρά τις διαστάσεις που έδωσε η τουρκική πλευρά στο όλο επεισόδιο, παραμένει άγνωστο το φορτίο του συγκεκριμένου εμπορικού πλοίου. Κάτι που τονίζεται και από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, τα οποία επισημαίνουν ότι ούτε ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου, αλλά ούτε και οι τουρκικές αρχές κάνουν κάποια αναφορά στο φορτίο...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα Πετροδολάρια του ISIS

Υιός Ερντογάν... Ο μεγαλύτερος συνεταίρος των Τζιχαντιστών




Κυπριακό: Το παρασκήνιο του ναυαγίου και οι γεωτρήσεις


[Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Συνταγματικά ΠΑΡΑΝΟΜΗ η Γενεύη! Όσοι συμμετέχουν προδίδουν την Κύπρο! (Βίντεο)]


..//..

Το Κραν Μοντανά είχε την ίδια, άδοξη, τύχη με την Γενεύη, οι συνομιλίες των εννέα ημερών για το Κυπριακό κατέληξαν σε πλήρες ναυάγιο χωρίς καν «υποσχετική» μελλοντικού συμβιβασμού, και η επόμενη μέρα βρίσκει όλες τις πλευρές αντιμέτωπες με ανοιχτές προκλήσεις σε μείζονα μέτωπα.

Το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων επισφραγίστηκε χθες με το, μάλλον προδιαγεγραμμένο, blame game μεταξύ τουρκικού και ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και με τη μεν Άγκυρα να καταλογίζει «ασυμβίβαστη και ανελαστική» στάση στον Νίκο Κοτζιά και τον έλληνα υπουργό να απαντά ότι η Τουρκία «τίναξε την διάσκεψη στον αέρα, όπως είχε πράξει και στη Γενεύη».

Το δεδομένο είναι πως το στοιχείο που έκρινε αμετάκλητα την τύχη της διάσκεψης ήταν το ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας – πεδίο, στο οποίο η τουρκική πλευρά έδειξε ότι δεν είχε την παραμικρή πρόθεση υπαναχώρησης.