Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η κυβέρνηση έχει διακοσμητικό ρόλο...


Του Δημήτρη Καζάκη

Όλο και περισσότεροι κλάδοι και επαγγέλματα παίρνουν τον δρόμο της παλλαϊκής κινητοποίησης. Τα κοράκια του καθεστώτος καλούν τον οργισμένο λαό σε πολιτικό διάλογο με την κυβέρνηση. Σε ποιόν πολιτικό διάλογο; Με ποιόν; Τι εξουσία κατέχει η κυβέρνηση; Ουδεμία!

Δεν αποφασίζει αυτή, αλλά οι δανειστές και οι θεσμοί τους. Να τι ψήφισαν τον περασμένο Αύγουστο οι 223 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι: 
"Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους. 
" ΝOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4336 (ΦΕΚ Α' 94/14-08-2015) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ σελ.10-14 [1]
Καταλάβατε τι λέει; Ότι η κυβέρνηση - οποιαδήποτε κυβέρνηση μνημονίων - έχει παραχωρήσει το δικαίωμά της να αποφασίζει η ίδια για την πολιτική της. Οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, τίποτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα χωρίς να συμφωνήσουν, χωρίς να δώσουν έγκριση οι δανειστές. Κατανοητό;

Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης για της φήμες περί «συμπλοκών» στην απεργία της 4/2/16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης συμμετείχε ενεργά στη χθεσινή γεμάτη παλμό και νεύρο κινητο-ποίηση του λαού, σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τα νομοσχέδια για την κοινωνική ασφάλιση και τη νέα φοροεπιδρομή που προετοιμάζει η κυβέρνηση-τοποτηρητής των αποφάσεων των Βρυξελλών. Αναπνέοντας κι εμείς την αύρα της αποφασιστικότητας μαζί με όλο το λαό, όπου για πρώτη φορά όλοι οι κλάδοι, όλες οι εργασιακές τάξεις, όλοι οι Έλληνες έδωσαν δυναμικά το παρόν στις χθεσινές συγκεντρώσεις και πορείες.

Μαζί με τις πορείες των σωματείων, των επαγγελματικών ομάδων, των βιοτεχνών, των αγροτών και ορισμένων πολιτικοκοινωνικών συλλογικοτήτων, οι αγωνιστές του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, συμβάλλοντας με τον παλμό και τα συνθήματά τους στην εξεγερτική ατμόσφαιρα της μεγαλειώδους και δυναμικής συγκέντρωσης.

Με έκπληξή μας ωστόσο διαβάσαμε σε ρεπορτάζ δεκάδων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και blogs την ίδια και σχεδόν πανομοιότυπη «είδηση», δηλ. ότι υπήρξε «μικρής έκτασης συμπλοκή μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών του ΕΠΑΜ» -κατ’ άλλους επειδή τα μέλη του ΕΠΑΜ «κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια και προσπάθησαν να τους τις πάρουν»- σε ορισμένα μάλιστα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένα μέλος του ΕΠΑΜ»!