Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Χρονικό μιας προδιαγεγραμμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου...


Σημείωση ιστολογίου:

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ...!!!!   ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ...

....................................................................................................................................................................................................................
Το περίμενα πως το χτεσινό κείμενο θα προκαλούσε αντιδράσεις. Μόνο που δεν περίμενα πώς θα προκαλούσε τόσο πολλές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όλες προερχόμενες είτε από τον τίτλο"Ξαναγυρνάμε στην τρόικα" είτε από το υπογραμμισμένο "τ ί π ο τ ε", που έδωσα ως απάντηση στο ερώτημα τι άλλαξε τώρα που στην εξουσία βρέθηκε ο ΣυΡιζΑ.
Δεκτές και συζητήσιμες όλες οι ενστάσεις, από το μειλίχιο "τα παραλές, ρε Θοδωρή" μέχρι το οργισμένο "μια ζωή κολλημένοι είσαστε" (αν και δεν καταλαβαίνω τον πληθυντικό, μιας και, ό,τι γράφω, το γράφω μόνος μου και για πάρτη μου). Έλα, όμως, που οι ενστάσεις με δαιμονίζουν και με βάζουν να ψάχνω! Κι επειδή, ως γνωστόν, όποιος ψάχνει, βρίσκει, έτσι κι εγώ βρήκα ένα τεφαρίκι.

Το ζήτημα τον νομίσματος δεν είναι διαχειριστικό και στενά οικονομικό, αλλά κατ’ εξοχήν πολιτικό πρόβλημα

Τελικά καλούμαστε όλοι να αναγνώσουμε σωστά το πρόβλημα. Είναι στενά οικονομικό και διαχειριστικό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι θιασώτες της «με κάθε κόστος παραμονής μας στο ευρώ», ή κατ’ εξοχήν πολιτικό;

Το πρόβλημα είναι πολιτικό έχοντας προσλάβει χαρακτηριστικά Εθνικού ζητήματος. Όχι μόνο γιατί με την ένταξή μας στην ευρωένωση παραχωρήθηκε τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, ούτε γιατί μέσω των μνημονίων απεμπολήθηκε «άνευ όρων και αμετάκλητα» οποιαδήποτε ασυλία του ελληνικού κράτους, ούτε γιατί μέσω της «ομοσπονδοποίησης» της Ευρώπης η χώρα απορροφάται και εξαφανίζεται από προσώπου γης. Αλλά γιατί όλα αυτά μαζί συνιστούν ήδη μια ζοφερή πραγματικότητα για όλους μας και πάνω απ’ όλα για την ίδια την Πατρίδα μας, η οποία δια¬λύεται σταδιακά και ο κίνδυνος οριστικής εξαφάνισης του Έθνους είναι προ των πυλών. 
Η διαπίστωση αυτή δεν προέρχεται από κάποια εθνικιστικού τύπου φοβία, αλλά από πολύ ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων, της ίδιας της φύσης της Ε.Ε. και της θέσης της χώρας μας εντός της και είναι ολοφάνερη πλέον η δρομολόγηση των εξελίξεων και τι σκοπούς αυτές έρχονται να εξυπηρετήσουν.

ΕΡΤ: Αλήθειες που πονάνε...


Εισαγωγικό σημείωμα blog

Όχι δεν πάθαμε κωλοτουμπίαση ή οξύ μνημονιακό άλγος. Όχι εμείς τουλάχιστον. Παραθέτουμε λοιπόν το άρθρου του έγκριτου νέου εντεταλμένου συμβούλου της νέας ΕΡΤ που το έγραψε πέρυσι με αφορμή τον έναν χρόνο από το όνειδος του μαύρου του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Το παραθέτουμε και το παραδίδουμε στην κρίση σας διατρανώνοντας ένα και μοναδικό ερώτημα προς τη σημερινή κυβέρνηση :

– ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ;
΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
Καλή η "κολοκυθιά" αλλά να πούμε την αλήθεια για τις ευθύνες του "μαύρου".

11 Ιουν. 14 (12:43) 

Του Λάμπη Ταγματάρχη

Πολλά ήταν τα ψέμματα που είπαμε ως εδώ, ας πούμε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο κενό.

-Για το κλείσιμο της ΕΡΤ φταίει ο Σαμαράς γιατί αυτός είναι ο πρωθυπουργός και μόνο αυτός θα μπορούσε να αποφασίσει  το απόλυτο "μαύρο".
-Και γιατί να φταίει ο Σαμαράς ;
-Και ποιος να φταίει;
-Ο Βενιζέλος
-Και γιατί να φταίει ο Βενιζέλος
-Γιατί είναι ο πολίτικος αρχηγός που στηρίζει επί της ουσίας την κυβέρνηση κι αν έβαζε βέτο, το πιθανότερο θα ήταν, προκείμενου να πέσει η κυβέρνηση να μην περάσει  το "μαύρο".
-Και γιατί να φταίει  ο Βενιζέλος;
-Και ποιος να φταίει;
-Να φταίει η Τρόικα και το ΔΝΤ και οι Γερμανοί κι ο Σόιμπλε
-Και γιατί να φταίνε αυτοί;
-Γιατί αυτοί υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική της χώρας,τις βασικές στρατηγικές που ακολουθεί η κυβέρνηση
-Και γιατί να φταίνε οι Γερμανοί και η Τρόικα;
-Και ποιοι να φταίνε;

Ξαναγυρνάμε στην τρόικα...


Ο Πρόεδρος Ζ. Κ. Γιουνκέρ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group.

Αυτή είναι η κοινή δήλωση που έκαναν τις προάλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομμισσιόν Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ.