Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο πλειστηριασμών της Αττικής για τις 5/10.-ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ!!!


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Σέ τροχιά σύγκρουσης Η.Π.Α.-Ρωσία


Η ΡΗΞΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Σημείωση ιστολογίου: Κατατοπιστικότατος "live" χάρτης ΕΔΩ

Με δύο συμβολικές κινήσεις, Μόσχα και Ουάσιγκτον επισημοποίησαν, τη Δευτέρα, την επιστροφή των σχέσεών τους στην ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου. 
Πρώτα ήρθε η απόφαση του προέδρου Πούτιν να αναστείλει την εφαρμογή αμερικανορωσικής συμφωνίας για τον περιορισμό των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ραδιενεργού πλουτώνιου που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. 
Λίγες ώρες αργότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών διαβουλεύσεων με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία. 
Κι αν η κίνηση Πούτιν ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική, η επιλογή της Ουάσιγκτον προοιωνίζεται εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, με αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή.

Η κατάρρευση της εύθραυστης αμερικανορωσικής προσέγγισης στο Συριακό, καρπός της οποίας υπήρξε το σχέδιο Κέρι- Λαβρόφ για κατάπαυση του πυρός, ήταν μια νίκη των πιο σκληροπυρηνικών κύκλων στην αμερικανική ηγεσία. Το Πεντάγωνο και προσωπικά ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ ήταν εξ αρχής αντίθετοι στη συμφωνία Κέρι- Λαβρόφ και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να την τορπιλίσουν. Ο “κατά λάθος” (όποιος θέλει το πιστεύει) βομβαρδισμός μονάδων του συριακού στρατού από την αμερικανική αεροπορία, που προκάλεσε εκατόμβη θυμάτων, έπεισε τη ρωσική ηγεσία ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν ήθελε πραγματικά ή δεν μπορούσε, λόγω των εσωτερικών της αντιθέσεων, να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Προσβολές και δώρα

Του Γιάννη Μακριδάκη

Χθες βράδυ κατέβηκα στην πόλη για να παρακολουθήσω την διάλεξη του καθηγητή Φυσικής κ. Μάνου Δανέζη, ο οποίος ήρθε στο νησί για να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο.

Τον είχα ακουστά τον καθηγητή και είχα δει κάποια αποσπάσματα από ομιλίες του στο διαδίκτυο, είχα την εντύπωση ότι μιλάει για την ολότητα του σύμπαντος, για το Χάος, για την συμπαγή και ενιαία κοσμική ενέργεια, γι’ αυτό πήγα, μπας και ακούσω κάτι που θα προχωρήσει τη σκέψη μου και θα βάλει σε τάξη καλύτερα τα όσα ψυχανεμίζομαι κάθε μέρα, αλλά τελικά δυστυχώς η διάλεξή του απεδείχθη η μεγαλύτερη φόλα που έχω βιώσει στη ζωή μου, φόλα ισοδύναμη σχεδόν με την ομιλία του Ορχάν Παμούκ πριν μερικά χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής. Ίδιου επιπέδου ανεπάρκεια και ρηχότητα πνεύματος είχαν οι δύο πολλά υποσχόμενοι ομιλητές.

Ο Δανέζης μίλησε περί προτεσταντικής λογικής και ηθικής, που διέπουν και συνιστούν το αξιακό σύστημα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και έκανε κάτι λειψές και ανεπαρκείς φιλοσοφικές απόπειρες να προσεγγίσει τη ζωή και την ύπαρξη και το σύστημα, κακήν κακώς όλα και με ύφος καθηγητή που εκλαϊκεύει δήθεν τις θεωρίες του για να τις καταλάβει η πλέμπα. Πιο πολύ προσβολή ήταν αυτό, παρά διάλεξη. Προσωπικά αυτά όλα που είπε, τα έχω ακούσει δεκάδες φορές και σε πολύ καλύτερη ερμηνεία, εκδοχή και αφήγηση από το στόμα ενός παλαιού εμπόρου χρυσοχόου της αγοράς του νησιού, ο οποίος τα αναλύει ευκαιρίας δοθείσης κάθε πρωί στο καφενείο που μαζεύονται διάφοροι παράγοντες της αγοράς και της πολιτικής ζωής και πίνουν το τσάι τους πριν ανοίξουν τα καταστήματά τους.