Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Στις 14 και 15 Μαΐου 2016 το ΕΠΑΜ καλεί σε παλλαϊκή κινητοποίηση - Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες

Ανακοίνωση

Έξι χρόνια είναι πολλά. Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα. Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος, η πλήρης μετατροπή της σε αποικία, σε δουλοπαροικία του χρέους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει στο πετσί της, τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, την διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας, τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Ο λαός μας αντέδρασε. Το εν πολλοίς αυθόρμητο κίνημα των πλατειών του 2011-’12, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής μιας παλλαϊκής κινητοποίησης και διαμαρτυρίας, χωρίς πλήρη συνείδηση του τι καλούνταν να υπερασπίσει. Και γι’ αυτό φρόντισαν όσοι σήμερα βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας, και ολοκληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο την παράδοση ολόκληρης της χώρας στους επικυρίαρχους.

Λίγο πριν το τέλος...


Του Απόστολου Διαμαντή

Η κυβέρνηση, καθυστερώντας, οδήγησε τις εξελίξεις σε ένα καθαρό δίλημμα: είτε δεχόμαστε το σύνολο των απαιτήσεων είτε φεύγουμε. Τούτο σημαίνει, έτσι ή αλλιώς, πως φτάνουμε στο τέλος μιας εποχής. Είτε η κυβέρνηση θα δεχθεί τα πάντα, αφήνοντας οριστικά πίσω της το πολιτικό παρελθόν του Συριζα, είτε θα διαφύγει μέσω εκλογών, κρατώντας τις ισορροπίες. Φαίνεται πως το Μαξίμου επιλέγει την πρώτη λύση, αλλά επειδή τα πράγματα δεν είναι εντελώς στο χέρι του, έχει ως εναλλακτική λύση και τις εκλογές.

Είναι προφανές πως το μόνο στήριγμα της κυβέρνησης είναι η Κομισιόν και κάποιοι ευρωπαίοι. Στήριγμα στο εσωτερικό δεν υπάρχει κανένα. Η Ελλάδα, δυστυχώς, έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί ως τρίτος τις πολιτικές εξελίξεις και να εξαρτά τις τύχες των κυβερνήσεών της από τις διαθέσεις των ευρωπαίων.

Εάν αποφασίσουν να ρίξουν τον Τσίπρα θα το κάνουν σε 5 λεπτά, απαιτώντας ανεφάρμοστα μέτρα. Εάν όχι θα τον κρατήσουν στη θέση του, για όσο διάστημα κρίνουν.

Διπλή εκτροπή

Η απαίτηση των δανειστών για άλλα 3,4 δις μέτρα- δήθεν προληπτικά- ήταν αναμενόμενη, εφόσον απαιτούνται πλεονάσματα που μετά βεβαιότητος δεν θα επιτευχθούν. Το ζήτημα είναι πως εδώ υπάρχει μια κανονιστική εκτροπή από το νόμο και το δίκαιο. Μέτρα προληπτικά δεν νοούνται.