Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Για να κρίνουμε σωστά το σήμερα χρειάζεται να γυρίσουμε στο χθες: Η Δίκη του Κολοκοτρώνη...


Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστής*

Ήταν μεσάνυχτα 6 με 7 του Σεπτέμβρη 1833. Ο μοίραρχος Κλεόπας με σαράντα αρματωμένους ως τα δόντια τράβαγαν προσεκτικά και αμίλητοι για να πιάσουν το μεγαλύτερο κακούργο του τόπου μας! Αυτόν που όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Δ. Φωτιάδης στην πρώτη σελίδα του βιβλίο του «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ», τις εικόνες του θα τις βρεις τώρα κρεμασμένες σ’ όλα τα σχολειά μας και τ’ αγάλματα του στημένα στις πλατείες μας. Τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη!

Ο Γέρος του Μοριά ζούσε λίγο έξω από το Ναύπλιο σε ένα ταπεινό σπιτάκι στην Πρόνοια, κοντά στην εκκλησιά του Άη Θεόδωρου που ο ίδιος έκτισε.
Εδώ αποτραβήχτηκε ο μπροστάρης της απελευθέρωσης όταν ήρθαν οι Βαυαροί και κατάλαβε πως δεν τον γούσταραν! «Ό,τι μπορούσα έκανα», γράφει στην σελίδα 196 των απομνημονευμάτων του που υπαγόρευσε στον Τερτσέτη.
«Έκαμα το χρέος μου προς την πατρίδα και εγώ και όλη η φαμελιά μου. Είδα την πατρίδα μου ελεύθερη, είδα εκείνο οπού ποθούσα και εγώ και ο πατέρας μου και ο πάππος μου και όλη η γενεά μου, καθώς και όλοι οι Έλληνες. Απεφάσισα να πάω εις ένα περιβόλι, οπού είχα έξω από τ’ Ανάπλι. Επήγα, εκάθισα και απερνούσα τον καιρό μου καλλιεργώντας, και ευχαριστούμην να βλέπω να προοδεύουν τα μικρά φυτά οπού εφύτευα».
Εκεί περνούσε κατάμονος τις ώρες του ο Κολοκοτρώνης, γιατί μετά τον ερχομό του Όθωνα σκόρπισε όλα τα παλληκάρια του. «Πηγαίνετε στο καλό, τους είπε, και να καθίσετε ήσυχοι στα σπίτια σας. Τώρα που ήρθε ο βασιλιάς θα γνωρίσει τους ανθρώπους και τα πράματα του τόπου μας και θ’ ανταμείψει τον καθένα κατά τις πράξεις του και τη δούλεψη του». Εκείνο λοιπόν το βράδυ είχε φτάσει για τον Γέρο του Μοριά η ώρα της ανταμοιβής!

George Soros: Ο...ιδιοκτήτης της Ευρώπης!!!


Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα του George Soros 
που διέρρευσε η ομάδα DC leaks!

Όλα στη φόρα από την ομάδα DC leaks - Στον «αέρα» 2.500 έγγραφα του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος - Περιέχουν αναφορές σε ευρωπαϊκές εκλογές και κόμματα, στη μετανάστευση και στο προσφυγικό!

Χιλιάδες έγγραφα οργανισμών που διοικούνται από τον ιδιοκτήτη της Ευρώπης, Τζορτζ Σόρος, διέρρευσαν στο διαδίκτυο το Σάββατο μετά από επίθεση χάκερ. 

Πρόκειται για περισσότερα από 2.500 εσωτερικά έγγραφα που δημοσίευσε η DC leaks, μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών, που όπως λένε θέλουν «να παρουσιάσουν την αλήθεια για την διαδικασία αποφάσεων στις ΗΠΑ όπως και για τα κυρίαρχα στοιχεία στην αμερικανική πολιτική ζωή».

Τα αρχεία είναι κατηγοριοποιημένα με διάφορα κριτήρια, όπως η γεωγραφική περιοχή, αλλά και ό, τι έχει σχέση με την Παγκόσμια Τράπεζα και το Προεδρικό γραφείο, ενώ καλύπτουν την περίοδο μεταξύ 2008 και 2016. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν σχέδια δράσης, στρατηγικές και άλλες δραστηριότητες του Σόρος, ενώ περιέχουν αναφορές για ευρωπαϊκές εκλογές, την μετανάστευση και το προσφυγικό.

Αναλυτικά η λίστα των ΜΚΟ που χρηματοδότησε ο Σόρος για να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε όλα τα κράτη της ΕΕ (Με κόκκινη σημείωση είναι όσα παρουσιάζουν ελληνικό ενδιαφέρον - κάντε κλίκ για μεγέθυνση):