Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Γερουσιαστής Ντέινα Ρορομπάκερ: Η ψευδομακεδονία πρέπει να διαλυθεί…

Φεβρουάριος 6, 2017. 20:15

Η αλβανική τηλεόραση Vizion Plus βρέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, στο γραφείο του Ντέινα Ρορομπάκερ, λίγες ημέρες μετά την αποστολή της επιστολής του προς τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς , από τον οποίο ζήτησε να εξετάσει τη δυνατότητα ανταλλαγής εδαφών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. (Ο Σέρβος πρόεδρος σύμφωνα με σερβικά δημοσίευμα αρνήθηκε αυτήν την πρόταση).

Ο  αμερικανός γερουσιαστής όμως προχώρησε και παραπέρα. Ζήτησε όχι μόνο να αλλαχθούν και τα σύνορα των Σκοπίων, αλλά να πάψει να υπάρχει αυτό το 'πράγμα'.

Ο Ρορομπάκερ δήλωσε στη συνέντευξή του:

«Μισώ να το πω αυτό, αλλά… η θέση μου είναι ότι η ψευδομακεδονία δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι τόσο διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει. Έτσι, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων, πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου. Ενώ η υπόλοιπη χώρα θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή οποιαδήποτε άλλης χώρας με τους οποίους ισχυρίζονται ότι σχετίζονται.

Δεύτερη Αξιολόγηση: Μικραίνουν, διαλύουν και ξεπουλάνε την ΔΕΗ-Πως να αγοράσετε την ΔΕΗ έναντι μόλις 200 εκατ. ευρώ!


Παραδίδουν την Ελλάδα σε ιδιωτικά, κυρίως ξένα, συμφέροντα και πνίγουν τους καταναλωτές και την ελληνική οικονομία.

Ένα από τα βασικότερα θέματα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση είναι ο ενεργειακός τομέας της χώρας και πρώτα απ’ όλα η ΔΕΗ, για το οποίο τηρείται σιγή ιχθύος, προκειμένου οι σκανδαλώδεις εξελίξεις να περάσουν στη ζούλα και ως, περίπου, τετελεσμένα γεγονότα.

Οι πιστωτές, εν όψει δεύτερης αξιολόγησης, απαιτούν και η κυβέρνηση ενδίδει, ακολουθούμενη από τη διοίκηση της ΔΕΗ και ορισμένους παραδομένους και άφωνους συνδικαλιστές: την επίσπευση του ξεπουλήματος του 17% της ΔΕΗ, πράγμα που θα περάσει ολοκληρωτικά τη ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα και την ταυτόχρονη ένταξή της στο αποικιακής έμπνευσης Υπερταμείο, πράγμα που εισηγείται με επιμονή ο Διευθύνων της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης.

Την ίδια ώρα οι πιστωτές απαιτούν παράλληλα την πλήρη και έμπρακτη δέσμευση της ΔΕΗ στην υποχρεωτική εκχώρηση του 50% (!) του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά ρεύματος, πράγμα που θα προωθηθεί είτε με δημοπρασίες τύπου ΝΟΜΕ όπου η ΔΕΗ ξεπουλάει ήδη στους ανταγωνιστές της, με τιμές ζημίας, το φτηνό ρεύμα που παράγει είτε με το άμεσο ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ, είτε ως τρίτη επιλογή, με εκχώρηση μονάδων της ΔΕΗ για συμπράξεις με ιδιωτικές εταιρείες, με τις τελευταίες να έχουν το πάνω χέρι, όπως συνέβη πρόσφατα με κινέζικα συμφέροντα και τη μονάδα της Μελίτης.

Τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια, η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και εσύ

H τεχνολογία θα μπορούσε να κάνει θαύματα. Θα μπορούσε ως ακόμα να εξαλείψει την πείνα την φτώχεια και τις τόσο μεγάλες ταξικές διαφορές. Θα μπορούσε να εξαλείψει ασθένειες, να αλλάξει το προσδόκιμο ζωής, μα και να διορθώσει αρκετές από τις καταστροφές που έχουν προξενήσει οι πολυεθνικές και τα κράτη στον πλανήτη.
Αντί αυτού όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και έτσι η τεχνολογία δημιουργεί φυλακές για τον καθημερινό άνθρωπο, αδιαφορώντας πλήρως για το περιβάλλον και αυξάνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές διαφορές. Και ασχέτως αν αυτά γίνονται από πολυεθνικές και κυβερνήσεις, για την επιβολή τους και την χρήση της τεχνολογίας, έμμεσα ή άμεσα, για την αποδοχή και επιβολή τους, υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τους καταναλωτές της σάπιας αστικής τάξης,
Όσο και αν φαίνεται απλό, πλέον οι τράπεζες και κάθε δημόσια υπηρεσία, όποτε χρειαστεί, γνωρίζουν τι αγοράζουμε, από πού, πόσα χρήματα διακινούμε και πώς. Οι μετακινήσεις ήδη καταγράφονται με την μορφή καμερών στα διόδια και σε άλλες οδικές αρτηρίες, ενώ σε κάθε σημείο το προσωπικό απόρρητο και το δικαίωμα του ανθρώπου στην ιδιωτικότητα  είναι απλά λέξεις στα χαρτιά, καθώς πρακτικά δεν υφίστανται.