Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι αστοί δεν σεβάστηκαν τη βαριά κληρονομιά τους...


227 χρόνια μετά, η οπισθοδρόμηση προς τη νέα Φεουδαρχία

Του system failure

Ήταν 14 Ιουλίου του 1789 όταν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης στη Γαλλία υπόσχονταν έναν άλλο κόσμο. Και πράγματι, ο αυταρχισμός και η καταπίεση της Μοναρχίας και της Φεουδαρχίας έφερναν αβίαστα μια γνήσια επιθυμία για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Το σύνθημα "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη", δεν ήταν ένα απλό σλόγκαν που αναπαράγονταν μέχρι να καταντήσει κλισέ, αλλά, συμπύκνωνε την δίψα της πλειοψηφίας για μια μεγάλη αλλαγή.

128 χρόνια αργότερα, μια άλλη επανάσταση, στην Ρωσία αυτή τη φορά, υπόσχονταν να κάνει πράξη όλα όσα είχαν διακηρυχθεί τότε, καθώς η εργατική τάξη αποκτούσε ταξική συνείδηση, αλλά και η αστική τάξη είχε ήδη οπισθοχωρήσει απέναντι στις αρχικές διακηρύξεις της.

Ακολούθησαν αρκετές δεκαετίες σύγκρουσης μεταξύ δύο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων. Από τη μια ο Σοβιετικός Κομμουνισμός που επέβαλε έναν άμεσο κρατικό αυταρχισμό και μια τερατώδη γραφειοκρατία, από την άλλη, ο έμμεσος αυταρχισμός των κρατών της Δύσης μέσω της προπαγάνδας και της ψυχολογικής βίας. Πάντα πίσω απ'όλα αυτά, μια κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη που με όπλο την οικονομική ισχύ κινούσε και κινεί τα νήματα.

Σε αυτά τα 227 χρόνια, η μεγαλοαστική αυτή τάξη "αναπλήρωσε το κενό" που άφησαν οι μονάρχες και οι φεουδάρχες, κυριάρχησε μέσω της οικονομικής ισχύος και τώρα παίρνει πίσω όλα όσα κατακτήθηκαν με τον κόπο και το αίμα των "πληβείων" μέσα σε τόσες δεκαετίες. Η όλη ιστορία μοιάζει με μια μεγάλη απάτη που τώρα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank, όπως και η Θεία Όλγα, ξέρουν!


Του Κωνσταντίνου Βέργου

Οι αναλυτές της Deutsche Bank ξαναχτύπησαν! Με αφορμή την κρίση στις ιταλικές τράπεζες μαζεύτηκαν σε ένα στρογγυλό τραπέζι, ανέλυσαν το πρόβλημα, και πρότειναν έξι σημεία-τομή για τη λύση των προβλημάτων του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Αξίζει να τα δούμε, καθώς άνθρωποι που παίρνουν ως και ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για να γράφουν, ίσως προτείνουν κάτι νέο.

Με μια έκθεση 40 περίπου σελίδων, οι αναλυτές με επικεφαλής τον υπεύθυνο του τμήματος επενδύσεων τους προέβησαν σε λύσεις- τομές για να λύσουν τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι λύσεις αυτές βαφτίζονται από την Τράπεζα  "wish list", όπως ακριβώς όταν ευχόμαστε να λάβουμε ένα δώρο φτιάχνουμε «wish list» για να την δει ο Αη Βασίλης (διάβαζε, η φουκαριάρα η μάνα μου)!

Πρώτον, προτείνουν να «εμβολιαστεί» το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα με 28 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να λύσει το θέμα με τα κόκκινα δάνεια. 

Δεύτερον, πλήρης κατάργηση του bail-in (δηλαδή να μην επιτρέπεται η διάσωση με λεφτά μετόχων, ομολογιούχων και καταθετών) το οποίο πρέπει να «μπει στην αχρηστία» από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ), επιτρέποντας μόνο διασώσεις  τύπου «bailouts». Δηλαδή οι διασώσεις τραπεζών να γίνονται απ ευθείας με το φρέσκο, ζεστό, εξαίρετο χρήμα των φορολογουμένων, καθώς είμαστε  «σε περιόδους σοβαρής αναταραχής»

Ενταση και προπηλακισμοί στον πλειστηριασμό του Athens Ledra -Ακυρώθηκε λόγω εισβολής του ΕΠΑΜ [βίντεο]-AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ.


Εισβολή στο ειρηνοδικείο στο οποίο θα γινόταν ο πλειστηριασμός του Athens Ledra έκανε την Τετάρτη ομάδα του ΕΠΑΜ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.


Μέλη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου πιάστηκαν στα χέρια με εργαζόμενους του ξενοδοχείου, οι οποίοι ήθελαν να γίνει ο πλειστηριασμός, καθώς μέσω αυτού διατηρούν τις ελπίδες τους να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Η ένταση και οι προπηλακισμοί συνεχίστηκαν και εκτός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του STAR ο πλειστηριασμός αναμένεται να προγραμματιστεί εκ νέου τον Σεπτέμβριο, με σχεδόν τη μισή τιμή εκκίνησης, από τα 48 εκατ. ευρώ στα 25 εκατομμύρια.

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/news/277989/entasi-kai-propilakismoi-ston-pleistiriasmo-toy-athens-ledra-akyrothike-logo-eisvolis#ixzz4EKQPBTDW

***



***

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΩΣ ΧΩΡΑΣ ...


Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε !!!!


***


Δελτίο Τύπου
Το ΕΠΑΜ για τους πλειστηριασμούς

Στις 13 Ιουλίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, υπήρχαν εγγεγραμμένοι στο πινάκιο 28 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 15 αφορούσαν πλειστηριασμούς από τραπεζικά ιδρύματα ενάντια σε ιδιώτες, στοχεύοντας  κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

Το ΕΠΑΜ πράττοντας αυτό που πράττει εδώ και 3 χρόνια, απέτρεψε τους εν λόγω πλειστηριασμούς, δίνοντας ανάσα ζωής και στέγης στους βαριά πληττόμενους συμπολίτες μας από την κρίση  και την αδηφάγα όρεξη της τραπεζικής μαφίας.

Οι πλειστηριασμοί της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών, της Α κατοικίας, της μικρής επιχείρησης, έχει πάρει πλέον την μορφή καταιγίδας. Ειδικά μετά την συμφωνία με το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ιδιωτική περιουσία των συμπολιτών μας περνάει με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια των τραπεζών και των  funds. Στα χέρια δηλαδή των κύριων υπεύθυνων για την χρεοκοπία της Ελλάδας, που σε συνεργασία με το πολιτικό και  οικονομικό κατεστημένο έχουν παραδώσει ολόκληρη την Ελλάδα στα χέρια ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Το ΕΠΑΜ από το 2013, πρωτοστάτησε στην δημιουργία του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας πάνω από 1000 πλειστηριασμούς ιδιωτικής περιουσίας στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, στεκόμενο αλληλέγγυο σε συμπολίτες που βρέθηκαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αντιμέτωποι με την ασυδοσία του τραπεζικού καρτέλ και απροστάτευτοι από κάθε κρατική πρόνοια και βοήθεια.

Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση, που η γνωστή μερίδα της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, επέλεξε να αποκρύψει τον πραγματικό λόγο της παρουσίας  του ΕΠΑΜ στα ειρηνοδικεία όλη της χώρας σήμερα, προβάλλοντας αποκλειστικά και μόνο τον πλειστηριασμό του Athens Ledra.

Το ΕΠΑΜ θα συνεχίσει τον αγώνα του σε κάθε επίπεδο.  Θα βρίσκεται σε κάθε ειρηνοδικείο αποτρέποντας την εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών προς όφελος της τραπεζοκρατίας , αποδεικνύοντας στην πράξη την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας, απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξανδραποδισμού της κοινωνίας, και λεηλασίας των περιουσιών των πολιτών.

Το Γραφείο τύπου του Ε.Πα.Μ.
13 Ιουλίου 2016

***

ΕΠΑΜ: Η αλήθεια για το Athens Ledra 

Ε.ΠΑ.Μ. - «Στο Μικρόφωνο» Το Ε.ΠΑ.Μ. για τους πλειστηριασμούς. 14 ‎/07/2016.

Το τρίτο σενάριο...


Αυτό που σίγουρα συμβαίνει είναι η σταδιακή διάβρωση της Ευρώπης, η οποία οδηγεί νομοτελειακά στη διάλυση της – όπως εκείνο το σίδερο που σκουριάζει σιγά-σιγά, έως ότου τελικά «σαπίσει» εντελώς, χωρίς να χρειαστεί κανένας να το «πριονίσει»
«Αρκετοί Έλληνες έχουν ασφαλώς κατανοήσει ότι, μέσω της στρατιωτικής εισβολής σε μία χώρα κατακτώνται μεν τα εδάφη της, αλλά κάποτε απελευθερώνεται – ενώ δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο με την οικονομική εισβολή, αφού τότε εξαγοράζονται τα εδάφη της (συνήθως σε εξευτελιστικές τιμές, αφού έχει προηγηθεί η σωστή προετοιμασία), οπότε παραμένουν στην ιδιοκτησία των ξένων ακόμη και όταν τελειώσει ο πόλεμος«  
Ανάλυση
Εάν δεν θέλει κανείς να θεωρείται ως «εμμονικός» φορέας κακών ειδήσεων, σε μία οδυνηρή εποχή όπου σχεδόν τα πάντα έχουν κριθεί, οπότε δεν ωφελεί η απαισιοδοξία με στόχο τη λήψη μέτρων προστασίας,ενώ ταυτόχρονα δεν είναι ορθολογικό να διασπείρει ψευδή αισιοδοξία, τότε πρέπει απλά να απέχει – ειδικά όταν έχει προτείνει κατά καιρούς ορισμένες λύσεις, οι οποίες όμως αποτελούν πλέον παρελθόν.