Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Μεσανατολικό χάος...


Του Πέτρου Αργυρίου

28 Ιουνίου 2016: Τρομοκρατική ενέργεια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με 41 νεκρούς.

13 Ιουλίου 2016: Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ μιλάει για εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και εξομάλυνση των Τουρκοσυριακών σχέσεων . Την ίδια περίπου περίοδο επιχειρείται μια πρώτη τουρκορωσική προσέγγιση μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία και εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια από την επιδρομή Ισραηλινών δυνάμεων σε τουρκικό πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα. Η Τουρκία του Ερντογάν επιδιώκει ανεξάρτητη πολιτική και αυτό αποτελεί ύβρη για την Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ.

15 Ιουλίου του 2016: Επιχειρείται το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Ερντογάν με  την ανοχή ή την ενθάρρυνση αμερικανικών κύκλων που τον οδηγεί σε περαιτέρω στροφή της εξωτερικής πολιτικής του μακριά από τη Δύση ενώ ο χαμηλής κλίμακας εμφύλιος εναντίον των Κούρδων μαίνεται και εντείνεται.

9 Αυγούστου του 2016: ο Ερντογάν επισκέπτεται τον Πούτιν.

Θα έχουμε και περίσσευμα από πάνω..


Του Κώστα Καίσαρη 

ΣΤΕΝΟΣ συνεργάτης του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε για το μείζον θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη: «Πράγματι ο Αλέξης έχει πάρει κάποια κιλά. Αυτό συνέβη τον χειμώνα». 
Ερωτηθείς, αν ο πρωθυπουργός γυμνάζεται (όπως ο Γ. Παπανδρέου), απάντησε ότι «δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, αλλά ο κ. Τσίπρας προσέχει πλέον τη διατροφή του»

Πράγματι. Το θέαμα να μην κουμπώνει το σακάκι του πρωθυπουργού της χώρας, να είναι τσίτα και με το κουμπί έτοιμο να σπάσει είναι αντιαισθητικό. Κι όχι λόγω παραπάνω κιλών. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Το ακατανόητο και απαράδεκτο είναι ότι δεν λέει να του πάρουνε δυο τρία κοστούμια μεγαλύτερο νούμερο. Κι αν ο ίδιος αδιαφορεί και δεν κοιτάει τον καθρέφτη, η Περιστέρα τι κάνει; Ενας άνθρωπος να του πει ότι πρέπει να αλλάξει ρούχα δεν υπάρχει;

Ας αφήσουμε όμως το φαίνεσθαι κι ας δούμε την ουσία. Την κίνηση ματ του Ελληνα πρωθυπουργού να επαναφέρει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Να πατσίσουμε με τους Γερμαναράδες, να τελειώνει η ιστορία. Με τους πιο μέτριους υπολογισμούς, τα λεφτά αυτά προσδιορίζονται στα 278,7 δισ. ευρώ.

Οι 8 έγιναν 15;;;

Επτά Τούρκοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα...
Εφτασαν σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο...

Επτά Τούρκοι πολίτες, που έφτασαν σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η Wall Street Journal, επικαλούμενη Ελληνες αξιωματούχους.

Πρόκειται για ενα ζευγάρι καθηγητών Πανεπιστημίου μαζί με τα δύο τους παιδιά, οι οποίοι έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, πιθανότατα μέσω του Εβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες το διαβατήριο της γυναίκας και των παιδιών είχε λήξει. Η οικογένεια φέρεται να έχει μεταφερθεί σε κέντρο φιλοξενίας

Στη Ρόδο έφτασαν τρεις επιχειρηματίες, χωρίς ακόμα να έχει αποσαφηνιστεί το πως, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εξ αυτών μόνο ο ένας είχε διαβατήριο σε ισχύ.

25/8/2016 - Ε.ΠΑ.Μ. - Ο Δημήτρης Καζάκης με τον Πέτρο Ιωάννου