Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλο κακό έρχεται….


Του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη όπου το μνημονιακό «στρατόπεδο» σάρωσε -ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής- με το 85% των ψήφων, και είναι πια ολοφάνερο, ότι η κατάσταση ολοένα και μοιάζει με εκείνη που οι από «κάτω» επ’ ουδενί δεν θέλουν και οι από «πάνω» δεν μπορούν ούτε τα ελάχιστα από αυτά που νόμιζαν ότι θα καταφέρουν.

Η πορεία φθοράς και ουσιαστικά σταδιακής κατάρρευσης της πρώτης κυβέρνησης των «αριστερών» απατεώνων του Τσίπρα (μαζί με τους εθνοκάπηλους λαϊκο-δεξιούς του θλιβερού Καμμένου, εξ ίσου απατεώνων, έστω και παλαιότερης κοπής οι τελευταίοι), δείχνει ότι οι εξελίξεις απ’ εδώ και εμπρός θα είναι ραγδαίες.

Υπό αυτή την έννοια η σημερινή (28/11/2015) σύσκεψη υπό τον ευρω-πρόεδρο Πάκη και με τη συμμετοχή των άλλων δωσίλογων δήθεν αρχηγών, παρά το φιάσκο που κατέληξε, δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο που έχει βρεθεί το ίδιο το σύστημα. Αν σε αυτό το σκηνικό προστεθεί και η «γεωπολιτική» εξέλιξη στη γειτονιά μας, τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ΠΑΝΙΚΟ!

Ολλανδικά ανέκδοτα


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

ΔΙΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  
Αποκαλυπτική για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε. ήταν η πρόσφατη δήλωση του Μαρκ Ρούτε για το προσφυγικό πρόβλημα. Με ύφος Κασσάνδρας, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, της χώρας που αναλαμβάνει σε ένα μήνα την εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης, προειδοποίησε ότι η τελευταία θα καταρρεύσει σαν τη... Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αν δεν καταφέρει να θωρακίσει τα σύνορά της. Στη συνείδηση του Ολλανδού πρωθυπουργού, οι απελπισμένοι πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, εκπροσωπούν τους νέους Βάνδαλους, που απειλούν να καταστρέψουν τον υψηλό πολιτισμό της νέας αποικιοκρατίας.  
Πρόσχημα για το ξενοφοβικό ντελίριουμ των ευρωπαϊκών ελίτ- που δεν αισθάνονται την ανάγκη να ψελλίσουν δύο λέξεις καταγγελίας των Σκοπίων για την εγκληματική ανόρθωση νέου Τείχους, στην Ειδομένη- προσέφερε το λουτρό αίματος που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι. Ένα πρόσχημα εντελώς διάτρητο, για όποιον διατηρεί έστω ψήγματα κοινής λογικής. Γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν Γάλλοι και Βέλγοι πολίτες, που ζούσαν στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και όχι κατατρεγμένοι πρόσφυγες από τη Συρία ή το Ιράκ.  

Η δικαιοσύνη των γενεών


Γράφει η Σερένα Νομικού

Δεν είναι ντροπή να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας μία θλιβερή αποικία, έρμαιο των δανειστών της; Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε εμείς, για τα τραγικά μας λάθη; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι;
«Θυμηθείτε και προετοιμαστείτε: Όταν στύβεις μία λεμονόκουπα έως ότου δεν έχει πια καθόλου χυμό, την πετάς στα σκουπίδια«.
Έχω την άποψη ότι, είμαστε μία από τις πλέον εγωιστικές γενιές που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα. Πιθανόν λόγω αυτού ακριβώς του εγωισμού και της βρώμικης ιδιοτέλειας μας, έχουμε «εκθρέψει» τη διαφθορά σε ολόκληρο το δημόσιο βίο. Επί πλέον, επιλέγαμε συνεχώς ανίκανες, προδοτικές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η πατρίδα μας στην καταστροφή.
Όσον αφορά τα παιδιά μας, αφενός μεν τους έχουμε στερήσει εντελώς την αυτοτέλεια και τη μαχητικότητα, αφετέρου τα πλημμυρίσαμε με ανασφάλειες. Επιδεινώσαμε δε κατά πολύ τις δυνατότητες τους να επιβιώσουν μόνα τους, χωρίς τη δική μας στήριξη, στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζούγκλα που κατασκευάσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Όσο για όλα όσα τα διδάξαμε με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια, είναι καλύτερα να μην αναφερθώ.

Οι φιλέλληνες Ελληνες εφοπλιστές...


Οι μεγιστάνες που κατέχουν έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους παγκοσμίως έχουν από χρόνια δηλώσει ότι αν η Ελλάδα προσπαθήσει να τους φορολογήσει θα φύγουν και η αποχώρησή τους θα καταστρέψει την οικονομία! | ICON PRESS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Της Αντας Ψαρρά

Ενώ οι... καραβοκύρηδες αμύνονται των συνταγματικά κατοχυρωμένων φοροαπαλλαγών τους με την απειλή ότι αν ανατραπούν θα φύγουν από τη χώρα και με στοιχεία ότι εισφέρουν στο ΑΕΠ από 4% έως 7,5%, το Reuters υπολογίζει σε 1% την εισφορά τους και μιλά για εφοπλιστικό μύθο.

Από τα ξένα πρακτορεία τελικά μαθαίνει ο Ελληνας πολίτης τη... μεγάλη συνεισφορά των αφορολόγητων Ελλήνων εφοπλιστών στην οικονομία της χώρας. Σε χθεσινό δημοσίευμα του Reuters με τίτλο «Ο ελληνικός εφοπλιστικός μύθος» διαβάζουμε «πώς οι Ελληνες εφοπλιστές μεγαλοποιούν τον ρόλο τους και γιατί αυτό κοστίζει εκατομμύρια στην Αθήνα».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται σε όσα όλοι οι πολίτες, οι κυβερνήσεις, οι εφοπλιστές και κυρίως οι ναυτικοί γνωρίζουν, επισημαίνοντας ότι στον τελικό απολογισμό ελάχιστα κερδίζει η ελληνική οικονομία. Οι ερευνητές μίλησαν με Ελληνες αξιωματούχους και εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών.

Αθώοι οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής, ένοχος ο τέταρτος, για την «Τσικνοπέμπτη της καταστολής»


Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής που δικάστηκαν την Δευτέρα για την υπόθεση της «Τσικνοπέμπτης της καταστολής», ενώ ένοχος κρίθηκε ο τέταρτος με βάση τον νόμο περί κατοχής φωτοβολίδων.

Ο τέταρτος κάτοικος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες και 200 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή, ενώ από την πλευρά του θα ασκηθεί έφεση.

Πρόκειται για 4 κατοίκους στων οποίων τα σπίτια είχαν εισβάλλει άνδρες της ασφάλειας των ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ την μέρα της Τσικονοπέμπτης το 2013 μετά την καταστολή που είχε προηγηθεί με την εισβολή της αστυνομίας στην Ιερισσό,τα δακρυγόνα και τα χημικά ακόμη και στο προαύλιο του σχολείου.

Οι κατηγορίες εναντίον των 4 κατοίκων ήταν για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη κατοχή κροτίδων και παράβαση άρθρο 76 παρ1,2 του νόμου 4070/2012.Συγκεκριμενα προκειται για παραβαση του νομου περι οπλων και εκρηκτικων, νομου περι φωτοβολιδων και πυροτεχνηματων, και του νόμου περι ρυθμίσεων ηλεκτρονικων επικοινωνιων αντιστοιχα. Πρόκειται για πλημμεληματικές κατηγορίες.

Ο κύκλος της Ζωής

Του Γιάννη Μακριδάκη

Ωραία βροχή, ποτιστική δεν μας αφήνει σήμερα, για πρώτη φορά μετά από μήνες, να βγούμε προς πρωινή τροφοσυλλογή. Κάθομαι μέσα, ακούω τον ήχο της κ αναπολώ τον πλούτο αυτής της γης που απαξιώσαμε, καταστρέφουμε και εκποιούμε ασυνείδητα, ως εθισμένοι στο χρήμα κ πλανεμένοι από τις αξίες του τις ευτελείς.

Χόρτα άγρια κ ήμερα, λάχανα, μπρόκολα, παντζάρια, μανιτάρια, ξινά, άγρια σπαράγγια, ρίγανες, θυμάρια, άνθη, μούσμουλα, αγγινάρες, κουκιά, ρεβύθια, καίσια, ήμερα σπαράγγια, φιρίκια, νεράμπουλες, ρεγκλότες, μούρα, αμύγδαλα, τόσων ειδών λαχανικά, σύκα, σταφύλια, ρόδια, ελιές, κουρμάδες, όλα τα μαζέψαμε από φθινόπωρο σε φθινόπωρο, και τώρα ξανά πάλι χόρτα κ πρασινικά, απ την αρχή ο κύκλος.
Κάθε πρωί σκυμμένοι στη γη ή τεντωμένοι στα κλαδιά των δέντρων κερδίζουμε τη ζωή μας και υμνούμε τη γεύση, την όσφρηση, την κάθε αίσθησή μας.

Oliver Nelson Septet - Stolen Moments

Γαλλία,Ρωσία και Μέση Ανατολή...


ΠΕΝΤΕ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου-Παρίσι 
[Δημοσιεύτηκε την 19η Νοεμβρίου 2015]

«Τι λένε οι επιβάτες σας γι΄αυτά που έγιναν;», ρωτάω τον ταξιτζή κι αυτός μου απαντάει με μόλις συγκαλυμμένη απελπισία: «με ρωτάνε τι σκέφτομαι εγώ!».

Το χρώμα του προσώπου του δεν αφήνει αμφιβολίες. Γάλλος πολίτης, γεννημένος στη Γαλλία, αλγερινής καταγωγής. Θυμάται τον εμφύλιο στην Αλγερία και φοβάται ότι, οι καταγόμενοι από την Αραβία Γάλλοι πολίτες, θα υποβιβαστούν τώρα από «δεύτερης» – όπως νοιώθουν – σε «τέταρτης κατηγορίας»!

Το ταξί διασχίζει τις φωτισμένες λεωφόρους του κέντρου κατευθυνόμενο στο Μπουλβάρ Μονπαρνάς, αλλά οι πελάτες είναι ελάχιστοι στα φημισμένα καφέ του, όπως το «Σελέκτ». Μόλις 48 ώρες πέρασαν από τη στιγμή που η «Πόλη του Φωτός» γνώρισε, για μια στιγμή, το σκοτάδι που, τόσα χρόνια τώρα, μονιμοποιήθηκε σε τόσες και τόσες πόλεις του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου και η πρωτεύουσα της Γαλλίας παραμένει σε κατάσταση σοκ, ανήμπορη να εξηγήσει τι της συνέβη.

«Παγκόσμια συγκίνηση» για το Παρίσι, καμία συγκίνηση όμως για τους υπερδιακόσιους επιβάτες του ρωσικού αεροπλάνου που εξαφανίστηκαν πάνω από το Σινά, μου λέει ο σωφέρ, καθώς ξεθαρρεύει . Ούτε για τους 44 της Βυρηττού προχτές, του λέω, διαπιστώνοντας ότι δεν γνωρίζει καν την πολύνεκρη έκρηξη της βόμβας στη σιϊτική συνοικία της λιβανικής πρωτεύουσας. Οι νεκροί δεν ήταν Ευρωπαίοι.

Δημ. Κωνσταντακόπουλος:"Πρός νέα φάση ψυχροπολεμικού κλίματος στη Μέση Ανατολή"


Δε συμμερίζεται την άποψη ότι η Τουρκία έδρασε αυτόβουλα και περίπου ως ταραξίας κλιμακώνοντας την ένταση με τη Ρωσία με την κατάρριψη πολεμικού της αεροσκάφους, ο δημοσιογράφος και αναλυτής κ. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Εκτίμησε ότι ένα τμήμα των δυτικών συμμάχων πρέπει να είχε και γνώση και ενημέρωση των τουρκικών δράσεων.

Κατά τη γνώμη του, τα πράγματα εξελίσσονται σε ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο διάλυσης και επαναχάραξης στη Μέση και Εγγύς Ανατολή, φέρνοντας σε νέα αντιπαράθεση ΝΑΤΟ και Ρωσία.

Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην εμπλακεί σε υποθέσεις που δεν έχει ούτε ειδικό βάρος, ούτε λόγο να το κάνει τηρώντας τη γνωστή θέση ισορροπιών που παραδοσιακά τηρεί για δεκαετίες».