Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τρίτο και "αριστερό"μνημόνιο:Η ΑΜΕΊΛΙΚΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...


Του Δημήτρη Καζάκη

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας πριν λίγο καιρό έδωσε κατά κεφαλή κάθε νοικοκυριού 1.000 δολάρια ως δωρεάν ενίσχυση με μοναδικό στόχο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του πληθυσμού και να στηριχθεί η εσωτερική αγορά. H τάση αυτή είναι παγκόσμια. Ακόμη και στις ΗΠΑ.  

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου / Οκτωβρίου 2014 το περιοδικό της αμερικανικής ελίτ Foreign Affairs δημοσίευσε άρθρο του Mark Blyth και Eric Lonergan με τίτλο "Τυπώστε λιγότερα, αλλά Μεταφέρετε Περισσότερα: Γιατί οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δώσουν χρήματα απευθείας στον λαό." Και όχι στις τράπεζες, που πρέπει επιτέλους οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις να τις αφήσουν να πτωχεύσουν για να διασωθεί η πραγματική οικονομία του 99% του πληθυσμού.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι ως χώρα έχεις κατ' ελάχιστο τη δική σου κεντρική τράπεζα και μια κυβέρνηση που δεν θεωρεί καθήκον της να ενδίδει στους εκβιασμούς των ισχυρών. Κι ενώ σ' ολόκληρο τον κόσμο έχει φουντώσει η συζήτηση για το πώς να δοθεί χρήμα στον λαό, αντί για τις τράπεζες και τις χρηματαγορές, στην Ελλάδα η συμφωνία που πραξικοπηματικά ψήφισε η Βουλή έχει σαν στόχο:(*)

John Coltrane:23/9/1926 Χάμλετ/Νορθ Καρολάινα, † 17/7/1967 Νέα Υόρκη




Ευθύνη και άγος


Του Γιάννη Μακριδάκη

Οι αδίστακτοι πολιτικοί απατεώνες και οι συνοδοί τους κλαψομούνηδες υποκριτές νάνοι της επενδυτικής αριστεράς φέρνουν αυτές τις μέρες εις πέρας το συμβόλαιο πλήρους εκποίησης του πλούτου των φυσικών πόρων της χώρας, πλήρους εκπόρνευσης και ισοπέδωσης του τοπίου της και κάθε ιδιαιτερότητάς της, φυσικής και πολιτισμικής, πλήρους εξαθλίωσης και εκκαθάρισης του πληθυσμού της.

Ήσαν απολύτως ορατές οι προθέσεις τους τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2012 και μετά. Τεράστια ευθύνη για το άγος φέρουν οι όσοι πολίτες τους στήριξαν ως μέλη, στελέχη και υποστηρικτές κομματικοί, διότι αν δεν έβλεπαν την ενδοτική πορεία και το συμβόλαιο θανάτου της χώρας που είχαν υπογράψει και εκτελούσαν βήμα το βήμα, ήσαν πολιτικά αφελείς, ενώ αν τα έβλεπαν ήσαν απλά όμοιοί τους, συνένοχοι και συνέταιροι στο έγκλημα.

Ίδιο το παρακράτος, διαφορετικοί οι εντολείς…

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Ανέκαθεν, όλα τα… «αξιοπρεπή» πραξικοπήματα -από πραξικοπηματίες που σέβονταν(!!!) τον εαυτό τους και την… «επαγγελματική» τους υστεροφημία- συνοδεύονταν από άγρια καταστολή, συλλήψεις, τρομοκρατία και συντεταγμένη δράση του παρακρατικού μηχανισμού. Ως εκ τούτου, ποιος εχέφρων πολίτης περίμενε να συμβεί κάτι διαφορετικό το βράδυ της 15ης Ιουλίου 2015 στην πλατεία Συντάγματος;

Όλα συνέβησαν βάσει του προκαθορισμένου πρωτοκόλλου! Οι «μπάχαλοι» παρακρατικοί από νωρίς στις θέσεις τους, οι πάνοπλες δυνάμεις καταστολής αναπτυγμένες και τοποθετημένες στα καίρια σημεία και όταν δόθηκε η εντολή, άρχισε το μακελειό. Εντός της Βουλής, εξελισσόταν για… πρώτη φορά το πραξικόπημα της… «Αριστεράς». Τη ίδια στιγμή, στην πλατεία που συμβολίζει τους αγώνες του ελληνικού λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία, για πολλοστή φορά, τα ίδια εντεταλμένα όργανα διέλυαν βίαια την ειρηνική συγκέντρωση των πολιτών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα!

Όταν οι Έλληνες δεν εκβιάζονταν...


Του Δημήτρη Καζάκη

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους δωσίλογους της αριστεράς και της δεξιάς. Σπυρίδων Καπετανάκης, διοικητής χωροφυλακής του Ηρακλείου Κρήτης. Αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δυνάμεις κατοχής και να καταδώσει πατριώτες. Γι' αυτόν ο πόλεμος συνεχιζόταν και μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση και κατάληψη της Κρήτης.

Όταν έμαθε ότι έρχονται να τον συλλάβουν για εκτέλεση, δεν διέφυγε στο βουνό, όπως του πρότειναν τα αδέρφια του. "Αν φύγω, κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση μου, κι αυτό είναι άδικο", είπε στ' αδέρφια του.

Έμεινε, συνελήφθη, αρνήθηκε να διαπραγματευθεί για τη ζωή του, να προδώσει ιερά και όσια και εκτελέστηκε. Ανήμερα της εκτέλεσης, ο Σπυρίδων Καπετανάκης έτειλε στη Δώρα, τη σύζυγό του, που άφηνε με 4 ανήλικα παιδιά, το παρακάτω γράμμα της φωτογραφίας.
Μόνο οικογένειες που δεν είχαν τέτοιους ήρωες, μόνο οικογένειες δωσιλόγων έχουν διδάξει στα παιδιά τους, αυτό που μας λέει ο Τσίπρας, ότι όταν εκβιάζουν την πατρίδα σου, εσύ απλά την παραδίδεις.