Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αδιαπραγμάτευτος στόχος η συντριβή των εκφραστών του δωσιλογισμού!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απόφαση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καταδεικνύει την αδυναμία του να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα, τουλάχιστον με τους ίδιους όρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απώλεσε και τις τελευταίες εφεδρείες κοινωνικής νομιμοποίησης. Υπό τις παρούσες συνθήκες πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας, είναι πλέον εντελώς αδύνατο να συντηρήσει τεχνητά κάποιες κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα «απορροφούν» τους κραδασμούς που θα προκαλούν οι συνέπειες των ακραίων πολιτικών επιλογών.

Διαπιστώνοντας αυτή την αδυναμία αποφάσισε να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας -διατηρώντας βεβαίως την εξουσία- σε κάποιες «ενδιάμεσες» πολιτικές δυνάμεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο και δεδομένης της αδυναμίας αυτών των πολιτικών δυνάμεων ακόμα και να διαχειριστούν τη βαθύτατη δομική κρίση τερματικού χαρακτήρα που βιώνουμε, η χώρα εισέρχεται σε μια μεταβατική περίοδο κοινωνικοπολιτικής αστάθειας. Η εξέλιξη αυτή μόνο ως εξαιρετικά θετικήθα μπορούσε να χαρακτηριστεί, διότι θα οδηγήσει στην τελική αναμέτρηση του καθεστώτος με τις λαϊκές δυνάμεις. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια «χρυσή» ευκαιρία που έχει ο ελληνικός λαός να απαλλαγεί οριστικά από τον βρόχο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επέβαλαν δανειστές και τοκογλύφοι και να πάρει ο ίδιος τη ζωή του στα χέρια του.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (68) :Igor Stravinsky: Le sacre du printemps / The Rite of Spring - Jaap van Zweden - Full HD

Με το πρόσχημα των «τζιχαντιστών» κατεβάζουν τον στρατό στους δρόμους της Κύπρου


Του Μιχάλη Χατζηβασίλη

Λευκωσία: Επιστράτευση και του στρατού για πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών συζητούν αρμοδίως όχι μόνο για φρούρηση της γραμμής αντιπαράταξης, αλλά και για την ασφάλεια άλλων σημείων κινδύνου. Αυτό αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, που μελέτησε την κατάσταση τόσο ενόψει των πληροφοριών που υπάρχουν, όσο και των κτυπημάτων στη Γαλλία αλλά και της αποτροπής στο Βέλγιο. Ανάμεσα στα μέτρα που μελετούνται είναι και η αξιοποίηση της Εθνικής Φρουράς ώστε να συνδράμει στη φύλαξη διαφόρων πιθανών στόχων. Μάλιστα γίνεται λόγος για χρησιμοποίηση ΕΠΥ, που έχουν πείρα.

Ήδη το θέμα τέθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος θα το θέσει στον υπουργό Άμυνας ώστε να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες. Η Κυβέρνηση προβληματίζεται από την κατάσταση στο εξωτερικό και γι’ αυτό δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να προληφθούν τρομοκρατικά κτυπήματα.

Τι είδαν Ομπάμα και Μέρκελ και «ψήφησαν» Αλέξη!...


Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Το παράπονο του παραδοσιακού πελάτη/ψηφοφόρου της δεξιάς και εκείνο του πελάτη/ψηφοφόρου της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα έχει βάση και είναι δικαιολογημένο : Γιατί Ομπάμα και Μέρκελ δεν κάνουν κάτι για να αποτρέψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβερνητική εξουσία;

Γιατί αφήνουν την Ελλάδα στα χέρια του Αλέξη και της «Βαβέλ» που στελεχώνει το κόμμα του; Γιατί οι «υπεύθυνοι» σύμμαχοι και επίσημοι πάτρωνες της Ελλάδας, δηλαδή της μεγαλοαστικής της τάξης, γυρίζουν διακριτικά μεν, αλλά «γυρίζουν» την πλάτη στη ΝΔ και στους επίσημους κληρονόμους του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ; Εκτός από αχάριστοι είναι και τρελοί και επιτρέπουν σε «αναρχικούς», «αριστεριστές», «κομμουνιστές» και τυχάρπαστους περιθωριακούς που προκαλούσαν πριν από λίγο μόλις καιρό «σοκ και δέος» στον κ. Ιωάννη-Βαπτιστή, γιο του Κώστα και της Άννας Πρετεντέρη, να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας; Για φαντάσου τον Αλέξη δίπλα στον Ομπάμα ή την Μέρκελ! Μπρρ, ανατριχίλα!   

Επιστολή του Ε.ΠΑ.Μ. στους πρέσβεις της Ε.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΕΠΑΜ, στo πλαίσιo της δυναμικής πολιτικής που ακολουθεί έναντι της Ε.Ε, απέστειλε επιστολή στους Πρέσβεις της Ε.Ε., με την οποία τους θέτει ενώπιον των ευθυνών τους για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα στο όνομα των μέτρων λιτότητας.

Στην επιστολή, γίνεται αναφορά στη σχετική Εκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναπτύσσονται αδιάσειστα νομικά επιχειρήματα, βάσει των οποίων οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα Κρατη-Μελη της Ε.Ε., η Ε.Ε. και το ΔΝΤ καθίστανται υπεύθυνοι για τις ως άνω παραβιάσεις.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
16/01/2015

"Το κάτεργο του «Πλαισίου» και η αχτίδα της ελπίδας"


Της M.K.

Πολλά έχουν ακουστεί και κυρίως γραφτεί για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της εταιρίας «Πλαίσιο». Άλλοτε με σατυρικό ή και αλληγορικό τρόπο, άλλοτε γλαφυρά και άκρως αντιπροσωπευτικά της απάνθρωπης πραγματικότητας και της καθημερινότητας των εργαζομένων της εταιρίας αυτής. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια ακόμη μαρτυρία περί των συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, από τις πρώτες κιόλας μέρες. Ο υποψήφιος υπάλληλος-δούλος ξεκινάει με μια εξονυχιστική συνέντευξη. Αφού περάσει στο δεύτερο στάδιο καλείται σε ένα κατάστημα για δοκιμαστικό. Εκεί αρχίζει σιγά-σιγά να διαφαίνεται το ύφος της εταιρίας και το ήθος αυτών που έχει επιλέξει για διευθυντές καταστημάτων, υποδιευθυντές και υπεύθυνους. Να σημειωθεί, βεβαίως, ότι ακόμη και οι προαναφερθέντες υφίστανται μια τρομοκρατία, με τη συνεχή απειλή της απόλυσης και του εξευτελισμού από τους ανώτερούς τους.

Ο Πανοπτισμός του Αντώνη Σαμαρά και το γκρέμισμα του Πύργου.


Του Θανάση Βασιλείου

Ο Εγκλεισμός ως χώρος ορατότητας

Ο Ζιλ Ντελέζ (1925-1995), ξεκίνησε το 1985 να δίνει μία σειρά μαθημάτων για το έργο του Μισέλ Φουκώ (1926-1984). Τα μαθήματα αυτά, υπο το πρίσμα της ιστορίας της φιλοσοφίας που τόσο λάτρευε ο Ντελέζ, ακολουθούσαν, σε πρώτη φάση, τη σκέψη του μεγάλου στοχαστή Φουκώ μέσα από μία χρονολογική εξέλιξη, για να στηρίξουν στη συνέχεια τον τίτλο του μαθήματος ο οποίος ήταν «Les Formations Historiques», που θα μετέφραζα ως «Οι Ιστορικοί Σχηματισμοί». Ο Ντελέζ, ξεκινώντας, κάνει μια ειδική μνεία σε δύο σημαντικότατα έργα του Φουκώ. Πρόκειται για την Ιστορία της Τρέλας (1961) και το Επιτήρηση και Τιμωρία (1975). 

Αυτό που γοητεύει τον Ντελέζ στα δύο αυτά έργα και δε σταματά να το επαναλαμβάνει στα μαθήματα αυτά, είναι το γεγονός ότι για τον Φουκώ, οι χώροι εγκλεισμού, είτε πρόκειται για τα πρώτα άσυλα του 17ου αιώνα είτε για τις πρώτες φυλακές του 18ου αιώνα, δεν είναι τόσο χώροι που καθορίζονται από μαντρότοιχους, κελιά και συρματοπλέγματα, δεν είναι τόσο χώροι που βοηθούν στην «εξημέρωση» των «διαφορετικών», αλλά, πριν και πάνω απ’όλα, χώροι ορατότητας. Χώροι οι οποίοι μας επιτρέπουν να δούμε τους τρελούς, χώροι που μας επιτρέπουν να δούμε τους εγκληματίες. Με άλλα λόγια, ο Φουκώ λέει ότι η αρχιτεκτονική αυτών των χώρων δεν είναι τόσο ένα συσσωμάτωμα πετρών, όσο ένας χώρος ορατότητας. Ο Ντελέζ λέει: «Πριν σμιλεύσουμε την πέτρα, σμιλεύουμε το φως». Η αρχιτεκτονική των χώρων εγκλεισμού λοιπόν διαμορφώνει πεδία ορατότητας.

Έκτακτο δελτίο ακραίων κοινωνικών φαινομένων


Ανεξάρτητα από τις υπαρκτές, στρατηγικού χαρακτήρα διαφορές τους, όλες οι αριστερές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) οφείλουν να δώσουν την εκλογική και κυρίως τις μετεκλογικές μάχες σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης απέναντι στους κοινούς εχθρούς- το αστικό, Μνημονιακό μπλοκ και την τροϊκανή επικηδεμονία.

1. Σύμφωνα με έναν διαδεδομένο, κυνικό αφορισμό, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που είναι χειρότερο από το να μη γίνουν ποτέ τα όνειρά μας πραγματικότητα: η περίπτωση να... γίνουν! Εύχομαι να τους διαψεύσουμε- όπως κι αν αντιλαμβάνεται κανείς το «εμείς».

2. Οι τελευταίες μέρες του 2014 και οι πρώτες του 2015 είδαν την Ελλάδα να φιγουράρει ως πρώτο θέμα, στις περισσότερες ισχυρής επιρροής εφημερίδες της Ευρώπης και της Αμερικής. Σε μια μικρή χώρα με τεράστια συμβολική σημασία για τον πολιτισμό της Δύσης, μια χώρα που επελέγη ως το πειραματόζωο της διεθνούς χρηματιστικής ολιγαρχίας μετά την κρίση του 2008, εμφανίζεται ισχυρό το ενδεχόμενο ανάδειξης κυβέρνησης από δυνάμεις που κινούνται αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, η Ελλάδα θα συμπυκνώσει τις ελπίδες πάρα πολλών και τους εφιάλτες άλλων, ενσαρκώνοντας τη δυσοίωνη προειδοποίηση των FinancialTimes: οι λαοί, που δεν αντέχουν πια και δεν υπακούουν άλλο στις φωνές της «λογικής», δηλαδή του φόβου και της εθελοδουλείας, είναι ο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε. και ολόκληρου του ιμπεριαλιστικού πλέγματος.

«Η Μαύρη Βίβλος των ελληνικών ΜΜΕ»


Ο Γ. Τραγκας είναι σαν τα Jukebox: Του ρίχνεις κέρμα και παίζει τον σκοπό που εσύ θέλεις.

Η εκπομπή «Η Μαύρη Βίβλος των ελληνικών ΜΜΕ» που μεταδόθηκε από τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό στο πlαίσιο της σειράς εκπομπών με γενικότερο τίτλο «Αιώνιος Φοιτητής» θεωρούμε ότι είναι μα απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές που έχουμε παρουσιάσει.

Γίνεται εισαγωγή με τα λεγόμενα ενός «αστέρα», χαρακτηριστικό δείγμα της αγελαίας δημοσιοκαφρίλας, του Γιώργου Τράγκα και μέσα σε μια ώρα που διαρκεί η εκπομπή ξεδιπλώνεται όλος ο βρόμικος πολιτικο-δημοσιογραφικός κόσμος που έχει αναλάβει την χειραγώγηση της λεγόμενης κοινής γνώμης που σε πολιτικές συνθήκες όπως οι σημερινές έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο Δ. Καζάκης "ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ" του e-roi.gr - 16 Ιανουαρίου 2015

Ο Κώστας Λαπαβίτσας στο BBC (video)


Αυτές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές μετά τη δικτατορία, απαντά ο Κώστας Λαπαβίτσας στο δημοσιογράφο του BBC.  Το πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο λογικό, και από οικονομική σκοπιά, από το πρόγραμμα που επέβαλλε η Τρόικα στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος ρωτάει αν είναι κατάλληλη ώρα να "τζογάρει" η Ελλάδα τη στιγμή που βρίσκεται σε μια τόσο αδύναμη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν "τζογάρει" αυτή τη στιγμή, πιστεύει ο Κώστας Λαπαβίτσας, αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Ο ίδιος ο λαός γνωρίζει οτι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε απέτυχε. Τίποτα δεν δουλεύει, η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά, η κοινωνία έχει καταρρεύσει και οι Έλληνες θέλουν να ξεφύγουν και ακουμπούν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο δημοσιογράφος παρατηρεί πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οικονομολόγοι που συχνά διαφωνούν μεταξύ τους και επισημαίνει πως ο Λαπαβίτσας θεωρεί οτι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ήταν από τα μεγαλύτερα λάθη μετά την έναρξη της κρίσης. Αυτή δεν είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ο Λαπαβίτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυο πυλώνες στη στρατηγική του. Ο ένας είναι πως χρειάζεται κούρεμα χρέους, και ο δεύτερος πως χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική, η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται δεν έχει νόημα. Πρόκειται στην ουσία για ήπιο Κεϋνσιανισμό.

Και όμως η ιδέα "εκτύπωσης ευρώ" ανήκει στη Ν.Δ.


Του Καρτέσιου

Σάλο προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ότι θα «κόψει» 100 δισ. ευρώ η χώρα αν τερματιστεί η ρευστότητα και αμέσως απάντησε ειρωνικά η Νέα Δημοκρατία. Από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκαν τα εξής για την δήλωση της κας Μακρή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δις ευρώ. Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

Από τη στιγμή όμως που σύμφωνα με τη ΝΔ, η δήλωση μιας υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε και η δήλωση ενός υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ εκπροσωπεί ολόκληρη τη ΝΔ. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, την ερώτηση «Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;», η ΝΔ δεν θα έπρεπε να τη θέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον εαυτό της, καθώς πρώτος ο υποψήφιος βουλευτής της, Γιώργιος Καισάριος, είχε αρθρογραφήσει στο capital.gr υποστηρίζοντας τη λύση της … εκτύπωσης ευρώ. Το άρθρο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ μπορείτε να το διαβάσετεεδώ . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ «Ναι, οι περιφερειακές τράπεζες μπορούν να τυπώσουν χρήμα υπό την πιο πάνω ερμηνεία. Το ανακαλύψαμε οι περισσότεροι από εμάς το 2010, όταν η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας τύπωσε ξεχωριστά από το ευρωσύστημα περίπου 80 δισ. ευρώ (αν θυμάμαι καλά). Αργότερα η ΤτΕ τύπωσε περίπου 110 δισ. ευρώ με τον ίδιο τρόπο. Έκανε χρήση αυτό που λέμε συναλλαγές ELA».

Ρε συμπατριώτες…


Του Πιτσιρίκου

Η δήλωση της Ραχήλ Μακρή -περί της δυνατότητας να τυπωθούν ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας «εάν χρειαστεί»- ήταν καταπληκτική και καίρια. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε από κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες αποδεικνύουν ποιο είναι το τεράστιο και ανίκητο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε αυτή την θέση.
 «Δεν γίνεται αυτό που είπε η Ραχήλ Μακρή»
«Γιατί δεν γίνεται;»
«Γιατί δεν το προβλέπει πια η Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Δηλαδή, πριν μερικά χρόνια το προέβλεπε;»
«Ναι»
«Άρα, μπορεί να το προβλέψει ξανά. Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζουν. Δεν είναι Ευαγγέλια.»

Όλοι αυτοί που έπαθαν υστερία με την Ραχήλ Μακρή ξεχνούν πως ούτε μηχανισμός στήριξης προβλεπόταν πριν την χρεοκοπία της Ελλάδας. Αλλά τώρα υπάρχει.

Ρε ζώα, όλα αυτά που έγιναν στην Ελλάδα μετά το 2010, προβλέπονταν από πουθενά;

Προβλεπόταν από κάπου το ξεπούλημα της χώρας;

Draghi blackmails Greeks


... and we haven't even reached the election day

Του globinfo freexchange

It appears that ECB decided that will not buy Greek bonds, after the systemic banks of the country reported having liquidity problems, only a week before the crucial national elections. It's important to remind that the Leftist party, SYRIZA, which is determined to terminate austerity policies, precedes in all polls.

From ZH:
“Der Spiegel reports after the European close that ECB QE will not include Greek bonds due to their low rating... but will see national central banks buying own-country debt.”
http://www.zerohedge.com/news/2015-01-16/greek-debt-will-not-be-included-qe-ecbs-knot-warns-ecb-decision-distorts-markets
and
“... following yesterday's report that two Greek banks had suffered sufficiently material deposit withdrawals to force them to apply for the unpopular and highly stigmatizing Emergency Liquidity Assistance program with the ECB, now the other two of Greece's largest banks have also succumbed to reserve depletion after the Greek bank run appears to have gone viral. As Greek Capital.gr reports, now all four Greek banks have requested ELA assistance from the same ECB president who earlier today is said to have unceremoniously kicked out Greece from the ECB's QE program.”

http://www.zerohedge.com/news/2015-01-16/greek-bank-run-spreads-all-four-largest-banks

Διαφωτισμός: η τελευταία θρησκοληψία


Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη

Μια παρέα ξένων, κάπου στο Ρέθυμνο, αναζητούν μια διεύθυνση χαμένοι κάπου στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης. Σταματούν αιφνιδιαστικά μιαν ήσυχη γυναίκα και τη ρωτούν: «από δώ καλά πάμε;». «Μα πού θέλετε να πάτε;», τους ρωτά εκείνη με τη σειρά της. Οι επισκέπτες κοιτιούνται μεταξύ τους απορημένοι, ώσπου κάποιος αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να της εξηγήσει ό,τι δεν ξέρουν που θέλουν να πάνε. Και η γυναίκα ολοκληρώνει την απάντηση της με το διπλό (υπαινικτικό) μήνυμα: «...Ε δεν πάτε καλά!».

Ίσως το παραπάνω παιχνιδιάρικο μότο που χρησιμοποιούμε για εισαγωγή σε τούτο το άρθρο, να μοιάζει κάπως παράταιρο ή και άσχετο με το κατ’ εξοχήν Λογικό θέμα που επιχειρούμε να πραγματευτούμε. Αλλά είναι όντως έτσι;

Αυτό που εννοούμε συνήθως όταν μιλάμε για τον «Διαφωτισμό» δεν γίνεται αντιληπτό από όλους με τον ίδιο τρόπο. Όμως, αν ήταν να δώσουμε έναν γενικό ορισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ό,τι πρόκειται για μια πνευματική κίνηση που έχει τις ρίζες της κάπου στον 18ο αιώνα και οδήγησε σε μια ριζική αλλαγή του τρόπου που οι άνθρωποι στον Δυτικό κόσμο, (Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική) κατανοούν τον ρόλο, τη σημασία αλλά και το περιεχόμενο της Λογικής. 

Μία όντως αριστερή οικονομική προεκλογική δέσμευση


Του Γιάννη Μακριδάκη

Μια ώρα ήλιο άμα κάνει του Αγιού Αντωνιού, βαρύς χειμώνας πίσω. Σήμερα όχι μόνο μια ώρα αλλά όλη η μέρα είναι ηλιόλουστη και ανοιξιάτικη. Τα μηνολόγια, είπαμε, δείξανε βαρυχειμωνιά μέχρι σχεδόν τον Μάη και αναμένουμε να δούμε αν θα επαληθευτούν.
Καθώς δούλευα στο χωράφι το πρωί σκεφτόμουν ότι το σύστημα και το οικοσύστημα συνδέονται μεταξύ τους με το νήμα του χρήματος. Με το χρήμα οι καταναλωτές απομυζούν το οικοσύστημα και το συρρικνώνουν ολοένα, με το χρήμα παράγουν απορρίμματα ρυπαίνοντας τον ίδιο τους τον βιότοπο, με το χρήμα αρρωσταίνουν τον εαυτό τους σωματικά, πνευματικά και ψυχικά τρώγοντας, δουλεύοντας υπό πίεση σε περιβάλλοντα τοξικά αλλά και εξαιτίας του άγχους τους να το εξασφαλίσουν.

Γι’ αυτό λοιπόν μια Αριστερά πραγματική και όχι της πλατείας Μαβίλη, μια Αριστερά ανθρώπων και όχι καταναλωτών, που θα αμφισβητούσε, είπαμε και προχθές, λόγω και έργω τον καταναλωτισμό, μια Αριστερά σύγχρονη ριζοσπαστική, οικουμενική και εμπνευσμένη το πρώτο που θα έπρεπε να υπόσχεται προεκλογικά είναι η πλήρης και παντελής κατάργηση κάθε υπάρχοντος άμεσου φόρου, τέλους, εισφοράς και οτιδήποτε άλλου παρόμοιου και να θεσπίσει μόνο έναν έμμεσο Φόρο Κατανάλωσης Φυσικών Πόρων, ο οποίος θα πληρώνεται με κάθε αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών και θα έχει κάποιες κλίμακες π.χ. πολύ χαμηλή για φυτικά προϊόντα διατροφής, χαμηλή για ζωικά παράγωγα και κάποια φυτικά που προκαλούν ασθένειες, υψηλή για κρέατα, λιπαρά και παντός είδους επεξεργασμένα και συσκευασμένα εντός απορριμμάτων τρόφιμα και πολύ υψηλή για την ενέργεια, τα καύσιμα. τις πρώτες ύλες.

Γιατί διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία (video)


Το «βάρος των αλυσίδων» παντού είναι το ίδιο…
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ ενός Σερβοκαναδού, που – ποιος ξέρει;- μπορεί και να μας αφυπνίσει

(…) Αυτό το ντοκιμαντέρ θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις, όχι μόνο στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας αλλά και της Ελλάδας του σήμερα και του μέλλοντος. Κάποιοι από εσάς θα γελάσουν τώρα και εύχομαι να έχουν δίκιο… και εμείς γελάγαμε όμως!!!

Και πριν να δείτε το βίντεο να πω και εγώ τα δικά μου… ντοκιμαντέρ που είναι 2 ώρες αλλά πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσετε! Ένας χρήστης έγραψε… Είδα σήμερα το ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής 2010 «The Weight of Chains» του Boris Malagurski.
Είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο… αναφέρεται στη Γιουγκοσλαβία, μια πλούσια και ειρηνική χώρα, και το πώς έφτασε εδώ που είναι σήμερα με τη «βοήθεια» των Η.Π.Α., του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Οι ομοιότητες με τη χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος (ακόμα τουλάχιστον).