Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η Θεσσαλονίκη γίνεται γερμανική πόλη


Η Γερμανία, έχοντας τεράστια πλεονάσματα και προτιμώντας ανέκαθεν τη γη από τα χωρίς αντίκρισμα χρήματα, αναζητάει εναγωνίως αντίστοιχες τοποθετήσεις σε τιμές ευκαιρίας – οπότε είναι λογικό να επενδύει στην Ελλάδα, η οποία είναι η φθηνότερη σήμερα παγκοσμίως, αφού ευρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας εν λειτουργία.

Ανάλυση

Ο τίτλος δεν είναι δικός μας, αλλά μίας μεγάλης γερμανικής εφημερίδας (πηγή) μετά από συνέντευξη της με έναν Έλληνα συνδικαλιστή – ο οποίος αναφέρεται στην εκποίηση του αεροδρομίου της με αγοραστή την κρατική γερμανική εταιρεία FRAPORT, καθώς επίσης στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, στα πλαίσια των σκανδαλωδών ιδιωτικοποιήσεων που δρομολογούνται στη χώρα μας (άρθρο).

Δυστυχώς το μέγεθος των σκανδάλων θα αποκαλυφθεί αργότερα, κρίνοντας μεταξύ άλλων από το ότι, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κατασκευάζεται ήδη ένας διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης κόστους 246 εκ. € με τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ, ο οποίος δίνεται ουσιαστικά δωρεάν στο νέο ιδιοκτήτη του – με το συνδικαλιστή να θεωρεί ότι, τα 14 αεροδρόμια είχαν αξία της τάξης των 10 δις €, έχοντας παραχωρηθεί μόλις για 1,2 δις € στη FRAPORT που δανείσθηκε από ελληνικές τράπεζες για να τα πληρώσει, ενώ οι επενδύσεις που θα διενεργηθούν θα προέλθουν από τα έσοδα τους.
Εν πρώτοις βέβαια η γερμανική εταιρεία αύξησε τα τέλη των αεροδρομίων κατά ένα ευρώ ανά εισιτήριο, από τα 12 € στα 13 € (+8%) με μεσοπρόθεσμο στόχο τα 18 €, καθώς επίσης τα ενοίκια των καταστημάτων έως και 500% – ενώ το δημόσιο ανέλαβε την αποζημίωση των προηγουμένων ενοικιαστών, με χρήματα προφανώς των φορολογουμένων. Φυσικά οι μικρές ταξιδιωτικές και ενοικίασης αυτοκινήτων εταιρείες έκλεισαν, ενώ το μεγαλύτερο σκάνδαλο πρέπει να αφορά την αύξηση των τελών για τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

‘ΙΖΒΕΣΤΙΑ’: Στα Βαλκάνια άρχισε το έργο «Μεγάλη Αλβανία»

Μάιος 17, 2017. 08:53

Όταν στο μη αναγνωρισμένο, πλήρως, Κοσσυφοπέδιο, έρθουν στην εξουσία οι ριζοσπάστες θα ενεργήσουν για την ενοποίηση όλων των «αλβανικών εδαφών», γράφει σε άρθρο της η ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.

Τον Ιούνιο, στην κυβέρνηση του αποσχισθέντος Κοσσυφοπεδίου θα ανέλθουν οι ριζοσπάστες οι οποίοι θα αρχίσουν να εφαρμόζουν την έννοια της «Μεγάλης Αλβανίας».

Στις 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αφού η πλειοψηφία των βουλευτών στην ψηφοφορία που διεξήχθη δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης  στη σημερινή κυβέρνηση του Ίσα Μουσταφά.
Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν νίκη του Ριζοσπαστικού Κόμματος της «Αυτοδιάθεσης», η οποία προωθεί την ιδέα της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι σε σημαντική κυβερνητική θέση ενδέχεται να λάβει ο πρώην πρωθυπουργός και υποστηρικτής της ενοποίησης όλων των Αλβανών, ο Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου από το Βελιγράδι.

Η απειλή αυτού έργου ήταν ένα από τα κύρια θέματα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 15 Μαΐου με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξαντάρ Βούτσιτς.
Η πρόταση του κινήματος της αντιπολίτευσης «Πρωτοβουλία για το Κοσσυφοπέδιο» για την παραίτηση της κυβέρνησης την ενέκριναν στις 10 Μαΐου, 78 από τους 117 βουλευτές του κοινοβουλίου που ψήφισαν. (Το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου  έχει συνολικά 120 βουλευτές).

Εκτός Βουλής η ομογένεια στην Αλβανία;


Για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Χότζα, η οργανωμένη ελληνική μειονότητα στην Αλβανία κινδυνεύει να μείνει χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα προς το άδηλο μέλλον της

Οι πιθανότητες να μην εκλέξει βουλευτή στις προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου εκλογές εμφανίζονται περισσότερο από ποτέ αυξημένες. Ευρύτερα, ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί για αυτές τις εκλογές, σε μια πρωτοβουλία του αμερικανικού παράγοντα να αποτρέψει επικίνδυνες εξελίξεις, καταφθάνει αύριο στα Τίρανα ο βοηθός αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Σκόπια για την εκτόνωση της εκεί κρίσης. Όπως προαναφέρθηκε, αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν, η πολιτική φωνή της ομογένειας θα πάψει να ακούγεται στην αλβανική Βουλή στερώντας το δικαίωμα οργανωμένης παρέμβασης στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Μόνο ένα από τα δύο κόμματά της, το Μέγκα, με τη μικρότερη έως ελάχιστη επιρροή στο ελληνικό στοιχείο κατέρχεται στις εκλογές. Το άλλο, το ιστορικό Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) –αποδυναμωμένο και αυτό– με έναν βουλευτή, τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ντούλε, έχει δηλώσει, μαζί με άλλους πενήντα περίπου κομματικούς σχηματισμούς που αντιπολιτεύονται τον σημερινό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, ότι θα απόσχει από την κάλπη. 

Κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος το 4ο αριστερό μνημόνιο..


...ολόκληρη η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σε μια χώρα όπου μια τραπεζική μαφία σε αγαστή συνεργασία με μια παρέα μιζαδόρων πολιτικών και με τις ευλογιές των έμμισθων τραπεζοϋπαλλήλων της ευρωπαϊκής ένωσης τέτοιου είδους αποφάσεις θα βλέπουμε...σήμερα στη βουλή η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο-σχέδιο εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας καλούν τους βουλευτές να το ψηφίσουν όταν την ίδια ώρα η έκθεση κόλαφος του Ελεγκτικού Συνεδρίου μιλά ξεκάθαρα για την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος..

Δεν είμαστε πλέον ανεξάρτητη χώρα δεν υπάρχει καμία έννοια δικαίου και εφαρμογής του Συντάγματος δεν υπάρχει καμία εφαρμογή ακόμη και των ευρωπαϊκών κανονισμών και νόμων.

Kαι εμείς ως κοινωνία το μόνο που μένει είναι να αντισταθούμε έναντι αυτής της συμμορίας...

Δείτε την έκθεση κόλαφο Ελεγκτικού Συνεδρίου:



Πηγή:http://bankstersae.blogspot.com/2017/05/4.html

Διάβασε ακόμη: Θέμα αντισυνταγματικότητας εγείρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για τις περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια

Η παραπάνω έκθεση ΕΔΩ

Ο διαδραστικός εκβιασμός των Ορθοδόξων


Πόσο κοντά αλήθεια μπορεί να βρίσκεται η Δερβιτσάνη της Δρόπολης με τη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας; Πολύ μακριά θα ήταν μια απάντηση λογική σε ότι αφορά τόσο στη φυσική απόσταση όσο και την σύνθεση του πληθυσμού κ.α. Αυτό που λένε μακριά όσο η Δύση απ’ την Ανατολή. Έλα όμως που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας απέδειξε ότι δεν είναι και τόσο μακριά. Με ένα τρόπο έντονα νεοθωμανικό πήγε στη Δερβιτσάνη να επιβάλει με το δικό του πρωτόκολλο νέα ήθη και έθιμα στο πως γιορτάζουν οι Χριστιανοί και αμέσως μετά από τρεις μέρες κατέφυγε σε «ασφαλή» πνευματικό καταφύγιο. Προσευχή στο μεγάλο τέμενος της Μεδίνα, ο Ιμάμης του οποίου, απ’ τους πλέον μισαλλόδοξους, είχε προεδρεύσει των τελετών γιορτασμού του Μπαϊράμ στη λεωφόρο των Τιράνων το περασμένο καλοκαίρι...

Οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι και όσα το Σαββατοκύριακο που πέρασε διαδραματίστηκαν στη Χιμάρα κάνουν πιο ολοφάνερο το «ξαφνικό ενδιαφέρον» της ανώτερης πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Αλβανίας για το Νότο ή το βόρειο τμήμα της Ηπείρου όπου κατά πλειονότητα ζουν γηγενείς Ορθόδοξοι και ελληνικοί πληθυσμοί.

Και ο Πρωθυπουργός επίσης θυμήθηκε και προσπαθεί επίσης νεοθωμανικά να μοιράζει χαρτιά πολεοδομικής ένταξης των λατρευτικών κτισμάτων. Κάπως έτσι και οι Οθωμανοί ανά τακτά διαστήματα ανανέωναν διάφορους τίτλους ιδιοκτησίας εξαναγκάζοντας τους Χριστιανούς να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους. Επιδιώκει και τις ανάλογες φωτογραφίσεις και κατά παραγγελία ρεπορτάζ με ιερείς ώστε να επιδίδεται το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «φροντίζει» και διαφεντεύει και χωράφια που δεν της ανήκουν.