Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ατομική ευθύνη....


Αφού λοιπόν, έχω την ατομική ευθύνη για την δικιά σου υγεία, αφού μου αποδόθηκε, δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη. Αφού εγώ την ευθύνη της δικιάς σου υγείας, θα σου επιβάλλω -κι όχι μόνο εγώ αλλά κι ο κάθε άλλος, ο άπασας που έχει ατομική ευθύνη της δικιάς σου υγείας, τι θα τρως, πότε θα τρως, τι θα πίνεις, αν θα βγαίνεις, που θα βγαίνεις, με ποιους θα κάνεις παρέα, γιατί πρέπει να είναι αμόλυντοι, αν θα ακουμπάς το παιδί σου, αν θα δουλεύεις, αν θα πάει το παιδί σου σχολείο, πως θα περπατάς, πως θα αναπνέεις, αν θα αναπνέεις. 

Σε ξενίζει όταν στο λέω εγώ έτσι; Αλλά σου φαίνεται γνώριμο, έτσι δεν είναι; Γιατί είναι αυτά ακριβώς που σου κάνει το κράτος εδώ κι ενάμιση χρόνο τώρα και συνεχίζει ακάθεκτο με τις ευλογίες σου κι όλας. 

Με το άλλοθι της ατομικής ευθύνης, σου κλέψαν την ευθύνη της δικής σου ζωής. Και το μόνο που κάνεις είναι να χαίρεσαι που πεθαίνει ο γάιδαρος του γείτονα. Τέτοιος μαλάκας είσαι. Τέτοιος φασίστας που αντλείς αξία από την εκμηδένιση της αυταξίας των άλλων και την καταστροφή των ζωών τους.

Πέτρος Αργυρίου

6 Ιουλίου 2021