Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)


H Γεωργία Μπιτάκου & ο Ευάγγελος Κρητικός με θέμα:τα κόκκινα δάνεια, νόμος Κατσέλη και πλειστηριασμούς

Σήμερα Δευτέρα 21/03/2016 και ώρα 13.00 - 14.00 στην εκπομπή "Πολιτικοί Διάλογοι" η δημοσιογράφος κ. Γεωργία Μπιτάκου συνομιλεί με τον κ. Ευάγγελο Κρητικό, Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών για θέματα που αφορούν σε κόκκινα δάνεια, νόμο Κατσέλη και πλειστηριασμούς.




Ακούστε το σχετικό ηχητικό:


ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Νεουρόζ σήμερα


Του Γιάννη Μακριδάκη

Νέα μέρα στην κουρδική γλώσσα και παράδοση. Εαρινή ισημερία, ερχομός της άνοιξης.

Πριν χρόνια βρέθηκα στη μεγαλύτερη γιορτή του Νεουρόζ, στο Ντιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στην Ούρφα και στο Μάρντιν, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, όπου τότε δεν είχε αρχίσει ακόμη ο πόλεμος και όλα δούλευαν ρολόι καπιταλιστικό και το κινητό μου έπιανε σήμα συριακών εταιριών τηλεφωνίας.

Σκηνικό σαν 15.000 Ειδομένες δίχως αντίσκηνα στην ολοήμερη γιορτή του Ντιάρμπακιρ. Περί τα 2.000.000 άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε έναν αχανή κάμπο, όπου έφτανε η ματιά έβλεπε ανθρώπους. Λιγοστές χημικές τουαλέτες για όλους. Βρώμα, βούρκος, λασπουριά, δυσωδία απέξω.

Μια στημένη με ξύλα και σίδερα σκηνή εκδηλώσεων σε ένα σημείο του πάρκου-κάμπου, επί της οποίας έβγαζαν φλογερούς επαναστατικούς λόγους διάφοροι και μετά τραγουδούσαν και χόρευαν όλοι μαζί.

Με διαβατήριο του ψευδοκράτους ο ένας από τους Τούρκους Αστυνομικούς που έφθασε στη Χίο


Τα πολιτικά παιχνίδια της Άγκυρας, την ώρα που το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα πνίγει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταδεικνύει το περιστατικό εισόδου ενός εκ των έξι Τούρκων Αστυνομικών που έφθασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής κάνοντας χρήση διαβατηρίου του ψευδοκράτους.
Ο Τούρκος Αστυνομικός, παρότι του επιτράπηκε η είσοδος για διανυκτέρευση στη Χίο, το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού μέχρι να αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτός και θα αναλάβει δράση στο Hotspot της Χίου ή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον Τσεσμέ και από εκεί στη Σμύρνη.
Το ρεπορτάζ του politischios.gr επιβεβαίωσε ερωτώμενη και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος Αστυνομικός παραμένει σε περιορισμό στο Τελωνείο του νησιού.

"Πολιτικοί Διάλογοι" σήμερα 13.00-14.00



H Γεωργία Μπιτάκου & ο Ευάγγελος Κρητικός με θέμα:τα κόκκινα δάνεια, νόμος Κατσέλη και πλειστηριασμούς

Σήμερα Δευτέρα 21/03/2016 και ώρα 13.00 - 14.00 στην εκπομπή "Πολιτικοί Διάλογοι" η δημοσιογράφος κ. Γεωργία Μπιτάκου θα συνομιλήσει με τον κ. Ευάγγελο Κρητικό, Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών για θέματα που αφορούν σε κόκκινα δάνεια, νόμο Κατσέλη και πλειστηριασμούς.

Συντονιστείτε στους 106.7 στα fm στην Αττική στην ΕΡΤopen. Επίσης εναλλακτικά όσοι είστε εκτός Αττικής, μπορείτε να μας ακούσετε από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3 με έδρα τη Βοιωτία ή από τον ραδιοσταθμό του εργατικού κέντρου Εύβοιας στους 96,5 και διαδικτυακά στην www.ertopen.com σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για την συμμετοχή σας στην εκπομπή μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 

210 6002909-10 ή να στείλετε αποστολή SMS γράφοντας: 1Π (κενό) και μετά το ΜΗΝΥΜΑ στο 54045

Επαναφέρουν το "κούρεμα" καταθέσεων οι δανειστές αντί των "κόκκινων" και "πράσινων" δανείων!


Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και την εξαγορά των ελληνικών επιχειρήσεων αντί κουρέματος στις καταθέσεις απαιτούν οι δανειστές ζητώντας την πλήρη απελευθέρωση της πώλησής των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων (ανεξαρτήτως "πράσινου" ή "κόκκινου" χρώματος) στα funds (τουτέστιν "κοράκια") αλλά και την ακύρωση στην πράξη του «νόμου Κατσέλη» για να κλείσει η αξιολόγηση που όσο δεν κλείνει η ελληνική οικονομία τελεί υπό καθεστώς ομηρίας.

Έτσι λίγο μετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι δανειστές θέτουν θέμα νέας ανακεφαλαιοποίησης και «κουρέματος» των καταθέσεων εάν τα πιστωτικά ιδρύματα δεν «καθαρίσουν» ταχύτατα τα χαρτοφυλάκιά τους από τα τοξικά δάνεια.

Σε αυτή την γραμμή δνε βρίκσεται μόνο του το ΔΝΤ,αλλά την υποστηρίζουν και οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ και του ESM! Δηλαδή δεν τίθεται θέμα καλού και κακού "μπάτσου" είναι όλοι κακοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά" είναι χαρακτηριστική η φράση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, «ή Κύπρος ή τίποτα».

12 απαντήσεις για το πως θα εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό που ήδη τέθηκε σε εφαρμογή


Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας στις 18 Μαρτίου τέθηκε από σήμερα, Κυριακή σε ισχύ και η εφαρμογή της προβλέπει πως όποιος παράτυπος μετανάστης φθάνει στα ελληνικά νησιά θα πρέπει να επιστραφεί άμεσα στη γείτονα χώρα εκτός εάν χρίζει διεθνούς προστασία ή δεν ζητά άσυλο στη χώρα μας. Οι αιτήσεις όσων ζητούν άσυλο θα εξετάζονται, με ταχύτατες διαδικασίες, και με στόχο πάντα την άμεση επιστροφή τους στην Τουρκία, αν η αίτηση του κηρυχθεί απαράδεκτη.
Ήδη έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις στα ελληνικά νησιά για την απομάκρυνση των προσφύγων και την μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας- παρά το γεγονός πως μεγάλος αριθμός αρνείται να φύγει. Την ίδια στιγμή όμως που η συμφωνία τίθεται σε πλήρη ισχύ και η Τουρκία έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα, τουλάχιστον 875 πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια έφτασαν την Κυριακή στις ελληνικές ακτές.
Η ίδια δε η συμφωνία και συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων που αμφισβητούν τη νομιμότητα των διαδικασιών που προωθούνται ενώ πολλοί αμφιβάλλουν για το κατά πόσο τελικά θα αποδώσει καρπούς ή θέτουν ερωτήματα για το πως θα λειτουργήσει μηχανισμός επαναπροωθήσεων, τι ανθρωπινό δυναμικό απαιτείται, ποιών ειδικοτήτων, τι βοήθεια θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να μπορέσει να «τρέξει» την όλη διαδικασία αλλά πως γίνεται ο συντονισμός των δράσεων.