Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του ΕΝΦΙΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ο ΟΗΕ της ελληνικής πολιτικής


Του Γιάννη Φωτιάδη*

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΦΙΑ (ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ) ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν και ομονοούν: Ο «λαός» πρέπει να οργανώσει την απάντηση του στον «κοινωνικά άδικο» ΕΝΦΙΑ, όπως ασφαλώς αύριο και στους πλειστηριασμούς ακινήτων στο κλάσμα της αντικειμενικής τους αξίας, και στην πράξη να τα καταργήσει. Η λαϊκή αυτή απάντηση θα πρέπει να έχει σαν κορυφαία πράξη, σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, την άρνηση πληρωμής ΕΝΦΙΑ από τους πολίτες. Αυτό προτείνουν, κυρίως με έμμεσο τρόπο, τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η άρνηση της πληρωμής ΕΝΦΙΑ καθώς και πολλές από τις ακτιβίστικες ενέργειες που μπορούν να γίνουν, όπως αυτές της Ζακύνθου, έχουν τα ρίσκα τους και το κόστος τους για τους πολίτες στο βαθμό που αντιτίθενται στη τυπική νομιμότητα του καθεστώτος. Π.χ. καταλογισμός προστίμων και στο βάθος πλειστηριασμοί ακινήτων για τους αρνητές πληρωμής ή ποινικές διώξεις για τους ακτιβιστές.

Εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Ο ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει στους πολίτες να «παρανομήσουν», σαν τρόπο αντίστασης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι και τα αντίστοιχα ρίσκα, τι «παρανομία» και ποιό αντίστοιχο ρίσκο είναι διατεθειμένος να αναλάβει ο ίδιος; Η απάντηση είναι εμφανής: Καμιά «παρανομία» και κανένα ρίσκο.

Φοβάμαι τους τζιχαντιστές, μα πιο πολύ φοβάμαι τον Βορίδη


Νομίζω ότι πάσχω από το σπάνιο ψυχικό σύνδρομο που ονομάζεται «Τρόμος Απώλειας Κεφαλής». Φοβάμαι, γιατρέ μου, ότι ανά πάσα στιγμή θα πεταχτεί κάποιος από μια γωνιά, θα μου κόψει το κεφάλι και μετά θα αρχίσω να τρέχω βουστροφηδόν, όπως τρέχουν οι αποκεφαλισμένες κότες. Φοβάμαι, γιατρέ μου, αλλά ο φόβος μου δεν είναι παράλογος. ΄Ακουσα το Σάββατο τον Σαμαρά στη ΔΕΘ που έλεγε ότι, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, θα γίνουμε σαν τη Συρία και το Ιράκ, όπου τα κεφάλια κόπτονται αφειδώς, και την επόμενη ημέρα διάβασα το «Πρώτο Θέμα» που επιβεβαίωνε του λόγου το ασφαλές: «Συναγερμός από τις μυστικές υπηρεσίες, 100 ύποπτοι της τζιχάντ στην Αθήνα» έγραψε η εφημερίς του Αναστασιάδη κι από τότε τρέχω βουστροφηδόν, για να είμαι προετοιμασμένος, όταν θα 'ρθει η ώρα η καλή. 

Τρέχω να γλιτώσω το κεφάλι μου από τους τζιχαντιστές, ενώ θα έπρεπε να τρέχω για να ξεφύγω από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη που με κυνηγάει από πίσω με το τσεκούρι. Αποκεφαλισμός διά του ΕΟΠΥΥ, που αποφάσισε, λέει, να προσαρμόσει τις διαγνωστικές εξετάσεις στα αγγλοσαξωνικά πρότυπα, τα οποία, κοίτα να δεις σύμπτωση, είναι πολύ πιο περιοριστικά από τα δικά μας. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να γίνεις αγγλοσάξων κι εμείς ξεκινάμε από το τσεκούρι στις εξετάσεις. Τα άλλα, το χιούμορ, η ομίχλη, οι πουτίγκες, η Βασίλισσα, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, θα έλθουν μετά. 

Ακίνητα...


Του Βασίλη Βιλιάρδου

«Οι ελάχιστες, συχνά ανίκανες και ανεπαρκείς μειοψηφίες, κατορθώνουν να κυβερνούν τη συντριπτική πλειοψηφία ενός κράτους, επειδή είναι σωστά οργανωμένες, συνεκτικές, μεθοδικές, κυνικές, έχοντας πάντοτε σχέδιο και στόχο – ενώ δεν διστάζουν καθόλου να εξαγοράσουν τα ηγετικά στελέχη (διευθυντές, συνδικαλιστές κλπ.) των αντιπάλων τους».

Γνώμη

Τα ακίνητα ήταν ανέκαθεν ένας από τους βασικούς «μοχλούς ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας – ενώ οι Έλληνες ποτέ δεν υπερέβαλλαν, αφού δεν προκλήθηκε κρίση στον τομέα, όπως αυτή στις Η.Π.Α., στην Ισπανία και στην Ιρλανδία. Όσον αφορά δε το ότι κατανάλωναν με δανεικά, η ανάλυση για τις Η.Π.Α. δεν επιτρέπει να νοιώθουν ένοχοι – αφού ήταν φυσικό επακόλουθο των «ασυμμετριών» της Ευρωζώνης.

Εν τούτοις, λόγω της απόφασης του Εφιάλτη του Καστελλόριζου, ο οποίος φαίνεται πως έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει την Ελλάδα, κατόπιν εντολών, στα νύχια του ΔΝΤ, ο τομέας των ακινήτων κατέρρευσε – με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας, αφού από την οικοδομή εξαρτώνται πολλά άλλα επαγγέλματα.

Μεταξύ άλλων, βυθίστηκε στην κρίση και ο κλάδος των πολιτικών μηχανικών, ενώ το ασφαλιστικό τους ταμείο «λεηλατήθηκε» – μετά από την απόφαση της δήθεν τράπεζας των Ελλήνων, να επενδύσει τα χρήματα τους σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια «κουρεύτηκαν» γενναιόδωρα.

«Κάτω τα χέρια από τις Θερμοπύλες»


Θέση απέναντι στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της πατρίδας και συγκεκριμένα στο πωλητήριο που έχει μπει από καιρό μέσω ΤΑΙΠΕΔ στις Θερμοπύλες, καλούνται να πάρουν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό, έμμεσα ή άμεσα και κυρίως ο νέος δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Σεπτέμβρη.

Εδώ και ένα χρόνο, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας προκειμένου να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα και οι Ιαματικές Πηγές των Θερμοπυλών –μεταξύ άλλων πηγών στο νομό Φθιώτιδας, αφού η απόφαση για το απόλυτο ξεπούλημα βρίσκεται στο στάδιο της πλήρους εξέλιξης, με το ελληνικό κράτος να εκτελεί πιστά τις «διαταγές» των ξένων συμφερόντων που εκπροσωπούνται από τους δανειστές…

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ, το συγκεκριμένο προς πώληση ακίνητο περιγράφεται ως εξής: «Το Ακίνητο Β΄ διαχωρίζεται από την παλαιά Εθνική οδό σε δύο τμήματα. Η ιαματική πηγή με τα πέντε κτίρια βρίσκονται στο μεγαλύτερο τμήμα. Το Ακίνητο Β΄ απέχει από τη Λαμία, την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία ανήκει, 16 χλμ. ενώ από την Αθήνα απέχει 200 χλμ. και τη Θεσσαλονίκη 305 χλμ».
Το ακίνητο περιλαμβάνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, «κέντρο υδροθεραπείας, δύο παλαιά και ξεπερασμένα ξενοδοχεία, ένα κτήριο που στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι, σε έκταση γης 785.398 μ²».

GenerationE: η νέα γενιά της Εξόδου


Της Κατερίνας Σταυρούλα

(Δημοσιογραφική Έρευνα Δεδομένων Νεανικής Ευρωπαϊκής Μετανάστευσης – αναδημοσίευση από το rbdata)

Τους συναντάς σε διαδικτυακές ομάδες και φόρουμ να ανταλλάσσουν πληροφορίες και συμβουλές. Τους συναντάς στις πύλες επιβίβασης των αεροδρομίων με το πιο οικονομικό εισιτήριο στο χέρι. Μοιράζονται φωτογραφίες από νέες πόλεις στα κοινωνικά δίκτυα. Κατά εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστεύουν κάθε χρόνο με στόχο μια άλλη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για νέους, πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με μια βαλίτσα στο χέρι αφήνουν τη χώρα τους προς αναζήτηση εργασιακού μέλλοντος εντός της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά και εκτός. Κάποιοι από αυτούς θα αποτελέσουν σε μελέτες την «διαρροή εγκεφάλων», την «εξαγωγή ευφυΐας» ή τη «διαρροή ταλέντων» ενώ άλλοι θα είναι απλά αυτοί που σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας της Ισπανίας δημιουργούν τη «διεθνή κινητικότητα».

Πολλοί από αυτούς ξεκίνησαν από την Ισπανία, όπου η ανεργία των νέων αγγίζει το 53,8%, την Πορτογαλία όπου αντίστοιχα το 36% των νέων δεν βρίσκει εργασία, την Ιταλία του 43,7% των νέων ανέργων και φυσικά την Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2014 το ποσοστό ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-24 ετών προσεγγίζει το 56,7% και είναι το μεγαλύτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι λοιπόν η Generation E, η νέα γενιά των ευρωπαίων «expats», των απόδημων από τις χώρες της κρίσης όπου το μέλλον τους διαγραφόταν τα τελευταία χρόνια αβέβαιο.

Στα "σκαριά" Ε.Ο.Ζ. με γενικευμένη ασυδοσία και φορολογική ασυλία


ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΟΖ ΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ «ΓΚΕΤΟ»

Στα σχέδια της κυβέρνησης η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (EOZ). Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη. Η χαμηλότερη φορολογία, η πλήρης ασυδοσία των επιχειρήσεων και οι αμοιβές δίχως νομικούς περιορισμούς μεταξύ των χαρακτηριστικών των ΕΟΖ.

Ενιαίος χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη των επιχειρήσεων 15%-17%, απεμπλοκή από νομικά βάρη και αμοιβές συνδεδεμένες με την παραγωγικότητα θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ιδέα για τη δημιουργία ΕΟΖ, η οποία είχε «μείνει στο συρτάρι» το προηγούμενο διάστημα, επανήλθε στο προσκήνιο με τον πλέον επίσημο τρόπο και συγκεκριμένα από τα χείλη του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του το Σάββατο στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. «Διερευνούμε με την Ευρωπαϊκή Ενωση τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών, με πρώτη εδώ στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχουμε ακόμα ένα όπλο κατά της επιχειρηματικής μετανάστευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ σχεδιάζεται να είναι τα ακόλουθα:

• Στις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν εντός των ΕΟΖ θα επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής μεταξύ 15% και 17%, από 26% που είναι σήμερα. Μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εάν έχει αναπτυξιακά αποτελέσματα η εφαρμογή του χαμηλού συντελεστή εντός της ΕΟΖ, τότε η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα ισχυρό επιχείρημα για την εφαρμογή του σε όλη την επικράτεια!

Εφοπλιστές και Τραπεζίτες: Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε!

Tου askordoulakou

«Μήπως η βασική διαφορά σήμερα, δεν είναι ανάμεσα στη συντήρηση και το σοσιαλισμό, αλλά ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη δυναμική και τον πρακτικό πραγματισμό;».

Ευάγγελος Βενιζέλος, 03-09-2014.

Από το news bomb.gr, αντιγράφουμε την παρακάτω ανάρτηση:

...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................

Οι Έλληνες πληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι επιτήδειοι ρυθμίζουν τα κόκκινα επιχειρηματικά τους δάνεια – Τα σκάνδαλα της Proton, της Omega, η κυρία Φράγκου και ο ρόλος Προβόπουλου

Τελικά σε αυτή τη ζωή κανείς δεν χάνεται. Άμα έχεις καλούς φίλους, όλες οι πόρτες είναι ανοικτές. Επίσης επειδή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου νομίζει ότι τα κόκκινα δάνεια δεν ρυθμίζονται και εδώ πρέπει να κάνουμε μια διόρθωση και να σημειώσουμε ότι ρυθμίζονται αρκεί να πρόκειται για δάνεια δυσθεώρητων ποσών.

Αυτό που λέει ο σοφός λαός:«Άμα χρωστάς λίγα είσαι φοροφυγάς, άμα χρωστάς πολλά είσαι επιχειρηματίας»

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η εφοπλίστρια κυρία Φράγκου η οποία ασχολείται και με τα τραπεζικά, είχε προσλάβει στις επιχειρήσεις της τον υιό Προβόπουλο!

Τον είχε στα γραφεία της στον Πειραιά και έπειτα τον έστειλε στη Ν. Υόρκη. Τώρα ως ακούγεται, έχει κάνει πρόταση και στον ίδιο τον κ. Προβόπουλο, αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Μέχρι εδώ, τίποτα το μεμπτό.

Ωχ, η Μέρκελ θύμωσε…


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το μήνυμα από το EuroWorking Group ήταν σαφές: «Περιμένουμε από την Ελλάδα να αιτηθεί νέο μνημόνιο ή παράταση του υπάρχοντος».

Δεν γίνεται, λένε οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ να συνεχίζει τις εκταμιεύσεις δανείων και η Ευρώπη να είναι στην απ’ έξω, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα αναβαθμιστεί ο έλεγχος των «Αμερικανών» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον σχεδιασμό πολιτικής και στον έλεγχο της εφαρμογής της στην Ελλάδα.

Ήδη άλλωστε το ΔΝΤ – το οποίο από καιρό έχει ταχθεί υπέρ του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους επί ζημία των επίσημων πιστωτών, δηλαδή της Ε.Ε. και της ΕΚΤ – έχει συγκαλέσει ένα είδος σύσκεψης για τις αρχές Νοεμβρίου στην έδρα του στην Ουάσιγκτον για να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους.

Η πρωτοβουλία αυτή προφανώς δεν έχει καμιά προοπτική να καταλήξει σε κάποιου είδους απόφαση: θα πρόκειται για ανταλλαγή ιδεών. Ωστόσο και μόνο το ενδεχόμενο να τεθεί ακόμη μια φορά στην ατζέντα το θέμα ενός «κουρέματος» προκαλεί δυσφορία στους Ευρωπαίους.

Λουκέτο σε νοσοκομεία

Προαναγγελία - σοκ Βορίδη

Με μια πρωτοφανούς κυνισμού και ακραία "αγοραία" δήλωση που θα ζήλευαν και οι προκάτοχοί του Άδ. Γεωργιάδης και Αν. Λοβέρδος, ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης προαναγγέλλει το κλείσιμο μικρών και περιφερειακών δημόσιων νοσοκομείων που δεν θα αντέξουν στον ανταγωνισμό με τις ιδιωτικές μονάδες μετά τη νέα δραστική περικοπή δαπανών στην Υγεία. 

Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η δήλωση έγινε σε συνέντυεξη Τύπου που έδωσε, υποτίθεται, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το "βαθύ μαχαίρι" στις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις, στο οποίο άλλωστε επέμεινε. Για την κυβέρνηση, είπε, το ενδεχόμενο να κλείσουν νοσοκομεία που δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό, "από τη στιγμή που θα έχουμε κοστολογημένα στοιχεία για τη λειτουργία τους", "είναι ανοιχτό"! Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, "μπορεί κάλλιστα να ασκήσει κοινωνική πολιτική"...

Πηγή:http://www.avgi.gr/article/3958748/louketo-se-nosokomeia

Αναπότρεπτη η νέα μείωση συντάξεων με αυτή την πολιτική


Του Γιώργου Δελαστίκ

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης οδηγείται ταχύτατα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Κομβικό σημείο η επόμενη χρονιά, το 2015, καθώς στο τέλος του αναμένεται ότι τα έσοδα των Ταμείων θα εξισωθούν με τα έξοδά τους και από το 2016 θα υπάρξει ένα έλλειμμα που συνεχώς θα διευρύνεται. Σημειωτέον ότι στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων συμπεριλαμβάνεται και η κρατική επιχορήγηση, η οποία διαρκώς μειώνεται κάθε χρόνο, συντείνοντας τα μέγιστα στον οικονομικό στραγγαλισμό τους. 

Ας δούμε, όμως, πρώτα πρώτα τα στοιχεία από τα οποία απορρέουν και τα ζοφερά συμπεράσματα. Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι συντάξεις των Ελλήνων έχουν μειωθεί. Ελάχιστοι, όμως, έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μείωση ανάμεσα στα έτη 2009 και 2013 έχει φτάσει στο εξωφρενικό ποσοστό του... 32%! Από τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν το 2009 για την παροχή συντάξεων, το ποσό αυτό έπεσε στα 22,5 δισεκατομμύρια το 2013! Οι 2 από τις 14 συντάξεις που έφαγε για πάντα η κυβέρνηση από όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα συν το επίδομα «αδείας») ισοδυναμούν με μείωση περίπου 15% (14,3% για τους σχολαστικούς). Προστιθέμενες σε αυτές και οι ευθείες μειώσεις των παρεχομένων συντάξεων βγάζουν το ποσοστό του 32% (31,8% για την ακρίβεια) της μείωσης του συνολικού ποσού που διατέθηκε για τη χρηματοδότηση της παροχής συντάξεων.

Χρέος: το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου

Ρώτησαν τον κύριο Κ:
-Θα χάσω το σπίτι μου για 5 ψωροχιλιάρικα, είναι δυνατόν, είναι δικαιοσύνη αυτό;
-Βεβαίως και θα το χάσετε και μάλιστα θάστε και από τους πρώτους.
-Μα γιατί ;
-Ακούστε με. εσείς θα χάσετε 100 χιλιάρικα και αυτό είναι που μετράει για την τράπεζά σας. δεν σας φαίνεται δίκαιο ; τώρα αν η τράπεζα σας δάνεισε αυτά που της χρωστάτε ήξερε πολύ καλά ότι μπορούσε και να κέρδιζε 95 χιλιάρικα στη δεύτερη ευκαιρία που θα της δίνατε. 
και συνέχισε ο κ. Κ:
Η πρώτη της ευκαιρία ήταν ότι της ζητήσατε δάνειο και μάλιστα τόσο μικρό. Ένας φωροτόκος ακόμη και τοκογλυφικός δεν αρκεί...Μικρά δάνεια-μεγάλες ευκαιρίες. ή με άλλα λόγια δεν είναι όλοι ωραίοι αυτοί που έχουν χρέη αλλά αυτοί που έχουν μεγάλα χρέη, μεγαλύτερα από τον συσωρευμένο πλούτο που ήδη έχουν....

-Τότε δεν μου μένει παρά να ξοφλήσω, αλλά πώς, δεν υπάρχει μία...
-Αν δεν είχες χθές, αν δεν έχεις σήμερα, δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να έχεις αύριο. Και γι' αυτό προνόησε και φροντίζει η καλή σου τράπεζα με την κυβέρνησή σου.


και με αυτό τον ωμό και συνάμα αποκαλυπτικό διάλογο ας ξεκινήσουμε...

Χρέος: η ύψιστη θεότητα που στις βουλές της υποτάσσονται όλες οι άλλες: χρήμα, δάνεια, ελείμματα. Ναοί και μοναστήρια χτίζονται εις δόξαν της, εικόνες της κάνουν τον γύρο του κόσμου, εισχωρούν σε σπίτια, κρέμονται σε σύγχρονα εικονοστάσια, φοβερίζουν και γιατρεύουν την απληστία κατακτημένων δικαιωμάτων, καταργούν μνήμες και όνειρα ξεστρατημένων πληθυσμών.

Λεπτομερή στοιχεία δήμων και περιφερειών ζητά ο Φούχτελ


Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: Εμείς, τρία ολόκληρα χρόνια το βροντοφωνάζουμε, ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς ξένης κατοχής, με τους δωσίλογους συγκυβερνώντες να έχουν επιτρέψει στους επικυρίαρχους να κάνουν "περατζάδα" διαλύοντας τη χώρα και χαρακτηριζόμασταν από ακραίοι, έως υπερβολικοί, ακόμα μέχρι και γραφικούς μας αποκάλεσαν. Τώρα που η απάθεια και η αδράνεια όλων οδηγεί το καθεστώς στην πλήρη αποθράσυνση, τι έχουν να πουν οι «κατήγοροί» μας και πως άραγε σκοπεύουν να αντιδράσουν, μόνο με λόγια και την επίκληση, ότι «υπάρχουν και όρια»; Ποια άραγε είναι τα όρια στην κατρακύλα;

«Απογραφή»

Ερωτηματολόγιο στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, απέστειλε η «Ελληνο-γερμανική Συνέλευση» του εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η επονομαζόμενη «Ελληνογερμανική Συμμαχία» έστειλε στις νέες διοικήσεις δήμων και περιφερειών 8σέλιδο ερωτηματολόγιο, ζητώντας λεπτομερή απογραφή για τους κατοίκους, τον δήμο καθώς και τις υποδομές και την περιουσία του.

Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (33) : Ornette Coleman - Ramblin'

Η φύση της Χούντας

Στις 8 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 14 χρόνια χωρίς τον Βασίλη Ραφαηλίδη. Δυστυχώς όταν ήταν εν ζωή δεν τον “πρόλαβα”, μιας και η ηλικία μου ήταν ιδιαιτέρως μικρή για να καταλάβω την λαμπρότητα της προσωπικότητας και να την παρακολουθήσω κιόλας.

Συνειδητοποιώντας ωστόσο με το χρόνο και το έργο του πως η κληρονομιά που μας άφησε αποδεικνύεται, τουλάχιστον στην δική μου εξέλιξη, ανεκτίμητη, αποφάσισα να μεταφέρω στο 2014 το τελευταίο υποκεφάλαιο της κωμικοτραγικής του “Ιστορίας του Νεοελληνικού Κράτους 1830-1974″, όπου ο συγγραφέας επιφύλασσε για τον επίλογο την αναγνώριση των στηριγμάτων του φασισμού, συγκρίνοντάς τα με αυτά της χούντας των συνταγματαρχών, που λίγα χρόνια πριν είχε απολαύσει μία ωραιότατη επταετή ανοχή:

"Απομένει να δούμε τι είδους καθεστώς, από κοινωνικοπολιτικής απόψεως, ήταν η χούντα των συνταγματαρχών. Χούντα στα ισπανικά σημαίνει ένωση, δεσμός. Ο όρος επεκράτησε εξαιτίας των πάμπολλων ενώσεων (χούντες) των αξιωματικών των χωρών της Λατινικής Αμερικής, που διαδέχονταν η μία την άλλη σε μια ατέλειωτη σειρά από δικτατορίες στις Μπανανίες, δηλαδή στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που παράγουν μπανάνες. Επειδή τις μπανάνες εκεί τις ελέγχει η πανίσχυρη πολυεθνική, και κυρίων αμερικάνικη εταιρεία Γιουνάιτετ φρουτ (δικές της είναι οι μπανάνες Τσικίτα), και επειδή όποιος ελέγχει εκεί τις μπανάνες, ελέγχει τα πάντα, οι χώρες αυτές χαρακτηρίστηκαν Μπανανίες, για να δηλωθεί ειρωνικά η σχέση τους με τη Γιουνάιτετ Φρουτ.