Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Από τα τάγματα ασφαλείας στην Απριλιανή Χούντα


Από το εξαιρετικό blog της Μαύρης Οχιάς, αναδημοσιεύουμε το πρώτο μέρος (θα ακολουθήσουν κι άλλα υπόσχεται η Οχιά) από μία σειρά ποστ που τεκμηριώνουν, ακόμα μία φορά, πως " η Απριλιανή Χούντα του 1967 δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας που ξεκινούσε από τα Τάγματα Ασφαλείας, συνεχιζόταν με τον ΙΔΕΑ και την ΕΕΝΑ, μπλεκόταν με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και την ακροδεξιά τρομοκρατία και κατέληγε στους Απριλιανούς πραξικοπηματίες.".

Το θέμα αποτελεί από τα αγαπημένα θέματα και του Jungle Report όπως ξέρουν οι συστηματικοί αναγνώστες μας, εδώ και 7 χρόνια. Ο εμπλουτισμός της ιστορικής γνώσης και μνήμης είναι πάντα ευπρόσδεκτος, στους καιρούς που ζούμε, όπου και πάλι οι απόγονοι των κατάπτυστων εκείνων καθαρμάτων, έχουν αναλάβει και πάλι την εξουσία παίρνοντας εργολαβικά, το έργο του ξεπλύματος και του αφανισμού της μνήμης, του βιώματος, της τραγωδίας.

Λένε (και το επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία) πως η λήθη είναι προϋπόθεση προόδου, αγνοώντας το θεμελιώδες πως λαός που δεν έχει μνήμη δεν αξίζει κανένα μέλλον.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε. Πρέπει να θυμόμαστε, να επαγρυπνούμε και να τσακίζουμε το τέρας του φασισμού, όπου και αν αυτό σέρνεται.

Το ποστ της Μαύρης Οχιάς, είναι άλλη μία συμβολή, στην αφύπνιση. Ελπίζω και στην εγρήγορση.

Πηγή:http://jungle-report.blogspot.gr/2014/06/1.html

Από τα Τάγματα Ασφαλείας στην Απριλιανή Χούντα 
Μέρος 1ο: Η ενσωμάτωση των Ταγμάτων Ασφαλείας στον εθνικό κορμό

Στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι η Απριλιανή Χούντα του 1967 δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας που ξεκινούσε από τα Τάγματα Ασφαλείας, συνεχιζόταν με τον ΙΔΕΑ και την ΕΕΝΑ, μπλεκόταν με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και την ακροδεξιά τρομοκρατία και κατέληγε στους Απριλιανούς πραξικοπηματίες.