Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ζητά άμεσα δημιουργία στρατού...

Φεβρουάριος 10, 2017. 12:13

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη θέσπιση του «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου».

Ο Θάτσι, ο οποίος επισκέπτεται  στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Κοσσυφοπεδίου «RTK1» ζητά την άμεση συνέλευση του Κοινοβουλίου  του Κοσσσυφοπεδίου για τη θέσπιση «Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου», όπως δημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

 Η αλβανική  'Express' του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει τις δηλώσεις Ντάτσιτς- η δημιουργία στρατού Κοσσυφοπεδίου θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή

Από το Κοσσυφοπέδιο,  η αλβανική Gazeta Express,  αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αντέδρασε σε αυτήν τη δήλωση, αναφέροντας ότι η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο θα φέρει αστάθεια στην περιοχή.

Το παιχνίδι με το GREXIT


Του Ιάκωβου Ιωάννου

Οι Η.Π.Α. τάσσονται υπέρ της εξόδου, ο Σόιμπλε επιμένει, οι πολίτες έχουν μάλλον πεισθεί, ενώ η κυβέρνηση νομίζει πως με τη δραχμή θα μπορούσε να μείνει στην εξουσία εφαρμόζοντας μία αριστερή πολιτική και ξεπλένοντας τις προδοσίες του παρελθόντος – οπότε καλό κουράγιο σε όλους μας.
«Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, οπότε όλα μπορεί να συμβούν ή να μη συμβούν. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε πως, όταν δρομολογηθεί κάτι τόσο σημαντικό, όπως η έξοδος μίας χώρας από την Ευρωζώνη, είναι συνήθως ξαφνικό και απροσδόκητο – συμβαίνει δηλαδή, όταν κανένας δεν το περιμένει«.

Άρθρο

Ενώ το ΔΝΤ τοποθετείται υπέρ της μείωσης του ελληνικού χρέους θεωρώντας το ως εξαιρετικά μη βιώσιμο, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών είναι εντελώς αντίθετος εκτός εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη – εκούσια προφανώς, αφού διαφορετικά είναι ανέφικτο. Εν τούτοις συμφωνούν μεταξύ τους ως προς ένα τουλάχιστον σημείο: στην επιβολή νέων μέτρων, είτε για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ (ΔΝΤ), είτε 3,5% (Γερμανία).

Το γεγονός δε, σύμφωνα με το οποίο καμία απολύτως χώρα της Ευρωζώνης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση δεν κατάφερε ούτε καν να πλησιάσει το 3,5% αφήνει αδιάφορους τους Ευρωπαίους – όταν κανένας στον πλανήτη δεν μπορεί να κατανοήσει πως είναι δυνατόν να πετύχει αυτόν τον άθλο εκείνο το κράτος, το οποίο είναι για όγδοο συνεχόμενο χρόνο βυθισμένο στην ύφεση, έχοντας χάσει πάνω από το 25% του ΑΕΠ του.

Επιταχύνει τον επαναπατρισμό των αποθεμάτων χρυσού της η Bundesbank


Νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο επιστρέφουν τα αποθέματα χρυσού της γερμανικής κεντρικής τράπεζας από περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι, σε μια χρονική συγκυρία, όπου η εμπιστοσύνη στο ευρώ υποχωρεί ακόμη και στο εσωτερικό των κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα αποθέματα συνολικά 3.378 τόνων χρυσού, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 120 δισ. ευρώ, είχαν σταλεί για φύλαξη σε ασφαλή καταφύγια μακριά από τη Μόσχα στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου και συμβολίζουν για τη Γερμανία την οικονομική άνοδο της χώρας και τη σταθερότητά της.

Το κλίμα όμως έχει αλλάξει στη Γηραιά Ήπειρο, όπου η μια κρίση διαδέχεται την άλλη, κάτι που προκαλεί ανησυχίες στο Βερολίνο για τη διατήρηση του χρυσού στο εξωτερικό. Ορισμένες αναλύσεις αναφέρουν ότι ενδέχεται τα αποθέματα αυτά, τα οποία είναι τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως να χρειαστούν, ώστε να προσφέρουν στήριξη σε ένα γερμανικό μάρκο, εφόσον διαλυθεί η ζώνη του ευρώ.