Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο εφιάλτης του 3ου Παγκοσμίου


Οι περισσότεροι θεωρούν πως το βασικό πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό, ιδίως μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία – ο πλανήτης κινδυνεύει όμως από τις οικονομικές ασυμμετρίες που καταλήγουν συνήθως σε πολέμους
Η πρώτη αντίδραση του προέδρου Putin, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν σχετικά με αυτόν που έχει «κινήσει τα νήματα», με κριτήριο το ποιός έχει συμφέρον – μη αποδεχόμενος ίσως πως η ισλαμική ISIS ήταν ο πραγματικός οργανωτής των χτυπημάτων, έχοντας χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» από άλλους.
Διαπιστώνοντας δε πως το αποτέλεσμα θα είναι η μαζική εισβολή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, την οποία επεδίωκαν οι αντίπαλοι του αμερικανού προέδρου, οι νέοι συντηρητικοί (New cons) μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες, δεν μπορεί κανείς να μη δώσει σημασία στο ερώτημα του Ρώσου – ειδικά μετά το βίντεο που φαίνεται πως έδωσε στη δημοσιότητα η ISIS (πηγή), απειλώντας τις Η.Π.Α., αν και πρέπει να εξετασθούν όλες οι άλλες συνέπειες.
Μία από αυτές είναι αναμφίβολα το ερμητικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων που προγραμματίζεται από πολλά κράτη – γεγονός που θα φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, η οποία θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε ένα αχανές στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών που θα μπορούσε να οδηγήσει στον αφελληνισμό της.

Για το ύπουλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

Ανακοίνωση

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι (το 2ο μέσα σε 1 χρόνο) ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, μεταφέροντας στην καρδιά της Ευρώπης τη μυρωδιά του πολέμου που διεξάγεται στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και ειδικά στην πολύπαθη Συρία.

Είτε πρόκειται για καθαρό τρομοκρατικό χτύπημα οργανωμένο από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), είτε είναι προϊόν διεθνών μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών μηχανισμών, ο σκοπός επετεύχθη:

Ο φόβος και ο τρόμος να γίνει υπόθεση και βίωμα στους λαούς της «πολιτισμένης» Ευρώπης, να δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση της κρατικής ασφάλειας και των πολιτικών άμεσης περιστολής δημοκρατικών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων εις βάρος των λαών της Ευρωπαϊκής ηπείρου και να προωθηθεί η ενεργότερη εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στα πεδία μαχών της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και ευρύτερα.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε:

Απειθαρχία!


Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο,τι συμβαίνει στο Αιγαίο με τα πνιγμένα μωρά δεν είναι «ατύχημα». Είναι δολοφονία. Τα κύματα των απελπισμένων φτάνουν στην Ελλάδα εξαιτίας της φτώχειας, των πολέμων, των αντιδραστικών καθεστώτων και των «Φρανκενστάιν» τύπου ισλαμοφασίστες του ISIS που δημιουργούν οι... εταίροι μας.

Η πολιτική της Ε.Ε., από τη μία προκαλεί τα προσφυγικά ρεύματα με τις ιμπεριαλιστικές της επεμβάσεις, από την άλλη αφήνει τους πρόσφυγες να πνίγονται για να «παραδειγματίσει» και να αποτρέψει νέες ροές.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει συμμετοχή σ’ αυτό το έγκλημα. Ούτε βάζοντας τις ζωές ανθρώπων στο ζύγι της «διαπραγμάτευσης» του μνημονίου και του δημόσιου χρέους, ούτε μετατρεπόμενη σε έναν απέραντο καταυλισμό ψυχών με αντίτιμο τρία ευρώ το κεφάλι!

Η Ελλάδα πρέπει, αμέσως, να απειθαρχήσει στον Κανονισμό του Δουβλίνου. Να παράσχει έγγραφα και μέσα για να μπορούν να μετακινηθούν οι πρόσφυγες εκτός Ελλάδας, όπως ζητούν. Να εξασφαλίσει ασφαλή περάσματα και να ενισχύσει τα μέσα διάσωσης για τους πρόσφυγες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.

Παρ-ISIS


Του Πέτρου Αργυρίου

Η Ευρώπη δολοφονήθηκε.

Από Τζιχαντιστές.

Που εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από τις ελίτ του δυτικού κόσμου και τους άραβες σύμμαχους τους.
Πριν μερικές βδομάδες σας περιέγραφα ότι είναι τέλος εποχής.
Μια εποχή όπου τα συμπτώματα της προηγούμενης περιόδου θα γίνουν οι αιτίες για έναν ιστορικό φαύλο κύκλο.
Πριν από χρόνια στο άρθρο μου "Συρία, το τελευταίο οχυρό της παγκόσμιας σταθερότητας", επέμενα ότι το Συριακό θα θρυμματίσει την παγκόσμια σταθερότητα.
Συμπλήρωνα ότι το λογαριασμό θα τον πληρώσει η Ευρώπη.

Το χτύπημα στη Γαλλία στις 13 Νοέμβρη του 2015 θα μπει στα text book της τρομοκρατίας. Αποτελεί κλασσική τρομοκρατία μεγάλης κλίμακας.

Το μήνυμα ήταν σαφές. Δεν είστε ασφαλείς. Όπου και να στε. Σε εστιατόριο, σε θέατρο, σε στάδιο, δεν είστε ασφαλείς. Ο τρόπος ζωής σας απειλείται.
Το μήνυμα είναι σαφές και ηχηρότατο. Η διαχείριση του είναι όμως είναι ένα άλλο εξίσου σημαντικό ζήτημα.

Η τραγωδία της 13-11-15 στο Παρίσι είχε «προφητευθεί» από το Economist;

Μια επικίνδυνη σύγκρουση Δύσης-Ανατολής φαίνεται να αποτυπώνεται σε ένα απόκοσμο και μυστηριώδες εξώφυλλο του περιοδικού Economist, ο εκδότης του οποίου είναι μόνιμος θαμώνας της λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις άλλη μια οργανωμένη προβοκάτσια;

Tου Vigilant Citizen

Ο κόσμος είναι μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί και τα όσα εκτυλίσσονται σήμερα στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη βρίσκονται στην καρδιά της έντασης.
Αν και είναι πολύ νωρίς να αποφανθούμε αν τα γεγονότα του Παρισιού ήταν πραγματική σφαγή ή μια μυστική επιχείρηση για πρόκληση κρίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εύφλεκτα συστατικά του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου αρχίζουν να μαζεύονται όλα σε ένα σημείο, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2015.

Παράλληλα με την καταστροφή αρκετών χωρών της Μέσης Ανατολής, την μαζική ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη, τις προετοιμασίες για πόλεμο κατά Ρωσσίας και Κίνας, οι ελίτ θα χρησιμοποιήσουν αυτή την «δημιουργική καταστροφή», αυτές τις νέες επιθέσεις, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν την 11/9, το Charlie Hebdo κ.λπ.

Michel Portal - Good Bye Pork Pie Hat