Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Καταλύθηκε η χώρα!!! Δικαιώματα επιφανείας για 99 χρόνια και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!


Δημήτρης Καζάκης: «Μετά από το πολυνομοσχέδιο καταλύθηκε στην Ελλάδα η έννοια του κράτους»


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

Το Δικαίωμα επιφανείας  επανεισάγεται με τον νομο υπ' αριθμ. N. 3986 - Α’ 152 - 1/7/2011: Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015. Διαβάστε το σχετικό κεφάλαιο 3 του παραπάνω νόμου [ΕΔΩ όλος ο  νόμος].


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ

Άρθρο 18

Ορισμοί

Για τους σκοπούς του Κεφαλαίου αυτού:

1. «Επιφάνεια» είναι το εμπράγματο δικαίωμα φυσικού ή νομικού προσώπου να κατασκευάζει κτίσμα σε έδαφος δημοσίου κτήματος, που δεν του ανήκει, και να ασκεί στο κτίσμα τις εξουσίες, που παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας.

2. «Κύριος» είναι ο κύριος του εδάφους του δημοσίου Κτήματος 3. «Επιφανειούχος» είναι το πρόσωπο που έχει το δικαίωμα της επιφανείας.

Ηταν κάποτε μία χώρα που την έλεγαν Ελλάδα...


Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP
Έχοντας περάσει στη Βουλή το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τον "κόφτη", το υπερταμείο, την παράδοση των δημοσίων εσόδωνστην τρόικα και όλα τα άλλα επονείδιστα μνημονιακά μέτρα, η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να πιστεύει ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα της έδινε ένα μικρό αντίδωρο, μια ελάχιστη ανταμοιβή, μια ανάσα βρε αδελφέ, εγκρίνοντας την ποθητή δόση και κάποια, έστω οριακή, ελάφρυνση του χρέους. Για άλλη μια φορά, όμως, υποχρεώθηκε να διασπιστώσει ότι πάντα υπάρχει ένα ακόμη σκαλίπαρακάτω, στου κακού τη σκάλα.
Η περίφημη ελάφρυνση του χρέους, για την οποία πολύ νωρίς- πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός- ο Αλέξης Τσίπρας και οι φωστήρες που τον περιτριγυρίζουν είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους στο ΔΝΤ (δηλαδή στην Ουάσιγκτον), παραπέμπεται για μετά το 2018, σαν το κόκκαλο που μετατοπίζεται ολοένα και πιο μπροστά, για να τρέχουν ξωπίσω του τα πεινασμένα σκυλιά. Το πραγματικό αφεντικό του Eurogroup, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δικαιολόγησε την παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία έχει εκλογές του χρόνου και δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να δεσμεύσει την επόμενη για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ενώ ο Τσίπρας μπορεί να δεσμεύσει όχι την επόμενη κυβέρνηση, αλλά τρεις επόμενες γενιές, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, μέχρι το...2125, φορτώνοντάς τους το αποικιακού τύπου υπερταμείο που είχε αξιώσει ο ίδιος ο Χερ Σόιμπλε, την αποφράδα νύκτα της 13ης προς 14η Ιουλίου του 2015!

Βαθύς μεσαίωνας...


Του Απόστολου Διαμαντή

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Να μας συγχωρεί ο συντάκτης αλλά η σύσταση "Αρχών" με προβλέψεις ασυλίας και χαρακτήρα "κράτους εν κράτει" , είναι πλέον η συνήθης πρακτική που ακολουθεί η "Δημοκρατική Ευρώπη"!!! 
Να του θυμίσουμε ένα κλασσικό πλέον παράδειγμα που αφορά μάλιστα και έναν απο τους 4 "ΘΕΣΜΟΥΣ",τον esm:



Η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές εμπεριέχει μια πρωτοφανή διάταξη, που είναι η μη λογοδοσία και πιθανόν η ασυλία των μελών της διοίκησης του περίφημου υπερταμείου! 

Πρόκειται για πραγματικά αδιανόητη πρόβλεψη για χώρα του δυτικού κόσμου, από καταβολής του. Παρόμοιες προβλέψεις ασυλίας και μη λογοδοσίας μόνον στον μεσαίωνα έχουμε και μάλιστα όχι στην τελευταία του φάση, όπου οι μοναρχίες συνυπήρχαν με συνταγματικούς χάρτες, αλλά στον πρώιμο, τον βαθύ μεσαίωνα. Αυτό δεν είναι υπερταμείο, είναι υπερκράτος, είναι κράτος εν κράτει, δηλαδή παρακράτος.

Φυσικά, σε κανένα νομικό καθεστώς δυτικής χώρας δεν προβλέπεται αρχή χωρίς λογοδοσία. Πως είναι δυνατόν να μην λογοδοτούν σε κανέναν τα μέλη ενός οργανισμού δημοσίου συμφέροντος; Τι είναι; Κατοχικές αρχές; Και πως είναι δυνατόν να έχουν ποινική ασυλία; Υπάρχει κράτος που να δέχεται τέτοιου είδους καθεστώς; Όχι. Διότι τέτοιου είδους καθεστώς καταργεί το ίδιο το κράτος.

Ο δρόμος προς τις αγορές...


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Τί δεν μας λένε:  Με τί είναι στρωμένος ο "δρόμος προς τις αγορές;"...
[Σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.Πα.Μ. Δημ. Καζάκη στον διδικτυακό σταθμό e-roi.gr -Τρίτη 25 Μαΐου 2016]

...................................................................
Ο δρόμος προς τις αγορές μετά τη συμφωνία του Eurogroup

Mε πρώτο σταθμό την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα κι αμέσως επόμενο την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, η κυβέρνηση βλέπει την συμφωνία του Eurogroup ως αφετηρία της μεταμνημονιακής εποχής και στοχεύει σε έξοδο στις αγορές  έως το τέλος του 2017.

Η πρώτη ανάσα αναμένεται να έρθει άμεσα καθώς, όπως μεταδίδει το Reuters, η ΕΚΤ θα προχωρήσει «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» στην επαναφορά του περίφημου waiver – δηλαδή, θα αποδέχεται ξανά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για την χρηματοδότηση των τραπεζών.

Το waiver είναι η ρήτρα εξαίρεσης των ελληνικών ομολόγων από την γενική ντιρεκτίβα της ΕΚΤ να μην αποδέχεται ως ενέχυρα ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας και η άρση του, τον Φεβρουάριο του 2015, είχε αποτελέσει την αφετηρία του περσινού διαπραγματευτικού θρίλερ.

Η “ασύμμετρη οικονομική απειλή” Ερντογάν κατά της Ελλάδας!


Του Πάρι Καρβουνόπουλου 

Οι απειλές Ερντογάν για “πάγωμα” της συμφωνίας με την ΕΕ για το προσφυγικό μας αφορούν άμεσα φυσικά. Αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του και ανοίξει ξανά τις “στρόφιγγες” των προσφυγικών ροών τις οποίες ΑΠΟΛΥΤΑ ελέγχει η Άγκυρα,τότε το πλήγμα που θα δεχτεί η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά ισχυρό στην οικονομία της.Γιατί θα πληγεί άμεσα το νούμερο ένα προϊόν της: ο τουρισμός.

Ο σουλτάνος εκβιάζει ανοιχτά της ΕΕ καταλαβαίνοντας ότι η υπόθεση της βίζας που απαιτεί για τους πολίτες της Τουρκίας δύσκολα θα περάσει. Δεν θα διστάσει να υλοποιήσει τις απειλές του όχι μόνο για να κάνει επίδειξη ισχύος προς τις Βρυξέλλες αλλά για να αποδυναμώσει περαιτέρω οικονομικά την Ελλάδα.

Ο τουρκικός τουρισμός έχει “πεθάνει” μετά από τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα. Το ίδιο συμβαίνει μ΄ όλες τις τουριστικές χώρες της περιοχής μας,όπως η Αίγυπτος. Η Ελλάδα έχει ποντάρει και φέτος πολλά στον τουρισμό της για τον οποίο οι προβλέψεις είναι θετικές παρά την εγκληματική αύξηση του ΦΠΑ την οποία…ομολόγησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.