Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Οι πιστωτές στέλνουν τελεσίγραφα και η κυβέρνηση αντιπροσωπείες...


[Πηγή:http://iskra.gr]

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ‘Η ΥΠΟΤΑΓΗ

Εντείνονται οι ασφυκτικές πιέσεις απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά των δανειστών μετά και τις ατέρμονες συζητήσεις της Πέμπτης για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και δανειστών.

Από το πρωί κύκλοι των διεθνών ΜΜΕ και εκπρόσωποι των "θεσμών'' συνεχίζουν να διακινούν  κινδυνολογικά και καταστροφικά σενάρια για τη χώρα στέλνοντας ταυτόχρονα τελεσίγραφα προς την ελληνική πλευρά για άμεση πρόταση μνημονιακών μεταρρυθμίσεων .

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του σκληρά νεοφιλελεύθερου οικονομικού σάϊτ Bloomberg, το οποίο μετέδωσε πως στη συνάντηση της του Euro Working Group ζητήθηκε από την Ελλάδα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις έως το βράδυ της Πέμπτης.

«Οι φορείς χάραξης πολιτικής εξετάζουν τώρα όλα τα σενάρια εάν η Ελλάδα αρνηθεί να συμβιβαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η χώρα τελικώς να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο», αναφέρει το δημοσίευμα.  

Άλλο η Ισλανδία κι άλλο η Ελλάδα!!!...


Του Δημήτρη Καζάκη

Είδατε με τι συχνότητα βγάζουν τώρα τελευταία τα τόσο αξιόπιστα μέσα τον Βασίλη Λεβέντη; Φανταστείτε την απελπισία τους για να στρατολογούν ακόμη και τον Δελαπατρίδη της σύγχρονης πολιτικής ώστε να συνδράμει στο καθεστώς κατοχής και κλεπτοκρατίας. Εγώ τον θυμάμαι από τότε που όποτε εμφανιζόταν στο κέντρο της Αθήνας τον έπαιρναν οι πιτσιρικάδες στην καζούρα φωνάζοντας ρυθμικά: "Είσαι και μακάκας, είσαι και Λεβέντης!"

Χάρις σ' αυτόν καθιερώθηκε η έκφραση αυτή και οφείλουμε να πούμε ότι του άξιζε διαχρονικά. Πάντως τον καταλαβαίνουμε. Μια ζωή σπατάλησε για να μπει στα μεγάλα σαλόνια της πολιτικής, εκεί όπου γίνεται το μεγάλο φαγοπότι. Τώρα φαίνεται να του ανοίγουν την πόρτα και το ψώνιο, έγινε ψωνάρα.

Ας μιλήσουμε τώρα σοβαρά. Και τι δεν μας έχουν πει. Ότι αυτοί που έχουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό θα επιστρέψουν για να αγοράσουν τα πάντα μπιρ παρά. Ο Βαρουφάκης έχει μια άλλη εκδοχή. Πηγαίνοντας στη νέα δραχμή, θα μεταναστεύσουν όλα τα κεφάλαια, οι πάπιες, τα αμνοερίφια, ακόμη και τα ψάρια από τη χώρα και θα γυρίσουμε στη λίθινη εποχή. Ο δε πληθωρισμός θα καλπάζει. Άσε τις υποτιμήσεις του νέου νομίσματος. Πάνω από 3.000.000%!

Στο φως τα ψέματα της δεκαετίας του ‘80


Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Την επόμενη Πέμπτη, 18 Ιουνίου, έπειτα από δεκάδες ώρες συνεδριάσεων και άπειρο σβήσε - γράψε ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνεται στη δημοσιότητα, όπως είχε προγραμματιστεί, το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Θα πρόκειται για ένα ντοκουμέντο ιστορικής σημασίας, δεδομένου ότι για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, θα αποκαλύπτονται οι όροι δημιουργίας και διόγκωσης του δημόσιου χρέους, δείχνοντας τις εγκληματικές ευθύνες των οικονομικών και πολιτικών ελίτ που κυβέρνησαν την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Καρπός συλλογικής εργασίας, που ολοκληρώθηκε, ωστόσο, χάρη στην επιστημονική επίβλεψη του Βέλγου πολιτικού επιστήμονα Ερίκ Τουσέν και την επιμονή της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκρότησης της σχετικής Επιτροπής στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, το πόρισμα ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του '80. Είναι η εποχή που αρχίζει να χτίζεται το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, με πρώτη ύλη, σύμφωνα με τους νεοφιλελεύθερους μύθους, τις «σπατάλες» των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου.