Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Πώς η Avaaz και οι ΜΚΟ του Τζορζ Σόρος χρηματοδοτούν και τις δυο πλευρές στο Συριακό χάος...Από τότε που ο Τζον Ροκφέλερ είχε πάρει συμβουλές να προστατεύσει την περιουσία του από την κυβερνητική φορολογία με τη δημιουργία ενός αφορολόγητου φιλανθρωπικού ιδρύματος το 1913, ιδρύματα έχουν χρησιμοποιηθεί από Αμερικανούς ολιγάρχες να συγκαλύψουν έναν κόσμο βρόμικων πράξεων κάτω από το κάλυμμα “κάνει καλό για την ανθρωπότητα,” γνωστών από το παρατσούκλι «φιλανθρωπίας» για την ανθρωπότητα που αγαπούν. 

Όχι διαφορετική περίπτωση είναι και εκείνη του Τζορτζ Σόρος ο οποίος πιθανότατα έχει περισσότερα αφορολόγητα ιδρύματα κάτω από τη ζώνη του από τον καθένα. Τα ιδρύματα του ”Open Society” βρίσκονται σε κάθε χώρα που η Ουάσιγκτον θέλει να βάλει «δικό τους άνθρωπο», ή τουλάχιστον να βγάλει έξω κάποιον που δεν ξέρει πώς να διαβάσει τη μουσική τους. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του καθεστώτος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη μετά το 1989. Τώρα τα ιδρύματα του έχουν φτάσει ταβάνι στην προώθηση προπαγάνδας που εξυπηρετεί την πολεμική ατζέντα των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την καταστροφή της σταθερότητας στη Συρία, όπως έκαναν στη Λιβύη πριν από τρία χρόνια , δημιουργώντας τη σημερινή κρίση προσφύγων της Ε.Ε.

Θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην εν εξελίξει Συριακή κρίση προσφύγων που σπέρνει όλεθρο και αναταραχή σε ολόκληρη την Ε.Ε., ιδίως στη Γερμανία, τον  στόχο των περισσότερων αιτούντων άσυλο σήμερα. Ο Τζορτζ Σόρος, σήμερα πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, έχει συγγράψει μια πρόταση έξι σημείων που λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί την κατάσταση. Αξίζει να το κοιτάξετε λεπτομερώς.

Αρχίζει με τη δήλωση, «Η Ε.Ε. χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που να επαναβεβαιώνει την αποτελεσματική διακυβέρνηση κατά τη διάρκεια των ροών των αιτούντων άσυλο, ώστε να βρουν μέρος με έναν ασφαλή, ομαλό τρόπο …» Στη συνέχεια λέει ότι, ”Πρώτα, η Ε.Ε. πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προβλέψιμο μέλλον.”

Ο Σόρος δεν αναπτύσσει από πού υπολογισε τον αριθμό αυτόν, ούτε συζητά το ρόλο των άλλων χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ του στη Συρία και αλλού, οι οποίες κατασκευάζουν πλαστή προπαγάνδα για να οικοδομήσουν ένα δημόσιο λόμπι συμπάθειας για μια “απαγορευμένη ζώνη” των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Συρία όπως έγινε για να καταστραφεί η Λιβύη.

Ο Αμερικανός κερδοσκόπος των hedge funds, στη συνέχεια, προσθέτει, μεταξύ των σημείων του για να υλοποιηθούν, μια σειρά από προτάσεις που θα εδραιώσουν έναν εκ των πραγμάτων υπερεθνικό κρατικό μηχανισμό της Ε.Ε. υπό τον έλεγχο των απρόσωπων, μη εκλεγμένων γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι προτάσεις του Σόρος καλούν για τη δημιουργία αυτού που θα λέγαμε για την Ε.Ε.-ομόλογα των προσφύγων. Ο ίδιος αναφέρει, “Η Ε.Ε. πρέπει να παράσχει 15.000 δολάρια (16.800 ευρώ) ανά αιτούντα άσυλο για κάθε από τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη στέγαση, κάλυψη, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το κόστος – και να κάνει την αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική για τα κράτη μέλη. Μπορεί να αυξήσει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες δανεισμού ΑΑΑ … “

Αυτή η έκδοση ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εποχή που τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις εγχώριες οικονομικές κρίσεις. Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα άλλων λαών. Η αναφορά της αξιολόγησης των ομολόγων ΑΑΑ είναι η αξιολόγηση της νομικής οντότητας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σόρος κάνει ελιγμούς για χρόνια για να προσπαθήσει να φτιάξει μια συγκεντρωτική ανεξάρτητη οικονομική δύναμη των Βρυξελλών που θα πάρει τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας μακριά από το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και άλλων χωρών της ΕΕ., μέρος ενός συστήματος για να καταστρέψει τα υπολείμματα των εθνικών συνόρων και των αρχών του έθνους-κράτους που θεσπίστηκαν στην Ειρήνη της Βεστφαλίας το 1648 λήγοντας τον Τριακονταετή Πόλεμο.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει περισσότερες ιδέες για το πώς να ξοδέψει τα φορολογούμενα ευρώ των ευρωπαίων πολιτών. Καλεί την Ε.Ε. να προσθέσει μια ετήσια δέσμευση για ”χώρες πρώτης γραμμής” (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία)  τουλάχιστον 8-10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Στη συνέχεια, ύπουλα, ο Σόρος δηλώνει, “Ασφαλή κανάλια πρέπει να είναι εγκατεστημένα για τους αιτούντες άσυλο, αρχίζοντας με το να τους παίρνουμε από την Ελλάδα και την Ιταλία στις χώρες προορισμού τους. Αυτό είναι πολύ επείγον προκειμένου να ηρεμήσει τον πανικό.”

«Χώρες προορισμού»

Η χρήση του όρου “χώρες προορισμού” είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σήμερα, αυτό σημαίνει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η στρατηγική του Σόρος είναι προφανώς να στοχεύσει τη Γερμανία, κυρίως, με μια πλημμύρα προσφύγων.
Σταδιακά έχει έρθει στο φως ότι πολλοί από τους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο που πλημμυρίζουν την Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2015, έχουν έρθει ανταποκρινόμενοι διαβάζοντας το Twitter ή το Facebook που απεικονίζουν ειδικά την Γερμανία ως έναν παράδεισο με ανοιχτές αγκάλες, που αγαπά τους πρόσφυγες, όπου όλες οι ανάγκες τους θα ικανοποιούνται.
Πώς βγήκε προς τα έξω ότι η Γερμανία ήταν “το μέρος” για όσους φεύγουν από τη Συρία και άλλες περιοχές συγκρούσεων; Ο Vladimir Shalak στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ανέπτυξε το Σύστημα Ανάλυσης Περιεχομένου του Διαδικτύου για το Twitter (Scai4Twi). Έκανε μια μελέτη σε πάνω από 19.000 πρωτότυπα tweets που σχετίζονται με τους πρόσφυγες. Η μελέτη του έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των tweets ονομάζουν τη Γερμανία ως την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη που καλοσωρίζει πρόσφυγες.
Η μελέτη του Shalak ανακάλυψε ότι το 93% όλων των tweets για τη Γερμανία περιλάμβαναν θετικές αναφορές για την φιλοξενία και την γερμανική πολιτική για τους πρόσφυγες. Μερικά δείγματα από τα Tweets:
• Γερμανία Ναι! Αριστεροί έκαναν γκράφιτι με σπρέι στο τρένο λέγοντας “Καλώς ήρθατ, πρόσφυγες” στα Αραβικά
• Υπέροχοι άνθρωποι – βίντεο Γερμανών υποδέχεται πρόσφυγες από τη Συρία στην κοινότητά τους
• Σεβασμός! Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου λένε “Καλωσήρθατε Πρόσφυγες” σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας. _ 
• Αυτό το τρένο με Αραβικό Γκράφιτι τρέχει στη Δρέσδη και υποδέχεται τους πρόσφυγες: (Ahlan wa Sahlan – ένα θερμό καλωσόρισμα).
• ”Αγαπάμε τη Γερμανία!” κλαίνε με ανακούφιση πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου
• Χιλιάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες στη Γερμανία – Sky News της Αυστραλίας

2_-_1_11_-71933


Τώρα έρχεται το πραγματικό χτύπημα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των tweets “Η Γερμανία καλωσορίζει πρόσφυγες”, δεν προέρχονται από τη Γερμανία, αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, τις δύο χώρες χωμένες μέχρι το λαιμό τους στις αιματηρές πράξεις της ISIS και της Αλ Κάιντα και για αμέτρητες άλλες τρομοκρατικές συμμορίες που λεηλατούν ολόκληρη τη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Shalak ανέλυσε 5.704 πρωτότυπα tweets που περιέχουν το χάσταγκ “#RefugeesWelcome” και το όνομα της χώρας που τους καλωσορίζει. Έδειξε ότι σχεδόν το 80% του συνόλου των Tweets ισχυρίζονταν ότι η Γερμανία ήταν η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη. Η δεύτερη πιο φιλόξενη χώρα που βρέθηκε ήταν η Αυστρία με 12%. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι εκείνα τα tweets ”Η Γερμανία σας καλωσορίζει”, δεν προέρχονταν από το εσωτερικό της Γερμανίας. Πάνω από το 40% του συνόλου των tweets προέρχονταν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αυστραλία. Μόνο το 6,4% προερχόταν από εντός της Γερμανίας.


2_-_1_9_-c9c0b


Ο Τζορτζ Σόρος είναι επίσης και ο μπαμπάκας που χρηματοδότησε ένα νέο think-tank της Ε.Ε. με την επωνυμία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR). Στην ιστοσελίδα του ECFR υπάρχει μια έκδοση με τίτλο, ”Εάν η Ευρώπη θέλει οι άνθρωποι να σταματήσουν να πνίγονται πρέπει να τους αφήσει να πετάξουν.” Το Think-Tank του Σόρος υποστηρίζει ότι ο κύριος λόγος που οι μετανάστες επιλέγουν βάρκες είναι η οδηγία 51/2001/ΕΚ της Ε.Ε.: “Η οδηγία της Ε.Ε. ψηφίστηκε το 2001. Με απλά λόγια, δηλώνει ότι οι εταιρείες μεταφορών-  είτε οι αεροπορικές εταιρείες ή ακτοπλοϊκές- είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση ότι οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον προορισμό τους. Εάν οι ταξιδιώτες φθάνουν στην Ε.Ε. και εκδιώκονται, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να πληρώσουν το τίμημα για την επιστροφή τους σπίτι”. Με άλλα λόγια, «άνοιξε τις πύλες του παραδείσου πιο πολύ, Κύριε».

Οι ΜΚΟ του Σόρος στη Συρία Χτυπάνε Τύμπανα Πολέμου

Ο κυνισμός της πρόσκλησης του Σόρος για τους φορολογούμενους της Ε.Ε. να εντείνουν και να αποδεχθούν εκατομμύρια νέων προσφύγων, για να τους βάλουν μέσα χωρίς χαρτιά, και πολλά άλλα, είναι ξεκάθαρος όταν βλέπουμε το ίδιο χρηματοδοτούμενο δίκτυο ΜΚΟ του Σόρος που δραστηριοποιούνται στη Συρία προσπαθώντας να δημιουργήσουν το υπόβαθρο προπαγάνδα για να πάρουν αποδοχή μιας ακόμα “απαγορευμένης ζώνης” στη Συρία, όπως έγινε κατά του Ιράκ μετά το 1991 και κατά της Λιβύης το 2012 για να βομβαρδιστούν οι χώρες αυτές πίσω στη λίθινη εποχή.

Ένας από τους βασικούς online υποστηρικτές για μια “απαγορευμένη ζώνη” ΗΠΑ-Βρετανίας πάνω από τη Συρία, κάτι που η Ρωσική παρέμβαση από τις 30 Σεπτεμβρίου εκ των πραγμάτων απέκλεισε, είναι μια οργάνωση γνωστή ως Avaaz. Στην Avaaz δόθηκε αρχική οικονομική στήριξη από το Ίδρυμα Σόρος το 2007 για την προώθηση των βασικών πολιτικών κατάλληλων για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αναφέρουν το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος (Open Society foundation) ως τον συνεταιρικό ιδρυτή τους. Η Avaaz έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της απαγορευμένης ζώνης το 2011 στη Λιβύη που εισήγαγε ένα καθεστώς τρόμου και χάους σ’ αυτήν την κάποτε ευημερούσα και σταθερή αφρικανική χώρα. Η Avaaz προωθεί τώρα πολύ ενεργά την ίδια μεταχείριση για τη Συρία.

Μια άλλη χρηματοδοτούμενη ΜΚΟ του Σόρος που δραστηριοποιείται για να δαιμονοποιήσει την κυβέρνηση Άσαντ ως αιτία όλων των φρικαλεοτήτων στη Συρία και να βοηθήσει να οικοδομηθεί η δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο στη Συρία από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., είναι η Διεθνής Αμνηστία. Η Suzanne Nossel, γενική διευθύντρια της Αμερικανικής Διεθνούς Αμνηστίας μέχρι το 2013, ήρθε στη δουλειά αυτή από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου ήταν αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Εξωτερικών, όχι ακριβώς ένας αμερόληπτος οργανισμός σε σχέση με τη Συρία. Όπως επίσης, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος Human Rights Watch έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο απεικονίζοντας ψευδώς βομβιστικές επιθέσεις και άλλες φρικαλεότητες της ISIS και της Αλ Κάιντα εναντίων αμάχων, ως το έργο του καθεστώτος Άσαντ, οικοδομώντας υποστήριξη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και αλλού σήμερα συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας είναι το προϊόν του δόγματος εξωτερικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε το 1992 από τον τότε Βοηθό Γραμματέα Άμυνας Πολ Γούλφοβιτς, το διαβόητο Δόγμα Γούλφοβιτς που δικαιολογεί “προληπτικό” πόλεμο, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εποπτεία από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενάντια σε κάθε έθνος ή ομάδα εθνών που απειλούν την Αμερικανική κυριαρχία ”Μοναδικής Υπερδύναμης”. Ο Τζορτζ Σόρος, κερδοσκόπος που μετατράπηκε σε αυτοαποκαλούμενος φιλάνθρωπος, και τα αφορολόγητα ιδρύματά του, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω προληπτικής πολεμικής μηχανής. Τώρα ο Σόρος κάνει διάλεξη στις χώρες της Ε.Ε., πάνω απ’ όλα στη Γερμανία, για το πώς θα πρέπει να λάβει το ανθρώπινο νέφος από τους πολέμους που ο ίδιος και οι φίλοι του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει. 
Αυτό είναι πραγματικά ύβρις.

Πηγή: 


Το διαβάσαμε από το:

........................................................................................

 
Ο Σόρος χρηματοδοτεί ανθελληνικές ΜΚΟ εντός της Ελλάδας. ΠΟΙΕΣ;
[27 06 2015]

Υπάρχει μια συνομοταξία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που η δράση τους κινείται στη «Ζώνη του Λυκόφωτος». Πρόκειται για εκείνες τις ΜΚΟ που δεν κάνουν τίποτ’ άλλο παρά να συντάσσουν εκθέσεις περί ύπαρξης «τουρκικής», «μακεδονικής», «τσάμικης» και «βλάχικης» μειονότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας...ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Σε αρκετές περιπτώσεις, δεν διστάζουν επίσης να κατηγορήσουν την ελληνική Πολιτεία για παραβίαση «των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», κάνοντας λόγο στα κείμενά τους για ελληνικό σοβινισμό, εθνικιστική υστερία και απάνθρωπη μεταχείριση των λαθρομεταναστών…

Τα ερωτήματα, για ορισμένες από αυτές τις ΜΚΟ, πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας εύλογες υπόνοιες και απορίες, τόσο για τις πηγές χρηματοδότησής τους όσο και για τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή τους, αρκετές από αυτές εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους χάρη στη «γαλαντομία» του γνωστού μεγαλοχρηματιστή, κερδοσκόπου και «παγκόσμιου πολίτη», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, Τζορτζ Σόρος.

Να σημειώσουμε ότι ο Ουγγροεβραίος στην καταγωγή και γνωστός για τις εξαιρετικά ανθελληνικές του θέσεις Σόρος, μέσω του ιδρύματός του Soros Fund Management, έχει καταφέρει να στήσει ένα διεθνές οικοδόμημα με την εμπλοκή ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Λειτουργώντας μάλιστα στα πρότυπα μίας πολυεθνικής εταιρείας, το ίδρυμά του έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι οποίες λειτουργούν ως «θυγατρικές».

Οι οργανώσεις αυτές δραστηριοποιούνται σε πάνω από 40 χώρες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρηματοδοτούνται και από τα κράτη που τις φιλοξενούν. Στην περίπτωση της χώρας μας, το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος έχει αποτελέσει χρηματοδότης της ΜΚΟ «Ανοιχτή Κοινωνία», μέλος της οποίας είναι ο Παναγιώτης Δημητράς, ένθερμος υποστηρικτής του «Ουράνιου Τόξου» και της ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Ο Παναγιώτης Δημητράς είναι επίσης μέλος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».
Το ίδρυμα Σόρος είναι επίσης βασικός χρηματοδότης του «Παρατηρητήριου του Ελσίνκι», το οποίο έχει καταδικάσει αρκετές φορές τη χώρα μας για παραβίαση των δικαιωμάτων των «μειονοτήτων» της. Επίσης χρηματοδοτεί και το «Κέντρο για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη», που προωθεί την αλλαγή των σχολικών εγχειριδίων της ιστορίας. Ανάλογα αντεθνική είναι και η δράση άλλων ΜΚΟ, όπως είναι η ΕΟΔΜ (Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων), το ΚΕΜΟ (Κέντρο Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων). Μια ματιά στις ιστοσελίδες των οργανώσεων αυτών είναι εξόχως αποκαλυπτική: Υπερασπίζονται με αξιοθαύμαστο σθένος «Μακεδόνες», «Τσάμηδες» και «Τούρκους» της Ελλάδας, που υποτίθεται ότι καταπιέζονται βάναυσα.

Ορισμένες από τις παραπάνω οργανώσεις συγκαταλέγονται, μάλιστα, μεταξύ των μεγαλύτερων κατηγόρων της χώρας μας σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού, πετυχαίνοντας αρκετές καταδίκες σε βάρος της για θέματα «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «καταπάτησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».
Ο αριθμός των ΜΚΟ που έχουν ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας είναι εντυπωσιακός. Ανάλογα εντυπωσιακό είναι όμως και το λεξιλόγιο που επιλέγουν κάθε φορά να χρησιμοποιούν και το οποίο απέχει αρκετά από τις θέσεις της χώρας μας. Ενδεικτικά να σημειώσουμε ότι, σε αναφορές που γίνονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν είναι λίγες οι φορές που το Αιγαίο αναφέρεται ως «κοινή θάλασσα»…

Ανάλογο ρόλο είχαν αναπτύξει διάφορες ΜΚΟ και στην Κύπρο, ιδιαίτερα την περίοδο που συζητούνταν το Σχέδιο Ανάν έχοντας αναλάβει, σχεδόν εργολαβικά, την προώθησή του.

Επισκεπτόμενος κανείς την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι και αυτήν του Balkan Human Rights (Βαλκανικά Ανθρώπινα Δικαιώματα) μπορεί κανείς να πάρει μία ιδέα σχετικά με τις σχέσεις του συγκεκριμένου φορέως τόσο με εγχώριους όσο και με διεθνείς φορείς και Μ.Κ.Ο. Μπορεί, επίσης να διαπιστώσει ότι το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι του Παναγιώτη Δημητρά, καθώς και η Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ελλάδα, της συζύγου του, Ναυσικάς Παπανικολάτου, έχουν ανακοινώσει επισήμως ως χορηγούς τους το Κεντρικό όργανο του Τζωρτζ Σόρος στην Ευρώπη, δηλ. το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας που εδρεύει στην Βουδαπέστη. Επίσης χορηγίες έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Αυστριακή κυβέρνηση, από τον Νίκο Δήμου, από το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής», το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαιωμάτων των Ρομά, το Ίδρυμα Μπέρκχοφ για την Διερεύνηση Συγκρούσεων, το Δίκτυο Εναλλακτικής Πληροφόρησης, το Ινστιτούτο Άσπεν του Βερολίνου, την Διεθνή Ομοσπονδία του Ελσίνκι, την Κοινωνία για την Επικοινωνία και την Πολιτική Έρευνα και … την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.


Εν συνεχεία μπορεί κανείς να δει έναν σημαντικό αριθμό προσώπων που έχουν κατά καιρούς βοηθήσει τον κ. Δημητρά, μεταξύ των οποίων και ένας συνεπώνυμος αυτού καθώς και συνώνυμος ενός υπουργού της Επταετίας – μετανοημένου προφανώς και ανησυχούντος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δη αυτά των αθιγγάνων, των «Μακεδόνων» και των Αλβανών. Το κυριότερο, ωστόσο, συμπέρασμα, στο οποίο μπορεί κανείς να οδηγηθεί ακολουθώντας το μονοπάτι των συνεργαζομένων φορέων και χορηγών του Ε.Π.Σ.Ε. είναι ότι πρόκειται για έναν «κύκλο της απάτης», ένα καλοστημένο ζυμωτήρι ειδήσεων, φημών και γνώμης που έχει σαν επίκεντρό του τις οργανώσεις, των οποίων ηγείται ο «φιλάνθρωπος» δισεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος, μέσω του δικού του «Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» της Βουδαπέστης και του επίσης δικού του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (CEU).

Κι ενώ η «Ανοικτή Κοινωνία» έχει γίνει για να προωθεί τα κεφάλαια του Σόρος στις κατά τόπους Μ.Κ.Ο. και ομαδούλες, το CEU έχει αναλάβει την εκπαίδευση των «λεγεώνων» του. Με τον τρόπο αυτό ο Τζωρτζ Σόρος, σαν πελώριο χταπόδι από μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, απλώνει τα πλοκάμια του πάνω από όλη την Ανατολική Ευρώπη, την Νοτιανατολική Ευρώπη, τον Καύκασο, όπως και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Με την βοήθεια δε ποικίλων ομάδων, όπως αυτή του Δημητρά και των συνεταίρων και συνεργατών του είναι σε θέση όχι μόνο να διαμορφώνει, αλλά και να δημιουργεί τις ειδήσεις, την ατζέντα των κυβερνήσεων που ελέγχει, όπως αυτές της Γεωργίας, της Ουκρανίας και της Π.Γ.Δ.Μ. και την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να επιτυγχάνει τους στόχους του, οι οποίοι είναι, συνοπτικά, ο έλεγχος του κόσμου, των φυσικών πηγών του και η επέκταση της ιδέας του για μία παγκόσμιο πολιτική «made in America».

Ένα κλασσικό παράδειγμα για το πώς διαμορφώνονται οι ειδήσεις είναι και το ακόλουθο, το οποίο διαβάσαμε σε άρθρο του Ζιλ ντ’ Αϋμερί στο αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό Swans (Ο κύκλος της απάτης – Χαρτογραφώντας τα πλήθη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Βαλκάνια, 23.7.2001), όπου από μία ανώνυμη καταχώρηση μέσω της λίστας ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Balkan Human Rights του κ. Δημητρά, τον Μάιο του 2001, ξεκίνησε με μία φήμη σχετικά με «την καταστροφή στοιχείων που αφορούσαν εγκλήματα εις βάρος Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Η πληροφορία αυτή που διεσπάρη μέσω των συνδέσμων του Ε.Π.Σ.Ε. αφορούσε την ανέλκυση από τον Δούναβη, στις Σιδηρές Πύλες κοντά στο Κλάδοβο της Σερβίας ενός παγωμένου φορτηγού γεμάτου από πτώματα, την 6η Απριλίου του 1999. Η πηγή του, έγραφε το μήνυμα, ήταν το Ανθρωπιστικό Νομικό Κέντρο (Humanitarian Law Center) του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι. Η επόμενη λογική κίνηση ήταν να επισκεφθεί κανείς την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, η οποία αποτελεί τμήμα των ιστοσελίδων των Βαλκανικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκεί, η αναφορά παρέπεμπε πίσω στην Λίστα Βαλκανικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 από … τις ιστοσελίδες των Βαλκανικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)!»

Για να μην μακρηγορούμε η πληροφορία ανακυκλωνόταν από διάφορες Μ.Κ.Ο. και χορηγούμενα από την «Ανοικτή Κοινωνία» ΜΜΕ και φορείς, χωρίς εν τέλει να μπορεί να διασταυρωθεί κάποια αυθεντική και αξιόπιστη πηγή.
Τα υποκαταστήματα του Σόρος όχι μόνον, διαμορφώνουν γνώμη και κατασκευάζουν ειδήσεις αλλά μπορούν και πληρώνουν – ουσιαστικά αγοράζουν – τα νέα που που κατασκευάζονται. Μπορούμε να θυμηθούμε τις βαλίτσες με τα μετρητά που προωθήθηκαν στην αντιπολίτευση λίγο πριν τις εκλογές της Γιουγκοσλαβίας το 2000 ή και τα εκατομμύρια που μοιράστηκαν τόσο στον νυν Γεωργιανό πρόεδρο και τους υποστηρικτές του όσο και στον Γιούσενκο της Ουκρανίας κατά την πορτοκαλί επανάσταση. Κατασκευάζουν ειδήσεις και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, όχι μόνον την τοπική αλλά και την διεθνή. Μία κοινή γνώμη που δεν έχει ιδέα από πού προέρχονται όλα αυτά που της σερβίρονται στο πιάτο ως εγκλήματα, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμοί κ.ο.κ.


Από τον Καρλ Μαρξ στον Καρλ Πόππερ και από τον Βλαδίμηρο Λένιν στον Τζωρτζ Σόρος

Η οικονομική κρίση, η οποία διεθνώς έχει ξεσπάσει αποτελεί ένα κρίσιμο σημείο, μία καμπή για το μέλλον του κόσμου. Ένας από τους πλέον ισχυρούς ανθρώπους της εποχής μας, που επηρεάζουν τις εξελίξεις, είναι ο Τζωρτζ Σόρος. Εβραίος μεγαλοκαπιταλιστής, ο οποίος μέσω του ιδρύματός του «Open Society», χρηματοδοτεί γνωστούς «φιλελεύθερους» κύκλους, αλλά και τις περίφημες «πορτοκαλί επαναστάσεις». Τι σημαίνει όμως «Open Society» και ποια είναι η φιλοσοφική βάση όλου αυτού του εγχειρήματος; Ο ίδιος ο Τζωρτζ Σόρος έχει γράψει στο βιβλίο του ότι θεωρεί πνευματικό του πατέρα και εμπνευστή του τον εβραίο φιλόσοφο Καρλ Πόππερ, του οποίου μάλιστα το βασικό του βιβλίο είναι το «Η ανοικτή κοινωνία (“Open Society”…) και οι εχθροί της».

Ποιος υπήρξε ο Καρλ Πόππερ; Ήταν κατ’ αρχάς πνευματικό τέκνο του περίφημου κύκλου της Βιέννης, που είχε σαν μέντορά του τον επίσης εβραίο Βιτγκενστάιν. 
Τι πίστευε η σχολή της Βιέννης; 
Σας παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα από διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια: «Η φιλοσοφική αυτή σχολή υποστηρίζει ότι ολόκληρη η γνώση μας προέρχεται από την επιστήμη και ότι η μεταφυσική και η θεολογία (για τις οποίες ο νεοθετικισμός αισθάνεται περιφρόνηση) δεν είναι παρά λόγια κενά περιεχομένου».

Ιδού, λοιπόν, ο πρώτος στόχος του Καρλ Πόππερ και του πνευματικού του τέκνου, του Τζωρτζ Σόρος: Η μεταφυσική και η θεολογία, δηλαδή κάθε μεταφυσική ερμηνεία της Ιστορίας καθώς και κάθε θρησκεία. Στο στόχαστρό τους ασφαλώς και η Ιστορική μνήμη και ας μη απορούν κάποιοι γιατί το ίδρυμα Σόρος χρηματοδότησε το βιβλίο της Ρεπούση και άλλα σχετικού περιεχομένου βιβλία. Δεν είναι εφευρέτης της εξωφρενικής θεωρίας ότι η Ιστορία πρέπει να αλλάζει ο Λιάκος και οι λοιποί «προοδευτικοί προφεσόρες», οι οποίοι εξουσιάζουν την πνευματική ζωή μέσα από τις σελίδες των Κυριακάτικων εφημερίδων και των ειδικών τους αφιερωμάτων. Είναι ο Πόππερ, ο πνευματικός πατέρας του Σόρος, για τις απόψεις του οποίου για την ιστορία σας παραθέτω το παρακάτω: 
«Ο Popper υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια ιστορία του παρελθόντος που να το απεικονίζει όπως ήταν πραγματικά. Μπορούν μόνο να υπάρξουν διάφορες ιστορικές ερμηνείες, αλλά καμμιά από αυτές δεν είναι οριστικά έγκυρη και τελική. Κάθε γενιά έχει το δικαίωμα να διαμορφώνει την δική της ιστορική ερμηνεία». Η φιλοσοφία της Ιστορίας και η Ιστορία της – Από τον Ησίοδο ως τον Toynbee – Λυκούργος Αρεταίος Αθήνα 1985

Η «ανοικτή κοινωνία» και οι εχθροί της

Ο Καρλ Πόπερ εισήγαγε με το βιβλίο του «Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της», το οποίο εκδόθηκε το 1945 και επανεκδόθηκε συμπληρωμένο το 1952, τις έννοιες της ανοικτής και κλειστής κοινωνίας. Ως το αρχέτυπο της «κλειστής κοινωνίας», κατά τον Πόπερ, ορίζεται η κοινότητα του γένους ή της φυλής, στην οποία τα πάντα ρυθμίζονται από τη θρησκεία, τις μαγικοθρησκευτικές απαγορεύσεις και όπου η εξουσία και η γενικότερη κοινωνική ζωή λειτουργεί με τέτοιους όρους, ώστε δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλιών από τα άτομα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κλειστής κοινωνίας (ο όρος που χρησιμοποιεί ο Πόππερ είναι «closed tribalistic society»), παράδειγμα προς απόλυτον αποφυγήν η Αρχαία Σπάρτη και βεβαίως απόλυτη η περιφρόνησή του και η αρνητική κριτική του για τον Πλάτωνα, για τον οποίον γράφει ο Πόπερ, ότι με τα έργα του, «Πολιτεία» και «Νόμοι» ορίζει το θεμελιώδες μοντέλο του ολοκληρωτικού κράτους. Κατηγορεί επίσης τον Πλάτωνα ως εμπνευστή της «θεωρίας της παρακμής», η οποία υιοθετήθηκε από όλα τα Εθνικά Φυλετικά καθεστώτα. Η απόρριψη της Αθηναϊκής δημοκρατίας από τον Πλάτωνα και η προτίμησή του σε ένα αριστοκρατικό καθεστώς που θα στηρίζεται σε «βασιλιάδες-φιλοσόφους», τον κάνουν εμπνευστή και συνειδητό υποστηρικτή των «φασιστικών» καθεστώτων.

Εξαιρετικά ανεκτικός είναι όμως ο Καρλ Πόππερ για τον επίσης εβραίο Καρλ Μαρξ (τι συμπτώσεις έχει αυτή η ιστορία!), τον οποίο αναγνωρίζει ως σημαντικό οικονομολόγο και κοινωνιολόγο του 19ου αιώνα, καίτοι τον κατακρίνει για την υιοθέτηση των εγελιανών διαλεκτικών και ιστορικιστικών μεθόδων, οι οποίες οδήγησαν σε ένα κατασκεύασμα «κλειστής κοινωνίας». Θεωρεί ότι η μαρξιστική θεωρία για τον καπιταλισμό αποδείχθηκε λανθασμένη, σημειώνει όμως την οξυδέρκεια του Μαρξ να έχει προβλέψει και «μη επαναστατικές διαδρομές» για την επίτευξη του κομμουνιστικού οράματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο αυτό ο Καρλ Πόππερ το έγραψε στα 1945 με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα μάτια του ο κομμουνισμός έχει ξοφλήσει και πρέπει να ετοιμαστεί ο… νέος κομμουνισμός. Ένας κομμουνισμός διαφορετικός και αυτήν ακριβώς την σημασία έχει και η αναφορά του για «μη επαναστατικές διαδρομές» προς τον κομμουνισμό, τις οποίες είχε προβλέψει ο Μαρξ. Αυτός ο διαφορετικός κομμουνισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την «open society» του Καρλ Πόππερ, που έρχεται να κάνει πραγματικότητα με μια παγκόσμια πορτοκαλί επανάσταση (την περίφημη «παγκοσμιοποίηση») ο Τζωρτζ Σόρος!

Ποιος είναι ο Τζορτζ Σόρος, ο μεγάλος κερδοσκόπος

Με αφορμή τη συνάντηση του Τζορτζ Σόρος με τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δράση δισεκατομμυριούχου επενδυτή, ο αμφιλεγόμενος ρόλος του στα οικονομικά τεκταινόμενα δεκάδων χωρών, καθώς και η επιρροή που ασκεί στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο 80χρονος Ουγγροαμερικανός επενδυτής, εβραϊκής καταγωγής ο οποίος ονομαζόταν αρχικά Γκιόργκι Σβαρτς, δραστηριοποιείται σε περίπου 40 χώρες, με πολλές από αυτές να τον έχουν κατηγορήσει ότι προκαλεί και εκμεταλλεύεται την αποσταθεροποίηση κρατών για να αυξάνει την ήδη αμύθητη περιουσία του.
Παρά το γεγονός ότι «αυτοσυστήνεται» ως πολιτικός ακτιβιστής και υπέρμαχος της ανοικτής κοινωνίας και του φιλελευθερισμού, κατά τα πρότυπα του «πνευματικού του πατέρα», φιλοσόφου Καρλ Πόπερ, στο London School of Economics, πολλά είναι τα κράτη που ένιωσαν «στο πετσί τους» τις προθέσεις του μεγάλου κερδοσκόπου.

Ενδεικτικά, ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Έντβαρντ Σεβαρνάτζε, τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται πίσω από την αποσταθεροποίηση της Γεωργίας, δραστηριοποιήθηκε στη Σερβία πριν και μετά την εισβολή των Αμερικάνων και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή της νέας κυβέρνησης, ενώ το ίδιο έκανε και στην Ουκρανία.
Για τις τέσσερις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ο Σόρος αποτελεί τον «δαίμονα» και την ενσάρκωση του κακού: «Αυτός είναι που προκάλεσε την κρίση μας», φώναζαν ενδεικτικά οι εφημερίδες της Κουάλα Λουμπούρ.

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως, δεν πέτυχε τους σκοπούς του, όπως στη Ρωσία, στη Λευκορωσία και στο Αζερμπαϊτζάν και εκδιώχθηκε ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας.
Ενδιαφέρον πάντως, παρουσιάζει και ο ρόλος του Σόρος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με τη διείσδυσή του στο εκπαιδευτικό σύστημα των βαλκανικών χωρών, μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεών του. Γενικά, σε κάθε χώρα, προωθούνται οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Σόρος, από πολυεθνικές και από το εκάστοτε Υπουργείο Εξωτερικών.
Στην Ελλάδα, στο ίδιο μήκος κύματος, γίνεται μία προσπάθεια αλλαγής των σχολικών βιβλίων και της Ιστορίας, ενώ στα Σκόπια, οι ανθελληνικές θέσεις ακούγονται δυνατά. Σημειώνεται ότι στην Αλβανία τα σχολικά βιβλία γράφουν ότι χρηματοδοτούνται από τον αμφιλεγόμενο ουγγροαμερικανό επενδυτή.
Παράλληλα, άνθρωποι όπως ο Σόρος έχουν χαρίσει πολλά εκατομμύρια δολάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια στα οποία οι Σκοπιανοί μαθαίνουν ότι πρόγονοί τους ήταν ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σήμα της Βεργίνας πάνω στο πτυχίο του πανεπιστημίου του Στιπ.
Χωρίς την συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, τα Σκόπια ίσως να μην υπήρχαν σαν κράτος σήμερα. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεπενδυτής χρησιμοποιεί το μανδύα της φιλανθρωπίας, με το έργο των ΜΚΟ και τα τεράστια χρηματικά ποσά στους Ρομά, ώστε να αποκτά ηθική νομιμοποίηση απομακρύνει από πάνω του το άβολο προφίλ του αδίστακτου «γερακιού».
Το σίγουρο είναι ότι η συνάντηση του Σόρος με τον έλληνα πρωθυπουργό δημιουργεί συναισθήματα ανησυχίας παρά ελπίδας, αφού ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής στην μέχρι τώρα παγκόσμια πορεία του έχει αποδείξει ότι πρόκειται για έναν πανούργο κερδοσκόπο που καταφέρνει να προκαλεί αποσταθεροποίηση σε χώρες με ευάλωτες οικονομίες και να εκμεταλλεύεται μετά την «καμμένη γη».
Ο Σόρος, εξάλλου είχε γίνει διάσηµος το 1992 µε µια κερδοσκοπική επίθεση στη στερλίνα που έκανε τον ίδιο πλουσιότερο κατά ένα δισ. δολάρια, υποχρεώνοντας την Τράπεζα της Αγγλίας να υποτιµήσει το νόµισµα και το αποσύρει από τον ευρωπαϊκό µηχανισµό συναλλαγµατικών ισοτιµιών. Η υπερχρεωμένη Ελλάδα είναι εύκολο «θύμα» των προθέσεών του.

O ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην προώθηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής

Τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνεται μια ραγδαία άνοδος του ρόλου των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στις κοινωνίες του δυτικού κόσμου, τις πολιτικές εξελίξεις και τις διεθνείς σχέσεις. Η παρουσία αυτή αντανακλάται και σε ποσότητα (στη χώρα μας λειτουργούν εκατοντάδες πλέον τέτοιες οργανώσεις), όσο και σε πολυσχιδείς δραστηριότητες, με έμφαση πρωτίστως σε ανθρωπιστικές δράσεις και στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολλές ΜΚΟ χρηματοδοτούνται από τον ΟΗΕ και τα όργανά του, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από πόρους εγχώριων οργανισμών, όπως επιχορηγήσεις υπουργείων και άλλων φορέων.

Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά του ρόλου των ΜΚΟ, η «φωτεινή» και καθαρά ανθρωπιστική. Σύμφωνα με τους επικριτές του ρόλου των οργανώσεων αυτών, για την ακρίβεια ορισμένων από αυτές, υπάρχει και η άλλη πλευρά, η «σκοτεινή». Από που προκύπτει η «άλλη όψη» του νομίσματος; Από περίεργες δραστηριότητες κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, που τυχαίνει να εξυπηρετούν καθαρά πολιτικές (και ουδόλως ανθρωπιστικές) σκοπιμότητες. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο είναι «ανθρωπιστική» η δράση αυτών των ΜΚΟ, όταν οι ίδιες γίνονται όχημα διαφόρων εθνικών ή υπερεθνικών κέντρων εξουσίας για να συντελεσθούν πολιτικές κρίσεις και επεμβάσεις στα εσωτερικά κυρίαρχων κρατών.

Οι περισσότερες κριτικές, εστιάζουν στην χρήση από πλευράς ΗΠΑ τέτοιων ΜΚΟ, ώστε οι ανά τον κόσμο επεμβάσεις της υπερδύναμης να τυλίγονται από ένα ανθρωπιστικό πέπλο. Λογικό, αφού η τάση που επιδεικνύει η Ουάσιγκτον για πλανητική κυριαρχία (ή έστω έλεγχο), εντείνεται διαρκώς. Τα παραδείγματα τέτοιων χρήσεων διαφόρων ΜΚΟ ως προκάλυμμα, από πλευράς ΗΠΑ πάντα, είναι παραπάνω από αρκετά. Σταχυολογούνται μόνο λίγα, αρκούντως ενδεικτικά όμως όσο και αποκαλυπτικά. Τον Απρίλιο του 1999, στο βομβαρδιζόμενο από το ΝΑΤΟ Βελιγράδι, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο Γ. Διακογιάννη ο Γιουγκοσλάβος Υπουργός Εξωτερικών Γιοβάνοβιτς, του κατέθεσε τα εξής στοιχεία: 
«Έχει έρθει απεσταλμένος από την Ελλάδα που χειρίζεται προγράμματα ΜΚΟ. Σκορπά αφειδώς χρήματα σε οργανώσεις κατά του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Χρηματοδοτεί παράλληλα εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και εξαγοράζει δημοσιογράφους που προπαγανδίζουν δήθεν για τον εκδημοκρατισμό της χώρας. Ουσιαστικά προωθούν την περαιτέρω διάλυση της Γιουγκοσλαβίας».
Η ίδια δημοσιογραφική πηγή επισημαίνει πως το 2000 στην Παλαιστίνη, εκεί όπου ο ισραηλινός στρατός κατοχής είχε ισοπεδώσει πόλεις σαν την Τζενίν, η βουλευτής και στενή συνεργάτης του Γιάσερ Αραφάτ Ασράουι δήλωνε: 
«Εχουν δραστηριοποιηθεί ΜΚΟ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που προωθούν δήθεν τη φιλία των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων. Στην ουσία με βάση οικονομικά προγράμματα για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό βάθος τους, προγράμματα που δήθεν καταπολεμούν την τρομοκρατία, αυτές οι ΜΚΟ ενισχύουν λογικές περαιτέρω απομόνωσης του λαού μας σε γκέτο που όλο και περισσότερο πνίγουν οι παράνομοι νέοι οικισμοί των Ισραηλινών».
Την άνοιξη του 2003 ο δημοσιογράφος Γ. Διακογιάννης βρέθηκε στην βομβαρδιζόμενη Βαγδάτη. Θυμάται ελάχιστες ΜΚΟ – στην διάρκεια των βομβαρδισμών – να είναι εκεί και να επιχειρούν να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό. Είχαν έρθει οι «Γιατροί του Κόσμου» και μία μικρή ελληνική οργάνωση, οι «Γιατροί Καρδιάς», που πρόσφεραν πραγματικά πολύ σπουδαίο έργο βοηθώντας τραυματισμένα παιδιά. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Απριλίου, όταν τα αμερικανοβρετανικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέβαλαν την Βαγδάτη, μαζί με τους «ενσωματωμένους», τους embedded όπως έγιναν γνωστοί, δημοσιογράφους που έφεραν μαζί τους, βοήθησαν και ορισμένες ΜΚΟ για να έλθουν στην πόλη και να αναλάβουν – σε συνεργασία με τον ΟΗΕ – έναν ρόλο για την ανοικοδόμηση της δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά δήλωναν. Η πρακτική αυτή επαναλαμβάνεται παντού, όπου επεμβαίνουν αμερικανικές δυνάμεις. Τους πεζοναύτες και τα άρματα μάχης, ακολουθούν μη κυβερνητικές οργανώσεις με τον ίδιο πάντα σκοπό σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους: εμπέδωση της δημοκρατίας και της ελεύθερης οικονομίας.


Τα παραπάνω παραδείγματα, προκαλούν αντίστοιχα ερωτήματα. Και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι ασφαλώς πολλά γύρω από τον ρόλο ορισμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σ’ αυτές τις υπό ξένη κατοχή χώρες. Γιατί κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει σοβαρά για δημοκρατία σε περιοχές όπου ξένα στρατεύματα υποτίθεται πως προωθούν τον εκδημοκρατισμό, ενώ φονεύουν αδιάκριτα αμάχους και συμπεριφέρονται περισσότερο σαν δυνάμεις κατοχής. Η περίπτωση του Ιράκ είναι η πλέον χαρακτηριστική.

Ερωτήματα υπάρχουν, πέρα από ΜΚΟ που λειτουργούν σε κράτη όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, και για μία σειρά από άλλες οργανώσεις που φέρουν την σφραγίδα των ΜΚΟ, οι οποίες συνεργάζονται με τον ΟΗΕ. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς πόσο «αντικαπιταλιστικό» – όπως διακηρύσσει – είναι το «Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ». Αληθεύει ότι η σύνοδος του Πόρτο Αλέγκρε χρηματοδοτήθηκε από τους διοργανωτές της μόνον κατά το ποσοστό 6,4% του συνολικού πακέτου εξόδων της που ανήλθαν σε 39 εκ. δολάρια; Αληθεύει ότι το υπόλοιπο 93,6% καλύφθηκε από δωρεές (296.000 δολάρια από το Ίδρυμα Φόρντ, 356.000 δολάρια από το Ίδρυμα Ροκφέλλερ, περίπου 2,5 εκατ. δολάρια από καθολικές και προτεσταντικές ΜΚΟ, 6,5 εκ. δολάρια από την Πολιτεία του Ρίο Γκράντε Ντο Σουλ που ελέγχεται από πολύ συντηρητικούς κύκλους, 8 εκ. δολάρια από τις βραζιλιάνικες ΔΕΚΟ Electrobras, Petrobras και Banco do Brazil κ.λπ.);

Τα παραπάνω παραδείγματα δεν πρέπει επ’ ουδενί να κηλιδώσουν το θετικό ρόλο χιλιάδων ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο με αγνά και ανιδιοτελή κίνητρα σε χώρες που υποφέρουν. Για κάποιες όμως από τις ΜΚΟ, που συμβαίνει να είναι τα «ηχηρά» ονόματα και τα «μεγάλα», προκύπτουν καυτά ερωτήματα:

Γίνεται να πιστέψουμε ότι οι ΜΚΟ παλεύουν «αθώα» για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και εκδημοκρατισμό κρατών, όταν χρηματοδοτούνται από ξένες πρεσβείες χωρών που διατηρούν στρατεύματα κατοχής σε αρκετά σημεία του πλανήτη μας;
 • Γίνεται να αξιολογήσουμε την στήριξη του ΟΗΕ θετικά στις διάφορες ΜΚΟ, όταν αυτές ενισχύονται αποκλειστικά με αμερικανικά και βρετανικά κονδύλια, συχνά μυστικά;
 • Πως γίνεται οι θέσεις αυτών των ΜΚΟ να συμπίπτουν παντού και πάντα με τις αγγλοσαξονικές απόψεις και να προωθούν εμφανέστατα τους στόχους του αμερικανικού imperium, πότε στην Κύπρο και την Παλαιστίνη, πότε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν;
 • Πόσο ανεξάρτητες μπορούν να θεωρηθούν τέτοιες οργανώσεις, όταν εμφανέστατα υπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις μεγάλων δυνάμεων (κατά κανόνα των ΗΠΑ) και μέλημά τους είναι ο εξωραϊσμός της κατοχής άλλων κρατών και η οικονομική απομύζηση των λαών τους;
Τι συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν από τη δράση κάποιων ΜΚΟ που «ειδικεύονται» σε ρόλο εργολάβου προώθησης των σχεδίων των ΗΠΑ; Ποιος ο στόχος της Ουάσιγκτον και των αμερικανικών κέντρων ισχύος; Σκοπός είναι, με την μέθοδο των χρηματοδοτούμενων από μεγάλα ιδρύματα και κυβερνήσεις ΜΚΟ να οδηγηθούν τα εθνικά κράτη, πρωτίστως τα ευρωπαϊκά, σε απεθνοποιημένες «Κοινωνίες Πολιτών» θα μπορούν να επηρεάζουν τις κυβερνήσεις και εξελίξεις στα πλαίσια μιας ψευδούς δημοκρατικότητας. Ο θεσμός των ΜΚΟ θα ενισχυθεί ραγδαία στο μέλλον με επηρεασμό της κοινής γνώμης σε εθνικό και τοπικό ακόμη επίπεδο, σε πιέσεις κατά προσώπων και πολιτικών και δήθεν «ανθρωπιστικές δράσεις». 
Πρόσφατα παραδείγματα χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ είναι αυτές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση των καθεστώτων της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Επίσης οι αντισυριακές ΜΚΟ στον Λίβανο που απέτυχαν, όπως απέτυχαν και οι κυπριακές ΜΚΟ που υποστήριξαν το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν το 2004 και που έτυχαν χρηματοδότησης (και) από αμερικανικές πηγές, όπως προαναφέρθηκε. 

Σπουδαίο ρόλο προγραμματίζεται να παίξει στο μέλλον το λεγόμενο «περιβαλλοντικό κίνημα». Υπάρχουν υπόνοιες αλλά και καταγγελίες ότι το κίνημα αυτό έχει διαβρωθεί και ελέγχεται εμμέσως από την οικονομική δυναστεία των Ροκφέλλερ, τα ιδρύματα και τις ΜΚΟ του Τζόρτζ Σόρος και άλλους πόλους ισχύος. Σκοπός εδώ θα είναι, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα και οι συναφείς δράσεις του ΟΗΕ να ελέγχονται από ένα ειδικό σώμα περιβαλλοντολόγων ακτιβιστών, επιλεγμένων μόνο από made in USA MKO, ώστε το οικολογικό κίνημα να μην «ενοχλεί» τις ΗΠΑ και τις αμερικανικές πολυεθνικές, που είναι οι Νο 1 ρυπογόνοι παράγοντες του πλανήτη.

Συμπερασματικά, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι επιφανειακά, ο ρόλος κάποιων ΜΚΟ μπορεί κατά τα λεγόμενά τους να είναι «αγωνιστικός» και «ανθρωπιστικός». Στην πραγματικότητα όμως ρίχνουν νερό στον μύλο των αμερικανικών-ατλαντικών σχεδίων ελέγχου του πλανήτη. Μιλάμε για ένα καινούργιο είδος υπερεθνικού ελέγχου κρατών και κοινωνιών. Σαν παραγωγοί ιδεολογίας οι ΜΚΟ συμμετέχουν ήδη στην μετεξέλιξη του καπιταλισμού.

Το 2006, 70 ειδικοί των ΜΚΟ από αυτούς που το 1994 κατάγγειλαν την Παγκόσμια Τράπεζα, δουλεύουν πια προς όφελός της. Ηγετικά στελέχη οικολογικών ΜΚΟ σχετίζονται πλέον με επιχειρήσεις-κολοσσούς μεταλλαγμένων τροφίμων ή πετρελαιοειδών (Monsado, Exxon, Union Carbide).

Όσον αναφορά τον τρόπο λειτουργίας των ΜΚΟ, μάλλον τα ελλείμματα δημοκρατίας πλεονάζουν. Οι αποφάσεις και η πολιτική τους χαράσσονται από ολιγομελείς ηγετικούς πυρήνες. Ο ρόλος των απλών μελών, ιδεολόγων πολιτών, περιορίζεται στο να πληρώνουν τις συνδρομές και να συνυπογράφουν τις καμπάνιες που έχουν προαποφασιστεί. Για το ζήτημα της συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων, της ιεραρχίας, της πολιτικής αναζήτησης και προβληματισμού ούτε λόγος βέβαια να γίνεται. Οι ΜΚΟ δεν θέτουν ποτέ ζητήματα εξουσίας και συνολικής αμφισβήτησης του συστήματος, αλλά πάντα ελεγχόμενων μεταρρυθμίσεων.

Η δράση των ελεγχόμενων από υπερεθνικά κέντρα ΜΚΟ συνδέεται παντού (και στην χώρα μας), παραπλανητικά, με λεκτικούς εξωραϊσμούς για «κοινωνία των πολιτών», «ώριμους πολίτες» και έναν θολό «εκσυγχρονισμό». Η αμερικανική εξωτερική πολιτική, μέσα από ένα πακτωλό χρηματοδοτήσεων (π.χ. μορφωτικά προγράμματα, υποτροφίες του ΝΑΤΟ, αμερικανική αναπτυξιακή βοήθεια, υποτροφίες του Σόρος και συναφών ιδρυμάτων) κατόρθωσε να ελέγξει πολλές ΜΚΟ, να ιδρύσει νέες, απόλυτα υποταγμένες. Πέτυχε όμως και κάτι άλλο: Να μετατρέψει ανθρώπους της αμφισβήτησης, της ριζοσπαστικής διανόησης και των κοινωνικών κινημάτων σε τρόφιμούς της και να τους εντάξει στη στρατηγική της και στα σχέδιά της. Έτσι, πριν από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, πριν από τις ταραχές στο Λίβανο και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πίσω από τις πιέσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, υπάρχει η φανερή και η αφανής δράση των ΜΚΟ που προετοιμάζουν και νομιμοποιούν ηθικά τις αμερικανικές επεμβάσεις, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία, τις μειονότητες.

Η παρουσία και δράση ΜΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο

Ραγδαία είναι η άνοδος των ΜΚΟ και στην ελληνική κοινωνία. Η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ από όσα διεθνώς ισχύουν. Και στην χώρα μας, οι οργανώσεις αυτές θα μπορούσαν να διαχωριστούν στις πραγματικά ανεξάρτητες, που δρούν με καθαρά ανθρωπιστικά κίνητρα, και στις ελεγχόμενες, που χρηματοδοτούνται για να κάνουν «άλλη δουλειά». 
Αποκαλύψεις στον ελληνικό Τύπο για αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης ΜΚΟ από την ελληνική Πολιτεία είναι ενδεικτικές. Ανύπαρκτες κατ’ ουσίαν οργανώσεις-σφραγίδες, που ιδρύονται σε μια νύχτα, λαμβάνουν απίστευτα ποσά για αμφίβολο έργο.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πολλές τέτοιες δήθεν «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», έπαιξαν και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προώθηση των αμερικανικών σχεδιασμών. Αναφερόμαστε στο σχέδιο Ανάν, στην πλήρη πρόσδεση της χώρας στον ευρωατλαντισμό, στην ανοχή -αν όχι ενεργό συμμετοχή- στα αμερικανοβρετανικά σχέδια ελέγχου των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου, στην κατευθυνόμενη ελληνοτουρκική «φιλία».

Τα ερωτήματα, για ορισμένες τουλάχιστον ΜΚΟ, πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν εύλογες υπόνοιες. Ενδεικτικές είναι οι αποκαλύψεις που έγιναν στην Κύπρο για κάποιες ΜΚΟ που ανέλαβαν εργολαβικά την προώθηση του σχεδίου Ανάν. Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έφερε στο φως στοιχεία για την δράση της νορβηγικής PRIO, η οποία παλαιότερα είχε δραστηριοποιηθεί για την ειρήνευση – έτσι το έλεγε – Παλαιστινίων και Ισραηλινών και την συμφωνία του Όσλο, αλλά και για την δράση της UNOPS του ΟΗΕ, η οποία προχώρησε στην εφαρμογή πολλών προγραμμάτων (στην Αθήνα και στη Λευκωσία) διαφήμισης και εξειδίκευσης των σχεδίων Ανάν. Τα προγράμματα – πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – περιέλαβαν μεταξύ πολλών άλλων και την έκδοση 15 βιβλίων υπέρ – κανενός κατά – του σχεδίου Ανάν.

Η κυπριακή κυβέρνηση τότε, για εθνικούς λόγους, όπως είχαν επισημάνει κύκλοι της, δεν θέλησε να προχωρήσει την έρευνα. Άλλωστε – όπως σημείωνε και ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος σε συνεργάτες του – 
«παρά την τεράστια διαφήμιση του σχεδίου Ανάν στην Αθήνα και στη Λευκωσία, τόσον ο λαός της Ελλάδας, όπως καταγράφηκε σε δημοσκόπηση, όσο και ο λαός της Κύπρου όπως περίτρανα αποδείχθηκε στο δημοψήφισμα, τάχθηκαν κατά του σχεδίου και της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με στόχο την δημιουργία ενός αγγλοαμερικανικού προτεκτοράτου στην άκρη της Μεσογείου».
Για το ίδιο θέμα πολιτικός – κυβερνητικό στέλεχος σήμερα – απεκάλυψε ότι Αμερικανοί και Βρετανοί δραστηριοποιήθηκαν και στην Αθήνα και όχι μόνο στην Λευκωσία, για τη διαφήμιση του σχεδίου Ανάν. Το Ιδρυμα Φρήντριχ – Έμπερτ του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος έπαιξε καθοριστικό ρόλο και δραστηριοποιήθηκε σε αρκετά προγράμματα, που απέβλεπαν στην «επαναπροσέγγιση» Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων, στην «κατανόηση» και την προώθηση της πολυδιαφημιζόμενης ελληνοτουρκικής «φιλίας». Ένα από αυτά ήταν η χρηματοδότηση μίας ομάδας ελληνοτουρκικής «φιλίας». Συμμετείχαν 15 Έλληνες και Τούρκοι δημοσιογράφοι, που ταξίδεψαν σε πολλές πόλεις για να εξηγήσουν τα θετικά του σχεδίου Ανάν. Παρεμπιπτώντος, κανένας δημοσιογράφος από αυτούς που επελέγησαν από το ίδρυμα, δεν είχε άποψη κατά του σχεδίου Ανάν. Επελέγησαν όλοι με κριτήριο να είναι θετικοί για το αμερικανοβρετανικό σχέδιο, που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ανάλογος είναι ο ρόλος ορισμένων ελλαδικών ΜΚΟ στην προώθηση της λεγόμενης ελληνοτουρκικής «φιλίας». Δίκτυα δήμων στις «δύο όχθες του Αιγαίου», αδελφοποιήσεις πόλεων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσπαθούν να αμβλύνουν τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού.

Η παραποίηση λέξεων και εννοιών είναι σημάδι των πραγματικών σκοπών, που ενσυνείδητα ή από αφέλεια προωθούν αυτές οι ΜΚΟ: το ελληνικό Αιγαίο βαφτίζεται αθώα «κοινή θάλασσα». Συνεχώς γίνεται λόγος για «τις δυό όχθες», ώστε να περάσει σιγά σιγά η αντίληψη πως πρόκειται για δυό λαούς που πρέπει να μοιραστούν την κοινή θάλασσα, που βρίσκεται ανάμεσά τους. Η κατοχή της Κύπρου, στο λεξιλόγιο των οργανώσεων αυτών έχει μετατραπεί σε »δικοινοτική διαφορά». Η τουρκοκρατία εξωραίζεται σε «κοινό πολιτιστικό παρελθόν».

Αν συνυπολογιστεί ότι στην Τουρκία οι αντίστοιχες ΜΚΟ είναι πλήρως ελεγχόμενες από την κεμαλική κάστα εξουσίας και το «βαθύ κράτος», εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε τα πραγματικά κίνητρα των «επαγγελματιών της ειρήνης». Η Τουρκία εργάζεται με καμουφλάζ τουρκικές ΜΚΟ για την προώθηση των γνωστών της στόχων στο Αιγαίο. Στις αντίστοιχες ελλαδικές οργανώσεις, αυτό που στην καλύτερη για αυτές περίπτωση μπορεί να τους καταλογιστεί, είναι πλεονάζουσα αφέλεια.

Άλλος στόχος σημαντικού ενδιαφέροντος για αυτού του τύπου τις ΜΚΟ, στο καθαρά εσωτερικό μέτωπο, είναι η μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας σε πολυφυλετική και η καθιέρωση ενός πολυπολιτισμικού μοντέλου, με την συνεχιζόμενη αθρόα λαθρομετανάστευση. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται επώνυμες ΜΚΟ και παρεμφερείς οργανώσεις, όπως το ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι), η ΕΟΔΜ (Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων), το ΚΕΜΟ (Κέντρο Έρευνας Μεινοτικών Ομάδων) και άλλες.

Έχουν διατυπωθεί αναφορές στον Τύπο για χρηματοδότηση των παραπάνω οργανώσεων από το ίδιο το ελληνικό κράτος, την ώρα που οι ίδιες κατηγορούνται πως επιδίδονται σε ανθελληνικό έργο και κατασυκοφάντηση της Ελλάδας διεθνώς. Μια ματιά στις ιστοσελίδες των οργανώσεων αυτών είναι εξόχως αποκαλυπτική: Υπερασπίζονται με αξιοθαύμαστο σθένος «Μακεδόνες» και «Τούρκους» της Ελλάδας, που υποτίθεται ότι καταπιέζονται βάναυσα. Αναφέρουν την ύπαρξη μακεδονικής, τουρκικής, ακόμη και βλάχικης μειονότητας και σπεύδουν στα διεθνή fora, όπου επιδίδονται σε σκληρό ανθελληνισμό. Αυτά, την ώρα που η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, για Έλληνες ή και όσους αυτοπροσδιορίζονται ως μειονοτικοί, είναι απείρως καλύτερη από ότι στις γειτονικές Αλβανία και FYROM, για να μην αναφερθούμε στις μειονότητες στην Τουρκία.

Εάν δεν γνώριζε κάποιος ότι αυτές οι ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, θα πίστευε πως πρόκειται για τουρκικές ή φιλοσκοπιανές οργανώσεις, αφού οι θέσεις τους συμφωνούν απόλυτα με την προπαγάνδα της Άγκυρας και των Σκοπίων αντίστοιχα. Η διασύνδεσή τους με τον αμερικανικό παράγοντα και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ για κατακερματισμό των Βαλκανίων, φαίνεται να πιστοποιείται από πολλές αποχρώσες ενδείξεις. Πως αλλιώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν τα ταξίδια του εκάστοτε Αμερικανού προξένου της Θεσσαλονίκης, πότε στην Κομοτηνή και πότε στη Φλώρινα; Και οι κατά καιρούς εκθέσεις του State Department για περίεργες μειονότητες μέσα στην Ελλάδα;

Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, αναφέρεται, όχι τυχαία, ότι «συνιστά παραλογισμό να μην αναγνωρίζουμε μακεδονική γλώσσα και έθνος, όταν το αναγνωρίζουν οι ΗΠΑ και μάλιστα ενώπιον του ΟΑΣΕ». Με λίγα λόγια, οι αμερικανικές θέσεις που θέλουν τα Σκόπια Μακεδονία, είναι για κάποιες ελληνικές (;) ΜΚΟ απαραβίαστο δόγμα και αλήθεια, που πρέπει όλοι να αποδεχθούμε. Oι ιδεολογικές καταβολές των επικεφαλής αυτών των ΜΚΟ είναι παραπάνω από εμφανείς: Στα κείμενά τους κάνουν λόγο για ελληνικό σωβινισμό έως και φασισμό, απάνθρωπη μεταχείριση των λαθρομεταναστών και των «μειονοτήτων», αναβίωση του εθνικισμού, ενώ κατηγορούν τον ελληνικό λαό για εθνικιστική υστερία. Η απέχθειά τους για την ιδέα του εθνικού κράτους και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει, δεν κρύβεται με τίποτα.

Περιέργεια προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στηλιτεύεται από τις ΜΚΟ αυτές ο «ελληνικός εθνικισμός», δεν βγάζουν λέξη για τους πραγματικά επικίνδυνους εθνικισμούς της Τουρκίας ή των Αλβανών μεγαλοιδεατιστών. Οι «προοδευτικοί», όπως αυτοαποκαλούνται, εκπρόσωποι των οργανώσεων αυτών, μπορεί να ανακαλύπτουν δακρύβρεχτoι καταπιεζόμενους «Τούρκους» και «Μακεδόνες», αλλά δεν μίλησαν και δεν μιλούν ποτέ για τους Έλληνες πρόσφυγες της Κύπρου και τον Αττίλα ή για τα παραβιαζόμενα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Ο «ανθρωπισμός» τους, ο «ανθρωπισμός» των οργανώσεών τους, είναι επιλεκτικός, όπως και η μνήμη τους. Αναφέρονται σε συνεχή πλήν ανύπαρκτα «εγκλήματα» του «ελληνικού εθνικισμού», μα για τα υπαρκτά και συνεχιζόμενα εγκλήματα των Τούρκων δεν άκουσαν ποτέ τίποτα.

Επικοινωνιακά, οι εκπρόσωποι αυτών των ΜΚΟ, με πυκνή προβολή του έργου τους μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων, κατακεραυνώνουν όποιον τολμήσει και διατυπώσει ενστάσεις. Αυτοχαρακτηρίζονται με τα ίδια και τα ίδια στερεότυπα: Ως άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, ως υπερδημοκράτες, κοσμοπολίτες, ανοικτόμυαλοι, αντιεθνικιστές, αντιρατσιστές, μα πάνω απ’ όλα προοδευτικοί. Εστιάζουν σε ανύπαρκτες μειονότητες και στα δικαιώματα των μεταναστών, μιλώντας για την ανάγκη ερχομού ακόμα περισσότερων στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να αποκτήσει πολυφυλετικό χαρακτήρα. Χρησιμοποιούν διαρκώς τις ίδιες κλισέ φράσεις, το ίδιο ξύλινο και μονότονο λεξιλόγιο: αντιρατσισμός, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατικές δυνάμεις, προοδευτικοί πολίτες, ανθρωπιστική αλληλεγγύη, δημοκρατικές ευαισθησίες. Δεν θα ήταν υπερβολή στην περίπτωση των ανθρώπων αυτών να μιλήσει κανείς για μια αντεθνική νομενκλατούρα, ανθρώπους και οργανώσεις που είναι εχθρικοί απέναντι σε κάθε έναν που αρθρώνει εθνικό λόγο, και απεχθάνονται κάθε τι που έχει σχέση με το εθνικό κράτος.
Ο κοινός παρονομαστής των εκπροσώπων αυτού του τύπου των ΜΚΟ θα συμπυκνωνόταν στα εξής:

Είναι «αντιρατσιστές». Δείχνουν να επιθυμούν την μεθοδική αλλοίωση της εθνικής ομοιογένειας της Ελλάδας με την βίαιη μαζική ένταξη σ’ αυτήν ανεξέλεγκτου αριθμού μεταναστών.
Είναι «δημοκράτες». Θέλουν άμεση αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε κάθε μη-Έλληνα που εγκαθίσταται νομίμως ή παρανόμως, στην χώρα μας. Ήδη γίνεται λόγος για παροχή πολιτικών δικαιωμάτων και δικαιώματος ψήφους στους μετανάστες στις επόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. 
Είναι «διεθνιστές». Ζητούν χαλαρά σύνορα μέχρι να καταργηθούν εντελώς. Τα έθνη κατ’ αυτούς είναι παροδικοί σχηματισμοί, συμβάσεις μεταξύ των πολιτών, που η «πρόοδος» θα τερματίσει τον εφήμερο βίο τους. 
Είναι «ειρηνιστές». Μιλούν συνεχώς για μείωση ως και κατάργηση των αμυντικών δαπανών ή των παρελάσεων στις εθνικές επετείους. Προτείνουν αποστρατιωτικοποίηση της Δωδεκανήσου, σταδιακό αφοπλισμό έστω και μονομερή, να μην αντιδρούμε στις τουρκικές προκλήσεις, να πάψουμε να φροντίζουμε για την άμυνα. Αξιοσημείωτη είναι η προπαγάνδα των ΜΚΟ αυτών υπέρ των αντιρρησιών συνείδησης, που αρνούνται να καταταγούν στον στρατό, την ώρα που το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει πως όλοι οι Έλληνες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.
Είναι οπαδοί της «πολυπολιτισμικής κοινωνίας». Όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσης αξίας και συνεπώς το να ασχολούμαστε με τον ελληνικό πολιτισμό είναι κατακριτέος σωβινισμός, που πρέπει να εξαλειφθεί. Η Ελλάδα πρέπει να μεταμορφωθεί σε πολυπολιτισμική, δηλαδή να δεχθεί ως ίσης αξίας τους «πολιτισμούς» που μας εισάγουν διάφοροι τριτοκοσμικοί. 
Είναι πιστοί της «ισότητος». Πράγμα που σημαίνει να καταργηθούν οι διακρίσεις ηθικό – ανήθικο, κοινωνικό – αντικοινωνικό, εθνικό – αντεθνικό, καλό – κακό. Να αναγνωρισθεί το ανώμαλο, το ανήθικο κ.λπ. ως απλώς «διαφορετικό». 
Είναι «ανεξίθρησκοι». Επιδιώκουν την μετατροπή του ελληνικού κράτους σε άθεο και αθεϊστικό, ενώ πολεμούν την Ορθοδοξία, προβάλλοντας ταυτοχρόνως τα διεθνιστικά τους στοιχεία.
Είναι «οικουμενιστές». Το εθνικό πρέπει να υποτάσσεται στο οικουμενικό. Άρα οι αξίες, οι αρχές, οι επιδιώξεις, τα οράματα, τα συμφέροντα του Έθνους οφείλουν να παραμερίζονται προς χάριν των οικουμενικών. Π.χ. η διατήρηση της Θράκης στην ελληνική επικράτεια είναι εθνικό θέμα. Η διαφύλαξη της ειρήνης, όμως, είναι οικουμενικό συμφέρον, όπως και η προστασία των μειονοτήτων (βλέπε Κοσσυφοπέδιο) και συνεπώς, εάν τεθεί πρόβλημα, η Θράκη πρέπει να θυσιασθεί στον βωμό της οικουμενικότητος και της ειρήνης.
Στο έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς των ποικίλλων εκπροσώπων αυτών των ψευτοπροοδευτικών οργανώσεων, πρέπει να επισυναφθεί ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την «άλλη πλευρά». Κοσμούν τους συνομιλητές τους με «πολιτικώς ορθά» επίθετα όπως: «ακροδεξιός», «ναζιστής», «ρατσιστής», «φασίστας».
Οι «προοδευτικοί» των ΜΚΟ προφέρουν λέξεις και φράσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.
«Ανθρώπινα δικαιώματα» κατ’ αυτούς σημαίνει κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας και βουλήσεως εν ονόματι των εν λόγω δικαιωμάτων.
«Αντιρατσισμός» σημαίνει κατάργηση των εθνικώς ομοιογενών κοινωνιών δια της μεταλλάξεώς τους σε πολυφυλετικές.
«Πολυπολιτισμός» σημαίνει υποβάθμιση των εθνικών πολιτισμών, ιδίως του ελληνικού, δια της ισοπεδωτικής εξισώσεώς τους και φαντασιακών εφευρέσεων τύπου «πολιτισμός των πολιτισμών».
«Ανεξιθρησκεία» σημαίνει αποθρησκειοποίηση του κράτους και της κοινωνίας. Εξίσωση όλων των θρησκειών, παραθρησκειών και αιρέσεων. 
«Ειρήνη» σημαίνει κάτι μεταξύ συμβιβασμού και ενδοτισμού. Δεν αξίζει να πολεμούμε για το Έθνος, ένα φαντασιωτικό κατασκεύασμα που βλάπτει την αγορά, εμποδίζει την παγκοσμιοποίηση, προκαλεί πολέμους και άλλα δεινά. Εν ονόματι της ειρήνης προωθείται ο εξευτελισμός των εθνικών συμβόλων, η περιθωριοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και η απαξίωσή τους στα μάτια του λαού.

Αν ο ρόλος αυτών των ΜΚΟ περιοριζόταν λοιπόν σε έργο φιλανθρωπικό ή ανθρωπιστικό. ουδέν μεμπτόν. Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως, εντοπίζονται τέτοιες οργανώσεις να έχουν στοιχηθεί στην αμερικανική ιδεολογική πλατφόρμα και να προπαγανδίζουν, ιδίως στα εθνικά θέματα, τις θέσεις των ΗΠΑ και -δυστυχώς- της ίδιας της Τουρκίας. Ασκούν κατ’ ουσίαν πολιτικό έργο, αναπαράγοντας πολιτικές θέσεις και μάλιστα ξεκάθαρα ανθελληνικές. Και ενώ ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών, στην πραγματικότητα εκπροσωπούν έναν πολύ συγκεκριμένο ολιγάριθμο ιδεολογικοπολιτικό χώρο, με μεγάλη όμως προπαγανδιστική ισχύ στα ελληνικά ΜΜΕ.

Το έξωθεν πατρονάρισμα πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και η κηδεμόνευσή τους από τον αμερικανικό παράγοντα, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι γίνεται τυχαία ή με αθώα κίνητρα. Το τελικό ερώτημα είναι αν η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος, έχει την διάθεση να αντισταθεί στην κατασυκοφάντησή του από τέτοιες οργανώσεις και αν έχει αντιληφθεί ότι στηρίζοντάς τες, υποσκάπτει τα ίδια του τα θεμέλια.

Πηγή:http://www.anoixtomialos.gr/2015/06/m.html


..........................................................


Οργανώσεις, Ινστιτούτα, ΜΚΟ και «ανεξάρτητα» μίντια που χρηματοδοτούνται από τον George Soros και το Open Society Institute


Σχόλιο : Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο-«κεραμίδα» που αφορά κυρίως τους αφελείς ακόμα αγωνιστές (δε μιλάμε για όσους «αγωνιστές» έχουν βέβαια επενδυμένο συμφέρον να τα λένε ακόμα αυτά… «συνωμοσιολογίες») σχετικά με τη σημερινή «Αριστερά», τις αγαστές της σχέσης με το …«προοδευτικό» κομμάτι της σιωνιστικής ελίτ, για τα διάφορα καλοκάγαθα Ινστιτούτα που επισκέπτεται ο Τσίπρας, τις ΜΚΟ που διαφημίζουν τα «αναρχικά» Ιντιμίντια και οι διάφορες Εφημερίδες των Συντακτών, Αυγές, Ελευθεροτυπίες κλπ κλπ., άνευ λοιπών σχολίων: με μόνο μερικές επισημάνσεις μας με επί του, αναγκαίου, κατεβατού-«χάρτη» Οργανώσεων που ακολουθεί (δε φταίμε εμείς γι’ αυτό, δεν τα ιδρύσαμε εμείς!), που μπορεί να φανούν χρήσιμες στον αρχάριο περιηγητή του θαυμαστού κόσμου της εκφυλισμένης (ή μάλλον εξεφτελισμένης) σημερινής «Αριστεράς» και «Αναρχίας» της Παγκοσμιοποίησης…
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28/02/14 17:30 Διαβάστε τα νεότερα, για τι ξεπούλημα κάθε έννοιας «κοινωνικής πρόνοιας» και της «κοινωνικής αλληλεγγύης» έχουμε να κάνουμε. «Φιλανθρωπίες» του Σόρος στην Ελλάδα αυξάνονται και πληθύνονται και παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας  «αγάπης». Τυχαίο άλλωστε ότι αυτό συμβαίνει και στους Δήμους με τους πιο ενσωματωμένους χαρτογιακάδες Δημάρχους και τοπικούς άρχοντες της Παγκοσμιοποίησης, και μάλιστα εν όψει εκλογών; Όλα αυτά, για να φιλάμε τελικά δηλαδή το βρωμερό χέρι που μας χώνει στο μπουντρούμι… Πηγή: Ελευθεροτυπία
_______________________________________________________________
(…) Μια σύντομη εξέταση του καταλόγου των οργανώσεων που ιδρύθηκαν από το Open Society Institute (OSI) του George Soros παρουσιάζει μια ζοφερή εικόνα ― λίγο πολύ το σύνολο του αμερικανικού προοδευτικού δικτύου χρηματοδοτείται, μερικώς ή σε μεγάλο βαθμό από ένα φιλελεύθερο σιωνιστή, φιλάνθρωπο δισεκατομμυριούχο που υποστηρίζει πάρα πολλούς καλούς και σημαντικούς σκοπούς που είναι επίσης πολύ καλοί για τους Εβραίους. Και όμως, όπως και ο ένθερμος Σιωνιστής Haim Saban, ο Σόρος δεν λειτουργεί κρυφά. Το Open Society Institute παρέχει με περηφάνια όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα τεράστια ποσά των σέκελς (shekels) που μοιράζει στους καλούς και σημαντικούς σκοπούς του.
Έτσι, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το Soros ή το Ινστιτούτο Open Society για οποιαδήποτε κακόβουλη απόπειρα παρεμπόδισης του πολιτικού λόγου, καταστολή της ελευθερίας του λόγου ή ακόμη του «ελέγχου της αντιπολίτευσης». Αυτό που κάνει ο Soros είναι να υποστηρίζει μια ευρεία ποικιλία «ανθρωπιστικών σκοπών»: τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, την ισότητα, τη δημοκρατία, την Αραβική «Άνοιξη», τον Αραβικό Χειμώνα, τον καταπιεσμένο, τον καταπιεστή, την ανοχή, τη μισαλλοδοξία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την καταπολέμηση του πολέμου, τον πολέμο (μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται), και ούτω καθεξής.
Όπως ο Μεγάλος Αδελφός του Όργουελ οριοθετεί τα όρια της διαφιλονικίας μέσω του ελέγχου της αντιπολίτευσης, η Ανοιχτή Κοινωνία του Soros καθορίζει επίσης, είτε συνειδητά ή ασυνείδητα, τα όρια της κριτικής σκέψης. Ωστόσο, σε αντίθεση με το 1984, όπου είναι το Κόμμα που εφευρίσκει τη δική του αντιπολίτευση και γράφει τα κείμενα της, στο πλαίσιο του «προοδευτικού» μας λόγου, είναι οι δικές μας φωνές διαφωνίας, που πρόθυμα και συνειδητά, κάνουν συμβιβασμό των αρχών τους.
Ίσως ο Soros να έχει διαβάσει Όργουελ ― πιστεύει ξεκάθαρα το μήνυμά του ― γιατί από καιρό σε καιρό υποστηρίζει ακόμη και αντίθετες δυνάμεις. Για παράδειγμα, ο ίδιος χρηματοδοτεί την «light»- σιωνιστική J Street, καθώς και παλαιστινιακές ΜΚΟ. Και μαντέψτε τι; Ποτέ δεν παίρνει πολύ καιρό στους Παλαιστίνιους «Δικαιούχους» να συμβιβάσουν τις δικές τους, πιο πολύτιμες αρχές, έτσι ώστε να ταιριάζουν όμορφα στη κοσμοθεωρία τους Χρηματοδότη τους. (…)
_______________________________________________________________
Σχόλιο : Η λίστα που ακολουθεί από το Discover the Networks παρέχεται σαν λινκ μέσα στο ανωτέρω κείμενο του Atzmon. Είναι ενδεικτική του “εύρους” και του αριθμού των οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος. Η περιγραφή όμως κάθε οργάνωσης ΔΕΝ είναι ικανοποιητική. Π.χ η περιγραφή της Διεθνής Αμνηστίας είναι παραπλανητική σε σημείο που αναρωτιόμαστε μήπως και η ίδια η ομάδα Discover the Networks χρηματοδοτείτε από τον Σόρος !!! Περισσότερα για την Διεθνή Αμνηστία και τον βρώμικο ρόλο της δες εδώ και εδώ. Το πρώτο μέρος της λίστας που ακολουθεί είναι αφιερωμένο σε οργανώσεις που χρηματοδοτούνται απευθείας από τον George Soros και το Open SocietyInstitute (OSI). Το κάτω μέρος της σελίδας εστιάζει σε οργανώσεις που δεν λαμβάνουν άμεση χρηματοδότηση από το Soros και το OSI, αλλά που λαμβάνουν χρήματα από μία ή περισσότερες ομάδες που παίρνουν άμεση χρηματοδότηση από το OSI.
ORGANIZATIONS FUNDED BY GEORGE SOROS AND HIS OPEN SOCIETY INSTITUTE
Organizations Funded Directly by George Soros and his Open Society Institute
Organizations that, in recent years, have received direct funding and assistance from George Soros and his Open Society Institute (OSI) include the following. (Comprehensive profiles of each are available in the “Groups” section of DiscoverTheNetworks.org):
 • Advancement Project: This organization works to organize “communities of color” into politically cohesive units while disseminating its leftist worldviews and values as broadly as possible by way of a sophisticated communications department.
 • Air America Radio: Now defunct, this was a self-identified “liberal” radio network.
 • All of Us or None: This organization seeks to change voting laws — which vary from state to state — so as to allow ex-inmates, parolees, and even current inmates to cast their ballots in political elections.
 • Alliance for Justice: Best known for its activism vis a vis the appointment of federal judges, this group consistently depicts Republican judicial nominees as “extremists.”
 • America Coming Together: Soros played a major role in creating this group, whose purpose was to coordinate and organize pro-Democrat voter-mobilization programs.
 • America Votes: Soros also played a major role in creating this group, whose get-out-the-vote campaigns targeted likely Democratic voters.
 • America’s Voice: This open-borders group seeks to promote “comprehensive” immigration reform that includes a robust agenda in favor of amnesty for illegal aliens.
 • American Bar Association Commission on Immigration Policy: This organization “opposes laws that require employers and persons providing education, health care, or other social services to verify citizenship or immigration status.”
 • American Bridge 21st Century: This Super PAC conducts opposition research designed to help Democratic political candidates defeat their Republican foes.
 • American Civil Liberties Union: This group opposes virtually all post-9/11 national security measures enacted by the U.S. government. It supports open borders, has rushed to the defense of suspected terrorists and their abettors, and appointed former New Left terrorist Bernardine Dohrn to its Advisory Board.
 • American Constitution Society for Law and Policy: This Washington, DC-based think tank seeks to move American jurisprudence to the left by recruiting, indoctrinating, and mobilizing young law students, helping them acquire positions of power. It also provides leftist Democrats with a bully pulpit from which to denounce their political adversaries.
 • American Family Voices: This group creates and coordinates media campaigns charging Republicans with wrongdoing.
 • American Federation of Teachers: After longtime AFT President Albert Shanker died in in 1997, he was succeeded by Sandra Feldman, who slowly “re-branded” the union, allying it with some of the most powerful left-wing elements of the New Labor Movement. When Feldman died in 2004, Edward McElroy took her place, followed by Randi Weingarten in 2008. All of them kept the union on the leftward course it had adopted in its post-Shanker period.
 • American Friends Service Committee: This group views the United States as the principal cause of human suffering around the world. As such, it favors America’s unilateral disarmament, the dissolution of American borders, amnesty for illegal aliens, the abolition of the death penalty, and the repeal of the Patriot Act.
 • American Immigration Council: This non-profit organization is a prominent member of the open-borders lobby. It advocates expanded rights and amnesty for illegal aliens residing in the U.S.
 • American Immigration Law Foundation: This group supports amnesty for illegal aliens, on whose behalf it litigates against the U.S. government.
 • American Independent News Network: This organization promotes “impact journalism” that advocates progressive change.
 • American Institute for Social Justice: AISJ’s goal is to produce skilled community organizers who can “transform poor communities” by agitating for increased government spending on city services, drug interdiction, crime prevention, housing, public-sector jobs, access to healthcare, and public schools.
 • American Library Association: This group has been an outspoken critic of the Bush administration’s War on Terror — most particularly, Section 215 of the USA Patriot Act, which it calls “a present danger to the constitutional rights and privacy rights of library users.”
 • The American Prospect, Inc.: This corporation trains and mentors young leftwing journalists, and organizes strategy meetings for leftist leaders.
 • Amnesty International: This organization directs a grossly disproportionate share of its criticism for human rights violations at the United States and Israel. { Σημείωση της ΣΟ του πόρταλ. Για Διεθνή Αμνηστία δες εδώ και εδώ }
 • Applied Research Center: Viewing the United States as a nation where “structural racism” is deeply “embedded in the fabric of society,” ARC seeks to “build a fair and equal society” by demanding “concrete change from our most powerful institutions.”
 • Arab American Institute Foundation: The Arab American Institute denounces the purportedly widespread civil liberties violations directed against Arab Americans in the post-9/11 period, and characterizes Israel as a brutal oppressor of the Palestinian people.
 • Aspen Institute: This organization promotes radical environmentalism and views America as a nation plagued by deep-seated “structural racism.”
 • Association of Community Organizations for Reform Now: This group conducts voter mobilization drives on behalf of leftist Democrats. These initiatives have been notoriously marred by fraud and corruption.
 • Ballot Initiative Strategy Center: This organization seeks to advance “a national progressive strategy” by means of ballot measures—state-level legislative proposals that pass successfully through a petition (“initiative”) process and are then voted upon by the public.
 • Bill of Rights Defense Committee: This group provides a detailed blueprint for activists interested in getting their local towns, cities, and even college campuses to publicly declare their opposition to the Patriot Act, and to designate themselves “Civil Liberties Safe Zones.” The organization also came to the defense of self-described radical attorney Lynne Stewart, who was convicted in 2005 of providing material support for terrorism.
 • Black Alliance for Just Immigration: This organization seeks to create a unified movement for “social and economic justice” centered on black racial identity.
 • Blueprint North Carolina: This group seeks to “influence state policy in North Carolina so that residents of the state benefit from more progressive policies such as better access to health care, higher wages, more affordable housing, a safer, cleaner environment, and access to reproductive health services.”
 • Brennan Center for Justice: This think tank/legal activist group generates scholarly studies, mounts media campaigns, files amicus briefs, gives pro bono support to activists, and litigates test cases in pursuit of radical “change.”
 • Brookings Institution: This organization has been involved with a variety of internationalist and state-sponsored programs, including one that aspires to facilitate the establishment of a U.N.-dominated world government. Brookings Fellows have also called for additional global collaboration on trade and banking; the expansion of the Kyoto Protocol; and nationalized health insurance for children. Nine Brookings economists signed a petition opposing President Bush’s tax cuts in 2003. { Σημείωση της ΣΟ του πορταλ. Για τις σχέσεις του νεο-πασοκικου μορφώματος και του αρχήγου του Αλέξη Τσίπρα δες εδώ. }
 • Campaign for America’s Future: This group supports tax hikes, socialized medicine, and a dramatic expansion of social welfare programs.
 • Campaign for Better Health Care: This organization favors a single-payer, government-run, universal health care system.
 • Campaign for Youth Justice: This organization contends that “transferring juveniles to the adult criminal-justice system leads to higher rates of recidivism, puts incarcerated and detained youth at unnecessary risk, has little deterrence value, and does not increase public safety.”
 • Campus Progress: A project of the Soros-bankrolled Center for American Progress, this group seeks to “strengthen progressive voices on college and university campuses, counter the growing influence of right-wing groups on campus, and empower new generations of progressive leaders.”
 • Casa de Maryland: This organization aggressively lobbies legislators to vote in favor of policies that promote expanded rights, including amnesty, for illegal aliens currently residing in the United States.
 • Catalist: This is a for-profit political consultancy that seeks “to help progressive organizations realize measurable increases in civic participation and electoral success by building and operating a robust national voter database of every voting-age American.”
 • Catholics for Choice: This nominally Catholic organization supports women’s right to abortion-on-demand.
 • Catholics in Alliance for the Common Good: This political nonprofit group is dedicated to generating support from the Catholic community for leftwing candidates, causes, and legislation.
 • Center for American Progress: This leftist think tank is headed by former Clinton chief of staff John Podesta, works closely with Hillary Clinton, and employs numerous former Clinton administration staffers. It is committed to “developing a long-term vision of a progressive America” and “providing a forum to generate new progressive ideas and policy proposals.”
 • Center for Community Change: This group recruits and trains activists to spearhead leftist “political issue campaigns.” Promoting increased funding for social welfare programs by bringing “attention to major national issues related to poverty,” the Center bases its training programs on the techniques taught by the famed radical organizer Saul Alinsky.
 • Center for Constitutional Rights: This pro-Castro organization is a core member of the open borders lobby, has opposed virtually all post-9/11 anti-terrorism measures by the U.S. government, and alleges that American injustice provokes acts of international terrorism.
 • Center for Economic and Policy Research: This group opposed welfare reform, supports “living wage” laws, rejects tax cuts, and consistently lauds the professed achievements of socialist regimes, most notably Venezuela.
 • Center for Reproductive Rights: CRR’s mission is to guarantee safe, affordable contraception and abortion-on-demand for all women, including adolescents. The organization has filed state and federal lawsuits demanding access to taxpayer-funded abortions (through Medicaid) for low-income women.
 • Center for Responsible Lending: This organization was a major player in the subprime mortgage crisis. According to Phil Kerpen (vice president for policy at Americans for Prosperity), CRL “sh[ook] down and harass[ed] banks into making bad loans to unqualified borrowers.” Moreover, CRL negotiated a contract enabling it to operate as a conduit of high-risk loans to Fannie Mae.
 • Center on Budget and Policy Priorities: Reasoning from the premise that tax cuts generally help only the wealthy, this organization advocates greater tax expenditures on social welfare programs for low earners.
 • Center on Wisconsin Strategy (COWS): Aiming to redistribute wealth by way of higher taxes imposed on those whose incomes are above average, COWS contends that “it is important that state government be able to harness fair contribution from all parts of society – including corporations and the wealthy.”
 • Change America Now: Formed in December 2006, Change America Now describes itself as “an independent political organization created to educate citizens on the failed policies of the Republican Congress and to contrast that record of failure with the promise offered by a Democratic agenda.”
 • Citizens for Responsibility and Ethics in Washington: This group litigates and brings ethics charges against “government officials who sacrifice the common good to special interests” and “betray the public trust.” Almost all of its targets are Republicans.
 • Coalition for an International Criminal Court: This group seeks to subordinate American criminal-justice procedures to those of an international court.
 • Common Cause: This organization aims to bring about campaign-finance reform, pursue media reform resembling the Fairness Doctrine, and cut military budgets in favor of increased social-welfare and environmental spending.
 • Constitution Project: This organization seeks to challenge the legality of military commissions; end the detainment of “enemy combatants”; condemn government surveillance of terrorists; and limit the President’s executive privileges.
 • Defenders of Wildlife Action Fund: Defenders of Wildlife opposes oil exploration in Alaska’s Arctic National Wildlife Refuge. It condemns logging, ranching, mining, and even the use of recreational motorized vehicles as activities that are destructive to the environment.
 • Democracy Alliance: This self-described “liberal organization” aims to raise $200 million to develop a funding clearinghouse for leftist groups. Soros is a major donor to this group.
 • Democracy 21: This group is a staunch supporter of the Bipartisan Campaign Reform Act of 2002, also known as the McCain-Feingold Act.
 • Democracy Now!: Democracy Now! was created in 1996 by WBAI radio news director Amy Goodman and four partners to provide “perspectives rarely heard in the U.S. corporate-sponsored media,” i.e., the views of radical and foreign journalists, left and labor activists, and ideological foes of capitalism.
 • Democratic Justice Fund: DJF opposes the Patriot Act and most efforts to restrict or regulate immigration into the United States — particularly from countries designated by the State Department as “terrorist nations.”
 • Democratic Party: Soros’ funding activities are devoted largely to helping the Democratic Party solidify its power base. In a November 2003 interview, Soros stated that defeating President Bush in 2004 “is the central focus of my life” … “a matter of life and death.” He pledged to raise $75 million to defeat Bush, and personally donated nearly a third of that amount to anti-Bush organizations. “America under Bush,” he said, “is a danger to the world, and I’m willing to put my money where my mouth is.”
 • Demos: This organization lobbies federal and state policymakers to “addres[s] the economic insecurity and inequality that characterize American society today”; promotes “ideas for reducing gaps in wealth, income and political influence”; and favors tax hikes for the wealthy.
 • Drum Major Institute: This group describes itself as “a non-partisan, non-profit think tank generating the ideas that fuel the progressive movement,” with the ultimate aim of persuading “policymakers and opinion-leaders” to take steps that advance its vision of “social and economic justice.”
 • Earthjustice: This group seeks to place severe restrictions on how U.S. land and waterways may be used. It opposes most mining and logging initiatives, commercial fishing businesses, and the use of motorized vehicles in undeveloped areas.
 • Economic Policy Institute: This organization believes that “government must play an active role in protecting the economically vulnerable, ensuring equal opportunity, and improving the well-being of all Americans.”
 • Electronic Privacy Information Center: This organization has been a harsh critic of the USA PATRIOT Act and has joined the American Civil Liberties Union in litigating two cases calling for the FBI “to publicly release or account for thousands of pages of information about the government’s use of PATRIOT Act powers.”
 • Ella Baker Center for Human Rights: Co-founded by the revolutionary communist Van Jones, this anti-poverty organization claims that “decades of disinvestment in our cities” — compounded by “excessive, racist policing and over-incarceration” — have “led to despair and homelessness.”
 • EMILY’s List: This political network raises money for Democratic female political candidates who support unrestricted access to taxpayer-funded abortion-on-demand.
 • Energy Action Coalition: Founded in 2004, this group describes itself as “a coalition of 50 youth-led environmental and social justice groups working together to build the youth clean energy and climate movement.” For EAC, this means “dismantling oppression” according to its principles of environmental justice.
 • Fair Immigration Reform Movement: This is the open-borders arm of the Center for Community Change.
 • Faithful America: This organization promotes the redistribution of wealth, an end to enhanced interrogation procedures vis a vis prisoners-of-war, the enactment of policies to combat global warming, and the creation of a government-run heath care system.
 • Feminist Majority: Characterizing the United States as an inherently sexist nation, this group focuses on “advancing the legal, social and political equality of women with men, countering the backlash to women’s advancement, and recruiting and training young feminists to encourage future leadership for the feminist movement in the United States.”
 • Four Freedoms Fund: This organization was designed to serve as a conduit through which large foundations could fund state-based open-borders organizations more flexibly and quickly.
 • Free Exchange on Campus: This organization was created solely to oppose the efforts of one individual, David Horowitz, and his campaign to have universities adopt an “Academic Bill of Rights,” as well as to denounce Horowitz’s 2006 book The Professors. Member organizations of FEC include Campus Progress (a project of the Center for American Progress); the American Association of University Professors; the American Civil Liberties UnionPeople For the American Way; the United States Student Association; the Center for Campus Free Speech; the American Library AssociationFree Press; and the National Association of State Public Interest Research Groups.
 • Free Press: This “media reform” organization has worked closely with many notable leftists and such organizations as Media Matters for AmericaAir America RadioGlobal ExchangeCode PinkFairness and Accuracy in Reporting, the Revolutionary Communist PartyMother Jones magazine, and Pacifica Radio.
 • Funding Exchange: Dedicated to the concept of philanthropy as a vehicle for social change, this organization pairs leftist donors and foundations with likeminded groups and activists who are dedicated to bringing about their own version of “progressive” change and social justice. Many of these grantees assume that American society is rife with racism, discrimination, exploitation, and inequity and needs to be overhauled via sustained education, activism, and social agitation.
 • Gamaliel Foundation: Modeling its tactics on those of the radical Sixties activist Saul Alinsky, this group takes a strong stand against current homeland security measures and immigration restrictions.
 • Gisha: Center for the Legal Protection of Freedom of Movement: This anti-Israel organization seeks to help Palestinians “exercise their right to freedom of movement.”
 • Global Centre for the Responsibility to Protect: This group contends that when a state proves either unable or unwilling to protect civilians from mass atrocities occurring within its borders, it is the responsibility of the international community to intervene — peacefully if possible, but with military force if necessary.
 • Global Exchange: Established in 1988 by pro-Castro radical Medea Benjamin, this group consistently condemns America’s foreign policy, business practices, and domestic life. Following the 9/11 terrorist attacks, Global Exchange advised Americans to examine “the root causes of resentment against the United States in the Arab world — from our dependence on Middle Eastern oil to our biased policy towards Israel.”
 • Grantmakers Without Borders: GWB tends to be very supportive of leftist environmental, anti-war, and civil rights groups. It is also generally hostile to capitalism, which it deems one of the chief “political, economic, and social systems” that give rise to a host of “social ills.”
 • Green For All: This group was created by Van Jones to lobby for federal climate, energy, and economic policy initiatives.
 • Health Care for America Now: This group supports a “single payer” model where the federal government would be in charge of financing and administering the entire U.S. healthcare system.
 • Human Rights Campaign: The largest “lesbian-gay-bisexual-transgender” lobbying group in the United States, HRC supports political candidates and legislation that will advance the LGBT agenda. Historically, HRC has most vigorously championed HIV/AIDS-related legislation, “hate crime” laws, the abrogation of the military’s “Don’t Ask, Don’t Tell” policy, and the legalization of gay marriage.
 • Human Rights First: This group supports open borders and the rights of illegal aliens; charges that the Patriot Act severely erodes Americans’ civil liberties; has filed amicus curiae briefs on behalf of terror suspect Jose Padilla; and deplores the Guantanamo Bay detention facilities.
 • Human Rights Watch: This group directs a disproportionate share of its criticism at the United States and Israel. It opposes the death penalty in all cases, and supports open borders and amnesty for illegal aliens.
 • I’lam: This anti-Israel NGO seeks “to develop and empower the Arab media and to give voice to Palestinian issues.”
 • Immigrant Defense Project: To advance the cause of illegal immigrants, the IDP provides immigration law backup support and counseling to New York defense attorneys and others who represent or assist immigrants in criminal justice and immigration systems, as well as to immigrants themselves.
 • Immigrant Legal Resource Center: This group claims to have helped gain amnesty for some three million illegal aliens in the U.S., and in the 1980s was part of the sanctuary movement which sought to grant asylum to refugees from the failed Communist states of Central America.
 • Immigrant Workers Citizenship Project: This open-borders organization advocates mass immigration to the U.S.
 • Immigration Advocates Network: This alliance of immigrant-rights groups seeks  to “increase access to justice for low-income immigrants and strengthen the capacity of organizations serving them.”
 • Immigration Policy Center: IPC is an advocate of open borders and contends that the massive influx of illegal immigrants into America is due to U.S. government policy, since “the broken immigration system […] spurs unauthorized immigration in the first place.”
 • Independent Media Center: This Internet-based, news and events bulletin board represents an invariably leftist, anti-capitalist perspective and serves as a mouthpiece for anti-globalization/anti-America themes.
 • Independent Media Institute: IMI administers the SPIN Project (Strategic Press Information Network), which provides leftist organizations with “accessible and affordable strategic communications consulting, training, coaching, networking opportunities and concrete tools” to help them “achieve their social justice goals.”
 • Institute for America’s Future: IAF supports socialized medicine, increased government funding for education, and the creation of an infrastructure “to ensure that the voice of the progressive majority is heard.”
 • Institute for New Economic Thinking: Seeking to create a new worldwide “economic paradigm,” this organization is staffed by numerous individuals who favor government intervention in national economies, and who view capitalism as a flawed system.
 • Institute for Policy Studies: This think tank has long supported Communist and anti-American causes around the world. Viewing capitalism as a breeding ground for “unrestrained greed,” IPS seeks to provide a corrective to “unrestrained markets and individualism.” Professing an unquestioning faith in the righteousness of the United Nations, it aims to bring American foreign policy under UN control.
 • Institute for Public Accuracy: This anti-American, anti-capitalist, anti-Israel organization sponsored actor Sean Penn’s celebrated visit to Baghdad in 2002. It also sponsored visits to Iraq by Democratic Congressmen Nick Rahall and former Democrat Senator James Abourezk
 • Institute for Women’s Policy Research: This group views the U.S. as a nation rife with discrimination against women, and publishes research to draw attention to this alleged state of affairs. It also advocates unrestricted access to taxpayer-funded abortion-on-demand, stating that “access to abortion is essential to the economic well-being of women and girls.”
 • International Crisis Group: One of this organization’s leading figures is its Mideast Director, Robert Malley, who was President Bill Clinton’s Special Assistant for Arab-Israeli Affairs. His analysis of the Mideast conflict is markedly pro-Palestinian.
 • J Street: This anti-Israel group warns that Israel’s choice to take military action to stop Hamas’ terrorist attacks “will prove counter-productive and only deepen the cycle of violence in the region”
 • Jewish Funds for Justice: This organization views government intervention and taxpayer funding as crucial components of enlightened social policy. It seeks to redistribute wealth from Jewish donors to low-income communities “to combat the root causes of domestic economic and social injustice.” By JFJ’s reckoning, chief among those root causes are the inherently negative by-products of capitalism – most notably racism and “gross economic inequality.”
 • Joint Victory Campaign 2004: Founded by George Soros and Harold Ickes, this group was a major fundraising entity for Democrats during the 2004 election cycle. It collected contributions (including large amounts from Soros personally) and disbursed them to two other groups, America Coming Together and the Media Fund, which also worked on behalf of Democrats.
 • Justice at Stake: This coalition calls for judges to be appointed by nonpartisan, independent commissions in a process known as “merit selection,” rather than elected by the voting public.
 • LatinoJustice PRLDF: This organization supports bilingual education, the racial gerrymandering of voting districts, and expanded rights for illegal aliens.
 • Lawyers Committee for Civil Rights Under Law: This group views America as an unremittingly racist nation; uses the courts to mandate race-based affirmative action preferences in business and academia; has filed briefs against the Department of Homeland Security’s efforts to limit the wholesale granting of green cards and to identify potential terrorists; condemns the Patriot Act; and calls on Americans to “recognize the contribution” of illegal aliens.
 • League of United Latin American Citizens: This group views America as a nation plagued by “an alarming increase in xenophobia and anti-Hispanic sentiment”; favors racial preferences; supports the legalization of illegal Hispanic aliens; opposes military surveillance of U.S. borders; opposes making English America’s official language; favors open borders; and rejects anti-terrorism legislation like the Patriot Act.
 • League of Women Voters Education Fund: The League supports taxpayer-funded abortion-on-demand; supports “motor-voter” registration, which allows anyone with a driver’s license to become a voter, regardless of citizenship status; and supports tax hikes and socialized medicine.
 • League of Young Voters: This organization seeks to “empowe[r] young people nationwide” to “participate in the democratic process and create progressive political change on the local, state and national level[s].”
 • Lynne Stewart Defense Committee: IRS records indicate that Soros’s Open Society Institute made a September 2002 grant of $20,000 to this organization. Stewart was the criminal-defense attorney who was later convicted for abetting her client, the “blind sheik” Omar Abdel Rahman, in terrorist activities connected with his Islamic Group.
 • Machsom Watch: This organization describes itself as “a movement of Israeli women, peace activists from all sectors of Israeli society, who oppose the Israeli occupation and the denial of Palestinians’ rights to move freely in their land.”
 • MADRE: This international women’s organization deems America the world’s foremost violator of human rights. As such, it seeks to “communicat[e] the real-life impact of U.S. policies on women and families confronting violence, poverty and repression around the world,” and to “demand alternatives to destructive U.S. policies.” It also advocates unrestricted access to taxpayer-funded abortion-on-demand.
 • Malcolm X Grassroots Movement: This group views the U.S. as a nation replete with racism and discrimination against blacks; seeks to establish an independent black nation in the southeastern United States; and demands reparations for slavery.
 • Massachusetts Immigrant and Refugee Advocacy Coalition: This group calls for the expansion of civil rights and liberties for illegal aliens; laments that illegal aliens in America are commonly subjected to “worker exploitation”; supports tuition-assistance programs for illegal aliens attending college; and characterizes the Patriot Act as a “very troubling” assault on civil liberties.
 • Media Fund: Soros played a major role in creating this group, whose purpose was to conceptualize, produce, and place political ads on television, radio, print, and the Internet.
 • Media Matters for America: This organization is a “web-based, not-for-profit … progressive research and information center” seeking to “systematically monitor a cross-section of print, broadcast, cable, radio, and Internet media outlets for conservative misinformation.” The group works closely with the Soros-backed Center for American Progress, and is heavily funded by Democracy Alliance, of which Soros is a major financier.
 • Mercy Corps: Vis a vis the Arab-Israeli conflict, Mercy Corps places all blame for Palestinian poverty and suffering directly on Israel.
 • Mexican American Legal Defense and Education Fund: This group advocates open borders, free college tuition for illegal aliens, lowered educational standards to accommodate Hispanics, and voting rights for criminals. In MALDEF’s view, supporters of making English the official language of the United States are “motivated by racism and anti-immigrant sentiments,” while advocates of sanctions against employers reliant on illegal labor seek to discriminate against “brown-skinned people.”
 • Meyer, Suozzi, English and Klein, PC: This influential defender of Big Labor is headed by Democrat operative Harold Ickes.
 • Midwest Academy: This entity trains radical activists in the tactics of direct action, targeting, confrontation, and intimidation.
 • Migration Policy Institute: This group seeks to create “a North America with gradually disappearing border controls … with permanent migration remaining at moderate levels.”
 • Military Families Speak Out: This group ascribes the U.S. invasion of Iraq to American imperialism and lust for oil.
 • MoveOn.org: This Web-based organization supports Democratic political candidates through fundraising, advertising, and get-out-the-vote drives.
 • Ms. Foundation for Women: This group laments what it views as the widespread and enduring flaws of American society: racism, sexism, homophobia, and the violation of civil rights and liberties. It focuses its philanthropy on groups that promote affirmative action for women, unfettered access to taxpayer-funded abortion-on-demand, amnesty for illegal aliens, and big government generally.
 • NARAL Pro-Choice America: This group supports taxpayer-funded abortion-on-demand, and works to elect pro-abortion Democrats.
 • NAACP Legal Defense and Education Fund: The NAACP supports racial preferences in employment and education, as well as the racial gerrymandering of voting districts. Underpinning its support for race preferences is the fervent belief that white racism in the United States remains an intractable, largely undiminished, phenomenon.
 • The Nation Institute: This nonprofit entity sponsors leftist conferences, fellowships, awards for radical activists, and journalism internships.
 • National Abortion Federation: This group opposes any restrictions on abortion at either the state or federal levels, and champions the introduction of unrestricted abortion into developing regions of the world.
 • National Coalition to Abolish the Death Penalty: This group was established in 1976 as the first “fully staffed national organization exclusively devoted to abolishing capital punishment.”
 • National Committee for Responsive Philanthropy: This group depicts the United States as a nation in need of dramatic structural change financed by philanthropic organizations. It overwhelmingly promotes grant-makers and grantees with leftist agendas, while criticizing their conservative counterparts.
 • National Committee for Voting Integrity: This group opposes “the implementation of proof of citizenship and photo identification requirements for eligible electors in American elections as the means of assuring election integrity.”
 • National Council for Research on Women: This group supports big government, high taxes, military spending cuts, increased social welfare spending, and the unrestricted right to taxpayer-funded abortion-on-demand.
 • National Council of La Raza: This group lobbies for racial preferences, bilingual education, stricter hate-crime laws, mass immigration, and amnesty for illegal aliens.
 • National Council of Women’s Organizations: This group views the United States as a nation rife with injustice against girls and women. It advocates high levels of spending for social welfare programs, and supports race and gender preferences for minorities and women in business and academia.
 • National Immigration Forum: Opposing the enforcement of present immigration laws, this organization urges the American government to “legalize” en masse all illegal aliens currently in the United States who have no criminal records, and to dramatically increase the number of visas available for those wishing to migrate to the U.S. The Forum is particularly committed to opening the borders to unskilled, low-income workers, and immediately making them eligible for welfare and social service programs.
 • National Immigration Law Center: This group seeks to win unrestricted access to government-funded social welfare programs for illegal aliens.
 • National Lawyers Guild: This group promotes open borders; seeks to weaken America’s intelligence-gathering agencies; condemns the Patriot Act as an assault on civil liberties; rejects capitalism as an unviable economic system; has rushed to the defense of convicted terrorists and their abettors; and generally opposes all U.S. foreign policy positions, just as it did during the Cold War when it sided with the Soviets.
 • National Organization for Women: This group advocates the unfettered right to taxpayer-funded abortion-on-demand; seeks to “eradicate racism, sexism and homophobia” from American society; attacks Christianity and traditional religious values; and supports gender-based preferences for women.
 • National Partnership for Women and Families: This organization supports race- and sex-based preferences in employment and education. It also advocates for the universal “right” of women to undergo taxpayer-funded abortion-on-demand at any stage of pregnancy and for any reason.
 • National Priorities Project: This group supports government-mandated redistribution of wealth — through higher taxes and greater expenditures on social welfare programs. NPP exhorts the government to redirect a significant portion of its military funding toward public education, universal health insurance, environmentalist projects, and welfare programs.
 • National Public Radio: Founded in 1970 with 90 public radio stations as charter members, NPR is today a loose network of more than 750 U.S. radio stations across the country, many of which are based on college and university campuses. (source)
 • National Security Archive Fund: This group collects and publishes declassified documents obtained through the Freedom of Information Act to a degree that compromises American national security and the safety of intelligence agents.
 • National Women’s Law Center: This group supports taxpayer-funded abortion-on-demand; lobbies against conservative judicial appointees; advocates increased welfare spending to help low-income mothers; and favors higher taxes for the purpose of generating more funds for such government programs as Medicaid, food stamps, welfare, foster care, health care, child-support enforcement, and student loans.
 • Natural Resources Defense Council: One of the most influential environmentalist lobbying groups in the United States, the Council claims a membership of one million people.
 • New America Foundation: This organization uses policy papers, media articles, books, and educational events to influence public opinion on such topics as healthcare, environmentalism, energy policy, the Mideast conflict, global governance, and much more.
 • New Israel Fund: This organization gives support to NGOs that regularly produce reports accusing Israel of human-rights violations and religious persecution.
 • NewsCorpWatch: A project of Media Matters For America, NewsCorpWatch was established with the help of a $1 million George Soros grant to Media Matters.
 • Pacifica Foundation: This entity owns and operates Pacifica Radio, awash from its birth with the socialist-Marxist rhetoric of class warfare and hatred for capitalism.
 • Peace and Security Funders Group: This is an association of more than 60 foundations that give money to leftist anti-war and environmentalist causes. Its members tend to depict America as the world’s chief source of international conflict, environmental destruction, and economic inequalities.
 • Peace Development Fund: In PDF’s calculus, the United States needs a massive overhaul of its social and economic institutions. “Recently,” explains PDF, “we have witnessed the negative effects of neo-liberalism and the globalization of capitalism, the de-industrialization of the U.S. and the growing gap between the rich and poor …”
 • People for the American Way: This group opposes the Patriot Act, anti-terrorism measures generally, and the allegedly growing influence of the “religious right.”
 • Physicians for Human Rights: This group is selectively and disproportionately critical of the United States and Israel in its condemnations of human rights violations.
 • Physicians for Social Responsibility: This is an anti-U.S.-military organization that also embraces the tenets of radical environmentalism.
 • Planned Parenthood: This group is the largest abortion provider in the United States and advocates taxpayer-funded abortion-on-demand.
 • Ploughshares Fund: This public grantmaking foundation opposes America’s development of a missile defense system, and contributes to many organizations that are highly critical of U.S. foreign policies and military ventures.
 • Prepare New York: This group supported the proposed construction of a Muslim Community Center near Ground Zero in lower Manhattan – a project known as the Cordoba Initiative, headed by Imam Feisal Abdul Rauf.
 • Presidential Climate Action Project: PCAP’s mission is to create a new 21st-century economy, completely carbon-free and based largely on renewable energy. A key advisor to the organization is the revolutionary communist Van Jones.
 • Prison Moratorium Project: This initiative was created in 1995 for the express purpose of working for the elimination of all prisons in the United States and the release of all inmates. Reasoning from the premise that incarceration is never an appropriate means of dealing with crime, it deems American society’s inherent inequities the root of all criminal behavior.
 • Progressive Change Campaign Committee: This organization works “to elect bold progressive candidates to federal office and to help [them] and their campaigns save money, work smarter, and win more often.”
 • Progressive States Network: PSN’s mission is to “pass progressive legislation in all fifty states by providing coordinated research and strategic advocacy tools to forward-thinking state legislators.”
 • Project Vote: This is the voter-mobilization arm of the Soros-funded ACORN. A persistent pattern of lawlessness and corruption has followed ACORN/Project Vote activities over the years.
 • Pro Publica: Claiming that “investigative journalism is at risk,” this group aims to remedy this lacuna in news publishing by “expos[ing] abuses of power and betrayals of the public trust by government, business, and other institutions, using the moral force of investigative journalism to spur reform through the sustained spotlighting of wrongdoing.”
 • Proteus Fund: This foundation directs its philanthropy toward a number of radical leftwing organizations.
 • Public Citizen Foundation: Public Citizen seeks increased government intervention and litigation against corporations — a practice founded on the notion that American corporations, like the capitalist system of which they are a part, are inherently inclined toward corruption.
 • Public Justice Center: Viewing America as a nation rife with injustice and discrimination, this organization engages in legislative and policy advocacy to promote “systemic change for the disenfranchised.”
 • Rebuild and Renew America Now (a.k.a. Unity ’09): Spearheaded by MoveOn.org and overseen by longtime activist Heather Booth, this coalition was formed to facilitate the passage of President Obama’s “historic” $3.5 trillion budget for fiscal year 2010.
 • Res Publica: Seeking to advance far-left agendas in places all around the world, RP specializes in “E-advocacy,” or web-based movement-building.
 • Secretary of State Project: This project was launched in July 2006 as an independent “527” organization devoted to helping Democrats get elected to the office of Secretary of State in selected swing, or battleground, states.
 • Sentencing Project: Asserting that prison-sentencing patterns are racially discriminatory, this initiative advocates voting rights for felons.
 • Social Justice Leadership: This organization seeks to transform an allegedly inequitable America into a “just society” by means of “a renewed social-justice movement.”
 • Shadow Democratic Party: This is an elaborate network of non-profit activist groups organized by George Soros and others to mobilize resources — money, get-out-the-vote drives, campaign advertising, and policy iniatives — to elect Democratic candidates and guide the Democratic Party towards the left.
 • Sojourners: This evangelical Christian ministry preaches radical leftwing politics. During the 1980s it championed Communist revolution in Central America and chastised U.S. policy-makers for their tendency “to assume the very worst about their Soviet counterparts.” More recently, Sojourners has taken up the cause of environmental activism, opposed welfare reform as a “mean-spirited Republican agenda,” and mounted a defense of affirmative action.
 • Southern Poverty Law Center: This organization monitors the activities of what it calls “hate groups” in the United States. It exaggerates the prevalence of white racism directed against American minorities.
 • State Voices: This coalition helps independent local activist groups in 22 states work collaboratively on a year-round basis, so as to maximize the impact of their efforts.
 • Talking Transition: This was a two-week project launched in early November 2013 to “help shape the transition” to City Hall for the newly elected Democratic mayor of New York, Bill de Blasio.
 • Think Progress: This Internet blog “pushes back, daily,” by its own account, against its conservative targets, and seeks to transform “progressive ideas into policy through rapid response communications, legislative action, grassroots organizing and advocacy, and partnerships with other progressive leaders throughout the country and the world.”
 • Thunder Road Group: This political consultancy, in whose creation Soros had a hand, coordinates strategy for the Media FundAmerica Coming Together, and America Votes.
 • Tides Foundation and Tides Center: Tides is a major funder of the radical Left.  { προσθήκη 09-03-2014 : A Global Awakening Wave has allegedly been launched byAnonymousAnonymous has ties to the Adbusters Media Foundation which in turn is funded by the Tides Foundation. πηγή }
 • U.S. Public Interest Research Group: This is an umbrella organization of student groups that support leftist agendas.
 • Universal Healthcare Action Network: This organization supports a single-payer health care system controlled by the federal government.
 • Urban Institute: This research organization favors socialized medicine, expansion of the federal welfare bureaucracy, and tax hikes for higher income-earners.
 • USAction Education Fund: USAction lists its priorities as: “fighting the right wing agenda”; “building grassroots political power”; winning “social, racial and economic justice for all”; supporting a system of taxpayer-funded socialized medicine; reversing “reckless tax cuts for millionaires and corporations” which shield the “wealthy” from paying their “fair share”; advocating for “pro-consumer and environmental regulation of corporate abuse”; “strengthening progressive voices on local, state and national issues”; and working to “register, educate and get out the vote … [to] help progressives get elected at all levels of government.”
 • Voto Latino: This group seeks to mobilize Latin-Americans to become registered voters and political activists.
 • Working Families Party: An outgrowth of the socialist New Party, WFP seeks to help push the Democratic Party toward the left.
 • World Organization Against Torture: This coalition works closely with groups that condemn Israeli security measures against Palestinian terrorism.
 • YWCA World Office, Switzerland: The YWCA opposes abstinence education; supports universal access to taxpayer-funded abortion-on-demand; and opposes school vouchers.
Secondary or Indirect Affiliates of the George Soros Network
By Discover The Networks
In addition to those organizations that are funded directly by George Soros and his Open Society Institute (OSI), there are also numerous “secondary” or “indirect” affiliates of the Soros network. These include organizations which do not receive direct funding from Soros and OSI, but which are funded by one or more organizations that do.
 • Center for Progressive Leadership: Funded by the Soros-bankrolled Democracy Alliance, this anti-capitalist organization is dedicated to training future leftist political leaders.
 • John Adams Project:This project of the American Civil Liberties Union was accused of: (a) having hired investigators to photograph CIA officers thought to have been involved in enhanced interrogations of terror suspects detained in Guantanamo, and then (b) showing the photos to the attorneys of those suspects, some of whom were senior al-Qaeda operatives.
 • Moving Ideas Network (MIN): This coalition of more than 250 leftwing activist groups is a partner organization of the Soros-backed Center for American Progress. MIN was originally a project of the Soros-backed American Prospect and, as such, received indirect funding from the Open Society Institute. In early 2006, The American Prospect relinquished control of the Moving Ideas Network.
 • New Organizing Institute: Created by the Soros-funded MoveOn.org, this group “trains young, technology-enabled political organizers to work for progressive campaigns and organizations.”
 • Think Progress: This “project” of the American Progress Action Fund, which is a “sister advocacy organization”of the Soros-funded Center for American Progress and Campus Progress, seeks to transform “progressive ideas into policy through rapid response communications, legislative action, grassroots organizing and advocacy, and partnerships with other progressive leaders throughout the country and the world.”
 • Vote for Change: Coordinated by the political action committee of the Soros-funded MoveOn.org, Vote for Change was a group of 41 musicians and bands that performed concerts in several key election “battleground”states during October 2004, to raise money in support of Democrat John Kerry‘s presidential bid.
 • Working Families Party: Created in 1998 to help push the Democratic Party toward the left, this front group for the Soros-funded ACORN functions as a political party that promotes ACORN-friendly candidates.

Πηγή:http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/02/28/organosis-institouta-mko-ke-anexartita-mintia-pou-chrimatodotounte-apo-ton-george-soros-ke-to-open-society-institute/

.......................................................


ΠΟΥΤΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΡΟΣ! Η Ρωσία κλείνει ιδρύματα του βαθύπλουτου χρηματιστή [01 12 2015]

Η Ρωσία απαγόρευσε την λειτουργία φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο χρηματοδοτούνταν από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος.


Σε επίσημη ανακοίνωση τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δραστηριότητες του «Open Society Institute» και του «Open Society Institute Assistance Foundation» αποτελούν «κίνδυνο για τους ρωσικούς συνταγματικούς φορείς και τους φορείς Εθνικής Ασφάλειας».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένο για αυτές τις αποφάσεις και να εισάγει τα εν λόγω ιδρύματα στη λίστα με τους ανεπιθύμητους οργανισμούς.

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες των δύο οργανισμών – και τα δύο χρηματοδοτούμενα από τον γνωστό Αμερικανό επενδυτή Τζορτζ Σόρος - τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, μετά την απόφαση των Ρώσων γερουσιαστών για τη σύνταξη της λεγόμενης «πατριωτικής λίστας απαγόρευσης» σχετικά με τις δραστηριότητες 12 οργανισμών που θεωρήθηκαν ότι δρουν κατά των ρωσικών συμφερόντων.

Πηγή:http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.