Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ: «Φυσικά είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;» (ΒΙΝΤΕΟ Ηχητικό)

Η φράση ανήκει σε δόκιμο αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας. Αυριανό στέλεχος ή ακόμα και μελλοντικό αρχηγό του Σώματος. Ειπώθηκε –μεταξύ άλλων τεράτων – κατά τη διάρκεια σεμιναριακού μαθήματος στη Σχολή Aστυνομικών στην Αμυγδαλέζα παρουσία μάλιστα εκπαιδευτών. Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας που παρέδωσε τις διαλέξεις δέχτηκε να μας μιλήσει. Τα όσα εξιστορεί αποτελούν αντικείμενο μιας ΕΔΕ, που όμως καθυστέρησε έναν χρόνο.

H καθηγήτρια εγκληματολογίας Αναστασία Τσουκαλά μιλάει για το θέμα που ανέδειξε το περιοδικό UNFOLLOW. Στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου και της Κατερίνας Ακριβοπούλου, στον Real FM (19.11.2014).


Από το «λευκό πόρισμα» που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αμέσως μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τη διασύνδεση αστυνομικών με το νεοναζιστικό μόρφωμα, πληροφορηθήκαμε ότι «από τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν και παρουσιάζονται στην έκθεση, δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται, έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα. Δεν συγκροτούνται πυρήνες ή αδιαφανείς φράξιες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, που στο σύνολό της αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής τάξης».

Οι Podemos και ο θείος τους


Του Γιάννη Μακριδάκη

Διαβάζοντας χθες το άρθρο του Καρακούση στο Βήμα για την μεγάλη κρίση της δεξιάς παράταξης δεν μπόρεσα να μην αναλογιστώ την ανάλογη μεγάλη κρίση της Αριστεράς. Η οποία μεταλλάχθηκε όπως ήταν φυσικό κι αυτή κατόπιν του αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, σε συστημική Αριστερά, με την έννοια ότι είναι εγκλωβισμένη εντός των ορίων του χρηματοοικονομικού συστήματος, αποδέχεται πλήρως τους ορισμούς και τις αξίες του, πολιτεύεται δε με στόχο την συντήρηση και την επιβίωσή του και αυτό είναι πασιφανές κυρίως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και απολύτως (φυσιο)λογικό αφού οι άνθρωποι οι οποίοι την αποτελούν είναι οι ίδιοι προσωπικά απολύτως εγκλωβισμένοι στο σύστημα ως καταναλωτές.

Έχουμε λοιπόν κατά το πλείστον μία Αριστερά καταναλωτών γαλουχημένων να επιβιώνουν κυκλοφορώντας το χρήμα, μη ικανών να επιβιώσουν απεκδυόμενοι την ιδιότητά τους ως γρανάζια του συστήματος που ζει και ανασαίνει από την κυκλοφορία του, μη γνωριζόντων και μη διανοουμένων καν πολλών από αυτών ότι υπάρχει και άλλος τρόπος ζωής και θεώρησης του κόσμου, με άλλα ιδανικά, αξίες και ορισμούς. Μία Αριστερά η οποία και λόγω ακριβώς αυτής της σύνθεσης της πλειονότητας των μελών της, άνοιξε τις αγκάλες της από ένστικτο αυτοσυντήρησης συστημικής σε κάθε καρυδιάς καρύδι μετά από την καταβαράθρωση του παραδοσιακού δικομματισμού και ενσωμάτωσε πάντες τους κομματικά ορφανούς ρηχούς, αδαείς, αμόρφωτους, ιδιοτελείς, επενδυτές σε πολυεθνικές του θανάτου, καιροσκόπους πολιτικάντηδες και διάφορους άλλους τύπους, οι οποίοι, εκτός των άλλων, λόγω και του ότι θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαίο, καίγονται, όπως αποδεικνύουν περίτρανα οι βλακώδεις κατά καιρούς δηλώσεις τους, τις οποίες ηλιθιωδώς κατόπιν διευκρινίζουν απανωτά, να πραγματοποιηθεί ο διακαής τους πόθος για αλλαγή πολιτικής φρουράς (και μόνον) και (επ)άνοδό τους στα οφίτσια.

"Pride": οι πλουραλιστικοί αγώνες είναι επαναστατικοί


Του Φιλίπ Μαρλιέρ 

Οι "Λεσβίες και Ομοφυλόφιλοι Υποστηρίζουν τους Ανθρακωρύχους" [Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM)] είναι μια ένωση, που δημιουργήθηκε μεταξύ των Ουαλών απεργών ανθρακωρύχων και μια ομάδα LGBT ακτιβιστών του Λονδίνου, για έναν απίθανο αγώνα. Το "Pride", μια βρετανική ταινία που σκηνοθετήθηκε από τον Matthew Warchus (2014) και το σενάριο της γράφτηκε από τον Stephen Beresford, διηγείται μια αληθινή ιστορία, αλλά ωστόσο άγνωστη στο ευρύ κοινό.[1] 

Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 1984, η απεργία των ανθρακωρύχων αρχίζει. Στο Λονδίνο, ο Mark Ashton, ένας ομοφυλόφιλος ακτιβιστής, βρίσκεται σπίτι του μπροστά στην τηλεόραση. Στην οθόνη, ο Arthur Scargill, ο αρχηγός της Εθνικής Ένωσης Ανθρακωρύχων, αναφωνεί: "Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να θυμούνται με υπερηφάνεια ότι είχαν το προνόμιο να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο αγώνα της Γης!" Στη σκηνή που ακολουθεί, βλέπουμε τη Μάργκαρετ Θάτσερ που δηλώνει σε πολεμικό ύφος ότι θέλει να υποτάξει τους ανθρακωρύχους, αυτούς που ονόμασε αργότερα "εσωτερικό εχθρό". 

Δ. Καζάκης: Η Τουρκία πιο επικίνδυνη από ποτέ άλλοτε. Ράδιο Γάμμα 94 FM Πάτρας. 21/11/2014

10 μύθοι για τα γενετικά τροποποιημένα που θέλουν να πιστεύουμε


ΜΥΘΟΣ # 1: Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι τα γενετικά τροποποιημένα είναι βλαβερά για τον άνθρωπο 

Οι γίγαντες της βιοτεχνολογίας επαναλαμβάνουν διαρκώς ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι τα γενετικά τροποποιημένα είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αλήθεια είναι ότι δεκάδες έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων συστατικών με: ανάπτυξη καρκινικών όγκων, προώρους θανάτους, καταστροφή νεφρών και συκωτιού, αλλεργίες και άλλες δυσλειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. 

ΜΥΘΟΣ # 2: Τα χωράφια με γενετικά τροποποιημένα θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας

Αποτελεί το πιο συνηθισμένο επιχείρημα εκείνων που τάσσονται υπέρ των γτο. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Οι αγρότες που καλλιεργούν γτο, ούτε στο ελάχιστο δεν συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη. Δεν έχουν το δικαίωμα να φυλάξουν τους σπόρους τους για τις επόμενες χρονιές, εξαιτίας του πατενταρίσματος από τις πολυεθνικές και της πολύ χαμηλής γονιμότητας των γτο σπόρων. Έτσι, ενώ τη μία χρονιά έχουν μια καλή σοδειά, την επόμενη θα πρέπει να αγοράσουν ξανά τους ίδιους σπόρους από τις ίδιες εταιρείες, με αποτέλεσμα να γίνονται δούλοι των πολυεθνικών. Στην Ινδία, 250.000 αγρότες έχουν αυτοκτονήσει, επειδή τους απαγορεύτηκε να πουλάνε τους σπόρους βαμβακιού. 

Η παρακμή που βρυχάται


Του Θέμη Τζήμα

Η παρακμή στη χώρα μας και όχι μόνο βρυχάται αλλά και μας δαγκώνει ως κοινωνία ολοένα αγριότερα.

Οι ενδείξεις είναι διάχυτες: αστυνομικοί που αφού τρομοκρατούν φοιτητές, φοιτήτριες, μετανάστες, δημοσιογράφους και όποιον άλλον θα τρομοκρατούσε και ένας Χρυσαυγίτης, πλιατσικολογούν περίπτερα.
Πρυτάνεις που διοικούν τα πανεπιστήμιά μας με την ισχύ των εργολάβων - καναλαρχών και των ΜΑΤ.
Κυβερνώντες που φτύνουν τον αδύναμο πολίτη, ζητούν συγγνώμη από την Καγκελάριο και γλύφουν το μεγάλο πλούτο για την εύνοιά του.
Υπάλληλοι του μεγάλου κεφαλαίου και του παρασιτισμού, που φτιάχνουν κόμματα της μιας χρήσης, περιφερόμενα πολιτικά τίποτα που απολαμβάνουν σκανδαλωδώς της παροχής πανάκριβου τηλεοπτικού χρόνου για κάθε κοινότοπη δεξιά μπούρδα, πασπαλισμένη με ολίγη από χοντροκομμένο ψευτό - φιλελευθερισμό.

Πολιτική ζωή χωρίς την ελάχιστη αυτονομία από την κεφαλαιοκρατία, ένα σύστημα εξουσίας χυδαίο που επιστρατεύει ναζιστές, λούμπεν, ακροδεξιούς και ελεγχόμενους από τους χρηματοδότες τους υπαλλήλους που παίζουν το ρόλο του βουλευτή.

Φαινόμενα παρακμής: Οι συμβιβασμένοι και προσεταιρισμένοι


Του Δαμιανού Βασιλειάδη

Ο άνθρωπος είναι ευμετάβλητο ζώο, ιδίως όταν βρίσκει λογικοφανείς δικαιολογίες για τις μεταβολές του

Μιχαήλ Ψελλός

Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η διαπλοκή έχει διαβρώσει θεσμούς και ανθρώπους, το πολιτικό ήθος και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έχουν γίνει αγαθά υπό εξαφάνιση.

Η συναλλαγή, η εξαγορά συνειδήσεων, ο ευτελισμός οραμάτων, ιδεών και αρχών, η διαφθορά και η σήψη είναι μερικά από τα φαινόμενα που αναδείχτηκαν σε υπερθετικό βαθμό με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και της λεγόμενης «μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Από κει ξεκίνησαν όλα και αναπτύχθηκαν σε μια πρωτοφανή παρακμιακή πορεία στη συνέχεια. Ένα πρωτοφανές σε διάσταση φαινόμενο,  που το θεωρούσαμε πριν «αγαθό της επάρατης δεξιάς» και τώρα αποτελεί «κοινό αγαθό» και «της μεγάλης δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης».corruptionΕίναι πραγματικά απίστευτο και όμως αληθινό. Τέτοια αλλοτρίωση και εκφυλισμός της ελληνικής κοινωνίας δεν υπήρξε ποτέ σε τέτοια έκταση, γιατί στο παρελθόν η Αριστερά ή η «μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη», όντας πριν στο περιθώριο του συστήματος, διατηρούσε τα οράματα και τις αξίες της, ενσωματωμένη όμως στο σύστημα έχασε στην πλειοψηφία της τον εαυτό της και την αξιοπρέπειά της, έγινε με μια λέξη χειρότερη και από την λεγόμενη δεξιά.

Μέσα σ” αυτό το νοσηρό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, όπου τα κριτήρια για τις ανθρώπινες και πανανθρώπινες αξίες έχασαν το νόημά τους, διαστρεβλώθηκαν, ευτελίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αναπτύχθηκαν συμπεριφορές πολιτικών και πνευματικών ανθρώπων (για να αναφερθούμε σ” αυτούς), που χαρακτηρίζονται από συμβιβασμό και πολλές φορές και συναλλαγή.

Ασκήσεις απολογητικής εκ Περισσού


Του Δημήτρη Καζάκη

Είναι πραγματικά εντυπωσιακοί οι εκ Περισσού. Ενώ ανακαλύπτουν παντού "οπορτουνιστές" που ταυτίζονται, ή δίνουν εξετάσεις στον καπιταλισμό, δεν τους ενοχλεί καθόλου να ταυτίζονται οι ίδιοι με τα ζωτικά ψεύδη του καθεστώτος. 'Ετσι δεν τους νοιάζει διόλου το γεγονός ότι ταυτίζονται με την επίσημη προπαγάνδα που εναγωνίως προσπαθεί να σβήσει το στίγμα του χούντας και του δοσιλογισμού από το καθεστώς της.

Ο κ. Κουτσούμπας χθες απέρριψε τα λεγόμενα περί “χούντας σήμερα”, καθώς αυτοί που το λένε “δεν πρέπει να έζησαν τη δικτατορία”. Ακριβώς, δηλαδή, ότι δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη και οι υπόλοιποι ηρακλειδείς του καθεστώτος. Ενώ ερωτηθείς αν το ΚΚΕ αναγνωρίζει και σέβεται το σημερινό πολίτευμα, απάντησε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: “Το αναγνωρίζεις ή όχι, συμφωνείς ή δε συμφωνείς δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει. Το θέμα είναι πώς παλεύεις, για το τι κάνεις. Θέλεις να μείνει έτσι όπως είναι, θέλεις να κάνεις μικρές τροποποιήσεις δήθεν για να το διορθώσεις ή θα πας για να το ανατρέψεις συνολικά; Εμείς είμαστε με την τελευταία εκδοχή.”

Ο κ. Κουτσούμπας δεν μας έκανε την χάρη να μας εξηγήσει πώς γίνεται κι αυτός ο μέγας επαναστάτης, ταυτίζεται τόσο εύκολα με την επίσημη προπαγάνδα του καθεστώτος. Ούτε βέβαια εξήγησε πώς ο ίδιος ερμηνεύει και τι σημαίνει, αν όχι χούντα και κατοχή, η κατάλυση του συντάγματος και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από το αποικιακό καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι ξένοι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.

Να πώς εκκολάπτονται οι νέοι Τσολάκογλου του έθνους


Του Δημήτρη Καζάκη

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ναζί κατακτητών σε μια πρωτοφανή επίδειξη εθνικής υποτέλειας. Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου η Γερμανική πρεσβεία οργάνωσε εκδήλωση μνήμης στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ναζί που σκοτώθηκαν στην ελληνική επικράτεια κατά τον πόλεμο και την κατοχή. Το συγκεκριμένο στρατιωτικό νεκροταφείο βρίσκεται σε ακατοίκητη περιοχή του Διονύσου και είναι ένα από τα δυο στρατιωτικά νεκροταφεία που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Το άλλο βρίσκεται στο Μάλεμε. Στο νεκροταφείο του Διονύσου βρίσκονται 9.973 νεκροί στρατιώτες των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής της Ελλάδας.

Τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις μνήμης στο νεκροταφείο φρόντιζαν να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ σε κλειστό κύκλο και αφορούσαν κυρίως μνημόσυνα από συγγενείς των νεκρών. Βλέπετε το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων, ήταν ακόμη ζωντανό. Οι μνήμες των σφαγών και των θυμάτων από τον ναζί κατακτητή, ήταν και παρέμεναν νωπές. Οι Έλληνες είχαν τα περισσότερα θύματα και τις μεγαλύτερες καταστροφές από τους ναζί από οποιαδήποτε άλλη κατεχόμενη χώρα στην Ευρώπη. Και χάρις στις κυβερνήσεις υποτέλειας της Ελλάδας οι νεκροί και οι θυσίες έχουν παραμείνει έως σήμερα ανεκπλήρωτες.

Καλό ταξίδι συναγωνιστή

Συλλυπητήρια 

Ο εμπνευστής και ιδρυτής του Θαλείν, Χρήστος Κιλτσίκης, πρωτοπόρος στο χώρο του συνεταιριστικού κινήματος, "έφυγε" απ’ τη ζωή, την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Το Ε.Πα.Μ. εκφράζει τα βαθειά του συλλυπητήρια και συμπαράσταση στην οικογένεια του.

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
19/11/2014