Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μέτρα για διακοπή των μεταναστευτικών ροών αποφάσισε η Διάσκεψη στη Βιέννη


Μία "στενή συμμαχία" ανάμεσα στους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων για δραστική μείωση της προσφυγικής ροής, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς από εννέα βαλκανικές χώρες, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάννα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Στη Διάσκεψη, στην οποία -αποκλείοντας την Ελλάδα, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις και διπλωματικά διαβήματα της Αθήνας-, συγκάλεσαν εξωθεσμικά η ίδια και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, επίσης του Λαικού Κόμματος, συμφωνήθηκε η λήψη από κοινού μέτρων για μία σημαντική μείωση της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής κατά μήκος της αποκαλούμενης διαδρομής των Βαλκανίων στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ...τα χάσαμε όλα, αλλά έχουμε... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!!...


ΑΓΡΟΤΕΣ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για να ανοίξουν τα μπλόκα


Παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για αγροτικά μπλόκα ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά να διερευνηθεί αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των συγκοινωνιών. 

Η Εισαγγελική Παραγγελία:
«Προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι' αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφέρειας τους. 
Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ' αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει).

ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2/2016


OΛΟΙ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 3.30μμ με 5.00μμ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Η ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..." ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ!

Διάσκεψη της Βιέννης -Αποφασίζουν σήμερα για το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας


Οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ συγκαλούν διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για έναν συντονισμό των θέσεών τους στην προσφυγική κρίση.

Όπως ανακοινώθηκε από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, η Διάσκεψη πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Βιέννη και σε αυτήν έχουν προσκληθεί οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών από τις κάτωθι χώρες:
  • Αλβανία
  • Βοσνία
  • Βουλγαρία
  • Κόσοβο
  • Κροατία
  • Μαυροβούνιο
  • ΠΓΔΜ
  • Σερβία
  • Σλοβενία
Εντύπωση αλλά και μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η μη πρόσκληση της Ελλάδας και της Κομισιόν.

Οπως έγινε γνωστό, σε έναν κύκλο συζητήσεων θα συμμετάσχει και ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκλοτσιλ.

Οι προερχόμενοι από το συγκυβερνών, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας κατηγορούν εδώ και πολύ καιρό την Ελλάδα για μη τήρηση των δεσμεύσεών της και απειλούν με αποπομπή της από τη ζώνη Σένγκεν και μετατόπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Τάσσονται, επίσης, υπέρ ακόμη χαμηλότερων ημερήσιων ορίων τόσο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Αυστρία όσο και στον αριθμό των διερχόμενων προσφύγων, που από την περασμένη Παρασκευή είναι στους 80 και 3.200 αντίστοιχα.

Κοπιάστε

Του Γιάννη Μακριδάκη

Το φυσικό αγρόκτημα “Σπουδαία τα λάχανα” βρίσκεται σε οργασμό αυτή την εποχή της πρώιμης άνοιξης

Τριγύρω μνημόνια, μπλόκα αγροτών παραδομένων στο σύστημα, πρόσφυγες που έρχονται και αποκλείονται εδώ, μια ευρωπαϊκή ένωση που διαλύεται και μια Ελλάδα που πεθαίνει ως κράτος αφού έχει ήδη απονεκρωθεί από χρόνια ως κοινωνία αλλά το κομματάκι της γης, το οποίο φροντίζω είναι από μόνο του ένα μικρό οικοσύστημα, με μυριάδες ζωές εντός του να αλληλοσυμπληρώνονται.

Εδώ και δυο τρεις μέρες με τούτες τις λιακάδες τις λαμπερές και ζεστές άρχισαν να σκάνε μύτη τα σπαράγγια από τη γη και ο φυσικός καλλιεργητής αλλά και οι επισκέπτες του αγρού αποκτούν ένα τέλειο χαμόγελο όταν τα συναντούν άξαφνα μες στα πόδια τους.


Αν τα σπαράγγια όμως έχουν μια λεπτή και ευγενική γεύση, έχουμε και τις βομβίτσες ουρανίσκου, οι οποίες φύονται μόνες τους πια, κατά τούφες, ανάμεσα σε όλα τα φυτά που έχουν ανθίσει πλέον και δεν είναι άλλες από τα πάμπολα φρέσκα σκορδάκια, τα καθημερινά συμπληρώματα κάθε ωμής μας συνταγής.