Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

7 κατοστάρικα


Της Σοφίας Λαμπίκη

“7 κατοστάρικα τα έχω αμέσως”

Και να μιλά για 700 χιλιάρικα.

Και να ξέρεις την κυρά Μαρία,που δεν τους ψήφισε ποτέ και παίρνει 430 ε σύνταξη,χήρα,μετά από 43 χρόνια εργασίας του άντρα της.

Και να ξέρεις τον Τάσο που είναι οροθετικός και δεν έχει πια για τα φάρμακα του και σε κοιτά με κάτι μάτια,τεράστια,και να μη μπορείς να βοηθήσεις,δεν φτάνουν αυτά που παίρνεις εσύ για να ζήσεις.

Και να ξέρεις την Ελένη,που απολύθηκε,έχει καρκίνο στο στήθος,έκανε επέμβαση,και δεν έχει για φάρμακα και χημειοθεραπείες.

Και να βλέπεις μαθητές,παιδάκια,να έρχονται και να παίρνουν με χαμόγελο,ένα χτεσινό κουλούρι που ένας έντιμος,με τσίπα,φούρναρης,έφερε δωρεάν για να φάνε τα παιδιά που πεινάνε.

Η ύστατη ώρα


Του Γιάννη Μακριδάκη

Ο βόρβορος αναταράσσεται λόγω του ότι οι δυσώδεις πολιτικοί εκπρόσωποι των καταναλωτών προσπαθούν απεγνωσμένα να διασώσουν τα τομάρια τους την ύστατη ώρα της πολιτικής τους υπόστασης.

Θα είναι ακόμη πιο δυσώδεις και θλιβεροί όταν καταφθάσει, οσονούπω, για τον καθένα και η ύστατη ώρα της φυσικής του υπόστασης, την οποίαν προφανώς και απολύτως εμφανώς έχουν εδώ και χρόνια λησμονήσει, κοιτάζοντας αφ’ υψηλού την ζωή, τον άνθρωπο και όλα τα άλλα πλάσματα, ως κλασσικοί αμόρφωτοι και υπέρμετρα ανόητοι, θεωρούντες εαυτούς σπουδαίους και υπεράνω όλων επειδή κατέχουν δήθεν δύναμη εκ θέσεως πολιτικής ή συσσώρευσης κουπονιών χρηματικών.

Παρακολουθούμε, αυτόν τον καιρό της πλήρους κατάρρευσης των πάντων, τον επίσημο και δημόσιο εξευτελισμό τού ούτως ή άλλως ευτελούς εξ ορισμού αξιακού συστήματος, το οποίο συμπαρασύρει μαζί του κάθε μικρόνου ανθρωπάκι- πολιτικάντη καταναλωτή του συρμού που το ενσαρκώνει.

Αναμείνατε εξελίξεις και άλλες πολύ σύντομα. Μόνον ο θάνατος αλλάζει τις γενιές των ανθρώπων και τις ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας επί της γης.

Γλάστρες των φόβων


Tου Λάκη Λαζόπουλου

Παρακολουθώ, όχι με κομμένη την ανάσα, τα όσα συμβαίνουν. Με αναμενόμενη την ανάσα. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, που έχει υφανθεί από ελληνικά χέρια σε ξένους αργαλειούς.

Πως έγινε ο κόσμος; 

Σηκώνουν δέκα τηλέφωνα, αναστατώνουν αγορές, καταρρέουν χρηματιστήρια, ανακοινώσεις τρόμου βγάζουν οι διεθνείς οίκοι τους, αν δεν είμαστε καλά παιδιά, δηλαδή δεξιά παιδιά, η Γερμανία θα μας βγάλει απ' το Ευρώ. Λες και μπήκαμε στην Δεξιά Νομισματική Ένωση. 

Πόσο ίδιοι! Πόσο θλιβερά επαναλαμβανόμενοι. Nα βγαίνει ο εντεταλμένος Στουρνάρας να ομιλεί περί κινδύνου ρευστότητας. Αυτός και όλοι αυτοί, που όταν είχε τελειώσει πραγματικά η ρευστότητα και την φέρναν με αεροπλάνα, μυστικά, κρατούσαν το στόμα τους βουλωμένο για να μην φέρουν πανικό στον κόσμο και τώρα, προκειμένου να μην χάσουν τις θέσεις τους προσφέρουν πανικό απλόχερα. 

Να με εκβιάζει εμένα η κάθε κυράτσα Βούλτεψη , ότι χωρίς την παρουσία της στο πολιτικό ...

Το σύστημα σε κατάσταση απόλυτου πανικού


του system failure

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Μετά την αποκάλυψη απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, το κυβερνητικό επιτελείο σύσσωμο έσπευσε να προδικάσει το "στημένο" της όλης υπόθεσης. Οι δηλώσεις Βούλτεψη και άλλων στελεχών, αλλά κυρίως, η πρωτοφανής κίνηση Σαμαρά να προβεί σε μηνύσεις, υποδηλώνουν πράγματι, ότι το συστημικό κατεστημένο βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου πανικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση χάνει την ψυχραιμία της το τελευταίο διάστημα: "Αντί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η παραπαίουσα κυβέρνηση φρόντισε να επιβεβαιώσει στη συνέχεια τον πανικό της με άστοχες κινήσεις. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπήρξε νέα ωμή παρέμβαση Σαμαρά προς τα συστημικά μίντια για να "τρολάρουν" ουσιαστικά τον Τσίπρα, ενώ η εσπευσμένη κίνηση Βενιζέλου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών (για δεύτερη φορά), είναι ένα σαφές σημάδι απόγνωσης." (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/09/blog-post_17.html)

Οι νέες άκυρες δηλώσεις και κινήσεις από πλευράς κυβερνητικών στελεχών, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποκριτικές τους παραινέσεις, ότι όποιος έχει κάτι να καταγγείλει να το καταγγέλλει άμεσα στην Ελληνική δικαιοσύνη, οι οποίες συνοδεύονταν συνήθως με τις γνωστές φράσεις κλισέ του τύπου "όλα στο φως" και άλλα τέτοια γραφικά.