Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Το σύστημα σε κατάσταση απόλυτου πανικού


του system failure

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Μετά την αποκάλυψη απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, το κυβερνητικό επιτελείο σύσσωμο έσπευσε να προδικάσει το "στημένο" της όλης υπόθεσης. Οι δηλώσεις Βούλτεψη και άλλων στελεχών, αλλά κυρίως, η πρωτοφανής κίνηση Σαμαρά να προβεί σε μηνύσεις, υποδηλώνουν πράγματι, ότι το συστημικό κατεστημένο βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου πανικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση χάνει την ψυχραιμία της το τελευταίο διάστημα: "Αντί να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η παραπαίουσα κυβέρνηση φρόντισε να επιβεβαιώσει στη συνέχεια τον πανικό της με άστοχες κινήσεις. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπήρξε νέα ωμή παρέμβαση Σαμαρά προς τα συστημικά μίντια για να "τρολάρουν" ουσιαστικά τον Τσίπρα, ενώ η εσπευσμένη κίνηση Βενιζέλου για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών (για δεύτερη φορά), είναι ένα σαφές σημάδι απόγνωσης." (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/09/blog-post_17.html)

Οι νέες άκυρες δηλώσεις και κινήσεις από πλευράς κυβερνητικών στελεχών, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υποκριτικές τους παραινέσεις, ότι όποιος έχει κάτι να καταγγείλει να το καταγγέλλει άμεσα στην Ελληνική δικαιοσύνη, οι οποίες συνοδεύονταν συνήθως με τις γνωστές φράσεις κλισέ του τύπου "όλα στο φως" και άλλα τέτοια γραφικά.
Οι κύριοι της κυβέρνησης συνεπικουρούμενοι από τα διάφορα φιλοσυστημικά τρολ που ξεκίνησαν τη γνωστή προπαγάνδα στο διαδίκτυο, θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο βιάστηκαν να μιλήσουν για "μεθόδευση" πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη, τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις απέφευγαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση εκτός της κλασικής "το λόγο έχει η δικαιοσύνη". Θα πρέπει επίσης να προσδιορίσουν ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία καταγγελίας σε περίπτωση απόπειρας χρηματισμού. Μήπως εννοούν ότι επιτρέπεται η καταγγελία όταν αφορά απόπειρα χρηματισμού δικών τους στελεχών και απαγορεύεται όταν αφορά απόπειρα χρηματισμού στελεχών της αντιπολίτευσης;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει την τακτική της τεχνητής καταστροφής (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html) με τη βοήθεια των γνωστών κέντρων εξουσίας της ΕΝΟΑ.

Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας thepressproject.gr, "Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση 'φυγάδευσης' των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι, που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών.", ενώ "... τεράστια επιχείρηση δυσφήμησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά στα γερμανικά ΜΜΕ εντός των επόμενων ημερών, κωδικός της οποίας θα μπορούσε να είναι η λέξη 'Schreckgespenst', που σημαίνει κάτι σαν το 'φάντασμα του τρόμου' και πρόκειται για μία λέξη με την οποία άρχισαν ήδη να περιγράφουν την προοπτική διακυβέρνησης της Ελλάδας από την αριστερά." 

Όλα αυτά βέβαια, δεν υποδηλώνουν απλά τον απόλυτο πανικό της εγχώριας κυρίαρχης πολιτικής τάξης, αλλά και το γεγονός ότι τα - χειραγωγούμενα από το μεγάλο κεφάλαιο - κέντρα αποφάσεων, εντός και εκτός Ελλάδας, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να "δαμάσουν" την Αριστερά και να τη φέρουν στα μέτρα τους, όπως έκαναν εδώ και δυο-τρεις δεκαετίες με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το αν θα καταφέρει η Αριστερά να σταθεί στα πόδια της από τον πόλεμο που θα δεχθεί και δεν θα αποτελέσει απλά μια "παρένθεση", ή δεν θα "μεταλλαχθεί", όπως μεθοδεύουν κάποιοι, μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποφασιστικότητα των λαών όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης:


Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/2014/12/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.