Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μια πολιτική πρόταση


Του Γιάννη Μακριδάκη

Μια σύγχρονη αριστερή κυβέρνηση εκτός από τα ζωτικά ζητήματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της διευθέτησης του χρέους μέσω κουρέματος, της ανάσχεσης της πορείας εκποίησης της πατρίδας κλπ, θα πρέπει να είναι και εμπνευστική, πρωτοπόρα κυβέρνηση, η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους ζωής για τους πολίτες της και θα οργανώσει δομές που θα εργαστούν επί της ριζικής αλλαγής πορείας της κοινωνίας.

Προσωπικά και για να μην μακρηγορώ απευθύνω επιγραμματικά πρόταση προς την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την δημιουργία Σχολείων Αποεκπαίδευσης και Απλεπιστημίων, ένα σε κάθε Νομό της Ελλάδας και είμαι πρόθυμος να την αναπτύξω πλήρως αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Επιγραμματικά αυτό σημαίνει ότι:

Θα δημιουργηθούν σε κάθε Νομό δομές οι οποίες θα λειτουργούν ένα κτήμα φυσικής καλλιέργειας, εντός του οποίου θα γίνονται διαρκή βιωματικά σεμινάρια για την συνειδητοποίηση του οικοσυστήματος, της φυσικής υπόστασης των ανθρώπων και του ρόλου τους μέσα σε αυτό πλάι στα άλλα όντα και τους φυσικούς πόρους. Σεμινάρια φυσικής καλλιέργειας, ζωής, διατροφής, ώστε να έρχονται τα παιδιά αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωποι σε επαφή με τους σπόρους, με τα άλλα πλάσματα, με τη γη, με τους φυσικούς πόρους, να συνειδητοποιούν τη ανάγκη όχι μόνον εξοικονόμησης αλλά και καθημερινής αναπλήρωσης αυτών, να έρχονται επίσης σε επαφή με την φιλοσοφία της μη επέμβασης και του φυσικού τρόπου ζωής, να νιώθουν την Ευθύνη του καθενός προσωπικά για την ζωή του, για την υγεία του, για την πολιτική, για την ανθρωπότητα, για το οικοσύστημα, να απεγκλωβίζονται από τα στενά όρια του τεχνητού καταναλωτικού συστήματος και απελευθερώνονται μέσα στο άπλετο και αυθύπαρκτο οικοσύστημα, για να επαναστήσουμε το αξιακό μας σύστημα με τον επαναπροσανατολισμό ως προς τους πραγματικούς ορισμούς των όρων που αντιστράφηκαν εντός του χρηματοοικονομικού συστήματος π.χ. πλούτος, φτώχεια, ανάπτυξη, λιτότητα κλπ

Δελτίο Τύπου Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΛΣΤΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                ΠΕΙΡΑΙΑΣ 28/1/2015
    ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ                              
                       ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                    
                                  --------------                                                                        
   Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς                                ΑΡ.ΠΡΩΤ.135
    Τηλ.: 2131352278    FAX : 2131352264                                   
 http://syllogos1.wordpress.com  E-mail: syllogos1@statistics.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, κάλεσε σε απολογία τον συνάδελφο κ. Νικόλαο ΣΤΡΟΜΠΛΟ, Προϊστάμενο της Δ/νσης Στατιστικής Στερεάς Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου και μέλος του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Ο λόγος για τον οποίο καλείται σε απολογία είναι ότι, ο κ. Στρόμπλος προέβη σε κοινοποίηση σε όλες τις ηλεκτρονικές δ/νσεις της Υπηρεσίας συνδέσμου, ο οποίος παραπέμπει σε ενυπόγραφο άρθρο που σε κάποιο σημείο  χαρακτηρίζει απρεπώς τον κ. Γεωργίου. 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Στρόμπλος είναι πρώην Προϊστάμενος της Δ/νσης Εθνικών Λογαριασμών και βασικός μάρτυρας στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη γενικευμένη αποστολή έγινε εκ παραδρομής, πράγμα που ήδη ο κ. Στρόμπλος έκανε  γνωστό στους συναδέλφους. Ο κ. Στρόμπλος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και ανταλλάσσει συχνά μηνύματα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στα πλαίσια της συνεργασίας για την άσκηση των καθηκόντων του. Μάλιστα ο κ. Στρόμπλος, σε ανακοίνωσή του προς τους συναδέλφους, αφού εξήγησε ότι η αποστολή του συνδέσμου έγινε εκ παραδρομής, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς που περιέχονται στο δημοσίευμα. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Δημήτρης Καζάκης στο e-roi - 28 Ιανουαρίου 2015

Μόνα Αμανατίδου - Λεωνίδας Λαγογιάννης: Σταματήστε τους πλειστηριασμούς...

Την παύση των πλειστηριασμών μέχρι να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην χώρα, ζητά η Λαϊκή Στάση Πληρωμών, μέλη της οποίας συναντώνται το μεσημέρι έξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Πρώτη κίνηση η συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και στη συνέχεια η επιδίωξη συνάντησης με στελέχη του υπουργείου οικονομικών όπως είπαν στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη τα μέλη της κίνησης Μόνα Αμανατίδου και Λεωνίδας Λαγογιάννης.

Σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τους θα συμπεριλάβουν στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους με αίτημα των πολιτών που απευθύνονται στην κίνηση θέματα 
για την παιδεία και τον πολιτισμό. 

Μήνυμα των ιδίων προς τη νέα κυβέρνηση η άσκηση δίκαιης κοινωνικής πολιτικής για τους Έλληνες και προς τους πολίτες να μην δίνουν λευκή επιταγή σε κανένα αλλά αντίθετα να ασκούν αυστηρό έλεγχο.

Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το κέντρο της Αθήνας


Ανακοίνωση

H απαλλαγή από την φασιστική συγκυβέρνηση, μετά την έκφραση της λαϊκής βούλησης, στις 25 Ιανουαρίου, σημαίνει ότι οι δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να αποσυρθούν άμεσα και να επιστραφεί η πρωτεύουσα στους πολίτες της. Για τέσσερα χρόνια η πρωτεύουσα της Ελλάδος έμοιαζε με πόλη σε κατάσταση πολιορκίας και κατοχής.

Στη συνέχεια της απομάκρυνσης των κιγκλιδωμάτων από τη Βουλή, το ΕΠΑΜ ζητά από την κυβέρνηση και τον νέο υπουργό, την άμεση απόσυρση των εν λόγω δυνάμεων ( ΜΑΤ), ώστε οι Έλληνες να κυκλοφορούν άφοβα πλέον στην πρωτεύουσα τους.

28/01/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Πώς έγινε το πατατράκ στο Χρηματιστήριο


Σαρωτικές απώλειες στις τράπεζες και τα blue chip και μάλιστα με ουρά πωλήσεων. Στο 43,81% η μετεκλογική πτώση του τραπεζικού δείκτη, εξαύλωση στα warrants. Τα χτυπήματα στα blue chip. Εκτόξευση των αποδόσεων στα ομόλογα και ράλι στα ασφάλιστρα κινδύνου.


Εικόνες αποκάλυψης στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλώ, με το πτωτικό σπιράλ σε πλήρη εξέλιξη και τους εν δυνάμει πωλητές σε απόλυτη κυριαρχία, όταν πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν ότι, παρά το σφυροκόπημα που έχει προηγηθεί, υπάρχει «ουρά» πωλήσεων, από όσους έχουν αποφασίσει να μειώσουν δραστικά θέσεις, ή ακόμα και να μηδενίσουν την παρουσία τους στο Χ.Α.

Χρηματιστές αναφέρονται σε πωλήσεις «χωρίς αύριο» από ξένα χαρτοφυλάκια που εκτιμούν ότι δεν έχουν λόγω παρουσίας σε μία Αγορά που δεν φαίνεται να εμπεριέχει σενάρια θετικών εκπλήξεων και η οποία το μόνο που δείχνει σαν «κύριο μενού» είναι το αυξημένο volatility, όταν κοπάσει το εν εξελίξει πτωτικό κύμα.

Καμμένος: Ναι στις συμφωνίες του Δουβλίνου.


Του Δημήτρη Καζάκη

«Δεν θέλω να δηλώσω κάτι σχετικά με το χρέος, γνωρίζετε τα αιτήματά μας, και η επίσημη διαπραγμάτευση πρέπει να αρχίσει» δηλώνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος προσέθεσε: «Θα σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τη μετανάστευση. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να τύχουν σεβασμού οι διμερείς συμφωνίες με την Τουρκία».

«Αν ισχύουν οι κανόνες των συμφωνιών του Δουβλίνου, σε όλη την Ευρώπη, και κατά συνέπεια και στην Ελλάδα, πρέπει να ισχύσει η αρχή ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απωθούνται και να επιστρέφουν στις χώρες τους» δήλωσε ο κ.Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας, τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο Πρωθυπουργός γνωρίζει τις θέσεις του και αποτελεί κοινή θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει πιο ουσιαστικά και οικονομικά την Ελλάδα, να ελέγξει αποτελεσματικότερα τα σύνορά της, διότι είναι μια χώρα πιο εκτεθειμένη από τις υπόλοιπες».

Οι κερδοσκόποι σε παροξυσμό...


Tου Δημήτρη Καζάκη

Το ελληνικό Χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή πέφτει με -5,57%. Οι μετοχές των Τραπεζών, -16,37%. Το επιτόκιο Τριετούς ελληνικού ομολόγου στο 16,044 (+14,79%). Του Πενταετούς 13,153 (+12,52%). Του Δεκαετούς 10,599 (+10,02%). Η οικονομία είναι έρμαιο των κερδοσκόπων...

Η οικονομία ανοχύρωτη λεηλατείται αυτή τη στιγμή από τους κερδοσκόπους της χρηματαγοράς. Η κυβέρνηση θα κάνει κάτι, ή απλά θα παρατηρεί;

Ας πάρει την πρωτοβουλία τώρα. Ας βγει να ανακοινώσει μεγάλο κούρεμα στα 3ετή, 5ετή, 10ετή που κρατούν ιδιωτικά ξένα funds. Ας δώσει εντολή στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς να επέμβει για αναστολή της άδειας διαπραγμάτευσης των ξένων που κατηγορεί η ίδια για κερδοσκοπία..