Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ουδείς επικινδυνοδέστερος εχθρός απο έναν "μπαρούφ" και ψεύτη...


Του Δημήτρη Καζάκη
[Δημοσιεύτηκε με τίτλο "Τι από τα δύο είναι ο κ. Βαρουφάκης;"

Ο κ. Βαρουφάκης είναι απ' εκείνους που μπορούν να σε γεμίζουν ψέματα, χωρίς ίχνος ενδοιασμού. Και μάλιστα ψέματα που συχνά είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους. Δεν κατέχει, που δεν κατέχει το άθλημα, θέλει και να συγκαλύψει τον ρόλο του στην πρόσφατη συνθηκολόγηση της Ελλάδας, άντε να βγάλεις άκρη μετά από τις ανοησίες που αμολάει με ταχύτητα πολυβόλου πρωί, μεσημέρι και βράδυ. 

"Οι Ελληνες, ορθώς, τρέμουν στη σκέψη της αποχώρησης από τη νομισματική ένωση. Η έξοδος από ένα κοινό νόμισμα δεν μοιάζει καθόλου με την εγκατάλειψη μιας σύνδεσης (peg) όπως έκανε η Βρετανία το 1992, εγκαταλείποντας τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ισοτιμιών (ERM). Αλίμονο, η Ελλάδα δεν έχει ένα νόμισμα, η σύνδεση του οποίου με το ευρώ μπορεί να διακοπεί. Εχει το ευρώ, ένα ξένο νόμισμα υπό τη διαχείριση ενός πιστωτή εχθρικού προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του μη βιώσιμου χρέους μας. Για να αποχωρήσουμε, θα έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα νέο νόμισμα από το τίποτα. Στο κατεχόμενο Ιράκ, για να εισαχθεί νέο νόμισμα χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος, 20 περίπου Boeing 747, η κινητοποίηση του αμερικανικού στρατού, τρεις εταιρίες εκτυπώσεων και εκατοντάδες φορτηγά. Χωρίς τέτοια στήριξη, ένα Grexit θα αντιστοιχούσε με την ανακοίνωση μιας μεγάλης υποτίμησης 18 μήνες πριν πραγματοποιηθεί: μια συνταγή για ρευστοποίηση όλων των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων και μεταφορά τους στο εξωτερικό με κάθε διαθέσιμο μέσον." http://tvxs.gr/news/ellada/baroyfakis-giati-o-soimple-thelei-tin-eksodo-tis-elladas-apo-eyro

Τάδε έφη πρόσφατα ο κ. Βαρουφάκης. Τι να πει κανείς; Αν οι Έλληνες έτρεμαν την σκέψη της αποχώρησης από την νομισματική ένωση δεν θα ψήφιζαν κατά 61,3% ΟΧΙ στους ευρωλιγούρηδες και στην απίστευτη τρομοκρατία που άσκησαν. Αλλά αυτό είναι πταίσμα.