Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Υπόθεση Ηριάννας: Οι κατακτητές μας έστειλαν το μήνυμα, μέσω των δικαστών (βίντεο).


Από askordoulakos

«Υμῖν, ἔφη, ὦ ἐκ τοῦ ἄστεως ἄνδρες, συμβουλεύω ἐγὼ γνῶναι ὑμᾶς αὐτούς. Μάλιστα δ’ ἂν γνοίητε, εἰ ἀναλογίσαισθε ἐπὶ τίνι ὑμῖν μέγα φρονητέον ἐστίν, ὥστε ἡμῶν ἄρχειν ἐπιχειρεῖν. Πότερον δικαιότεροί ἐστε; Ἀλλ’ ὁ μὲν δῆμος πενέστερος ὑμῶν ὢν οὐδὲν πώποτε ἕνεκα χρημάτων ὑμᾶς ἠδίκηκεν· ὑμεῖς δὲ πλουσιώτεροι πάντων ὄντες πολλὰ καὶ αἰσχρὰ ἕνεκα κερδέων πεποιήκατε. Ἐπεὶ δὲ δικαιοσύνης οὐδὲν ὑμῖν προσήκει, σκέψασθε εἰ ἄρα ἐπ’ ἀνδρείᾳ ὑμῖν μέγα φρονητέον». 

(Άνδρες ολιγαρχικοί, εγώ σας συμβουλεύω να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Και μάλιστα θα τον γνωρίσετε, αν σκεφτείτε για ποιο λόγο πρέπει να καυχιέστε και να προσπαθείτε να μας εξουσιάζετε. Για ποιο απ’ όλα, είστε πιο δίκαιοι; Αλλά ο λαός, αν και είναι πιο φτωχός από εσάς, ποτέ σε τίποτα δε σας αδίκησε για χρήματα.˙ Εσείς όμως, αν και είστε πλουσιότεροι από όλους, έχετε κάνει πολλές αισχρές πράξεις με σκοπό τα κέρδη. Επειδή λοιπόν δεν έχετε καμία σχέση με τη δικαιοσύνη, εξετάστε αν για την ανδρεία σας πρέπει να υπερηφανεύεσθε).

Θρασύβουλος (Ξενοφώντος «Ελληνικά» βιβλίο 2, κεφ. 4, στ. 40)

..//..

Η σημερινή απορριπτική απόφαση του 5μελούς Εφετείου κατά της Ηριάνας, δεν είναι καθόλου τυχαία και συνδέεται με την αυριανή δίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, για τον οποίον, όπως και για τους διωκόμενους σε βαθμό κακουργήματος τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, οι δανειστές έχουν απαιτήσει από τη δικαιοσύνη την πλήρη ποινική απαλλαγή τους, ενώ έχουν επίσης απαιτήσει από το ελληνικό κράτος και την πλήρη αποζημίωσή τους για τις δικαστικές περιπέτειες που υπέστησαν!