Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Steve Reich - Electric Counterpoint (full)

Άρθρο- κόλαφος στο Bloomberg: "Το ΔΝΤ να διαγράψει το ελληνικό χρέος και να αποχωρήσει..."


"Η εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή: Ξανά και ξανά, η αποτυχία του να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα έχει «φορτώσει» με πόνο τους Έλληνες πολίτες. Όταν οι διευθυντές του Ταμείου συναντηθούν τη Δευτέρα, θα πρέπει να συμφωνήσουν να διαγράψουν το χρέος της Ελλάδας και να αποχωρήσει..."

Αυτό αναφέρει το πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ, Ασόκα Μόντι σε άρθρο του στο Bloomberg. Όπως τονίζει το Ταμείο δεν θα έπρεπε ποτέ να εμπλακεί στην Ελλάδα από την αρχή. Τον Μάρτη του 2010, με την ανησυχία πως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της οι αγορές είχαν ταραχθεί, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήθελαν το ΔΝΤ να μείνει μακριά. Οι Ευρωπαίοι πίστευαν πως η οικονομική βοήθεια του ΔΝΤ σε ένα από τα δικά τους μέλη, θα σηματοδοτούσε αδυναμία για τη νομισματική ένωση. Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ το έθεσε ως εξής: «Αν η Καλιφόρνια είχε πρόβλημα χρηματοδότησης, οι ΗΠΑ δεν θα απευθύνονταν στο ΔΝΤ».

Ωστόσο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πήρε την απόφαση πως η παρουσία του Ταμείου ήταν το «όχημα» που χρειαζόταν προκειμένου να πειστούν οι Γερμανοί πολίτες πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως οικονομική στήριξη και ότι θα επιβληθεί αυστηρή πειθαρχία στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί αυτή η χρηματοδότηση».