Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Λίγο πιό "Μαρδάκας..." πεθαίνεις!!!


Μάρδας σε μετανάστες: Επενδύστε και θα πάρετε άδεια παραμονής!!!

Σχέδιο με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σήμερα σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του Σκάι, ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Ο κύριος Μάρδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Δεν θέλησε να τοποθετηθεί επίσημα για το από που θα προέλθουν τα 5 δισ. ευρώ που αναφέρονται ως δημοσιονομικό κενό σήμερα και σημείωσε «πως δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από φόρους με τη σημερινή μορφή τους. Υπάρχουν διάφορα σενάρια υπό συζήτηση σήμερα εντός της κυβέρνησης».

Ξεκινούν άμεσα 500 πλειστηριασμοί ακινήτων...


Στόχος να εκποιηθούν 5.000 ακίνητα από τις τράπεζες το 2016

Οι πλειστηριασμοί πρέπει να έχουν αρχικά ένα στόχο να ενεργοποιήσουν τους πολίτες, να προκαλέσουν φόβο και να υποχρεώσουν κάποιους στρατηγικά κακοπληρωτές να πληρώσουν.
Με την λήξη της απεργίας των δικηγόρων θα ξεκινήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί ακινήτων αναφέρει κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος τονίζοντας ότι οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και ξεκινούν άμεσα. 
Ο αρχικός στόχος είναι να τεθούν σε πλειστηριασμό 500 ακίνητα περίπου από 100-150 εκατ κάθε συστημική τράπεζα αρχικά. Στόχος είναι να εκποιηθούν 5000 ακίνητα το 2016. 

Ποια ακίνητα αφορούν; 

Η συμφωνία που υπάρχει περιλαμβάνει και την πρώτη κατοικία, οι τράπεζες μπορούν να εκποιήσουν τα πάντα. Ωστόσο στην αρχή στόχος είναι να τεθούν σε πλειστηριασμό επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα ή κατοικίες που δεν θα είναι πρώτη κατοικία. 

Η αποικία χρέους κατά Νίκο Κοτζιά, που ευλαβικά πλέον υπηρετεί …


Παρακάτω αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το Βιβλίο του Νίκου Κοτζιά "Ελλάδα αποικία χρέους, ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία" Εκδόσεις Πατάκη, 2013. Τα όσα υποστήριζε τότε –αντιπολιτευόμενος την αποικία χρέους- σήμερα τα υπηρετεί χωρίς πολλές τσιριμόνιες.

Τα όσα υποστήριζε τότε, αποδεικνύουν ότι ξέρει καλά τι κάνει και τι υπηρετεί. Πάντως όχι μιαν ανεξάρτητη ελληνική πολιτική. Εμβαθύνει το καθεστώς της αποικίας χρέους, του δίνει άλλες διαστάσεις, κι αν ήταν (που δεν είναι) αντιπολιτευόμενος στην τωρινή κυβέρνηση θα μπορούσε να αναπτύξει επαρκώς «από την σκοπιά της θεωρίας», την αποικία-γκέτο με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την αποικία των «νατοϊκών υδάτων» και «νήσων του Αιγαίου», της θάλασσάς «μας», του αβύθιστου αεροπλανοφόρου της Κρήτης για τις ΗΠΑ κ,λπ. κ.λπ.

Θλίψη! Ο δήμαρχος αμαυρώνει την ημέρα τιμής στο μπλόκο της Καλογρέζας...

Την πιο ιστορική μέρα, την ημέρα των 22 εκτελεσθέντων στο μπλόκο της Καλογρέζας την περίοδο της κατοχής, διάλεξε ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης για να επαναπροσδιορίσει τη στάση του απέναντι στα μνημόνια και τη νεά κατοχή. Διάλεξε αυτή την ημέρα μνήμης για να μας πει ότι 
"σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να αντισταθεί στα σχέδια των εταίρων μας.. για να σώσει τη χώρα και τους ανθρώπους της και θα πρέπει κι εμείς να συμπαραταχτούμε μαζί της να νικήσει αυτό τον άνισο αγώνα, να νιώσουμε αξιοπρεπείς, να νιώσουμε περήφανοι".
Εύγε Δήμαρχε της "αριστεράς" και της "αντίστασης". Αλήθεια, γι' αυτό εκτελέστηκαν τα 22 παληκάρια; Μήπως έπρεπε τότε να "αντισταθούν" κι αυτοί συνεργαζόμενοι με τον κατακτητή αντί να εκτελεστούν; 

Η αντίδραση των πολιτών στη φιέστα που προσπάθησε να διοργανώσει ο Δήμαρχος ήταν άμεση και καταγγελτική:

Anouar Brahem-The Astounding Eyes of Rita

Ζωή Γιορτή: Ένα διήμερο αφιερωμένο στην αυτάρκεια

Αυτό το Σ/Κ 26-27 Μαρτίου, η Νέα Γουινέα διοργανώνει το φεστιβάλ 'ΖΩΗ ΓΙΟΡΤΗ', με στόχο:

• να αναδείξει τις ιδέες και τις πρακτικές ενός βιώσιμου τρόπου ζωής βασισμένου σε σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας


• να στηρίξει τη δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας, μέσα από τις οποίες θα επαναπροσδιορίζεται η σχέση παραγωγού-καταναλωτή σε μια βάση εμπιστοσύνης και διαφάνειας.


• να ενημερώσει και να ανοίξει περισσότερο το διάλογο πάνω σε τρέχοντα κοινωνικά-οικολογικά ζητήματα.


• να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων που αφορούν στην κάλυψη των βασικών αναγκών, για ένα μεγαλύτερο βαθμό αυτάρκειας στην καθημερινή μας ζωή.


Το φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και πώληση οικολογικών προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια, μέσα από τα οποία, παραγωγοί και μεταποιητές θα μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. Παράλληλα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά.

Για να γνωριστούμε μέσα από τις προσπάθειες μας, να μοιραστούμε όλα αυτά που αγαπάμε και να προχωρήσουμε πάρα πέρα!

Χώρος διεξαγωγής: Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων, κτήριο   "Μηχανουργείο", Πειραιώς 100       
Ωράριο: 13:00-24:00
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ στα εργαστήρια θα υπάρχει ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για την υποστήριξη δομών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Λέσβο.

Δελαστίκ, Παπακωνσταντίνου, Αλαβάνος, Χατζηστεφάνου για τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα

Παρακολουθήστε το πρώτο τραπέζι συζήτησης του ΚΟΜΜΟΝ με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις.
Γιώργος Δελαστίκ, Άρης Χατζηστεφάνου, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Αλέκος Αλαβάνος συζητούν για τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανατρεπτική Αριστερά.
Συντονίζει ο Τάκης Κυπραίος.


Λήψη & επεξεργασία βίντεο
Θάνος Τσάντας www.funhaus.gr