Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μια ακόμη καταστροφική επιτυχία*


Toυ Δημήτρη Καζάκη

Είναι πρωτοφανές πώς το μαύρο γίνεται άσπρο μετά από κάθε "συμφωνία" της εκάστοτε εγχώριας κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Επί 6 χρόνια ο μέσος Έλληνας βομβαρδίζεται από μια απίστευτη επίσημη προπαγάνδα που τηρεί κατά γράμμα αυτό που έγραφε ο Αδόλφος Χίτλερ στο Mein Kampf: 
"Μέσω της έξυπνης προπαγάνδας, αλλά και της σταθερής εφαρμογής της, οι άνθρωποι μπορούν να οδηγηθούν να βλέπουν τον παράδεισο ως κόλαση, αλλά και το αντίστροφο, να θεωρήσουν το πιο άθλιο είδος ζωής ως παράδεισο."**
Έτσι είδαμε από το 2010, που άρχισαν τα μνημόνια, η συνολική καθίζηση του τζίρου λιανικής το μήνα Φεβρουάριο του 2016 να ξεπερνά το 36,5%. Ενώ το ύψος των επενδύσεων στην ελληνική οικονομία την ίδια ακριβώς περίοδο έχει υποχωρήσει πάνω από 48%. Κι ας εμφανίζεται την ίδια περίοδο το ΑΕΠ σε τρέχουσες τιμές να έχει υποχωρήσει μόνο κατά 23%.

Ο τζίρος λιανικής αλλά κυρίως το επίπεδο επενδύσεων - το οποίο έπεσε κάτω από το 10% του ΑΕΠ το 2015 - κατατάσσει την Ελλάδα στον πάτο της παγκόσμιας οικονομίας. Βρίσκεται αισίως στα επίπεδα της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας, του Νότιου Σουδάν, της Υεμένης, της Ουκρανίας, της Ερυθρέας, της Γουινέας Μπισάου. Με μια διαφορά. Σ' όλες αυτές τις χώρες μαίνεται ο πόλεμος.

Εμπεδώστε το επιτέλους...!

Παυλόπουλος: Ο ελληνικός λαός επιλέγει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.

"Ο ελληνικός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις εμπεδώνουν την πορεία της Ελλάδας εντός το σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης" υποστήριξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  από την Λάρισα.[15|05|2016]

«Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο Λαό μας ότι με τεράστιες θυσίες η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των Πολιτικών Δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Αλλά και είναι αποφασισμένη, με τις προευρωπαϊκές Πολιτικές Δυνάμεις τις ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλλει με τους λοιπούς Εταίρους μας ώστε η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, κατά τον προορισμό της και τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με δείκτες πορείας τον Ανθρωπισμό, την Ειρήνη, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την αειφόρο Ανάπτυξη».



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΦΤΟΥ ΣΟΥ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ...(να μή σε ματιάσω...)


Πηγή κειμένου:www.iefimerida.gr/news/266996/paylopoylos-o-ellinikos-laos-epilegei-na-parameinei-ston-skliro-pyrina-tis-ee#ixzz48nhpl1D1

Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία!!!


Burning France / Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία με πρωτοφανείς εξεγέρσεις κατά της λιτότητας, οι οποίες φαίνονται ότι κορυφώνονται. Οδομαχίες, σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας συνθέτουν ένα σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Οι Γάλλοι βρίσκονται στους δρόμους από τις 31 Μαρτίου με χιλιάδες να διαδηλώνουν κάθε ημέρα.
Διαδηλωτές πυρπόλησαν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα.
Η γαλλική κοινωνία «βράζει» με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Φ.Ολάντ το οποίο προβλέπει περισσότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερους μισθούς, μέχρι 60 ώρες εργασίας.
Μετά από μια νύχτα επεισοδίων στη Ρεν, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους!

Η «απαγόρευση κυκλοφορίας» έρχεται καθώς σήμερα αναμένονται νέες διαδηλώσεις στην πόλη. Μάλιστα, εκτιμάται πως στους δρόμους θα βρεθούν χιλιάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Παρίσι, Τουλούζ, Ρεν, Ναντ…
Δείτε πατώντας ΕΔΩ τι συμβαίνει στην Γαλλία τον τελευταίο μήνα.

HERE you can see all what happens in France during this last month
AQUÍ puedes ver todo lo que está ocurriendo en Francia durante todo este mes.

Ενεργοποιήθηκε η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΥΤΣΗ
ΡΩΣΙΑ: ΝΕΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Στο ρουμανικό χωριό Ντεβεσέλου έχει εγκατασταθεί το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας, που χθες Πέμπτη 12 Μαΐου τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς και αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.  
Ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική, Αμερικανός ΣτρατηγόςΜαρκ Φέργκιουσον δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρουμανία δημιουργούν ιστορία με την παροχή αυτού του συστήματος του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι πολύ μια σημαντική στιγμή για το ΝΑΤΟ και τη διατλαντική ασφάλεια. Το σύστημα ενισχύει εξαιρετικά την αμυντική ικανότητα των Ευρωπαίων συμμάχων κατά βαλλιστικών πυραύλων που ενδεχομένως απειλούν όλη την ευρω-ατλαντική περιοχή καθώς και τη Μέση Ανατολή».
Το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ, βασισμένο σε αμερικανική τεχνολογία, ξεκίνησε το 2010 και έχει ως στόχο την σταδιακή εγκατάσταση μονάδων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη, στη Βουλγαρία και την Τουρκία.  
Η βάση του Ντεσεβέλου, η κατασκευή της οποίας κόστισε περίπου 1 δισ. δολάρια, αποτελείται κυρίως από πυραύλους τύπου SM-2. Θα περιληφθεί επισήμως στο ΝΑΤΟϊκό αντιπυραυλικό σύστημα κατά τηΣύνοδο Κορυφής στην Βαρσοβία τον Ιούλιο.

O πλήρης εκφασισμός της Ευρώπης...


Σοκ: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες στη Γαλλία [έγγραφα]

ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ -15|05|2016 20:24


Προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη ότι η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένους πολίτες σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι, οι αρχές απαγορεύουν σε ακτιβιστές να κυκλοφορούν σε συγκεκριμένα διαμερίσματα της πόλης σε συγκεκριμένες ώρες.

Σε κείμενό της στο facebook, η Μαρία Δεναξά γράφει:
Οι κυβερνήσεις, ποτέ δεν απειλήθηκαν κατά μέτωπο από την τρομοκρατία, όσο από την οργή των λαών.
Σκεπτόμενη εδώ και καιρό τον τρόπο με τον οποίο ο Ολάντ κήρυξε την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -την οποία σχεδίαζε από καιρό- και την ευκολία με την οποία δίνει παράταση σέ  αυτό το καθεστώς, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η γαλλική κυβέρνηση περίμενε μεγάλη κοινωνική ένταση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της πολιτικής την οποία έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει.
Τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες, η Δημοκρατία στην Γαλλία αποδυναμώνεται.