Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς- δημιούργημα της ΕΥΠ;


Ιούνιος 30, 2018

Δημοσίευμα το οποίο φιλοξενείται σε αλβανικές ιστοσελίδες αναφέρεται για την ίδρυση του λεγόμενου ‘Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς’/ Ushtrisë për Çlirimin e Çamërisë (UÇÇ), από έναν Αλβανό που διαβιεί στην Ολλανδία και είχε προσληφθεί από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) για τη δημιουργία του ‘στρατού’ που θα χρησιμοποιούσε ως ‘εργαλείο’.

«Η ίδρυση του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς ( το 2005 δεν είναι παρά ένα βρώμικο παιχνίδι ευκινησίας. Τα άτομα του που ήταν άνθρωποι των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών φόρεσαν τον πατριωτισμό και κατόρθωσαν να στρατολογήσουν και άλλους εθνικιστές εξτρεμιστές, πιστεύοντας ότι εργάζονταν για το έθνος, ενώ στην πραγματικότητα έκαναν το παιχνίδι της Αθήνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Προφανώς, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο UÇÇ είναι αντιγραφή  των αδελφών κινημάτων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, όπου εμπλέκονται σημαντικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βαλκανικής, της Ευρώπης και η αμερικανική CIA.

Ο UÇÇ έχει προβεί σε διάφορες δράσεις στην Ελλάδα.

 Διένειμε φυλλάδια στα Ιωάννινα για την ‘απελευθέρωση της τσαμουριάς’, τοποθέτησε εκρηκτικά σε πυλώνες υψηλής τάσης που εξερράγησαν χωρίς βλάβες κοκ. Τέλος το 2006 κυκλοφόρησε  στις ελληνικές τηλεοπτικές οθόνες κάποιες φωτό με άτομα που είχαν την αλβανική σημαία που κρατούσαν αυτόματα Καλάσνικοφ. Διάβασαν ένα ανακοινωθέν στην ελληνική γλώσσα που καλούσε τους Αλβανούς καθώς και τους κατοίκους της Θεσπρωτίας να ενταχθούν στον ‘στρατό’ και να ξεκινήσουν πόλεμο για την ελευθερία της ‘Τσαμουριάς’. 
Μέρος αυτής της εκπομπής κυκλοφόρησε ευρύτερα στην Ελλάδα δημιουργώντας έτσι  ένα ‘τσάμικο’ μέτωπο εναντίον της Ελλάδας.