Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΠΕΡΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ 1.


Γράφει ο Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος

ΠΕΡΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ 1.

Επειδή ορισμένοι "ελαφρείς" υπερπηδούν τα νομικά εμπόδια που αποκλείουν το "υποχρεωτικό" των εμβολίων (απάντων, όχι μόνο των τωρινών για τα οποία οι "αρμόδιοι"δεν ξέρουν τίποτα), καθώς και τα αντίστοιχα που εμποδίζουν το γενικευμένο του εμβολιασμού, πλην ρητών εξαιρέσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα εξής:

1) Ο εμβολιασμός (όπως και η μασκοφορία) αποτελεί ιατρική πράξη και πραγματοποιείται μόνο με τη "ελεύθερη συναίνεση" (όχι μεταγενέστερη έγκριση) του "ενδιαφερομένου" (όχι του απειλουμένου, πεπλανημένου ή εξαπατημένου). Τούτο προκύπτει από το "μοναδικό νομικά,δεσμευτικό κείμενο για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τομέα της βιοϊατρικής που είναι η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική, γνωστή ως "Σύμβαση του Οβιέδο".(αρθρο 5 κυρίως κ.α), το "Δεκάλογο της Νυρεμβέργης", , την "Διακήρυξη της Ουνέσκο για την προστασία του γονιδιώματος, κ.α.

2) Προϋπόθεση ισχύος της ανωτέρω συναίνεσης είναι να μην δίδεται κατόπιν απειλής (βλ΄ανωτέρω διατάξεις και  άρ. 12 παρ 2, Κωδ. Ιατρ. Δεοντολογ.), π.χ μη εγγραφή σε σχολείο, όχι ταξίδι, όχι είσοδος σε χώρο εργασίας κλπ) ή  εξαπάτησης η άλλης αντίστοιχης πράξης..