Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

4o Συνέδριο Ε.ΠΑ.Μ.-Δημ.Καζάκης:ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...


"...Απο την στιγμή που στερούν στο λαό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ..."



Η κυβέρνηση παραδίδει λαό και χώρα υπό καθεστώς τελεσιγράφων.


Toυ Δημήτρη Καζάκη

Κι ενώ η κυβέρνηση εισέπραξε νέο τελεσίγραφο 24 ωρών χθες από τις Βρυξέλλες, η ξεφτίλα της ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο, καθώς παρακαλά να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Απ' ότι φαίνεται στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με τελεσίγραφα και η ισοτιμία των εταίρων με χαμερπή παρακάλια.

Την ίδια ώρα η Bild χθες αποκάλυψε ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στην Ελλάδα capital controls. Γιατί; Για να αρπάξουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες κι ότι άλλο βρουν σε χρηματοπιστωτικά διαθέσιμα της χώρας. Σαν αυτό και χειρότερο που έκαναν στην Κύπρο.

Και η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Γιατί δεν ζητά αμέσως εξηγήσεις από το Βερολίνο; Γιατί δεν διαμαρτύρεται; Γιατί έστω δεν δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την λεηλασία των καταθέσεων με έξωθεν επιβαλλόμενα capital controls; Ρωτήσαμε αριστερό στέλεχος της κυβέρνησης και μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο αν γίνει, θα θεωρηθεί ως "εχθρική ενέργεια" από μέρους της Ελληνικής πλευράς.