Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Αρνούμαι...

Στα πρώτα χρόνια του φασισμού στην  ναζιστική Γερμανία, τα όργανα της Σούτσστάφφελ ( τα γνωστά μας τάγματα ασφαλείας SS) σφράγιζαν τα μέτωπα και τα μάγουλα όσων πελατών εξέρχονταν από εβραικά καταστήματα. Η σφαγίδα έγραφε: << Εμείς οι προδότες αγοράσαμε από Εβραίους>>.

Αρνούμαι λοιπόν να υποδυθώ τον αστυνόμο... Αρνούμαι να αναλάβω χρέη υγειονομικής επιτήρησης των συμπολιτών μου –πελατών στο κατάστημά μου. Αρνούμαι να γίνομαι αποδέκτης απόρρητων προσωπικών ιατρικών δεδομένων. Αρνούμαι να υποχρεώνω σε έλεγχο τους φίλους, συγγενείς και όσους με επισκέπτονται στον εργασιακό μου χώρο! Αρνούμαι να στιγματίζω, να διαχωρίζω να εκβιάζω, να προκαλώ μίσος στην ζωή τους! Αρνούμαι να γίνομαι συνένοχη σε βάρβαρα, παράλογα και φασιστικά στρατιωτικά μέτρα! 

Όποια και αν είναι αυτή η νέα πραγματικότητα που υποχρεωνόμαστε να δεχτούμε, είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν πρόκειται για την προστασία της δημόσιας υγείας και πρόληψης αλλά πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις, με καταστροφικά αναποτελεσματικά μέτρα  που σκοπό έχουν να ορίσουν ένα καθεστώς καταπάτησης, επιτήρησης και στέρησης θεμελιωδών δικαιωμάτων!