Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΜΕ ΕΔΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.


Το πλιάτσικο του αιώνα ετοιμάζει να κάνει στην χώρα η τραπεζική και πολιτική συμμορία με τις πλάτες και τις υπογραφές του κεντρικού τραπεζίτη που έγινε όργανο εκτέλεσης και υφαρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας...

Με μια κυβέρνηση αριστερών αλητήριων απατεώνων που κάνουν business πάνω στο κουφάρι της χώρας...70 δις κατασχέσεις θα κάνουν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και ετοιμάζονται για το μεγάλο colpo grosso σε συνεργασία με διεθνή αρπακτικά που μυρίζουν αίμα πάνω στο κουφάρι αυτής της χώρας... 
Την αδειοδότησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργεί ως διαχειριστής Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Resolute Asset Management (Resolute).

Η άδεια χορηγήθηκε μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και δίνει τη δυνατότητα στη Resolute να διαχειρίζεται δάνεια σε καθυστέρηση (non-performing loans – NPLs) εξ ονόματος εποπτευόμενων και μη εποπτευόμενων μερών.
Μετά την έγκριση, η Resolute είναι σε θέση να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τις Τράπεζες, όσο και τους αγοραστές των μη εξυπηρετούμενων δανείων να επιταχύνουν την επίλυση πιθανών διαφορών με τους δανειολήπτες, απελευθερώνοντας πολύτιμα κεφάλαια που θα υποστηρίξουν την έκδοση νέων δανείων και θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπου:

Τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ


Του Σταύρου Λυγερού

Αντιμέτωπος με το κόκκινο φως που του έχει ανάψει η Δύση, ο Ερντογάν δεν έχει περιθώριο να εμποδίσει το πρόγραμμα των ερευνών και γεωτρήσεων που έχει δρομολογήσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Στην Άγκυρα θεωρούσαν πως τα πράγματα δεν θα έφθαναν στο σημείο που είναι σήμερα. Θεωρούσαν πως στην πρόσφατη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό θα προέκυπτε τελικώς μία αλά τούρκα ενδιάμεση συμφωνία που θα οδηγούσε σε πάγωμα το πρόγραμμα των ερευνών και γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πράγματι, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ικανοποίησε με την γραπτή πρότασή του τις περισσότερες από τις τουρκικές απαιτήσεις στην εσωτερική πτυχή του Κυπριακού. Η Αθήνα, όμως, δεν έκανε πίσω από τη θέση της ότι όρος για την επίτευξη συμφωνίας είναι η κατάργηση των εγγυήσεων και η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων στο πλαίσιο ενός σφιχτού χρονοδιαγράμματος.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την τουρκική ανελαστικότητα, οδήγησε στο ναυάγιο. Μία συμφωνία αλά τούρκα στο μέτωπο του Κυπριακού θα επέτρεπε στην Άγκυρα, μέσω των Τουρκοκυπρίων, να βάλει νομίμως χέρι στα όποια κοιτάσματα υδρογονανθράκων ανακαλυφθούν στην κυπριακή ΑΟΖ. Μέχρι τότε, μάλιστα, ο Ερντογάν απαιτούσε να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες και το πρόγραμμα των γεωτρήσεων.