Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πρώτη φορά «αριστερές» αυξήσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους


Ανάμεσα στα μέτρα που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στους δανειστές υπάρχει και ένα μέτρο – πρόβλεψη εσόδων που αφορά στα εισιτήρια των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων. Αντιγράφουμε ακριβώς από το αγγλικό κείμενο «Μια νέα πολιτική εισιτηρίων που να βασίζεται στην επισκεψιμότητα, την πολιτιστική σημασία και στις τιμές εισιτηρίων των άλλων χώρων της Ε.Ε., με ελεύθερη είσοδο μία Κυριακή το μήνα σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, δύο ή περισσότερες κατά τη διάρκεια του χειμώνα (ενδεικτικά) και με ξεχωριστούς όρους για ειδικές κοινωνικές ομάδες». Για τα 33 πιο προβεβλημένα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που έχουν διευρυμένο ωράριο κατά τους θερινούς μήνες προβλέπεται και η διαδικασία του e-ticketing. Από τα παραπάνω προβλέπεται κατά το 2015 να εισπραχθούν 5 με 10 εκ. ευρώ και 20 εκ. ευρώ από το 2016 και τα επόμενα χρόνια. Επομένως, εφ’ όσον η πρόβλεψη είναι για αύξηση εσόδων και αυτή η αύξηση συνδέεται με «νέα πολιτική εισιτηρίων», η πολιτική είναι αύξηση των εισιτηρίων για την πρόσβαση στα μνημεία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με απλά λόγια τι υπόσχεται η κυβέρνηση στους δανειστές; Υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει μουσεία και χώρους δύο ταχυτήτων, αυξάνοντας τα εισιτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα και σε αυτούς που κρίνονται ιδιαίτερης σημασίας. Και προσέξτε τι ακριβώς κάνει:

Δείτε, ακούστε, διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας για το μέγεθος του σκανδάλου των 49,4 δις ευρώ swap.


Του Δημήτρη Καζάκη

Μην ξεχνάτε αυτό που μετά μανίας, με άθλιες και γκεμπελικού τύπου - οι οποίες δείχνουν το ποιόν και το ήθος του άνανδρου ανδρός - επιθέσεις εναντίον μου προσπαθεί να συγκαλύψει ο κ. Χατζηνικολάου και τα σκυβαλά του.

Δηλαδή, το μέγα σκάνδαλο των 49,4 δις ευρώ swap της κυβέρνησης Τσίπρα με φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ξαναλέμε ότι το swap αυτό δεν έχει απλά σχέση με την αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων από Ασφαλιστικούς Φορείς (ΑΦ), ΝΠΔΔ, ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, κοκ.
Ποιά έσοδα δέσμευσαν για το swap;

Το μέγεθος 49,4 δις ευρώ παραπέμπει σε επιχείρηση δέσμευσης μελλοντικών εσόδων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως π.χ. μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι - που σύμφωνα με τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ευρωτρόικα θα αυξάνουν συνεχώς τα επόμενα χρόνια το αντίτιμο των εισητηρίων.

O Καζάκης στη θέση του Βαρουφάκη. Τι θα έκανε. Απάντηση στον Δ. Κολλιό.

Απόσπασμα από την τηλ. συνέντευξη του Δ. Καζάκη στην εκπομπή «Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε» στον Maximum FM, στον δημοσιογράφο Δ. Κολλιό της Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015