Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ


Οι υπόγειοι δεσμοί των ευρωσυμμοριών με τα ελληνόφωνα ανδρείκελα του δωσιλογισμού, παραμένουν ενεργοί και ως τέτοιοι μπορούν να αξιοποιηθούν και σε συντονισμένες παρεμβάσεις στο επίπεδο του οικονομικού πολέμου που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά ακόμη και στο επίπεδο της απόλυτα χορογραφημένης πολιτικής εκτροπής και στα πλαίσια αυτής της επιδίωξης, δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, ούτε καν το σενάριο της πολιτικής δολοφονίας...





Οι νύχτες είναι γκαστρωμένες και οι εξελίξεις ενδέχεται να καταστούν ανεξέλεγκτες, αν δε συνειδητοποιήσουμε άμεσα ως κοινωνία το ρόλο μας μέσα στο διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό.

Τονίσαμε και χθες πως η πολιτική σκακιέρα θα αρχίσει πραγματικά να συνταράσσεται, όταν παράλληλα με τη δυναμική και την ταυτότητα των συμβολισμών, περάσουμε στη μάχιμη πολιτική πραγματικότητα. Εκεί δηλαδή που πρόκειται να κριθούν, τόσο οι χειρισμοί όσο και η αποφασιστικότητα, με τελικό ζητούμενο την καθολική αποδόμηση του κατοχικού κεκτημένου, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Και πρέπει να το πούμε καθαρά. Όσο αυτό παραμένει το κυρίαρχο ζητούμενο, άλλο τόσο υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος μιας ανεπανάληπτης κωλοτούμπας από τη μεριά της νέας κυβέρνησης, που θα συμπαρασύρει στην εξέλιξή της τα πάντα.

Η Μεταπολίτευση του 2015 μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα, ενώ η Μεταμόρφωση της ΕΕ επιταχύνεται!...


Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος  

Ξέρεις πόσο αμήχανα νοιώθεις, τη στιγμή κατά την οποία η ιστορική εξέλιξη μιας διαδικασίας μετασχηματισμού και μετάβασης σε ένα άλλο καθεστώς ηγεμονίας, έρχεται να επιβεβαιώσει στο ακέραιο την προσέγγισή σου, την ανάλυση και τις εκτιμήσεις σου;

Πολύ αμήχανα, επειδή από την μια αισθάνεσαι κάποιου είδους ικανοποίηση, ενώ από την άλλη νοιώθεις να βρίσκεσαι σε ένα συναισθηματικό κενό! Αυτά που διαδραματίζονται στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, μετά την θριαμβευτική πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα και την άνοδο της ευρωπαϊκής αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία της Ελλάδας, τα είχα ασφαλώς ερμηνεύσει και αιτιολογήσει - και όχι απλώς προβλέψει - όπως είχα εξηγήσει τον αιτιατό μηχανισμό που θα οδηγήσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην δραματική αλλαγή του καθεστώτος διακυβέρνησης και διαπλοκής στο εσωτερικό της χώρας μας, αλλά… Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! 

Το σχήμα που ορίζει την Μεταπολίτευση του 2015, η οποία  μόλις ξεκίνησε στην Ελλάδα, όπως παράλληλα και το σχήμα του νέου (πολιτικοκοινωνικού) Habitus [: πρόκειται για αυτό που ο Pierre Bourdieu βλέπει ως αλληλόδραση μεταξύ του παράγοντα δράσης και φορέα εξουσίας με την ηγεμονική δομή εντός της οποίας αυτός υπάρχει και ενεργεί] που διαμορφώνει τις συνθήκες Μεταμόρφωσης της ΕΕ, έχει εκτενώς εξηγηθεί από την γραφή μου. Όσα με εντιμότητα και απόλυτη ελευθερία έχω σημειώσει στα διαδικτυακά μου σημείωμα όχι απλώς ισχύουν, αλλά όπως βλέπετε λαμβάνουν καθημερινά αντικειμενική μορφή – πραγματοποιούνται!

Ωστε λοιπόν δεν ήταν μονόδρομος


Του Καρτέσιου

Ούτε έπρεπε να χαθούν τόσες ψυχές επειδή δεν άντεξαν τις πληγές στην αξιοπρέπειά τους… Ούτε έπρεπε να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία… Ούτε έπρεπε να πάθουν κατάθλιψη οι μισοί Έλληνες επειδή περίμεναν από μέρα σε μέρα να τους πάρει το σπίτι μια τράπεζα… Ούτε ήταν αναγκαίο να πηγαίνουν 20χρονα κορίτσια γονατιστά σε βουλευτικά γραφεία να εκλιπαρήσουν για μια θέση σ’ ένα σούπερ μάρκετ με 250 ευρώ μηνιάτικο, δουλεύοντας 6ωρο και υπογράφοντας για 4ωρο… Ούτε έπρεπε να υπομείνουμε τη γελοιοποίησή μας από τα γερμανικά ΜΜΕ ως τεμπέληδες και άχρηστοι με τους ηγέτες μας να κουνούν το κεφάλι συμφωνώντας… Ούτε έπρεπε να γεννηθεί το νεοναζιστικό τέρας με τη βοήθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τη θεωρία των δύο άκρων…

Όλα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Υπήρχε η δυνατότητα. Κυρίως, όμως, ΚΥΡΙΩΣ θα μπορούσαν σήμερα να χαίρονται τη ζωή, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους συντρόφους τους αυτοί που έφυγαν επειδή άδειασε η ψυχή τους από κουράγιο και ελπίδα.

Σε αυτούς, η σημερινή κυβέρνηση χρωστάει κάτι σημαντικό. Τη λύτρωση. Όχι τιμωρώντας δίκαιους και άδικους. Χρωστάει έρευνα, εξεταστικές επιτροπές, απόδοση ευθυνών, ποινές. Θα πρέπει να γνωρίζει το εξής η κυβέρνηση κι έτσι να πορευτεί. Όλοι λέγαμε ότι οι ΣαμαροΒενιζέλοι υποκύπτουν στις απαιτήσεις της Μέρκελ επειδή αυτή τους κρατούσε από κάπου. Είτε από τη SIEMENS, είτε από προμήθειες όπλων, είτε από μίζες για λεωφορεία και τραμ. Όλοι το λέγαμε.

Οι πλουτοκράτες και οι μαριονέτες τους ξεσκεπάζονται


Του system failure

Η φράση του νέου υπουργού υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου από τον Μάκη Βορίδη, είναι χαρακτηριστική και τα λέει όλα: «Φεύγει ένας πατρίκιος και έρχεται ένας πληβείος».

Το μέγεθος της άνευ προηγουμένου πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μπορεί ίσως να γίνει ευκολότερα κατανοητό μέσα από εικόνες και γεγονότα της περασμένης εβδομάδας που περιέχουν έναν πολύ έντονο συμβολισμό.

Αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επισκεφτεί το σκοπευτήριο της Καισαριανής, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες αγωνιστές από τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις την 1η Μαίου του 1944.

Ένας τυφλός επιλέχθηκε για τη θέση του υπουργού υγείας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και εμπειρία στα θέματα της δημόσιας υγείας, αλλά στο πρόσωπό του υπάρχει και ένας δεύτερος συμβολισμός, καθώς η τύφλωσή του προήλθε από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Ο Δ. Καζάκης στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1fm — 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Σκάι Κρήτης 92,1fm και στη εκπομπή Καλημέρα στις 8 με τον Λεωνίδα Σακλαμπάνη.

Ο Λεωνίδας Σακλαμπάνης καλημερίζει τους ακροατές του ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ με τις βασικές ειδήσεις, τους τίτλους των Κρητικών εφημερίδων αλλά και τους ενημερώνει για ό,τι τους επιφυλάσσει η καινούρια μέρα στο νησί.

Η πρόσληψη της Lazard και τι προδικάζει για την πορεία της χώρας


Του Δημήτρη Καζάκη

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Τα παπαγαλάκια της μαύρης προπαγάνδας προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πρόσληψη της Lazard από τη νέα κυβέρνηση είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Όλες οι κυβερνήσεις το κάνουν. Έτσι μας λένε. Ενώ την Lazard, που υποτίθεται ότι ανέλαβε "σύμβουλος" δημοσιονομικής διαχείρισης, την εμφανίζουν ως μια ουδέτερη εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα του χρέους.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, πριν μας τρελάνουν. Χρειάζεται μια κυβέρνηση ιδιώτες συμβούλους και μάλιστα εταιρείες σαν την Lazard; Αν θέλουμε να έχουμε πλήρη διαφάνεια, δημοσιότητα και έλεγχο στις κυβερνητικές πράξεις, τότε μια κυβέρνηση που ορκίζεται στη δημοκρατία δεν χρειάζεται ιδιώτες συμβούλους. Μυστικοσύμβουλοι, ιδιωτικές εταιρείες με περίεργες και υπόγειες διασυνδέσεις, κοκ, δεν συνάδουν με τη δημοκρατία.

Η πρακτική αυτή να προσλαμβάνονται ιδιώτες σύμβουλοι από μια κυβέρνηση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα κομματισμού, διαπλοκής και ιδιωτικοποίησης της ...
δημόσιας διοίκησης. Οι κυβερνήσεις δεν είναι καθόλου πρόθυμες να χρησιμοποιούσουν το εξειδικευμένο δυναμικό του δημοσίου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Παρά το γεγονός ότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους τα προβλήματα της διαχείρισης, αλλά και πώς να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ανοιχτή συνέλευση του Ε.ΠΑ.Μ. στη Καλλιθέα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ανοιχτή συνέλευση, με θέμα «την πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές που ανοίγονται μετά τις εκλογές», που διοργάνωσε το Ε.ΠΑ.Μ. στη Καλλιθέα.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε συμμετέχοντας ενεργά με τις ερωτήσεις του και με τις τοποθετήσεις του.

Εκ μέρους της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. έγιναν τοποθετήσεις από το Θέμη Συμβουλόπουλο και τον 
Γιάννη Αθανασιάδη γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης ο Δημήτρης Καζάκης ανέλυσε τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που διαφαίνονται σύμφωνα με το πρώτο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης.   

Στο κάλεσμα του Ε.ΠΑ.Μ. ανταποκρίθηκαν ο κος Παπουλής εκ μέρους του Σχεδίου Β, και ο κος Αντωνόπουλος εκ μέρους του ΝΑΡ.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους


Κίνημα πάλης για τα λαϊκά συμφέροντα

ΕΕ/κυβερνήσεις -ΔΝΤ- Τράπεζες, βιομήχανοι και πολυεθνικές έχουν εξαπολύσει μια συνολική επίθεση στο σύνολο των λαϊκών, εργατικών, κοινωνικών δικαιωμάτων και κατα-κτήσεων. Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη απειλή φτωχοποίησης και κοινωνικής ισοπέδωσης μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, συνέπεια των ανταγωνισμών και των σχεδιασμών της «δημοκρατίας των αγορών».

40 χρόνια πληρώσαμε την ανάπτυξη, τα μεγάλα έργα, τους Ολυμπιακούς της αρπαχτής, το χρηματιστήριο, τα κόκκινα δάνεια των «επενδυτών», τη γιγάντωση του τραπεζικού συστήματος, τις λίστες Λαγκάρντ, τα βατοπέδια, τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα υποβρύχια που γέρνουν, την «ισχυρή Ελλάδα».

Μετά  40 χρόνια «ανάπτυξης» βρεθήκαμε φτωχότεροι, άνεργοι και  χρεωμένοι. Με...
διαπραγματεύσεις, επιμηκύνεις και κουρέματα πάνε να μας φορτώσουν όσα φάγανε κι εμείς να  βάλουμε άλλη μια φορά πλάτη για τη νέα κερδοφορία των «δανειστών» - αρπακτικών, την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και των αγορών, τη «νέα ανάπτυξη» τους.