Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Για τις ηγεσίες των στρατιωτικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρη Καζάκη για την στάση των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων  και την ακόλουθη απάντηση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων  τους (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.), στα όσα ειπώθηκαν, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ δηλώνει:

Το ΕΠΑΜ συγκροτήθηκε προτάσσοντας την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας προς όφελος του ελληνικού λαού, την κοινωνική απελευθέρωση, την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Συγκροτήθηκε για να γίνει καταλυτικός ενωτικός παράγοντας του ελληνικού λαού χωρίς διχαστικούς ιδεολογικούς ή άλλους διαχωρισμούς, σύμφωνα με τους αγώνες και τα ιδανικά όσων τίμησαν στο παρελθόν τις  έννοιες της Ελευθερίας και της Πατρίδας. Όσων μένουν πιστοί στις Συνταγματικές επιταγές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, που σήμερα ευτελίζονται από τους συνεχείς εκβιασμούς των «θεσμών» των δυνάμεων της οικονομικής κατοχής και της χρεοκρατίας και τον δωσιλογισμό των όποιων κυβερνώντων! Γι’ αυτό και εναντιώνεται σε κάθε ηγεσία, πολιτική ή συνδικαλιστική, που θέλει να στέκεται ουδέτερη, αμέτοχη και αδρανής. Που δε στέργει ενεργητικά στην ενότητα, στην πορεία του λαού μας να ξανακερδίσει την Πατρίδα και την Δημοκρατία.

Ελληνοτουρκική συνδιαχείριση του Aιγαίου με "αφεντικό" την Frontex


Της Κύρας Αδάμ

Με μία εξαιρετικά ασυνήθιστη, για τα διμερή και διεθνή δεδομένα, κίνηση, η Ελλάδα και η Τουρκία με τρόπο ξαφνικό, ταυτόχρονο και απολύτως συντονισμένο, απέσυραν στα μουλωχτά προχθές από τη διεθνή κυκλοφορία τις πλήρως αντιτιθέμενες διεθνείς αγγελίες τους (ΝΟΤΑΜ) που είχαν εκδώσει στις 3 Δεκεμβρίου για την τουρκική θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, χωρίς να εκδώσουν νέες ΝΟΤΑΜ, ακυρωτικές των προηγουμένων, και χωρίς να εξηγήσουν δημοσίως την αναγκαιότητα αυτών των κινήσεων.

Οι σιωπηλές αποσύρσεις της ελληνικής και τουρκικής ΝΟΤΑΜ για το επίμαχο θέμα της θαλάσσιας έρευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο,(SAR), καθώς οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου συνεχίζονται, συμπίπτουν χρονικώς με τη δημοσίευση της κοινής γαλλογερμανικής επιστολής προς τον αρμόδιο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο και δι’ αυτού στον πρόεδρο της Κομισιόν, κ Γιούνκερ, με την οποία ζητούν να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της FRONTEX ώστε αυτή να αναλαμβάνει αυτοβούλως πρωτοβουλίες για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, χωρίς προηγούμενο αίτημα κράτους μέλους.

Ενα διαρκές έγκλημα και μια κρατική κτηνωδία


Του Γ. Γ.

Αθελα της μια καθεστωτική ιστοσελίδα –η real.gr- σε μια φωτογραφία της απεικονίζει ανάγλυφα ένα διαρκές έγκλημα και μια κρατική κτηνωδία που συμβαίνουν αυτή την στιγμή.

Φυσικά η ιστοσελίδα του Χατζηνικολάου περιορίζεται να κάνει ένα απολογισμό των νέων θυμάτων, μεταναστών κοντά στο Φαρμακονήσι. Εξι παιδάκια, δυο γυναίκες και τέσσερις άνδρες …
Δολοφονημένοι … χωρίς όνομα … έγκλημα χωρίς θύτες …

Και όσοι μετανάστες βρέθηκαν τυχεροί αποφεύγοντας τις σφαίρες της απελπισίας που τους έκαναν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και βρέθηκαν ζωντανοί στην Ειδομένη είχαν να αντιμετωπίσουν την κτηνωδία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Βλέπετε, πρέπει να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του κράτους …

… Και ο Καμίνης ετοιμάζεται να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του …

"Στήθηκαν οι κάλπες" για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια του Ιονίου


Την επίσημη έναρξη του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά ανακοίνωσε από την έδρα της περιφέρειας στην Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Ο κ. Γαλιατσάτος υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του αλλά και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, επεσήμανε πως είναι πλήρως έτοιμοι και έχει διασφαλιστεί από τεχνικής πλευράς, προκειμένου να διεξαχθεί έγκυρα και αξιόπιστα.

Τόνισε, δε, ότι από αυτή τη στιγμή ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών προκειμένου να αποτυπωθεί η γνώμη τους και να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση γύρω από το θέμα. Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλ. της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.