Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

"Στήθηκαν οι κάλπες" για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια του Ιονίου


Την επίσημη έναρξη του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά ανακοίνωσε από την έδρα της περιφέρειας στην Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Ο κ. Γαλιατσάτος υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του αλλά και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, επεσήμανε πως είναι πλήρως έτοιμοι και έχει διασφαλιστεί από τεχνικής πλευράς, προκειμένου να διεξαχθεί έγκυρα και αξιόπιστα.

Τόνισε, δε, ότι από αυτή τη στιγμή ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών προκειμένου να αποτυπωθεί η γνώμη τους και να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση γύρω από το θέμα. Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλ. της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.


Η διαδικασία

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως την 27η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 23.59. Σταδιακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση διενέργειας του δημοψηφίσματος θα ενσωματώνονται κείμενα επιχειρημάτων και ενημέρωσης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων. Έτσι από χθες στη σελίδα της Περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll μπορεί όποιος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με το κείμενο που έχει ως εξής:
“Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων”.
Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ, ενώ όποιος διαφωνεί θα ψηφίζει ΟΧΙ.

Πηγή:http://imerazante.gr/2015/12/07/112149


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.