Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Επικίνδυνοι "άριστοι" "ειδικοί" θα προκαλέσουν χιλιάδες νεκρούς απ' τις φωτιές, για να μας "σώσουν" απ' την "κλιματική αλλαγή"!


Μπορείτε άραγε να φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν η Βαρυμπόμπη, οι Αδάμες, η Νέα Ερυθραία, η Κηφισιά, οι Θρακομακεδόνες, όλη η Βορειοδυτική Αττική είχαν χτιστεί με ξύλινα κτήρια, αντί για κτήρια από τσιμέντο; Πόσες χιλιάδες νεκρούς θα θρηνούσαμε τώρα; Πώς θα έσβηνε η φωτιά, αν άρχιζε να καίει ξύλινα σπίτια, χτισμένα το ένα κοντά στο άλλο; Και πού θα μπορούσε να σταματήσει μια τέτοια φωτιά, αν όχι στη θάλασσα; Αν χθες κάηκαν κάπου εκατό σπίτια, χτισμένα με τσιμέντο, πόσες χιλιάδες θα είχαν καεί, αν ήταν ξύλινα;



Κι όμως αυτή ακριβώς η σύσταση, "πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε κτίρια χωρίς ή με ελάχιστο τσιμέντο- φερ' ειπείν με ξυλεία, που είναι και ένα υλικό που συσσωρεύει τον άνθρακα", περιλαμβάνεται στις προτάσεις του "άριστου" "ειδικού" της κυβέρνησης, του πρόεδρου της Εθνικής Ειδικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, ακαδημαϊκού Κ. Συνολάκη, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε εφαρμογή του κλιματικού νόμου, τον οποίο έχει ήδη υπό κατάρτιση η κυβέρνηση.



Την αντιπροχθεσινή Κυριακή, 1/8/2021, την ώρα που όλοι όσοι είχαν τη δυνατότητα έτρεχαν στις παραλίες, επέλεξε το προπαγανδιστικό της κλιματικής απάτης ΑΠΕ-ΜΠΕ να διακινήσει "τρομοκρατική" "συνέντευξη" του ακαδημαϊκού, με τίτλο "Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα στο τέλος του αιώνα". Φυσικά το "μπορεί" σημαίνει πως ίσως και να μη συμβεί τίποτα απ' τα όσα τρομοκρατικά ισχυρίζεται ο Συνολάκης και διακινεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά, ως γνωστόν, η κυβέρνηση είναι πάντα ανεύθυνη, η αντιπολίτευση είναι δεκανίκι της και πάντα υπάρχει μια αντισυνταγματική ασυλία, για να εξασφαλίζει τους "άριστους" "ειδικούς" απ' τις ανοησίες που ξεστομίζουν, προκειμένου να υπηρετήσουν το καθεστώς. Μόνο που οι ανοησίες τους πλέον έχουν καταντήσει επικίνδυνες για τον πληθυσμό και πρέπει κάποιος Συμπιλίδης να βγει και να τους μαζέψει.



Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα "μέτρα", που προτείνει ο "άριστος" "ειδικός" της κυβέρνησης, τα οποία είναι προφανές πως διέπονται από ιδεοληψία κι όχι από τεχνική και οικονομική λογική, προκειμένου να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της χρεοκοπημένης χώρας. Απλά με κάτι τέτοια θυμάμαι το πόσο δίκιο είχε ο Μπίσμαρκ, όταν είπε το "Drei professoren, Vaterland verloren" (τρεις καθηγητές και χάθηκε η πατρίδα). Κι όμως, κάτι τέτοιοι παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές μας.



Όπως ήταν λοιπόν απολύτως αναμενόμενο, η συνήθης, περίπου ετήσια, φωτιά στην Αττική, φέτος αποδόθηκε στην "κλιματική αλλαγή". Μόνο που και πριν από 40 χρόνια, στις 4/8/1981, η φωτιά κατέκαψε την Κηφισιά, έφτασε μέχρι το Άλσος/Κτήμα Συγγρού κι έμειναν στην ιστορία της χώρας οι "κουκουνάρες" του τότε πρωθυπουργού Γ. Ράλλη, (οι κουκουνάρες, που "διέσπειραν τη φωτιά" και δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί). Και παραδοσιακά η Αττική καίγεται τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, με τους εκάστοτε "αρμόδιους" να μιλούν παλαιότερα για "νοσταλγούς της 4ης Αυγούστου, της δικτατορίας του Μεταξά" και στην πράξη τελικά τα καμένα να μετατρέπονται σε οικόπεδα: πώς νομίζετε πως χτίστηκε απ' άκρη σ' άκρη το λεκανοπέδιο της Αττικής; Κι έπαιξαν άραγε ρόλο για τη χθεσινή φωτιά τα σχέδια "αξιοποίησης" της περιοχής Τατοΐου, που δημοσιεύτηκαν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο;

Τελικά μάλλον η "κλιματική αλλαγή" φταίει για "τα πάντα όλα"! Να θυμηθούμε μήπως την "κλιματική αλλαγή", που κατά τη Δούρου είχε πνίξει τη Μάνδρα, των μπαζωμένων ρεμάτων; Ή να θυμηθούμε την "κλιματική αλλαγή", που πήρε πέρυσι το χτισμένο στην κοίτη του Πάμισου Κέντρο Υγείας του Μουζακίου; Σίγουρα η "κλιματική αλλαγή" θα φταίει που έχασε ο ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο, που ισοφάρισε με την ψυχή στα δόντια ο ΟΣΦΠ τους Βούλγαρους, που έχασε ο Πετρούνιας το "σίγουρο" χρυσό.

Ο τσαρλατανισμός έχει γίνει πλέον απόλυτο συστατικό στοιχείο της πολιτικής, όποιο κόμμα κι αν είναι στην κυβέρνηση, δικαιώνοντας απόλυτα τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που το 2009 είχε πει για τον πολιτικό κόσμο: "η εργατικότητα, η ευσυνειδησία, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός της γνώμης του άλλου, η συνείδηση καθήκοντος και η συνείδηση ευθύνης, έχουν εκλείψει από τον τόπο μας και δεν υπάρχουν πια". Αν δεν τους "πάρουμε με τις πέτρες", να σβήσουν τα παλιά, βαθύτατα σάπια, κόμματα και να αναδειχθούν εντελώς νέα, που θα αλλάξουν το Σύνταγμα και τη νομοθεσία απ' τα θεμέλια, δεν έχουμε σωτηρία!