Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Γεννημένοι στην Φάρμα...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Η πιό συγκλονιστική διαπίστωση-συνειδητοποίηση ήταν αυτή που εμφανίστηκε αυτές τις μέρες στο ίντερνετ με την μορφή χιουμοριστικής ανάρτησης και έλεγε πως "τα παιδιά που γεννήθηκαν με το πρώτο μνημόνιο, πάνε σήμερα ήδη στην δευτέρα δημοτικού."
Ανατριχιαστικό!!!
Σε λίγα χρόνια δηλαδή θα ανδρωθεί η πρώτη γενιά γεννημένη μέσα στα μνημόνια. Θα είναι η πρώτη γενιά γεννημένων σκλάβων, που δεν θα έχουν γνωρίσει γιατί δεν θα έχουν ζήσει, τί σημαίνει εθνική ανεξαρτησία, τί σημαίνει Συνταγματική τάξη, τί σημαίνει κοινοβούλιο που νομοθετεί από μόνο του και όχι  από μετάφραση οδηγιών δανειστών-τοκογλύφων.

Θα είναι η πρώτη γενιά που θα έχει εγκλιματιστεί στην λογική τού "αρκεί νάχουμε κάτι να φάμε και να ζήσουμε με τα στοιχειώδη", η πρώτη γενιά που θα το θεωρεί φυσιολογικό, γιατί δεν θάχει ζήσει κάτι άλλο.
Θα είναι η πρώτη γενιά επανεμφάνισης των μουζίκων-δουλοπάροικων του κάθε μορφής ιδιοκτήτη εργασίας,  η πρώτη γενιά που θα μπαίνουν στις τράπεζες ψιθυρίζοντας σαν να βρίσκονται στον ιερότερο ναό, η πρώτη γενιά γεννημένη και μεγαλωμένη στην Φάρμα των Ζώων.
Φιλοδοξούν οι νεοναζιστές της "Ενωμένης" Ευρώπης να ακολουθήσουν κι άλλες γενιές. Κι άλλες, κι άλλες.

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ...


Με τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα (είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρών Φορτοεκφορτωτών)  σήμερα στη Βουλή, το ελληνικό Δημόσιο “ανοίγεται” πλέον και σε εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας εκτός από τη ΔΕΗ από τους οποίους θα μπορεί να αγοράζει ρεύμα. 

Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση τροποποιείται διάταξη του Νόμου 4075/2012 δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να επιλέγουν και εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός από τη ΔΕΗ.
Επίσης, για πρώτη φορά το Δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προαγοράζει το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει.

Με την τροπολογία, η οποία συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, με θέμα «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας και άλλες διατάξεις», εισάγονται τρεις αλλαγές:

►Αίρεται το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προς το Δημόσιο, καθώς τη δυνατότητα αυτή αποκτούν πλέον και οι εναλλακτικοί προμηθευτές.

Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ Ο ΠΑΣΤΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ...


Ένας μπακάλης της γειτονιάς νοικοκύρης και σωστός επιχειρηματίας αποφάσισε να μεγαλώσει την επιχείρηση του και να εμπορεύεται πλέον εισαγόμενους παστούς μπακαλιάρους. 

Είχε κάποιες οικονομίες στην τράπεζα και είπε να πάει να τις πάρει για να αγοράσει εμπόρευμα που θα έβαζε στο μαγαζί του. Πηγαίνοντας λοιπόν στην τράπεζα με το βιβλιάριο του ζητά να πάρει τα λεφτά του αλλά ο διευθυντής του λέει πως δεν μπορεί να κάνει ανάληψη των μετρητών του και ο μόνος τρόπος να πάρει τα λεφτά του είναι να δανειστεί να βάλει υποθήκη και να πληρώσει επιτόκιο 2,7% για 13 εβδομάδες. 

Ο μπακάλης δεν ήξερε πολλά αλλά απαιτούσε με θυμό από τον διευθυντή να του δώσει τα λεφτά του αλλά αυτός επέμενε πως δεν μπορεί να τα πάρει τον έβαλε το πρόσχημα πως μην φοβάσαι δικά σου είναι τα λεφτά και στην περίπτωση μη πληρωμής του δανείου θα τα πάρουμε από τον λογαριασμό σου. 

Εν τέλει ο μπακάλης πείστηκε να υπογράψει το δάνειο να βάλει υποθήκη το σπίτι του για να μπορέσει να φέρει μπακαλιάρους στο μαγαζί του. Ο μπακάλης όμως δεν υπολόγισε πως το καθαρό κέρδος της εμπορίας του μπακαλιάρου εν τέλει θα ήταν 2% με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει όλους τους τόκους ξανά πάει στο διευθυντή στο τέλος της λήξης του δανείου και αυτός τον λέει μην αγχώνεσαι θα σε δώσω νέο δάνειο και τα χρήματα σου θα τα έχεις ως εγγύηση αν κάτι πάει στραβά, αυτό συνεχιζόταν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα αλλά ο μπακάλης πουλούσε μπακαλιάρο με όλο και μικρότερο περιθώριο κέρδους και ο τραπεζίτης του έλεγε το ίδιο ώσπου μια μέρα του λέει πως το δάνειο σου αυξήθηκε πολύ και πως δεν μπορείς να πάρεις άλλο δάνειο και πως θα σου κάνω κατάσχεση τα χρήματα σου αλλά και το σπίτι σου.