Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (28) : Salif Keita & Cesaria Evora - Yamore

ΥΓΕΙΑ Α.Ε.

Του Καρτέσιου

Για τα πανηγύρια. Δέκα κρίκοι ένα τάλιρο ή το ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας σε ιδιώτες μέσω μίας Α.Ε. που θα ιδρύσει το Κράτος! Δεν είναι δύσκολο να τρελαθούμε εντελώς. Λέει η είδηση: «Διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία λειτουργίας της ανώνυμης εταιρείας ΕΣΑΝ Α.Ε., που θα εποπτεύει του συστήματος κοστολόγησης των νοσοκομειακών αμοιβών, έδωσε σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, υποσχόμενος παράλληλα να επιφέρει αλλαγές στο νομοσχέδιο, σε ό,τι αφορά το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και τη διάθεσή του. Ο κος Βορίδης επέμεινε να αναλάβει την εποπτεία του ενιαίου Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων μία ανώνυμη εταιρεία, προκειμένου να πάψει (όπως τόνισε χαρακτηριστικά), το “ανατολίτικο παζάρι” που λειτουργεί σήμερα μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα για την κοστολόγηση των ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και να μην χρειάζεται η διαρκής νομοθετική παρέμβαση του κράτους προκειμένου να αντιμετωπίζει ζητήματα του φορέα διαχείρισης του συστήματος. 

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΑΝ Α.Ε. θα λειτουργεί αυστηρά τεχνοκρατικά, μακριά από λογικές “πολιτικής διαπραγμάτευσης” και διαχειριζόμενη ένα έτοιμο και επιτυχημένο σύστημα κοστολόγησης που θα αγοραστεί από τη Γερμανία».

Τι καταλαβαίνουμε αυτή την είδηση; Ότι ο υπουργός Υγείας έχει πρόβλημα με την κοστολόγηση που κάνουν τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, οπότε φτιάχνει μία Ανώνυμη Εταιρεία, την τεχνογνωσία της οποίας θα αγοράσει από τη Γερμανία. Καλά θα ήταν, όμως δεν είναι.

Η κτηνώδης ελπίδα



Απο old boy

Βλέπω αυτές τις φώτο απ' τη Γάζα. Δεν έχω τσεκάρει εκατό τοις εκατό αν είναι αυθεντικές, ακόμη κι αν τυχόν δεν είναι όμως, δεν παύουν να είναι αληθινές. Μετά την εκεχειρία τα παιδιά βγήκαν στη θάλασσα και το γιορτάζουν. Αυτή η κτηνώδης δύναμη της ζωής να μη σταματά να συνεχίζεται. Να προσπερνά τους νεκρούς και να προχωρά με τους ζωντανούς. Και να λέει στον θάνατο, μπορεί να είσαι πιο αμετάκλητος από μένα, αλλά εγώ είμαι πιο ξεροκέφαλη από σένα. Επιμένω παρά την παρουσία σου. Δεν κοιτάζω άλλο πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά. Κι ας ξέρω ότι στο τέρμα του μπροστά είσαι εσύ. Σε αψηφώ. 
Σε περιγελώ... Γελάω... Κολυμπάω.. .Παίζω... Ζω...

Πηγή:http://old-boy.blogspot.gr/

Ντροπή...

Του Ταρίκ Αλί 

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατήγγειλε τον βομβαρδισμό σχολειού του ΟΗΕ στη Γάζα ως "αποτρόπαιο" και "αδικαιολόγητο". Αξιωματούχοι του χαρακτήρισαν τις σφαγές ως "ντροπή για τον κόσμο". Αλλά ποιός νιώθει ντροπιασμένος; Ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει τακτικά υπέρ μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης, το Συμβούλιο Ασφαλείας θέτει βέτο ακόμη και στη σκέψη, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας κυριαρχείται από την Αμερική. Σε αυτό το θέμα η Κίνα και η Ρωσία ακολουθούν την επίσημη πολιτική γραμμή. 

Και τι συμβαίνει με την ευρύτερη "διεθνή κοινότητα", με άλλα λόγια τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ; Υποστήριξαν το Ισραήλ. Όσον αφορά τους ιδεολόγους της βιομηχανίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Σαμάνθα Πάουερ, η βασίλισσα των "ανθρωπιστικών επεμβάσεων", είναι η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας και σθεναρά υπέρ του Ισραήλ. Τόσο η Βουλή όσο και η Γερουσία έχουν ομόφωνα γράψει λευκή επιταγή στο Ισραήλ. Η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις κατά της φρίκης της Γάζα στο Παρίσι, με την πρόφαση ότι θα ενθάρρυναν τον αντισημιτισμό (η απαγόρευση δεν έγινε ευνοϊκά αποδεκτή από τις γαλλικές εβραϊκές οργανώσεις που συνδιοργάνωναν την πορεία). 
Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι όπως πάντα υποχωρητικό. Οι γερμανοί είναι πολύ απασχολημένοι με το να επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ενώ κάνουν τα στραβά μάτια με τη Γάζα αρνούμενοι να δεχτούν ότι οι παλαιστίνιοι είναι τα έμμεσα θύματα της γενοκτονίας των εβραίων που το τρίτο Ράιχ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου και για την οποία επιτυχημένες δημοκρατικές κυβερνήσεις στην Γερμανία πληρώνουν έκτοτε το τίμημα.

Το χαλιφάτο ενάντια σε όλους τους υπόλοιπους


Στα πλαίσια της αέναης γεωπολιτικής αναπροσαρμογής της Μέσης Ανατολής, το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους(παλιότερα ISIS ή ISIL) φαίνεται, εξαιτίας του φόβου, να έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας de facto γεωπολιτικής συμμαχίας σχεδόν ανάμεσα σε όλους όσοι εμπλέκονται στην πολιτική σκηνή της Μέσης Ανατολής. Ξαφνικά βρίσκουμε το Ιράν και τις ΗΠΑ, τους Κούρδους(και της Συρίας και του Ιράκ) και το Ισραήλ, την Τουρκία και την συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, την Δυτική Ευρώπη(Μ. Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και τη Ρωσία να επιδιώκουν με διαφορετικούς τρόπους τον ίδιο στόχο: να σταματήσουν την εξάπλωση και την παγίωση του Χαλιφάτου. 

Αυτό δεν έχει ακόμη αλλάξει σημαντικά άλλες εστίες γεωπολιτικών συγκρούσεων όπως το Ισραήλ με την Παλαιστίνη και την Ουκρανία, αλλά είναι σίγουρο ότι έχει κάποιον αντίκτυπο πάνω τους. Φυσικά, όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι επιδιώκουν μεσοπρόθεσμους στόχους οι οποίοι είναι αρκετά διαφορετικοί. Εντούτοις, δείτε τι συνέβη μόνο στο πρώτο μισό του Αυγούστου. 

Ο Νούρι αλ Μάλικι εκτοπίστηκε από Πρωθυπουργός του Ιράκ ύστερα από συνδυασμένη πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ιράν, του μεγάλου αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι και των Κούρδων, κυρίως επειδή δεν έδωσε στους Σουνίτες την δυνατότητα να διαδραματίσουν κάποιο σημαντικό ρόλο στην ιρακινή κυβέρνηση. Και γιατί αυτό ήταν σημαντικό; Γιατί για όλους αυτούς τους εμπλεκόμενους, φαινόταν ο μόνος τρόπος για να υπονομευθεί το Χαλιφάτο από το εσωτερικό του. 

Τι σημαίνει όταν ο Πούτιν λέει «Noworossija - Νέα Ρωσία»


Ο Ρώσος ηγέτης καλεί τα μέρη της Ανατολικής Ουκρανίας ως «Νέα Ρωσία», και τον ίδιο ως προστάτης τους. Αυτό που ακούγεται σαν προπαγάνδα εσωτερικής κατανάλωσης, ακολουθεί αιώνιους στόχους - ρωσικού ιμπεριαλισμού. Δύο σύντομες φράσεις που διατυπώθηκε πριν 250 περίπου χρόνια, φέρνουν την εξωτερική πολιτική του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο σημείο. Η πρώτη φράση έχει ως εξής: «Η Ρωσία είναι μια ευρωπαϊκή δύναμη». Η δεύτερη: «Η Ρωσία χρειάζεται τον παράδεισο».

Το πρώτo θρήσκευμα διαμόρφωσε η αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β' (1729-1796), η οποία ονομάστηκε από τους υπηκόους της «Μεγάλη». Το δεύτερο είναι από τα αγαπημένα του στρατάρχη της και κυβερνήτη Γκριγκόρι Αλεξάντροβιτς Ποτέμκιν (1739-1791). Η πρώτη σημαίνει τη συνείδηση, τις παραδόσεις, τον εκσυγχρονισμό και τη δύναμη στην Ευρώπη. Το δεύτερο σημαίνει την Κριμαία, και μαζί με αυτή ολόκληρες τις μεγάλες πεδιάδες της βόρειας πλευράς του Εύξεινου Πόντου.

«Πιστέψτε με», η έκκληση του Ποτέμκιν στην αυτοκρατορική ερωμένη του, «με αυτή την πράξη θα κερδίσετε μεγαλύτερη, αθάνατη φήμη από οποινοδήποτε άλλο Ρώσο μονάρχη». Έτσι και πραγματικότητα: Όταν η Αικατερίνη με ένα πραξικόπημα εκθρόνισε το 1762 το συζύγό της, η Ρωσία ήταν από μια ευρωπαϊκή προοπτική, μια μακρινή χώρα της Ανατολής. Όταν πέθανε το 1796, ήταν μια μεγάλη δύναμη, η οποία ετοιμάζεται να αναδιοργανώσει την ήπειρο ανάλογα με τις επιθυμίες της. Η κατοχή της «Νέας Ρωσίας» της έδωσε τα μέσα για να το κάνει αυτό.

Η επανένωση της Γιουγκοσλαβίας από το …Βερολίνο «Αφού την διέλυσαν θέλουν την επανένωση- στα δυτικά πρότυπα»


Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν την επανένωση της Γιουγκοσλαβίας, η οποία διαλύθηκε με την τιμή της αιματοχυσίας.

Τώρα, «οι εσωτερικοί ηγέτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν να ενώσουν όχι μόνο τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αλλά να ενσωματώσουν σε αυτήν την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, μίλησε υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλων των βαλκανικών χωρών, με εξαίρεση την Τουρκία.
Είναι περίπου έξι κράτη- Αλβανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Νοτιοσλαβικό κράτος Σκοπίων, Σερβία, Μαυροβούνιο και επίσης το μερικώς αναγνωρισμένο Κοσσυφοπέδιο. «Θα θέλαμε να δούμε τη διαδικασία ένταξης των χωρών αυτών σύντομα», είπε η Καγκελάριος.
Η δήλωση αυτή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 28 Αυγούστου, από μία σύνοδο από την οποία εξαιρέθηκε η Τουρκία.
Σε αυτήν την σύνοδο, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι στις πέντε χώρες και το Κοσσυφοπέδιο έως το 2020 θα παρασχεθεί βοήθεια για την ένταξή τους μέχρι το 2020 ποσού της τάξης των € 12 δισεκατομμυρίων.

Η είδηση είναι πολύ σημαντική, για να μην πούμε ιστορική.

Ψυχανάλυση και Αριστερά, συγκλίσεις και Αποκλίσεις

Του Δημήτρη Ν. Πλουμπίδη

Εισαγωγικά, δεν μπορώ να αποφύγω έναν ελάχιστο ορισμό του τι εννοώ Αριστερά και αριστεροί τουλάχιστον τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, όντας ευτυχής που δεν είμαι υποχρεωμένος να επεκταθώ σε τέτοιους ορισμούς σήμερα. Αριστεροί ήταν, εκτός από τους οργανωμένους στο κομουνιστικό κίνημα, και όσοι συσπειρώνονταν σε άλλες οργανώσεις ή έντυπα της τότε πολιτικής Αριστεράς, όπως η «Αναγέννηση» του Δ. Γληνού, καθώς και κάποιοι άλλοι, χωρίς σαφή πολιτική ένταξη. Σε ό,τι αφορά την κίνηση των ιδεών, γνωρίζουμε ότι ολιγάριθμες ομάδες ή και άτομα μπορούν να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Κοινή τους αναφορά ήταν η κοινωνική δικαιοσύνη και η πρόοδος, η γνώση του κοινωνικού γίγνεσθαι, η απελευθέρωση από κοινωνικούς καταναγκασμούς, με γνώση όμως των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων του ατόμου, η εδραίωση της δημοκρατίας και η εκπαίδευση ως προϋπόθεση προόδου. Μερικοί μάλιστα περίμεναν από τη μόρφωση και τις επιστήμες να φέρουν την πρόοδο για τα άτομα αλλά και όλη την κοινωνία, σχεδόν αυτόματα, μαγικά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα εμφανιστούν και οι σοσιαλιστικές ιδέες στην αρχή του 20ού αιώνα, ενώ το μείζον γεγονός της Ρωσικής Επανάστασης και της μετέπειτα πορείας της θα γίνουν κεντρικό ζήτημα της ιδεολογικής ζύμωσης. Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν και οι αναφορές στην ψυχανάλυση, και μάλιστα στον τύπο της εποχής θα δούμε μερικές φορές να συγχέονται ή και να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο εχθρικό τρόπο ο μαρξισμός και η ψυχανάλυση, ως ανατρεπτικές θεωρίες.

Πόλωση: η τελευταία πράξη στο δράμα ενός καθεστώτος που αυτοκτόνησε...

Υποσημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγε, τουλάχιστον δημοσκοπικώς, το καθεστώς της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας που αυτοκτόνησε μέσα από την διαδικασία συντεταγμένης πτώχευσης,εσωτερικής υποτίμησης και αντικοινωνικής και αντιοικονομικής αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με τεράστιο πλήγμα στην εσωτερική αγορά, παίζει το τελευταίο του χαρτί, στον βαθμό που νοιώθει αναγκασμένο να καταφύγει σε εκλογές.

Το προεκλογικό χαρτί δεξιών, κεντροδεξιών και μεγάλης μερίδας της κεντροαριστεράς είναι η πόλωση του πολιτικού κλίματος. Πρόκειται, μάλιστα, για το τελευταίο χαρτί στο καρέ της

πόλωσης που ξεκίνησε με το εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης Παπανδρέου «μνημόνιο ή πτώχευση», για να ακολουθήσει το χαρτί Παπαδήμου «ευρώ ή δραχμή» και στην συνέχεια το χαρτί Σαμαρά «κυβερνητική σταθερότητα ή χάος». Τώρα ήρθε αναγκαστικά η στιγμή της κλιμάκωσης των εκβιαστικών διλημμάτων προς τον ελληνικό λαό και αμέσως ασφαλώς προς το κοινοβουλευτικό σώμα, που συμπίπτει με την κλιμάκωση της σύγχρονης τραγωδίας του ελληνικού λαού με το πέταγμα στο τραπέζι και του «τέταρτου άσσου» της πόλωσης: «πρόεδρος ή τούμπα στην άβυσσο»!

Οι Μπαλτάκοι, οι παγίδες και το αντιρατσιστικό


Του Στρατή Μπουρνάζου

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται την Τρίτη στη Βουλή διεκδικεί τρεις πρωτοτυπίες: Πρώτον, το φέρνει μια κυβέρνηση για την οποία η ξενοφοβία και ο ρατσισμός είναι βασικοί άξονες του λόγου και της πολιτικής της. Δεύτερον, είναι το πιο «παγωμένο» νομοσχέδιο της μεταπολίτευσης, καθώς μπαινόβγαινε στο ψυγείο ενάμιση χρόνο. Τρίτον, στη σχετική δημόσια συζήτηση κυριάρχησε, δυσανάλογα, ένα θέμα: ο χαρακτηρισμός ως γενοκτονίας του εγκλήματος εναντίον των Αρμενίων, των Ποντίων κ.ά. και η ποινικοποίηση της «άρνησής» του. 

Οι τρεις αυτές πρωτοτυπίες είναι στενά συνδεδεμένες: η δεύτερη και η τρίτη πηγάζουν από την πρώτη. Επειδή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το αντιρατσιστικό (στην καλύτερη περίπτωση το θεωρεί μπελά που επιβάλλουν οι «διεθνείς υποχρεώσεις» και στη χειρότερη εχθρικό), το άφηνε μήνες στο ψυγείο. Για τον ίδιο λόγο, επειδή δεν θέλει η συζήτηση να επικεντρωθεί σε κανένα από τα πάμπολλα ζητήματα που ανακινεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο (πώς ορίζεται το ρατσιστικό έγκλημα, πώς αντιμετωπίζουμε τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στο κράτος και την εξάπλωσή της στην κοινωνία, πώς προστατεύουμε τα θύματα της ρατσιστικής βίας κ.ο.κ.) επιδιώκει να εξαντληθεί η συζήτηση σε ένα θέμα ουσιαστικά άσχετο: το έγκλημα σε βάρος Ποντίων και Αρμενίων.

Αν ξεκινάω με τις τρεις αυτές πρωτοτυπίες, δεν το κάνω για λόγους… πρωτοτυπίας. Αλλά επειδή πιστεύω ότι ενέχουν δύο παγίδες.

Ομοσπονδία με δύο ιδρυτικά κρατίδια θέλει ο Ερντογάν


Δεν πρόκειται η Τουρκία να δεχθεί να ξαναγίνουν οι Τ/Κ μειονότητα ανέφερε ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από τα κατεχόμενα - Είπε και πως δεν έλαβε την επιστολή Αναστασιάδη.

Μια ιδιότυπη ομοσπονδία η οποία θα έχει δύο ιδρυτικά κρατίδια και κατά συνέπεια δεν θα αποτελεί συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας επιδιώκει η Τουρκία σύμφωνα με τον νέο Πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη εκτός Τουρκίας, ως Πρόεδρος στα κατεχόμενα. Είχε συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου και έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε τις παραμέτρους για το κυπριακό και είπε ότι δεν έχει λάβει τη συγχαρητήρια επιστολή που του έστειλε ο Ν. Αναστασιάδης και την οποία μετέφερε στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τόνισε  ότι η Άγκυρα στηρίζει μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό και εξέφρασε την ευχή ότι “η υπομονή που επέδειξαν μέχρι σήμερα θα στεφθεί με επιτυχία”

"ΔΕΙΞΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ"

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συζήτησαν λεπτομερώς το Κυπριακό με τον Ντερβίς Έρογλου.

Σχέδια ΝΑΤΟ για πέντε νέες στρατιωτικές βάσεις στη ανατολική Ευρώπη


Πέντε νέες στρατιωτικές βάσεις σχεδιάζει να δημιουργήσει το ΝΑΤΟ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις νέες βάσεις θα αναπτυχθεί 4.000 ατόμων στα πλαίσια της επάνδρωσης των Ταχέων Μονάδων Ανταπόκρισης.

Η κίνηση, όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα έχει στόχο να διασφαλίσει την προστασία των κρατών-μελών της στρατιωτικής συμμαχίας από την υποτιθέμενη απειλή από τη Ρωσία, καθώς το ΝΑΤΟ θεωρεία την πολιτική της Μόσχας στο ουκρανικό ζήτημα ως «παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που η συμμαχία θα αναπτύξει δυνάμεις σε νέες βάσεις της Ανατολικής Ευρώπης. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα στην περιοχή και πως θα ανταποκριθεί αναλόγως σε τέτοιες ενέργειες προκειμένου να προασπίσει την Εθνική της Ασφάλεια.

 Πηγή: Η Ρωσία Τώρα

Πηγή:http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/09/blog-post_97.html#.VAW9Jz9gzh4

Η Ουκρανία και το «άρθρο 5» του ΝΑΤΟ


Του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, προωθούν από κοινού η ακροδεξιά κυβέρνηση της χώρας και οι επιτελείς της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο για την ανοιχτή επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες στην ουκρανική κρίση και θα οξύνει τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε Ρωσία – ΗΠΑ – ΕΕ. Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η κρίση με τη Ρωσία, θα αποτελέσουν βασικά θέματα της ατζέντας ,στη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των ηγετών των 28 κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας, μετά τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα, θα προχωρήσει μέσω της ψήφισης στο κοινοβούλιο, στην κατάργηση του «καθεστώς του αδέσμευτου κράτους», ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την ένταξή της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. «Κατανοώ ότι η τρέχουσα πολιτική ηγεσία στο Κίεβο σκοπεύει, μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία, το νέο κοινοβούλιο να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράσμουσεν και με νόημα πρόσθεσε: «Το ΝΑΤΟ θα φροντίσει ώστε χιλιάδες στρατιώτες να μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα στην ανατολική Ευρώπη, ώστε να είναι πιο ορατοί και να χτυπούν σκληρά, αν είναι απαραίτητο»!

Ο Ομπάμα χαμένος στη μετάφραση του… χάους


Του Νίκου Μελέτη

Στο χάος και στην τρομακτική δολοφονική μανία των τζιχαντιστών παραδίδεται η Μέση Ανατολή, καθώς απέναντι στην πιο απειλητική ισλαμική οργάνωση που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος, το ISIS, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί αμήχανη τις σφαγές και τους αποκεφαλισμούς, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα να δηλώνει απλώς ότι «ακόμη η Αμερική δεν έχει στρατηγική για την αντιμετώπισή της».

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι «ακόμη η Αμερική δεν έχει στρατηγική για την αντιμετώπισή του ISIS Ισλαμιστών» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι δείχνει αμηχανία και αδυναμία, την ώρα που οι τζιχαντιστές με κατάληψη νέων εδαφών μεγαλώνουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου λίγο μετά την έκτακτη συνεδρίαση σε διευρυμένη σύνθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι δείχνει αμηχανία και αδυναμία και αποθρασύνει τους τζιχαντιστές να εντείνουν τις επιθέσεις τους για την κατάληψη και νέων εδαφών, μεγαλώνοντας το «Ισλαμικό Κράτος» που ήδη έχει έκταση ίση με τη Βρετανία.

Τα διλήμματα που έχει απέναντί της η διεθνής κοινότητα και πρωτίστως η Ουάσιγκτον δεν είναι λίγα ούτε εύκολο να απαντηθούν.
Η Ουάσιγκτον δίνει προτεραιότητα στο Ιράκ, καθώς θεωρεί ότι τυχόν διάλυσή του θα οδηγήσει σε πλήρες χάος τη Μ. Ανατολή απειλώντας μία από τις πιο σημαντικές πετρελαιοπαραγωγούς χώρες.

Παραδίδουν το λαό δεμένο χειροπόδαρα στους τραπεζίτες

Του Παύλου Δερμενάκη *

Το σάπιο πολιτικό καθεστώς που αποκαλείται κατ’ ευφημισμό «κυβέρνηση» έδειξε, μέσω των πρόσφατων αποφάσεων για τη διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση («κόκκινα» δάνεια), για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό του, απέναντι στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Με την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, που αναμένεται να δημοσίευθεί στην Εφημερίδα τηςΚυβερνήσεως, για τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για τη διαχείρισητων «κόκκινων δανείων» και την ετοιμαζόμενη τροποποίηση του Νόμου Κατσέλη, παραδίδει, ως άλλος κουκουλοφόρος-δοσίλογος, στα χέρια των τραπεζιτών, τα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, όχι γιατί υπερδανείστηκαν αλλά γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα τους οδήγησε με την πολιτική της λιτότητας σε αυτή την κατάσταση αδυναμίας.

Ο πολίτης «δεμένος χειροπόδαρα» από το θεσμικό πλαίσιο, όπως έχει διαμορφωθεί σταδιακά μέχρι τώρα, παραδίδεται αυτός και το σύνολο της περιουσίας του στην πράξη αποκλειστικά στους τραπεζίτες και το δημόσιο για χρέη προς αυτό. Μετά την άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών, τον περιορισμό τους μόνο για την προστασία της πρώτης  κατοικίας και μόνο για το έτος 2014 (νόμος 4224/2013) έρχονται σε εφαρμογή του οι νέες ρυθμίσεις που ετοιμάζουν το πλαίσιο για το πάρτι της νέας ληστείας εις βάρος της κοινωνίας. Όλη η λαϊκή περιουσία, στην ουσία, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο «σφυρί» του πλειστηριασμού από την 1/1/2015.

Το τέλος του ουκρανικού success story


Τα μηνύματα έρχονταν όλο τον τελευταίο μήνα, αλλά την τελευταία βδομάδα έγινε και σαφές για το πως έχει η εκεί κατάσταση.

Σύμφωνα με την επίσημη αφήγηση εδώ και δύο μήνες ο ουκρανικός στρατός με τις φασιστικές πολιτοφυλακές ήταν έτοιμος να συντρίψει τα βρωμερά σκουλήκια που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν οι συμπολίτες τους, αλλά τώρα είχαν μετατραπεί όλοι σε κλώνους του πούτιν που καταρρίπτουν αθώα μαλαισιανά αεροπλάνα. Οι “σύμβουλοι” της cia που βρίσκονταν στην ουκρανία τροφοδοτούσαν συνεχώς με διάφορες παρόμοιες feel good αναφορές το πάντα εύπιστο (αλλά με υψηλές δημοσιογραφικές αρχές βεβαίως βεβαίως) bbc. Οι επιθέσεις κατά αμάχων από πυραύλους πυροβολικού άλλωστε στις δύο μεγάλες πόλεις πέριξ της αντίστασης (Ντονιέτσκ και λουχάνσκ) έκαναν εμφανές το ποιος είχε το πάνω χέρι. Οι αμερικάνοι πίεζαν το κίεβο να τελειώνει με την υπόθεση πριν οι ευρωπαίοι προλάβουν να ξυπνήσουν από τη γνωστή μαλακία τους και τέλοσπαντων το κλίμα διεθνούς απομόνωσης κατά της ρωσίας βάραινε επάνω στις πλάτες του πούτιν.

Και ξαφνικά το bbc και τα υπόλοιπα δυτικά μέσα (με τις υψηλές δημοσιογραφικές αρχές), έμαθαν πως οι αντάρτες που είχαν κλειστεί μέσα στις πόλεις τους και περίμεναν την ήττα, βρέθηκαν να βρίσκονται 10χλμ από τη Μαριουπολη, μια πόλη στα νοτιοδυτικά και τελείως εκτός του πεδίου των μαχών έτσι όπως το παρουσίαζαν. Τόσο μεγάλη ήταν αυτή η “έκπληξη” που για να τη δικαιολογήσει προς τη δύση και το εσωτερικό του, ο νέος πρόεδρος της ουκρανίας και μαριονέτα των αμερικάνων ποροσένκο βγήκε και κατηγόρησε τη ρωσία για εισβολή.

Σημαντική συνέντευξη του Πάνου Παναγιώτου (29/8/2014)

75 χρόνια μετά από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Χρήσιμα συμπεράσματα

Σαν χτες, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την τυπική έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας την 1η Σεπτέμβρη του 1939 κατά της Πολωνίας, μετά από μια προβοκάτσια που έστησαν το προηγούμενο βράδυ τα επιτελεία των Ες-Ες με επίθεση δήθεν Πολωνών στη μεθοριακή γερμανική πόλη Γκλάιβιτς και την κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού. 

Αυτή ήταν η αφορμή για το μακελειό που ακολούθησε τόσο στην Πολωνία, όσο και σε ολόκληρη την ήπειρο, σ' ολόκληρο τον κόσμο. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ωστόσο, είχε προετοιμαστεί καλά ουσιαστικά αμέσως μετά τη λήξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και την ταπεινωτική ήττα της Γερμανίας. 

Ο Χίτλερ και ο φασισμός δεν προέκυψαν ξαφνικά, αλλά ήταν προϊόν του ίδιου του καπιταλισμού, στηρίχτηκε από τους μονοπωλιακούς ομίλους της εποχής, όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρου του καπιταλιστικού κόσμου. 

Αυτό που είχε προκύψει μετά τον πρώτο ιμπεριαλιστικό πόλεμο ήταν η συγκλονιστική για την Ιστορία της ανθρωπότητας, πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση, η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και η δημιουργία του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο, της Σοβιετικής Ενωσης. 

Σενάρια Σόιμπλε για διχοτόμηση της Ευρωζώνης

Της Μαρίας Αδαμίδου

Το γερμανικό όραμα όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά πλέον μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, με τις «πρόθυμες» για συνεργασία εντός του πυρήνα και τις λιγότερο «συνεργάσιμες» να παραμένουν στην περιφέρεια επαναφέρει στο τραπέζι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μια κρίσιμη στιγμή για τον προσανατολισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής.


Το Βερολίνο υπεραμύνεται της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει τα τελευταία χρόνια και δείχνει τα «δόντια» του σε όσους το αμφισβητούν και επιδιώκουν τη χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πριν προλάβει καλά καλά να καταλαγιάσει ο... κουρνιαχτός που σήκωσε η συντονισμένη επίθεση από πλευράς Σόιμπλε και Μέρκελ στον Μάριο Ντράγκι για την «προσχώρησή» του στο στρατόπεδο υπέρ της αναπτυξιακής πολιτικής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέρχεται με άρθρο στους Financial Times.

H δεύτερη συνέλευση ελευθέρων επαγγελματιών

Την Δευτέρα 1/9/14 έγινε η δεύτερη συνέλευση ελευθέρων επαγγελματιών στο στέκι του Νότιου Τομέα του Ε.ΠΑ.Μ.

Έγινε για ακόμη μια φορά μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ελεύθερων επαγγελμα-τιών, δικηγόρων, οικονομολόγων για το αδιέ-ξοδο που μας έχουν οδηγήσει και κατατέθηκαν προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα μας με περισσότερη αποφασιστικότητα και σύμπνοια μέχρι την τελική νίκη για την επιβίωσή μας.

Αποφασίστηκε όλοι μας να διερευνήσουμε, να καταγράψουμε και να συναντηθούμε –αν είναι δυνατόν- με όλες τις συλλογικότητες των ελευθέ-ρων επαγγελματιών, που υπάρχουν σήμερα, με σκοπό τη δημιουργία Ενιαίου Μετώπου, μιας και τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι μας (Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τράπεζες).

Συμφωνήσαμε στην έκδοση σχετικού ενημερωτικού εντύπου και τη δημιουργία ομάδων, που θα αναλάβουν να ενημερώσουν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (γειτονιά – γειτονιά και πόρτα – πόρτα) για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν εμάς και τα παιδιά μας.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας, ότι αν δεν συνταχθούμε και δεν ...
διεκδικήσουμε από κοινού τα στοιχειώδη Συνταγματικά μας Δικαιώματα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μας τελειώσουν! 

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!

Καλούμε για ακόμη μια φορά όλους σας (και όσους μπορείτε να ενημερώστε και να έρθουν μαζί σας) να παρευρεθείτε στην επόμενη συνάντησή μας, για να διαμορφώσουμε τις ομάδες δράσεις και να ξεκινήσουμε – δεν έχουμε χρόνο για σπατάλη.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!!  
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

Επόμενη συνάντηση: Δευτέρα 8/9/14, 7:30 το απόγευμα στο στέκι του Νότιου Τομέα  – Λακωνίας 27 Άλιμος –  στάση Μετρό Αλίμου.

Μόνοι και διασπασμένοι είναι η καλύτερη συνταγή για αποτυχία!!


Πηγή:http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2014/09/h.html