Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Πώς η "διαγραφή" του χρέους προετοιμάζει το 4ο μνημόνιο


Του Δημήτρη Καζάκη

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο Αιγάλεω, η κ. Κωνσταντοπούλου με τον κ. Βατικιώτη μίλησαν σε εκδήλωση για το χρέος. Τίποτε μεμπτό ως εδώ. Το περίεργο είναι άλλο. Δεν ειπώθηκε κουβέντα για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Έκλειναν απλά όλοι τους τη "διαγραφή" του χρέους σε όλες τις πτώσεις και αριθμούς. Ως εκεί έφτασαν.

Κανείς τους δεν ξεκαθάρισε το αυτονόητο: αν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στο ευρώ και υπό καθεστώς ΕΕ. Η κ. Κωνσταντοπούλου δίπλα στη "διαγραφή" έκλεινε επίσης σ' όλες τις πτώσεις και τη λέξη "δημοκρατία". Χωρίς να κάνει τον κόπο να διευκρινίσει πώς η δημοκρατία θα εξασφαλίσει δουλειές, μεροκάματα και συντάξεις στον κόσμο, αλλά και αν είναι δυνατόν να υπάρξει δημοκρατία, ακόμη και τυπική κοινοβουλευτικού τύπου, υπό καθεστώς ευρώ και ΕΕ. Ο κ. Βατικιώτης προφανώς κράτησε προσυμφωνημένες ισορροπίες.

Η χαμένη τιμή και αξιοπρέπεια

Στο ακροατήριο ήταν και η κ. Ραχήλ Μακρή, η οποία με αληθινά ιερή αγανάκτηση εναντίον προφανώς όλων αυτών των ανίδεων που υποστηρίζουν την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, έλεγε σε κάποιους δημοσιογράφους ότι "δεν υπάρχει κανένας οικονομολόγος που να υποστηρίζει το εθνικό νόμισμα." Δεν πρόκειται να υποδείξουμε εμείς στην κ. Μακρή πόσοι και ποιοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν το εθνικό νόμισμα. Το γνωρίζει το πανελλήνιο. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής ευθύνης, εντιμότητας και αξιοπρέπειας.

H Ελλάδα παράγει και παραπαράγει (την ΕΑΒ την έχετε ακουστά;)


Της Κατερίνας Μουτσάτσου

Η Ελλάζα ζεν παγάγει τίποτα” είπε διακό-πτοντάς με, η ψευδή Γαλλίδα φίλη-φίλων στο βραδυνό τραπέζι.

Μόλις είχα ισχυριστεί πως η Ελλάδα είναι από τις πιο πλούσιες χώρες σε φυσικούς πόρους και δυναμικό. “Η Ελλάδα παράγει το 30% ενός F-16 για την παγκόσμια αγορά, και το 28% ενός C-130 για την παγκόσμια αγορά.” ”Αποκλείεται! Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο!” αναφώνησε ένας εκ των Ελλήνων, εφοπλιστής, άλλος ένας φίλος-φίλων. Ολόκληρο το Ελληνογαλλικό τραπέζι ξεσηκώθηκε σύσσωμο να με φάει. Συχνό φαινόμενο, το συναντώ συχνά.

Η Γαλλίδα πάλι σάστισε, δεν ήξερε τι είναι το F-16, πόσο μάλλον το C-130. Κατανοητό… πρέπει να έχεις μεγαλώσει στην περιοχή του Αιγαίου, δηλαδή σε πρώην Ελληνοτουρκικά σύνορα (νυν ”σύνορα της Ευρώπης” όπως ακούμε να τα αποκαλούν πλέον οι τηλεοράσεις δια στόματος ξένων επιτηρητών, Ελλήνων τοποτηρητών, και λοιπών “αλητών, ρουφιάνων, δημοσιογράφων” ~ όποιος ήταν στο Σύνταγμα τον Ιούλιο του 2015 ξέρει τι εννοώ) για να γνωρίζεις τι εστί F-16 και C-130.

Η αμερικανική παγίδα


Του Αλέξη Ζακυνθινού

Οι Η.Π.Α. παίζουν αριστοτεχνικά το παιχνίδι των καθυστερήσεων, γνωρίζοντας πως ο χρόνος που κυλάει είναι εις βάρος της Ρωσίας – ενώ συνεχίζουν τον πόλεμο του πετρελαίου ο οποίος, παράλληλα με τις κυρώσεις, αποδυναμώνει τον κ. Putin
«Ο πόλεμος με τη βοήθεια των χρηματοπιστωτικών όπλων, ευρίσκεται πλέον επίσημα στο επίκεντρο της πολεμικής τέχνης – μία θέση που, για χιλιάδες χρόνια μέχρι σήμερα, κατείχαν οι στρατιώτες και τα συμβατικά όπλα. Είμαστε της άποψης ότι, η διεξαγωγή πολέμων με χρηματοπιστωτικά όπλα, αμυντικών ή επιθετικών, θα αναλύεται σύντομα από τα επίσημα στρατιωτικά εγχειρίδια, αλλά και θα διδάσκεται στις στρατιωτικές σχολές».

Άρθρο

Στην Κασπία θάλασσα, στη μεγαλύτερη λίμνη του πλανήτη, η Ρωσία έχει τοποθετήσει 31 πολεμικά πλοία –γεγονός που όμως δεν οφείλεται στα πετρελαϊκά αποθέματα της Κασπίας, τα οποία υπολογίζονται στα 100 δις βαρέλια, αφού όλες οι παράκτιες χώρες έχουν συστήσει μία κοινότητα συνεργασίας μεταξύ τους.
Επομένως, από στρατιωτικής πλευράς, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας λόγος, ενώ η χρησιμοποίηση τους στον πόλεμο της Μέσης Ανατολήςόπου βομβαρδίζουν από απόσταση 1.500 χιλιομέτρων την περιοχή,μοιάζει παράλογη – επειδή αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές, καθώς επίσης φθηνότερες, εάν είχε προτιμηθεί η ρωσική βάση στα παράλια της Συρίας.