Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό


Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής το μαραθώνιο δείπνο εργασίας για το Κυπριακό, στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στο θέμα της παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων και η άκαμπτη εμμονή της στη διατήρηση του παρεμβατικού δικαιώματος επέμβασης και των εγγυήσεων για τουλάχιστον 15 χρόνια μέχρι την επανεξέτασή τους ήταν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τις διαπραγματεύσεις στο αδιέξοδο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres σε μια δραματική δήλωση του τα ξημερώματα της Παρασκευής κρατώντας ίσες αποστάσεις ευχήθηκε «ότι καλύτερο στους Κύπριους στον Βορρά και Νότο» ξεκαθαρίζοντας πως εδώ τελειώνει αυτή η προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, χωρίς να δώσει το αναμενόμενο από πολλούς ραντεβού συνέχειας της διαδικασίας το φθινόπωρο. Σε παρόμοιο ύφος ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ξεκαθάρισε πως αυτό ήταν το τέλος του δρόμου για τις συνομιλίες με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ, επαναβεβαιώνοντας την θέση της χώρας του πως αυτό είναι το τέλος του δρόμου για αυτή τη διαδικασία τονίζοντας παράλληλα πως η ε/κ πλευρά «επέμεινε σε μηδέν στρατεύματα και μηδέν εγγυήσεις».

Από την πλευρά του, ο έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι «δεν ήταν δυνατό να γίνουν αποδεκτά παρεμβατικά δικαιώματα Τουρκίας σε όλη τη Μεγαλόνησο. Το όνειρο και σχέδιο λύσης του Κυπριακού παραμένει ανοικτό» και εξέφρασε τη βούλησή της Ελλάδας να συνεχίσει να εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης ώστε η Κύπρος να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος χωρίς εγγυήσεις και κηδεμόνες.

Το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM εγκρίνει Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελλάδα


Δελτία Τύπου
ESM

Λουξεμβούργο - Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) ενέκρινε σήμερα το συμπληρωματικό μνημόνιο συμφωνίας (ΜΣ) με την Ελλάδα σε μια συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό ακολουθεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αναθεώρησης του προγράμματος ΕΜΣ για την Ελλάδα. Το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συνεργασίας είναι ένα έγγραφο ενημέρωση των δεσμεύσεων της μεταρρύθμισης έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015.

Ο ΕΜΣ διοικητές συζήτησαν επίσης ορισμένα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν ΤΑΙΠΕΔ εμπειρογνώμονες (Ελληνικό Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας) και της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) των υπαλλήλων, καθώς και την κατάσταση των ΔΝΤ πριν δράσεων. Η Διοικητών ενθάρρυνε (!!!!!) την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα γρήγορα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης του ΕΜΣ οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 8,5 δις € από τον ΕΜΣ Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Θέμις τό 'χει χάσει...


Σχόλιο ιστολογίου: Τυπώστε την παραπάνω "κορνίζα" και κρεμάστε την σε περίοπτη θέση στο σπίτι σας!!!

Tου Θοδωρή Αθανασιάδη

Ο άνθρωπος ήταν απλήρωτος από τον εργοδότη του επί επτά συναπτούς μήνες, από την πρωτοχρονιά μέχρι τέλους Ιουλίου του 2008. Κάπου εκεί αποφάσισε να πάψει να δουλεύει τζάμπα και να βρει μια άλλη δουλειά που θα του εξασφάλιζε τουλάχιστον το φαγητό του. Έτσι κι έκανε αλλά ταυτόχρονα είπε να μη χαρίσει τα κόπια του στον μπαταχτσή εργοδότη του και να τα διεκδικήσει δικαστικώς. Έστειλε, λοιπόν, στο πρώην αφεντικό του μια πανταχούσα, τόσα για τα μηνιάτικα, τόσα για τα δώρα εορτών, τόσα για το επίδομα αδείας... Αλλά και τόσα για αποζημίωση επειδή με απέλυσες.

Κάπου εκεί άρχισαν τα ωραία, "εγώ δεν σε απέλυσα, μόνος σου έφυγες άρα μη ζητάς αποζημίωση" , "εγώ δεν ήθελα να φύγω, εσύ με ανάγκασες αφού δεν με πλήρωνες", "θα σου τα έδινα αλλά είχα κάτι δυσκολίες" και τα τοιαύτα, φτάνει η υπόθεση στο δικαστήριο. Το ψάχνουν το θέμα οι δικαστές και κάνουν μια απλή σκέψη:


[Σκίτσο του Soter, 8/2/2013]

Όταν πάει κάποιος για δουλειά, κάνει μια σύμβαση με τον εργοδότη του: εγώ θα σου δουλεύω κι εσύ θα με πληρώνεις. Κάθε πότε; Μπορεί κάθε βδομάδα, μπορεί κάθε δεκαπέντε, μπορεί μια φορά τον μήνα αλλά κάθε μήνα θα καθαρίζουμε τα πιάτα μας. Κι όταν λέμε "κάθε μήνα" εννοούμε ότι, βάσει νόμου, μέχρι τις 5 κάθε μήνα πρέπει να έχει τακτοποιηθεί ο προηγούμενος. Αφού, λοιπόν, ο εργοδότης δεν τήρησε τις δικές του υποχρεώσεις από την σύμβαση, θεωρείται ότι αυτή η σύμβαση πέφτει σε βάρος του ή, όπως λένε οι μορφωμένοι, η σύμβαση καταγγέλλεται. Κι όπως γίνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, όταν μια σύμβαση καταγγέλλεται με ευθύνη κάποιου, αυτός ο κάποιος οφείλει αποζημίωση. Άρα, πλήρωνε κύριε εργοδότα. Καλά ως εδώ;