Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μπορεί να υπάρξει ευρώ και ΕΕ χωρίς λιτότητα;


Του Δημήτρη Καζάκη

Συμμαχία ενάντια στη λιτότητα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Όλα τα μεγάλα μυαλά θα μαζευτούν για να συσκεφθούν τον τρόπο που μπορεί να υπάρξει ευρώ, ευρωζώνη, ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς λιτότητα. Δηλαδή πώς μπορεί να γίνει φυτοφάγο ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς.

Η αναζήτηση αυτή έχει τόση αξία όση και εκείνη του μεσαίωνα ανάμεσα στους καλόγερους του παπισμού, που φιλονικούσαν εναγωνίως για το φύλο των αγγέλων. Ή σαν εκείνη ανάμεσα στους σοσιαλδημοκράτες των μεγάλων αποικιακών αυτοκρατοριών των αρχών του 20ου αιώνα, που ενώ προσυπέγραφαν την αποικιοκρατία επιθυμούσαν ταυτόχρονα να εξανθρωπίσουν τις μεθόδους της.

Το ίδιο και η σημερινή αριστερά των ευρωλιγούρηδων. Την ίδια ώρα που υπηρετεί πιστά τις χειρότερες πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε βάρος της εργασίας και της κοινωνίας από την εποχή του ναζισμού και του φασισμού στην Ευρώπη, στήνει συνέδρια για να τις καταδικάσει. Επιχειρεί να εξαπατήσει τα θύματά της, για να μην αμφισβητήσουν τις βάσεις, τα θεμέλια κι ολόκληρο το οικοδόμημα της ευρωένωσης.

Ε... δεν είναι και η πρώτη φορά που ο Μουζάλας αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία!!!


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Το δίς εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού...Με την ίδια δικαιολογία (κούραση...) ο Γιάννης Μουζάλας επανέλαβε το ολίσθημά του. Τον περασμένο Οκτώβριο μετά την ευρωπαϊκή "μίνι" σύσκεψη για το προσφυγικό είχε αποκαλέσει και πάλι τα Σκόπια "Μακεδονία" ...(τότε πρόλαβε και το "έσωσε"...) Του έγινε φαίνεται πλέον ...συνήθεια.
Υποκριτικές  βεβαίως και οι αντιδράσεις του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού (του χειρότερου που υπήρξε ποτέ στην πολύπαθη χώρα...).
Ακούστε παρακάτω την ατυχή δήλωση του Γ. Μουζάλα τον περασμένο Οκτώβριο, (συνέντευξη στην κα Μακρή-real fm):

[Σχετικά με την αποτροπή του κλεισίματος των συνόρων με τα Σκόπια, περί επιδότησεων ενοικίου,  και άλλα φαιδρά αλλά και επικίνδυνα... διάβασε σχετικά ΕΔΩ ]
[Το video με τις σημερινές δηλώσεις στο τέλος του άρθρου].
..............................................................................................

Τη λέξη «Μακεδονία» χρησιμοποίησε για τα Σκόπια, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, απόσπασμα της οποίας έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Ακολούθησε μίνι ενδοκυβερνητική κρίση, καθώς και έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καθώς τόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όσο και η ΝΔ ζητούν την παραίτηση του κ. Μουζάλα. 

Ειδικότερα, ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό με τη μαζική εισροή προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ, τόνισε: