Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Η κυβέρνηση παραδίδει λαό και χώρα υπό καθεστώς τελεσιγράφων.


Toυ Δημήτρη Καζάκη

Κι ενώ η κυβέρνηση εισέπραξε νέο τελεσίγραφο 24 ωρών χθες από τις Βρυξέλλες, η ξεφτίλα της ξεπερνά κάθε προηγούμενο όριο, καθώς παρακαλά να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου. Απ' ότι φαίνεται στο λεξιλόγιο της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση ισοδυναμεί με τελεσίγραφα και η ισοτιμία των εταίρων με χαμερπή παρακάλια.

Την ίδια ώρα η Bild χθες αποκάλυψε ότι η Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στην Ελλάδα capital controls. Γιατί; Για να αρπάξουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες κι ότι άλλο βρουν σε χρηματοπιστωτικά διαθέσιμα της χώρας. Σαν αυτό και χειρότερο που έκαναν στην Κύπρο.

Και η κυβέρνηση; Τι κάνει η κυβέρνηση; Γιατί δεν ζητά αμέσως εξηγήσεις από το Βερολίνο; Γιατί δεν διαμαρτύρεται; Γιατί έστω δεν δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την λεηλασία των καταθέσεων με έξωθεν επιβαλλόμενα capital controls; Ρωτήσαμε αριστερό στέλεχος της κυβέρνησης και μας απάντησε ότι κάτι τέτοιο αν γίνει, θα θεωρηθεί ως "εχθρική ενέργεια" από μέρους της Ελληνικής πλευράς.

Με άλλα λόγια η υπεράσπιση της χώρας από την κυβέρνησή της έναντι εκβιασμών και τακτικών πρόκλησης πανικού, θα θεωρηθεί "εχθρική ενέργεια". Τα τελεσίγραφα, αντίθετα, οι εκβιασμοί, οι ανοιχτές προκλήσεις με απειλές για επιβολή έξωθεν capital control σε βάρος της Ελλάδας, δεν θεωρούνται "εχθρική ενέργεια" εναντίον της χώρας και του λαού της.

Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως και η υπεράσπιση της χώρας και του λαού της, χαρακτηριστεί ως "εχθρική ενέργεια" εναντίον όλων αυτών που απειλούν να κάνουν παρανάλωμα τη χώρα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια κυβέρνηση; Κυβέρνηση ανδρεκέλων και λακέδων; Δεν είναι αρκετό. Κυβέρνηση προδοτών; Γιατί πότε υπήρξαν πατριώτες αυτοί οι ευρωλιγούριδες, γνωστοί παλαιόθεν τρόφιμοι των ευρωπαϊκών κονδυλίων;

Αρκεί νομίζω να την χαρακτηρίσουμε ως μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση δωσιλόγων, της ιδίας φάρας με τους προηγούμενους. Κι ο καθένας από εμάς οφείλει να πάρει τα μέτρα του, οφείλει να πολεμήσει αυτή τη φάρα με όποιον τρόπο μπορεί. Μέχρις εσχάτων. Τώρα ξεχωρίζει στ' αλήθεια ο πατριώτης από τον ραγιά, ο αγωνιστής από τον πουλημένο, ο τίμιος από το λαμόγιο - ψυχή τε και σώματι.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.